راندمان جوجه کشی

عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی

5/5 - (1 امتیاز)

گله مادری، دستگاه جوجه کشی، دستگاه هچری، تعداد نرها و ماده ها از جمله مواردی هستند که به طور مستقیم بر راندمان جوجه کشی تاثیر می گذارند. درباره عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی چه می دانید؟ در این مطلب از سایت پرآور قصد داریم نگاهی به عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی بیاندازیم با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به 6 دقیقه زمان نیاز دارد.

عوامل مهم و تاثیرگذار بر جوجه کشی

بسیاری از افرادی که در عرصه جوجه کشی و پرورش جوجه فعال می باشند، این مسئله را به خوبی می دانند که در زمینه تبدیل شدن تخم نطفه دار به جوجه، دستگاه های جوجه کشی مهم ترین نقش را دارند.

معمولا اگر شخصی برای خرید دستگاه جوجه کشی برود، متوجه میشود که مهمترین عامل در خرید دستگاه جوجه کشی، درصد هچ یا همان راندمان تبدیل تخم به جوجه است. شاید شنیده باشید که دستگاهی راندمان 100 درصدی دارد، یا دستگاهی راندمان بالای 90 درصد دارد. اما باید بدانید که عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی، پارامترهایی مجزا از دستگاه جوجه کشی با کیفیت نیز دارد. از جمله عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی یا همان هچ می توان به گله مادر، توجه به فصل جوجه کشی، کیفیت تخم پرنده، شرایط انتقال، مکان و فضای نگهداری دستگاه و در نهایت تجربه شخصی فرد در زمینه جوجه کشی اشاره کرد.

گله مادری

یکی از مهم ترین عوامل موثر بر جوجه کشی در دستگاه های جوجه کشی را می توان گله مادری عنوان کرد. در رابطه با این مسئله مهم باید بگوییم که گله مادری باید از تغذیه مناسبی برخوردار باشد. پرندگانی که تخمگذار هستند باید مواد مغذی و پر انرژی به بدن آن ها برسد تا بتوانند تخم باکیفیتی بگذارند. پرندگانی که صرفا از سبزیجات و گیاهان برای تغذیه استفاده می کنند، طبیعتا تخم هایی با نطفه های ضعیف خواهند گذاشت، و همین نطفه های ضعیف تاثیر منفی بر راندمان جوجه کشی در دستگاه خواهند داشت.

اما بعضی از ویتامین ها نیز باید به این گله مادری برسد که در راندمان جوجه کشی بسیار موثر است. اما یکی از عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی در گله، سن آن گله می باشد. طبیعتا پرندگان جوان و یا بسیار پیر تخم های نطفه دار ضعیفی دارند و در راندمان جوجه کشی تاثیر منفی خواهند داشت.

تعداد نرها و ماده ها از عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی

از دیگر عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی، تعداد نر و ماده هایی است که باید نسبت آن ها به یکدیگر رعایت شود. معمولا این اعداد و ارقام برای پرندگان مختلف، متفاوت است اما به طور معمول در پرورش بلدرچین برای 3 ماده، یک نر کافی است.

جوجه درآوری و هچ تخم نطفه دار
جوجه درآوری و هچ تخم نطفه دار

حتما بخونید : آموزش نحوه چرخش تخم در دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی، یکی از عوامل موثر بر جوجه درآوری

از مهم ترین عوامل موثر بر جوجه درآوری و هچ تخم نطفه دار، دستگاه جوجه کشی مناسب است. دستگاه جوجه کشی مناسب دستگاهی است که شروط اساسی در جوجه آوری را رعایت می کند و فضای استانداردی را برای جوجه ها فراهم بیاورد. از جمله شروط ضروری برای تبدیل تخم به جوجه می توان به دما، رطوبت، چرخش تخم و تهویه مناسب اشاره کردامروز تمام دستگاه های جوجه کشی دارای سیستم کنترل دیجیتالی می باشند و این نکته از عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی می باشد.

این دستگاه ها تمامی فرآیند جوجه کشی را به طور دقیق و به صورت خودکار مورد بررسی قرار می دهند و لازم نیست که به صورت دستی دما و رطوبت آن را تنظیم کنید. شاید لازم باشد برای چیدن تخم ها در دستگاه و در نهایت تخلیه جوجه دست به کار شوید و این کار ها را به صورت دستی انجام دهید.

سالن پرورش جوجه
سالن پرورش جوجه

حتما بخوانید :نقد و معرفی انواع دستگاه جوجه کشی

دستگاه هچری

در این قسمت می خواهیم شما را با یکی از عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی، یعنی هچ تخم های نطفه دار در دستگاه جوجه کشی آشنا کنیم. هچر قسمتی از دستگاه جوجه کشی پرندگان می باشد که شرایط تبدیل تخم پرندگان را با 3 عمل اصلی از ابتدای ورود تخم به دستگاه تا لحظاتی قبل از تبدیل آن به جوجه فراهم می کند.

دستگاه هچر، عواملی چون تولید و حفظ دمای مورد نیاز برای هر یک از تخم ها به میزان معین، تولید و حفظ رطوبت لازم برای تخم ها در دستگاه و اکسیژن رسانی به جنین از زمان ورود تخم تا لحظاتی قبل از تبدیل تخم به جوجه را برعهده دارند. یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در دستگاه هچر می افتد، خروج باکتری هایی که همراه تخم هستند می باشد. به مدت زمانی که تخم ها در حالت هچ هستند، دوران هچری می گویند و جوجه هایی که از این دستگاه بیرون می آیند را جوجه های هچ شده می نامند.

تخم نطفه دار

تخم نطفه دار یکی از فاکتورهای مهم در بازدهی جوجه کشی است. توصیه می کنیم تخم های نطفه دار را از منابع معتبر خریداری کنید تا متحمل ضررهای فراوان نشوید. تخم های نطفه دار رابطه مستقیمی بر راندمان جوجه کشی و سوددهی کسب و کار دارد. در هنگام خرید تخم های نطفه دار به سایز آنها دقت کنید از خرید تخم های نطفه دار بسیار بزرگ، بسیار کوچک و شکل های غیر معمول خودداری کنید.

عوامل موثر بر تلفات جوجه

در انتها می خواهیم در رابطه با دما که یکی از مهم ترین عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی می باشد صحبت کنیم. در پرورش به وسیله دستگاه جوجه کشی باید به این نکته بسیار مهم توجه کرد که دمای دستگاه به صورتی نباشد که به جوجه آسیب برساند. این را باید بدانیم که شاید مهم ترین عاملی که باعث تلف شدن جوجه در روز های پایانی جوجه کشی است، دمای دستگاه است.

در روز های پایانی رشد جنین باید به این نکته توجه داشته باشیم که به علت بالا بودن سوخت و ساز بدن جنین، گرمای تولید شده از تخم بالا می رود و اگر تبادل حرارتی دستگاه و بیرون مناسب نباشد، گرما تولید شده در داخل دستگاه بیشتر شده و موجب تلفات جوجه ها می شود.

دستگاه جوجه کشی
دستگاه جوجه کشی

حتما بخوانید :وضعیت و بازده جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی

شما برای ما از عوامل موثر بر جوجه کشی بنویسید

گله مادری، دستگاه جوجه کشی، دستگاه هچری، تعداد نرها و ماده ها از جمله مواردی است که به طور مستقیم بر راندمان جوجه کشی تاثیر می گذارند که ما در این مطلب به طور دقیق آنها را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه تجربه ای در این زمینه دارید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما می تواند به متقاضیان سایت پرآور کمک کند تا سودآوری کسب و کار خود را افزایش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط

محصولات

سبد خرید Item Removed. Undo
  • No products in the cart.