غذای بلدرچین، مرغ و کبک چیست؟

2.6/5 - (14 امتیاز)

یکی از نکات حائز اهمیت در پرورش انواع طیور، تغذیه آنهاست. عوامل زیادی مانند سن، گوشتی بودن و تخم گذار بودن پرنده بر نوع و میزان غذای آن تأثیر می‌گذارند. طیور می‌توانند آزادانه و طبیعی تغذیه کنند اما اگر هدف شما نگهداری یا تخم گذاری است بهتر است دان آنها را که توسط متخصصان تغذیه طیور ، از قبل آزمایش شده و معتبر است خریداری نمایید. به دلیل اهمیت این موضوع ما در مجموعه « پرآور » تصمیم گرفتیم این محتوا را به غذای بلدرچین، مرغ و کبک اختصاص دهیم. پس چنانچه شما نیز به دنبال بهترین نوع غذا برای طیور خود هستید. این مطلب را تا پایان بخوانید. در ضمن مطالعه این محتوا به 8 دقیقه زمان نیاز دارد.

غذای بلدرچین

به ‌طور کلی، غذای بلدرچین باید شامل انواع مواد معدنی، انواع ویتامین، مواد پروتئینی و انرژی زا باشد. غذای بلدرچین می‌تواند شامل دانه‌های گیاهی ذرت، گندم، گلوتن، سویا، نمک، پودر صدف، سبوس گندم، پودر ماهی، پودر یونجه و پودر گوشی باشد. همانطور که در ابتدا اشاره شد، می‌ توان دان بلدرچین را از فروشگاه‌ های معتبر تهیه نمود. البته اگر بلدرچین آزاد باشد و به ‌صورت طبیعی تغذیه کند می ‌تواند از برخی سبزیجات، دانه ی گیاهان و حشرات ریز به عنوان غذا استفاده کند. تغذیه طیور هایی مانند بلدرچین را جدی بگیرید تا بتوانید بازخورد مثبتی از پرورش آن داشته باشید.

تغذیه ی بلدرچین تخمگذار

اگر هدف شما از تغذیه بلدرچین، تخم گذاری است باید به نکات زیادی از جمله نوع و میزان غذای آن توجه کنید. دان بلدرچینی که برای تخم گذاری آماده است باید شامل موادی چون نمک، گندم، سویا، مکمل های معدنی، سنگ آهک، مکمل ‌های ویتامینه، پودر چربی، فسفات، دی کلسیم و ذرت باشد. اگر جوجه بلدرچین یا در واقع همان بلدرچینی که تازه از تخم درآمده با کمبود مواد معدنی مثل کلسیم و فسفر رو به رو شود دچار کمبود وزن، مشکلات تنفسی و گاها عقب ماندگی می‌شود. حتی می‌ توان این علائم را در ظاهر آن نیز مشاهده کرد، اگر به جوجه بلدرچین مواد معدنی کافی نرسد پرهایش رشد نکرده و می‌ریزد.

تغذیه بلدرچین
تغذیه بلدرچین

حتما بخوانید: صفر تا صد شناخت بلدرچین ژاپنی

نقش دان در تغذیه بلدرچین

یکی از مهمترین عوامل در رشد و تخم گذاری بلدرچین مقدار مصرف دان است، مقدار مصرف غذای بلدرچین به سن، گوشتی بودن و تخم گذار بودن آن بستگی دارد. در خصوص سن بلدرچین باید بدانید که در روزها و هفته‌های اول به دنیا آمدن، غذای جوجه بلدرچین باید بسیار نرم باشد، شما باید غذای اصلی مانند سویا و گندم و ذرت را آسیاب کرده و سپس پودرهای مواد معدنی را به آنها بیفزایید. لازم به ذکر است که برای یکدست و ریز بودن دانه‌ ها سعی کنید آنها را در مخلوط کن، آسیاب کنید. پس از گذشت یکی دو هفته، کم کم اندازه ی دان ها را درشت ‌تر کنید.

مقدار تغذیه بلدرچین

از دیگر عوامل مهم تغذیه بلدرچین می‌توان به جیره و زمان غذا دادن به آن اشاره نمود. بهتر است هر شبانه روز نهایتاً ۲۵ گرم دان به بلدرچین بدهید. اگر این مقدار بیشتر شود کم کم باعث پرخوری و کاهش تخم می‌گذاری می‌گردد. شایان ذکر است که بلدرچین باید در هر شبانه روز بیت ۳ تا ۴ نوبت غذا بخورد، شما می‌توانید این ساعات را به اندازه‌های دقیق تقسیم کنید مثلا در ساعات ۸، ۱۲، ۱۶ و ۲۰ به بلدرچین غذا دهید.

نقش آب در تغذیه بلدرچین

مصرف آب در تغذیه بلدرچین بسیار حیاتی است. سعی کنید با هر وعده غذایی مقداری آب به بلدرچین بدهید. آب باید تمیز و طبیعی و بدون انگل باشد، بهتر است گاها بلدرچین را در هنگام نوشیدن آب نگاه کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید. دان بلدرچین مورد نظر خود را می توانید از سایت پراور تهیه کنید.

تغذیه مرغ

در ابتدا باید گفت که تغذیه مرغ باید به گونه‌ای باشد که در هر شرایط آب و هوایی چه زمستان‌های سرد و چه تابستان‌های گرم، بتواند تمام مواد مورد نیاز مرغ اعم از انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح و مواد معدنی را به آن برساند. غذای مرغ و جیره بندی آن باید بسته به سن، وزن، حرارت محیط نگهداری شونده، گوشتی بودن و تخم گذار بودن آن تهیه شود. وعده‌های غذایی انواع مرغ باید شامل ترکیبی از غلات، ویتامین، پودر استخوان، مواد معدنی، پودر ماهی و مکمل‌های غذایی باشد.

تغذیه مرغ تخم گذار

تغذیه مرغ ‌های تخم گذار با مرغ‌ های نابالغ متفاوت است و به هیچ عنوان نباید هر دو از یک نوع دان تغذیه شوند. در غذای مرغ تخم گذار باید حتماً کلسیم به اندازه ۲٫۵%، پروتئین به اندازه ۱۶% و پودر ماهی به اندازه ۵% وجود داشته باشد. غذای مرغ تخم گذار نباید با مخلوط کردن غلات تهیه شود بلکه باید حتماً از فروشگاه‌ های معتبر که توسط متخصصان تغذیه مرغ به آنها اشاره شده است، خریداری گردد. مناسب ‌ترین و رایج‌ترین روشی که می ‌توان برای برآورده کردن نیازهای غذایی مرغ تخمگذار بهره گرفت، استفاده از دان یا خوراک های پلت شده است که به مقدار کافی گندم، ذرت، کنجاله سویا، چربی‌های مفید و غیر مضر، ویتامین، مواد معدنی و سایر مکمل‌های غذایی، حتی با دارو و یا بدون دارو با یکدیگر ترکیب شده‌اند؛ می باشند.

این دان های استاندارد را می توانید از وبسایت های معتبری که سالهاست در زمینه ی پرورش طیور در حال فعالیت هستند؛ تهیه کنید. مجموعه ی « پرآور » با سال ها سابقه ی درخشان همواره عرضه کننده انواع دان استاندارد در تمام سطح کشور می باشد.

تغذیه مرغ تخمگذار
تغذیه مرغ تخمگذار

حتما بخوانید: کیفیت تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد؟

مهمترین غذاها برای انواع مرغ

پودر ماهی: این پودر بزرگترین منبع دریافت اسید آمینه و پروتئین غنی شده است البته باید حتماً با آنتی اکسیدان ترکیب شده و در مقدار بسیار کم، حدود ۴% از غذای مرغ، تهیه شود. زیاده روی در خوردن پودر ماهی باعث عفونت در چینه دان مرغ شده و در هنگام کشتار یا تخم گذاری بوی نامطبوعی ایجاد می‌شود.

ذرت

ذرت اصلی‌ترین و انرژی زاترین وعده ی غذایی برای تغذیه طیور است.

جو

بهتر است از جو برای تغذیه جوجه ‌ها و مرغ‌ های نابالغ استفاده نشود چون آنها قادر به هضم جو نیستند البته می ‌توان برای تغذیه مرغ‌ های بالغ آن هم به‌ صورت کاملاً آسیاب شده از جو استفاده نمود.

گندم

بهترین منبع برای پروتئین و نشاسته، گندم است اما بهتر است پس از ۲ هفته از به دنیا آمدن جوجه از آن استفاده نمود. در دان های استاندارد مرغ تمامی مواد مذکور به اندازه ی مورد نیاز مرغ ها وجود دارد.

مهمترین غذاها برای مرغ
مهمترین غذاها برای مرغ

حتما بخوانید: اصول پرورش مرغ لگهورن + رعایت نکات طلایی در پرورش آن

نگهداری کردن از دان مرغ

یکی از مهمترین نکات در تغذیه مرغ، نگهداری کردن از دان مرغ است، سعی کنید در زمان پرورش مرغ، غذای آن را تهیه کنید نه زودتر. غذای مرغ را در مکانی به دور از گزند حشرات موذی و گرما و رطوبت زیاد نگهداری کنید و مهم‌ترین نکته، به هیچ عنوان از مکمل‌های غذایی غیر استاندارد یا پسماند محصولات کشاورزی برای تغذیه مرغ استفاده ننماید، این کار باعث بیماری مرغ، ناقص و مریض بودن جوجه‌ها و کاهش تخم گذاری مرغ می‌گردد.

تغذیه کبک

یکی از مهمترین نکات در نگهداری و پرورش کبک، تغذیه آن است. تغذیه کبک آنقدر مهم است که موفقیت پرورش دهندگان در گرو رعایت این اصول است. چون بیشترین هزینه‌ هایی که صرف پرورش کبک می‌شود مربوط به تغذیه آنهاست. اهمیت دان هایی که در اختیار کبک‌ها قرار می‌گیرد، تفاوت چندانی با بلدرچین و مرغ که در بالا به آن اشاره شد ندارد، بدن این پرندگان هم به پروتئین، املاح و مواد معدنی، انواع ویتامین‌ها، کربوهیدرات‌ها، کلسیم، فیبرهای انرژی زا، فسفر و … احتیاج دارد به شرطی که پرورش دهندگان بتوانند فاکتورهای مهم غذایی کبک‌ ها را در سنین مختلف رعایت کرده و به خوبی آن را مدیریت کنند.کبک های سالم تری خواهند داشت.

تغذیه کبک
تغذیه کبک

حتما بخوانید: آموزش جوجه کشی کبک + نکات بسیار مهم آن

نقش انرژی در تغذیه کبک

از مهمترین منابع تغذیه طیور می‌ توان به انرژی اشاره کرد، انرژی کبک از طریق قندهای خوراکی، اسیدهای آمینه و چربی‌ های موجود در جیره غذایی و دان های آن تأمین می‌ شود. دان های مناسب متابولیسم بدن کبک را بالا برده و باعث سر زنده شدن آن می‌ شود. همچنین مواد موجود در آن باعث رشد بافت ‌های بدن کبک شده، در افزایش و کاهش تخمگذاری کبک تأثیر گذار است و دمای بدن کبک را متعادل می کند.

ولی به شرطی که طبق فاکتورهای تعین شده در جیره غذایی آنها گنجانده شود چون اگر بیش از مقدار تعیین شده باشد به صورت توده‌های چربی در بدن کبک ذخیره می ‌شود و در صورت کمبود انرژی، کبک ‌ها به پرخوری عادت می‌کنند، دستگاه گوارش آنها دچار اختلال می ‌شود و سلامتشان به خطر می افتد. در این صورت نه تنها کبک‌ها وزن نمیگیرند بلکه رشد آنها به تأخیر می افتد و میزان مصرف جیره هم افزایش پیدا می‌ کند که از لحاظ اقتصادی برای پرورش دهنده اصلاً مقرون به صرفه نخواهد بود.

نقش پروتئین در تغذیه کبک

همانند دیگر طیور، پروتئین در غذای اصلی کبک‌ها نیز مشاهده می‌شود. مقدار پروتئین در هفته‌های اول باید ۳۸% غذای مرغ را تشکیل دهد، پس از گذشتن هفته ی سوم این مقدار به ۲۴% و تا پایان دوره به ۱۷% کاهش پیدا می‌کند. باید دقت داشته باشید که این مقدار به هیچ عنوان نباید کم یا زیاد شود چرا که کمبود پروتئین در بدن کبک باعث عدم رشد، کاهش تخم گذاری کبک مادر، عدم موفقیت در جفتگیری می‌شود و البته گاها کبک‌ها را برای مبتلا شدن به بیماری کانی بالیسم مستعد می کند و همچنین افزایش پروتئین هم باعث چاقی مفرط و عدم رشد استخوان‌ ها قبل از رسیدن به دوره بلوغ می‌ شود.

نقش ویتامین در تغذیه کبک

اگر بدن کبک به اندازه کافی ویتامین نداشته باشد در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاومت کمتری خواهد داشت. از آنجایی که ویتامین سازی در بدن پرندگان ضعیف است بهتر است بیشتر ویتامین‌ها در جیره غذایی آنها گنجانده شود تا نیازهای آنها برای دریافت ویتامین جبران شود. شما می‌توانید ویتامین‌ها را به شکل محلول در آب و یا مخلوط در جیره‌های غذایی به خورد کبک‌ها برسانید. هرچند برخی از دان های استاندارد تا حد زیادی ویتامین بدن کبک ها را تامین می کند.

نقش آب در تغذیه کبک

آب نقش بسیار مهم‌تری در تغذیه کبک‌ها نسبت به سایر پرندگان دارد. حدود ۶۵ الی ۷۰ درصد بدن کبک، از آب است. کبک‌ها در حین خوردن غذا مدام آب می‌خورند. این کار در هضم و جذب بهتر مواد مغذی که در دان وجود دارد؛ بسیار تاثیرگذار است. همچنین دمای بدن کبک با خوردن آب تنظیم می‌شود و حتی برای خوراندن بسیاری از ویتامین‌ها و آنتی بیوتیک ها می‌توان از آب استفاده کرد.

یکی از مهمترین نکات در تغذیه کبک این است که در کنار غذاهای اصلی باید از سنگ ریزه‌ها استفاده کنید. سنگ ریزه‌ها وارد سنگدان کبک می‌شوند و زمانی که آنها از انواع دانه‌ها یا غذاهای سفت مصرف می‌کنند، کمک می‌کند که غذاها خرد شده تا بعد از ورود به دستگاه گوارشی راحت‌تر قابل هضم باشند.

دان های استاندارد چگونه هستند؟

به‌طور کلی دان استاندارد ی که توسط شرکت « پرآور» توزیع می شوند. شامل مواد مغذی و مورد نیاز طیور بسته به سن و شرایط فیزیکی آنها است، اگر دان در هر رده سنی مواد مورد نیاز را به بدن طیور برساند به آن دان استاندارد می گویند. در دان استارتر مواد اولیه مورد نیاز طیور به صورت یکسان بوده تا جوجه هنگام مصرف خوراک، بتواند نیاز بدنش را رفع کند. نحوه کار دستگاه ‌های ساخت دان بدین گونه است که تمامی مواد لازم پس از آسیاب شدن توسط حرارت و بخار دستگاه‌ ها تحت فشار در آمده و دمای بالا باعث می ‌شود تا تمامی باکتری‌ های موجود را از بین می‌ برد.

مهم‌ترین ماده غذایی که در جیره غذایی جوجه تخم گذار به میزان قابل توجهی وجود داشته باشد پروتئین خام و اسید آمینه است. دان مرغ تخمگذار باید شامل چربی به اندازه، پروتئین کافی، غلات، ویتامین و مواد معدنی باشد؛ تا بتوان بیشترین راندمان تخم گذاری را داشته باشد. خوراک طیور هایی استاندارد است که حاوی افزودنی هایی همچون؛ ضد کپک توکسین بایندر باشد و از ایجاد کپک زدگی در غذای مرغ تخم گذار جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت قفس کبک به صورت کاربردی

شما برای ما از تغذیه طیور بنویسید

در این مقاله به طور کلی انواع غذای مورد نیاز مرغ، کبک و بلدرچین مورد بررسی قرار گرفت. با مطالعه این مطلب به خوبی آگاه شدید که تغذیه طیور به چه میزان می تواند بر پرورش آنها تاثیرگذار باشند. همچنین در مورد شرایط نگهداری، مقدار و نوع تغذیه آنها توضیحات مفصل به شما ارائه شد و نهایتاً در پایان مقاله مختصری از بهترین نوع دان برای انواع طیور توضیح داده شد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت هرگونه سؤال و یا پیشنهاد می‌توانید در بخش نظرات آن را درج کنید. تا در سریع ترین فرصت پاسخ آن را از کارشناسان با تجربه ی مجموعه ی «پرآور» دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست