طرح توجیهی پرورش بلدرچین

4/5 - (2 امتیاز)

بلدرچین ها پرندگان کوچک و پر بازده هستند. آنها اغلب شرایط کسب سود فراوان را برای پرورش دهندگان خود فراهم می کنند. هرچند هنگام عملی کردن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باید این امر را در نظر گرفت که بهتر است سود آور ترین راهکارها را جهت پرورش اتخاذ کرد. به همین جهت ما در مجموعه ی « پرآور » تصمیم گرفتیم که این محتوا را به صورت اختصاصی به طرح توجیهی پرورش بلدرچین و چگونگی آن اختصاص دهیم. چنانچه شما نیز مشتاق اطلاع یافتن از این کسب و کار سودمند هستید با ما تا پایان مطلب همراه شوید. در ضمن خواندن این محتوا ۵ دقیقه زمان لازم دارد.

چرا طرح توجیهی پرورش بلدرچین؟

از جمله عواملی که به هنگام عمل کردن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باید مدنظر قرار داد مقداری هزینه و تجهیزات مورد نیاز برای انجام این امر می باشد. چنانچه شما تعداد تجهیزات مورد نیاز و نکات ضروری را بدانید به راحتی می توانید؛ طرح توجیهی پرورش بلدرچین را عملی کنید. همچنین می‌توانید میانگین سود کسب شده از طریق این کسب و کار را تخمین بزنید.

توجیه اقتصادی پرورش بلدرچین

دلایل بسیاری برای پرورش بلدرچین در مقایسه با سایر پرندگان وجود دارد که می تواند توجیه اقتصادی بزرگی برای راه اندازی این کسب و کار باشد. تعدادی از مهمترین آنها عبارتند از:

  1. رشد سریع بلدرچین ها و زود بالغ شدن آنها جهت رسیدن به بازدهی است. به طور متوسط آنها در بازه زمانی ۶ تا 9 هفته به بازدهی خواهند رسید.
  2. بلدرچین ها در مقایسه با سایر پرندگان پرورشی غذای کمتری مصرف می کنند. همچنین دان مصرفی آنها ارزان است.
  3. بلدرچین ها کوچک هستند و در فضای کمی می توانید تعداد زیادی از آنها را پرورش دهید و فروش آنها و یا تخم هایشان کسب سود کنید.
  4. بلدرچین ها در طول سال تخم گذاری مناسبی دارند. آنها به طور متوسط ۱۵۰ الی ۳۰۰ تخم در سال بازدهی دارند.
  5. گوشت بلدرچین های پرورشی سرشار از پروتئین، ویتامین و فاقد چربی مضر است. به همین جهت از آن به عنوان نوعی دارو جهت پیشگیری و درمان بیماری ها استفاده می کنند. بنابراین بازار فروش و صادرات آن مناسب است.
  6. گوشت بلدرچین جایگزین مناسبی برای گوشت مرغ محسوب می شود.
  7. راه اندازی کسب و کار پرورش بلدرچین نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد.
  8. بلدرچین ها نسبت به سایر پرندگان مقاومت بیشتری دارند؛ به همین جهت تلفات و بیماری در میان آنها کمتر رخ می دهد. همچنین پرورش دهندگان کمتر نیاز به خرید آنتی بیوتیک دارند.
توجیه اقتصادی پرورش بلدرچین
توجیه اقتصادی پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید: غذای بلدرچین، مرغ و کبک چیست؟

عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین

جهت عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باید مجموعه ای از امکانات را تهیه کرده و تعدادی از فاکتورها را رعایت کنید تا به بیشترین بازدهی ممکن دست پیدا کنید. مهمترین این فاکتورها به شرح زیر می باشد.

طرح توجیهی پرورش بلدرچین و انتخاب بهترین نژاد آن

انتخاب بلدرچین از بهترین نوع و نژاد آن می‌تواند تاثیر چشمگیری در مقدار درآمدزایی پرورش دهنده داشته باشد. به همین جهت هنگام انتخاب بلدرچین نهایت دقت را کرده و از کارشناسان با تجربه در این زمینه راهنمایی بگیرید. همچنین هنگام خرید آنها توجه کنید که سالم‌ترین پرجنب و جوش ترین آنها را انتخاب کنید. برای این امر کافیست که مدتی آنها را از دور زیر نظر قرار دهید. چنانچه به اندازه کافی دان و آب مصرف کردند و همچنین از ظاهر مناسب برخوردار بودند به نوعی که تمام بدن آنها را پرها پوشش داده باشند و نشانی از کچلی و یا بیماری در آنها نباشد؛ می توانید اطمینان داشته باشید که بلدرچین های مناسبی را برای پرورش انتخاب و خریداری کرده اید.

طرح توجیهی پرورش بلدرچین و مکان مورد نیاز برای پرورش آن

از آنجا که بلدرچین پرندگان کوچکی هستند. بنابراین امکان پرورش آنها در منازل، حیاط خانه و حتی در فضای اتاق ۱۲ متری امکان پذیر است. این خصوصیت بلدرچین اقتصادی بوده و برای پرورش دهنده بسیار به صرفه است. به گونه ای که افراد می توانند از این خصوصیت بلدرچین برای راه انداختن کسب و کار دوم یا اصلی استفاده کنند. با این وجود بلدرچین ها به گونه ای هستند که پرداختن به پرورش آنها به صورت صنعتی و در مقیاس گسترده نیز توجیه اقتصادی دارد و سود آور است. تنها کافیست به هنگام پرورش آنها دانش و تجربه لازم را داشته و از افراد با متبحر اطلاعات کسب کنید. همچنین بسیار ضروری است که بلدرچین ها و یا تخم های آنها را از مراکز و مجموعه های معتبر خریداری کنید تا در همان ابتدای کار بخش عمده ای از سرمایه خود را از دست ندهید.

طرح توجیهی پرورش بلدرچین و مکان مورد نیاز برای پرورش آن
طرح توجیهی پرورش بلدرچین و مکان مورد نیاز برای پرورش آن

بیشتر بخوانید: تکنیک های فروش تخم بلدرچین

ویژگی های مکان پرورش بلدرچین ها

چه قصد داشته باشید بلدرچین را به صورت صنعتی و در مقیاس بزرگ و یا در مقیاس کوچکتر و به عنوان کسب و کار دوم پرورش دهید. مکان مورد استفاده شما باید دارای تعدادی از مولفه‌ ها باشد تا بتواند مکان مناسبی برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باشد. تعدادی از مهمترین مولفه های مورد نیاز برای یک مکان مناسب جهت پرورش بلدرچین عبارتند از:

  1. داشتن مکانی مجزا و دارای دمای مناسب به عنوان انبار جهت نگهداری مواد غذایی بلدرچین ها
  2. مکانی مجزا برای نگهداری از بلدرچین های تازه متولد شده
  3. مکانی مجزا برای نگهداری بلدرچین های بالغ
  4. نگهبانی برای کنترل عبور و مرور
  5. مکان مورد نظر باید از تهویه مناسب و دمای متعادل جهت پرورش بلدرچین برخوردار باشد.
  6. بلدرچین ها پرندگان ترسویی هستند و بسیار به سر و صدا حساس می باشند. به همین جهت مکان پرورش آنها باید به دور از هرگونه آلودگی صوتی و یا وجود حیوانات شکارچی باشد.
  7. مکان زندگی بلدرچین ها باید کاملاً بهداشتی و پاکیزه باشد. برای این منظور بستر پرورش بلدرچین ها را معمولاً از خاک اره و یا پوشال های نرم پوشش می دهند که این امر هم زمانبر و هم هزینه بر خواهد بود.
  8. بلدرچین ها به صورت مداوم آب مصرف می‌کنند. به همین جهت مکانی که در آن زندگی می کنند باید مجهز به آب سالم و تصفیه شده باشد.
  9. بلدرچین ها نیز همچون سایر پرندگان دارای نقطه آسایش هستند. به این معنی که آنها نیز در مقابل سرما و یا گرمای زیادی دوام نمی آورند. به همین جهت مکانی که در آن زندگی می کنند باید مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب باشد.
  10. رطوبت مکانی که بلدرچین ها را در آن پرورش می دهید از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا بلدرچین ها در هوای بسیار خشک توانایی نفس کشیدن ندارند. به عبارتی تنفس بلدرچین ها در هوای خشک دچار مشکل می‌ شود. به همین جهت لازم است که حتماً از سیستم های رطوبت رسان جهت کنترل این مهم بهره‌مند شوید.
  11. برخورداری از نور برای پرورش بلدرچین ها از اهمیت زیادی برخوردار است. لازم است بدانید که تعدادی از پرورش دهندگان برای اینکه بتوانند مقداری تخمگذاری بلدرچین ها را افزایش دهند. از لامپ های مناسب این کار بهره مند می‌ شوند. بنابراین مکانی که برای پرورش بلدرچین در نظر میگیرید لازم است که حتما مجهز به برق باشد.

تامین دان مناسب برای بلدرچین ها‌

به هنگام عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین حتماً به مسئله تغذیه بلدرچین ها باید توجه ویژه‌ای داشته باشد. چرا که بلدرچین ها همچون سایر پرندگان به انواع ویتامین ها، انواع پروتئین ها، مواد معدنی و غیره نیازمند هستند. آنها همواره باید بهترین مواد غذایی را مصرف کنند تا گوشت و تخم تولیدی آنها با کیفیت باشد. برای این منظور بهتر است دان بلدرچین را از مراکز معتبر خریداری کنید؛ تا بتوانید پروتئین، کلسیم، فسفر، انواع ویتامین ها، کربوهیدرات ها و املاح معدنی مناسب را برای بلدرچین ها جهت تخم گذاری و یا جفت گیری فراهم کنید.
این نکته را مد نظر داشته باشید که تفاوتی ندارد که شما طرح توجیهی پرورش بلدرچین را برای بلدرچین های گوشتی یا تخمگذار عملی می‌ کنید. تامین تغذیه مناسب یکی از فاکتورهای مهم و اساسی جهت پرورش انواع بلدرچین می باشد.

طرح توجیهی پرورش بلدرچین
طرح توجیهی پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید: میزان تخمگذاری بلدرچین

طرح توجیهی پرورش بلدرچین و تامین آب آنها

یکی از مهمترین مولفه هایی که به هنگام عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باید مدنظر قرار داد، مقدار آب مصرفی بلدرچین ها می باشد. آب مهمترین ماده جهت پرورش بلدرچین ها محسوب می‌ شود. تامین آب کافی تمیز و مناسب ضامن دستیابی پرورش دهندگان به تخم هایی مقوی و بلدرچین هایی سالم است. جالب است بدانید؛ که بلدرچین ها بیشتر از دان، آب مصرف می ‌کنند. این امر به ویژه در فصل گرم بیشتر محسوس است. به همین جهت آب تازه و خنک همواره و بدون وقفه باید در اختیار آنها باشد. در غیر این صورت آنها دچار بیماری شده و به سرعت از بین می روند.

مهمترین تجهیزات برای سالن پرورش بلدرچین

به طور متوسط برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین شما نیاز به تهیه تعدادی از تجهیزات دارید. مهمترین تجهیزات برای سالن پرورش بلدرچین شامل؛ دستگاه مناسب تهویه هوا، آبخوری و دانخوری بهداشتی، بهره‌مندی از برق، آب، گاز . همچنین خرید و نصب سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهیه‌ی پوشش کف سالن در صورت پرورش بلدرچین به روش بستر و تهیه لامپ های خورشیدی می باشد. تهیه هر کدام از این تجهیزات نیازمند صرف هزینه است به دلیل نوسانات بازار تخمین هزینه ی هر کدام از موارد مذکور کار آسانی نیست.

بهتر است بدانید که یکی از مهمترین عاملی که موجب کسب سود بیشتر و پرورش ساده تر بلدرچین می‌شود و همچنین پرورش این پرندگان را به لحاظ اقتصادی توجیه پذیرتر می کند. استفاده از قفس های استاندارد صنعتی است. پرورش دهندگان با استفاده از قفس های مکانیزه توانایی پرورش تعداد بیشتری بلدرچین در شرایط بهتر و سالم تری را خواهند داشت.

قفس بلدرچین
قفس بلدرچین

مزیت استفاده از قفس مکانیزه در طرح توجیهی پرورش بلدرچین

استفاده از قفس مکانیزه در طرح توجیهی پرورش بلدرچین می تواند با خود مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه مطلب به مزایای استفاده از قفس بلدرچین در طرح توجیهی اشاره خواهیم کرد.

مدیریت فضا

قفس های صنعتی به شما امکان مدیریت فضا را می‌دهند. این روزها با کمک قفس های صنعتی پرورش‌دهندگان جهت پرورش تعداد زیادی بلدرچین نیاز به فضا و مکان بزرگی ندارند چرا که استفاده از قفس های صنعتی این امکان را برای آنها فراهم می کند که در فضای نسبتاً متوسط بتوانند تعداد زیادی بلدرچین پرورش دهند. آنها با استفاده از قفس های صنعتی چند طبقه این امکان را در اختیار دارند که تعداد زیادی بلدرچین پرورش دهند. بدون اینکه هیچ کدام از بلدرچین ها از کمبود فضا رنج ببرند.

استرلیزه بودن قفس های صنعتی

هنگام پرورش بلدرچین به روش سنتی یا بستر پرورش دهنده برای تامین بهداشت محیط و همچنین صدمه ندیدن بلدرچین ها مجبور است که کف سالن ها را به وسیله پوشال ها و یا خاک اره پوشش دهد تا بلدرچین ها صدمه نبینند. همچنین برای استرلیزه و بهداشتی بودن موظف است که هر مدت چند بار این پوشال ها را تعویض نماید. این امر در حالی رخ می‌دهد که استفاده از قفس های صنعتی این نیاز را مرتفع کرده و کاملاً بهداشتی و استرلیزه هستند. چرا که قفس ها به سینی فضولات مجهز می باشند. به این معنی که پرورش دهنده به سادگی می تواند سینی فضولات را بیرون کشیده و با توجه به جنسی که دارد آن را استرلیزه کند. به همین جهت استفاده از قفس ها در طرح توجیهی پرورش بلدرچین موجب صرفه جویی در هزینه و وقت پرورش دهنده می شود.

آبرسانی به بلدرچین ها با کمک قفس های صنعتی

قفس های صنعتی مجهز به سیستم آبرسانی اتومات به تمام قسمتهای آن می باشد. به همین جهت بلدرچین ها همواره به طور منظم به آب آشامیدنی سالم و تازه دسترسی دارند. این امر موجب می شود آنها کمتر دچار بیماری شوند. در نتیجه آنتی‌بیوتیک کمتری استفاده می‌ کنند و هزینه پرورش دهندگان به خاطر همین امر به طرز چشمگیری کاهش می یابد.

قفس صنعتی و بلدرچین های تخمگذار

قفس های صنعتی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت اتومات تخم مرغ بلدرچین را به بیرون از قفس هدایت می کنند. در نتیجه تخم بلدرچین ها نمی شکند. این امر موجب می شود که نه تنها پرورش‌دهندگان ضرر نبینند بلکه از بروز عارضه ی تخم مرغ خواری در میان بلدرچین ها جلوگیری شود. این امر در حالی رخ می‌دهد که استفاده از روش بستر موجب تلفات زیاد و ضرر و زیان پرورش دهندگان می شود.

کارگران مورد نیاز جهت اعمال طرح توجیهی پرورش بلدرچین

یکی از فاکتورهای هزینه‌بر که به هنگام عملی نمودن طرح توجیهی پرورش بلدرچین باید آن را مد نظر قرار داد استخدام نیروی کار است. استخدام تعداد زیادی کارگر برای پرورش بلدرچین در مقیاس بزرگ جزو از امور لاینفک این کار است. در حالی که استفاده از قفس های صنعتی استاندارد نیاز به نیروی کار را تا حد امکان کاهش می‌دهد. چرا که عمل آبرسانی و دان دهی آنها به صورت اتوماتیک انجام می شود. همچنین بلدرچین ها به کنترل کمتری نیاز دارند. زیرا آنها به وسیله قفس های مختلف از یکدیگر جدا می شوند.

 

قفس بلدرچین
قفس بلدرچین

طرح توجیهی پرورش بلدرچین با تلفات کمتر و بازدهی بیشتر

این نکته نیز باید مد نظر داشت که بلدرچین ها جزو پرندگانی هستند که به سرعت دچار استرس می‌شوند. بنابراین تا حد امکان برای حفظ سلامتی آنها لازم است رفت و آمدهای غیر ضروری به محل زندگی آنها کاهش یابد. به همین جهت قفس های صنعتی نه تنها نیروی کار را به حداقل ممکن می‌رساند بلکه موجب می شود که بلدرچین ها کمتر دچار استرس شوند. در نتیجه تلفات کمتر و تخم‌گذاری بیشتری داشته باشند.

آماده‌ی پاسخگویی به سوالات شما هستیم

شما در این محتوا با نحوه عملی کردن طرح توجیهی پرورش بلدرچین آشنا شدید. به عبارتی اکنون می دانید که با انجام چه کارهایی می توانید پرورش بلدرچین را با کمترین سرمایه آغاز کرده و بیشترین سود را کسب کنید. چنانچه پرسش، نظر و یا ایده ای دارید؛ می توانید آن را در بخش نظرات درج کرده تا کارشناسان ما در مجموعه ی « پرآور » در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

6 پاسخ

      1. سلام من واسه درسم تحقیق میکنم میشه بکید چطوری در فصل سرد با چه دمایی باید ازشون محافظت کرد و… ممنون میشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست