وضعیت و بازده جوجه ها

وضعیت و بازده جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی

4.3/5 - (13 امتیاز)

در این مطلب از سایت پراور قصد داریم شما را با وضعیت و بازده جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی آشنا کنیم. با استفاده از این مطلب به راحتی هر چه تمام تر می توانید وضعیت و بازده جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی را مورد بررسی قرار دهید. تا انتهای این مطلب با سایت پراور همراه باشید. مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

1 – جوجه هایی که بازده آنها کم بوده است ( جوجه های لاغر)

احتمالا مدتی قبل از اینکه از هچر بیرون کشیده شوند، هچ شده اند يا در دستگاه ستر در معرض درجه حرارت بالا و یا رطوبت پایین بوده اند. این جوجه ها در معرض خطر دهیدراته شدن و عملکرد های ضعیف آتی در فارم پرورش می باشند.

2 – جوجه هایی که بازده آنها زیاد بوده است (جوجه های چاق)

یا پیش از آنکه از هچر بیرون کشیده شوند، هچ شده اند يا در دستگاه ستر در معرض درجه حرارت پایین و یا رطوبت بالا بوده اند. چنانچه این جوجه ها بلافاصله در فارم استقرار یابند برای خوردن دان و آشامیدن آب آمادگی نخواهند داشت و تمایل به تنبلی دارند.

بازده جوجه کشی
بازده جوجه کشی

بیشتر بخوانید: مرگ جوجه در داخل تخم چه دلایلی دارد؟

توجه : چنانچه جوجه ها قرار است يك روز بعد از هچ در فارم استقرار یابند به دامنه اعداد فوق بایست به میزان 1٪ افزوده شود. یعنی حد مطلوب بازده جوجه ۶۹ – ۶۸ ٪ خواهد بود.
اگر تخم ها انبار شده اند بایست به ازای هر هفته ذخیره سازی آنها 0.5 ٪ به ارقام فوق افزوده شود. برای مثال در تخم مرغ هایی که به مدت ۲ هفته ذخیره شده اند حد مطلوب بازده جوجه ۶۹-۶۸٪ خواهد بود.

مراحل اندازه گیری بازده جوجه

برای اندازه گیری دقیق بازده جوجه و کنترل زمان هچ شدن يك گله، بازده جوجه را در سه عدد سینی دستگاه ستر را مورد پایش قرار دهید. از ترازویی استفاده کنید که بتواند وزن سینی ستر پر از تخم مرغ یا یک کارتن پر از جوجه را با دقت حداقل ۵ گرم محاسبه کند.
توجه : این فرآیند می تواند به سادگی با مراحل پایش از دست دادن آب تخم مرغ یکجا انجام شود.

مرحله ۱ : سینی خالی ستر را وزن کنید و وزن را یادداشت نمایید. توجه : این عمل می تواند در زمان خواباندن تخم ها و یا ترانسفر صورت گیرد.

بازده جوجه کشی 2
بازده جوجه کشی 2

مرحله ۲ : سینی ستر را با تخم مرغ های تازه پر کنید. هرگونه تخم شکسته یا دارای پوسته ضعیف را حذف نمایید.
مرحله ۳ : سینی پر از تخم مرغ را توزین کنید و تعداد تخم مرغ های هر سینی را یادداشت نمایید.

بازده جوجه کشی 3
بازده جوجه کشی 3

مرحله ۴ : به سینی مذکور برچسب بزنید تا بتوانید در زمان ترانسفر آن را جابجا نمایید.
توجه : سینی ها بایست طوری در ستر چیده شوند که موقعیت یکی از آنها نزديك به قسمت بالای راك ، یکی دیگر در میان راك و دیگری نزدیك به کف راك ستر باشد.
مرحله ۵ : در زمان ترانسفر مطمئن شوید که سینی هچر برچسب زده شده است و مربوط به همان سینی تخم مرغ ها می باشد.
مرحله ۶ : در زمان بیرون کشیدن جوجه از هچر ،ترازو را با کارتن خالی جوجه صفر کنید.

بازده جوجه کشی 4
بازده جوجه کشی 4

توجه : اگر جوجه ها به روش مقعدی تعیین جنسیت می گردند بایست قبل از عملیات تعیین جنسیت توزین شوند.
مرحله ۷ : تمامی جوجه های خوب که از سبد هچر به درون کارتن جوجه ریخته می شوند را بشمارید. تعداد را یادداشت کنید.
مرحله ۸ : کارتن پر از جوجه را وزن کنید و وزن را یادداشت نمایید.

بازده جوجه کشی 5
بازده جوجه کشی 5

حتما بخوانید : آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی برای افراد مبتدی


بازده جوجه کشی 100
بازده جوجه کشی 100

نحوه محاسبه بازده جوجه

برای مثال : وزن سینی خالی = ۱۲۰۵ گرم

وزن سینی پر در زمان خواباندن تخم مرغ = ۸۲۰۱ گرم

تعداد تخم مرغ ها = ۱۳۲ عدد

وزن کارتن پر از جوجه در زمان هچ = ۴۲۶۸ گرم

تعداد جوجه ها = ۱۲۰ عدد

بازده جوجه کشی 102

مثال از صفحه ثبت ارقام :

این صفحه همچنین اطلاعات مربوط به میزان از دست دادن آب تخم مرغ را شامل می شود که بدین ترتیب دو فرآیند کنترل کیفی با یکدیگر همراه شده اند.

بازده جوجه کشی 120
بازده جوجه کشی 120

بیشتر بخوانید: بهترین دستگاه های جوجه کشی خانگی

تفسیر نتایج

نمودار زیر نتایج بازده جوجه بدست آمده از سه گله مختلف را نشان می دهد.

بازده جوجه کشی 150
بازده جوجه کشی 150

بیشتر بخوانید: بهترین پرنده برای جوجه کشی کدام است؟ + [ معیارهای انتخاب پرنده ]

گله شماره 1 : بازده جوجه در محدوده قابل قبول قرار دارد.
اقدام : هیچ اقدامی نیاز نیست.
گله شماره ۳ : عدد بازده جوجه کمی زیاد است اما نزديك به محدوده قابل قبول قرار دارد.
اقدام : مجددا بازده جوجه این گله را کنترل و چنانچه هنوز بالا می باشد از تیتر بعدی (عوامل موثر بر روی بازده جوجه) برای بررسی علت بالا بودن بازده جوجه استفاده کنید.
توجه : این بازده جوجه بالا در صورتی که جوجه ها در همان روز هچ به فارم نرسند قابل قبول می باشد.
گله شماره ۳ : بازده جوجه کم می باشد و این جوجه ها در معرض خطر دهیدراتاسیون خواهند بود.
اقدام : از تیتر بعدی (عوامل موثر بر روی بازده جوجه) برای تعیین علت پایین بودن بازده جوجه استفاده کنید.

عوامل موثر بر روی بازده جوجه :

بازده جوجه کم

1- طول مدت انکوباسیون تخم مرغ ها خیلی طولانی بوده است.
2- دمای انکوباسیون بالا بوده است.
3- رطوبت ستر کم بوده است.

بازده جوجه کم

1- طول مدت انکوباسیون خیلی کوتاه بوده است. شاید این به خاطر ذخیره طولانی مدت تخم مرغ ها یا گله های مرغ مادر خیلی جوان باپیر بوده باشد.
2- دمای انکوباسیون پایین بوده است.
3- رطوبت ستر زیاد بوده است.

شما برای ما از وضعیت و بازده جوجه ها بنویسید

در این مطلب از سایت پراور شما را با تمامی جوانب وضعیت و بازده جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی آشنا کردیم. چنانچه در این زمینه شما نیز دارای تجربه هستید،آن را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما می تواند به مخاطبین سایت پراور کمک کند تا در کسب و کار خود پیشرفت کنند. همچنین از طریق قسمت نظرات می توانید سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست