مرغ لاکندزی و خواص بی نظیر آن

3.7/5 - (9 امتیاز)

مرغ ها از دیرباز تاکنون نقش عمده‌ای در تامین مواد غذایی خانوارهای ایرانی داشته اند. فواید و کاربرد گوشت مرغ تاثیر عمده‌ای بر شاخص سلامت جامعه و تغذیه ایرانی‌ ها دارد. از آنجا که نژادهای مختلفی از مرغ وجود دارند که هر کدام خواص و ویژگی های مختص به خود را دارند، ما در این محتوا از مجموعه ی « پرآور » تصمیم گرفتیم به مرغ لاکندزی و خواص بی نظیرش بپردازیم. خواندن این محتوا می ‌تواند کاربردی و مفید بوده و اطلاعات جالبی در زمینه این مرغ ها و تاثیر آن بر سلامتی افراد در اختیار شما قرار دهد. پس چنانچه مشتاق کسب اطلاعات در این زمینه هستید، ما را تا پایان محتوا همراهی بفرمایید. در ضمن خواندن این مطلب فقط به ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.

مرغ لاکندزی و نژاد آن

مرغ های لاکندزی از نژاد چینی هستند و جزو پرنده ملی این کشور محسوب می شود و حدود هزار و سیصد سال قدمت دارد. این پرنده ملی چین بسیار کمیاب و پرخاصیت است. تخم مرغ تولید شده از نژاد مرغ های لاکندزی سبز رنگ هستند و به عقیده کارشناسان تغذیه استفاده از تخم مرغ نژاد لاکندزی پانزده برابر خاصیت بیشتری نسبت به تخم مرغ معمولی دارد. همچنین لازم است بدانید که گوشت مرغ لاکندزی برخلاف سایر مرغ ها سفید نبوده و به رنگ سیاه است. گوشت و تخم تولید شده از این نژاد مرغ بسیار پرخاصیت و حائز اهمیت است. هر چند که این نکته را نیز نباید فراموش کرد که قیمت مرغ لاکندزی نسبت با سایر مرغ ها و مرغ سفید بیشتر می باشد.

مشخصات ظاهری مرغ لاکندزی

مرغ های لاکندزی به لحاظ ظاهر دارای پر، پوست ، منقار، گوشت، استخوان و پاهای سیاه هستند. همچنین تخم مرغ های تولید شده از این مرغ ها سبز رنگ هستند. براساس تحقیقاتی که انجام گرفته است. این نژاد از مرغ تلفیقی از اجداد باستان مرغ های سیاه و قرقاول های وحشی می باشند. بنابراین به لحاظ ژنتیکی در گروه پرندگان نادر و کمیاب قرار می گیرند. مرغ های لاکندزی جزو پرندگان کمیابی محسوب می شوند که از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند و به نوعی خوراک افراد ثروتمند محسوب می شوند.

وزن مرغ لاکندزی به طور میانگین حدود یک کیلو و نیم است. چشم های تقریبا سیاه و گرد مانندی دارند و در سن چهار و نیم ماهگی به بلوغ می رسند. لازم است بدانید که مرغ های لاکندزی به طور میانگین سالانه ۱۷۰ عدد تخم تولید می‌ کنند که وزن هر کدام از تخم های آنها ۵۰ الی ۵۵ گرم است. از خصوصیات رفتاری بارز مرغ لاکندزی سازگاری سریع آنها با محیط های مختلف است. همچنین این نوع از طیور در مقابل بیماری ها مقاومت مناسبی از خود نشان می دهند و دیرتر گرفتار بیماری می شوند. به همین جهت پرورش دهنده ی این دست از مرغ ها کمتر دچار ضرر و زیان ناشی از تلفات می شوند.

مرغ لاکندزی
مرغ لاکندزی

بیشتر بخوانید: انواع نژاد مرغ تخمگذار

ویتامین های موجود در گوشت مرغ لاکندزی

در حقیقت مرغ لاکندزی منبع مناسبی از انواع ویتامین ب محسوب می‌شود. چرا که آزمایش های مختلف نشان داده است که این مرغ حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب 1، ب2، ب6 و ب12 می باشد. همچنین منبع عظیم ویتامین های موجود در گوشت مرغ لاکندزی در بهبود عملکرد بدن تاثیر بسزایی دارد و موجب تولید انرژی سلولی در بدن می‌شود. به علاوه به ارتقای سلامتی قلب و عروق کمک می کند و شرایط تنظیم متابولیسم بدن، مصرف کنندگان را فراهم می کند. به همین جهت بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقد هستند که برای سالم و تندرست ماندن مصرف گوشت مرغ لاکندزی به همراه سبزیجات میوه ها و دیگر مواد مغذی جزو ملزومات است.

پروتئین و آنتی اکسیدان موجود در گوشت مرغ لاکندزی

یکی از خاصیت های بارز گوشت مرغ لاکندزی آنتی اکسیدان های موجود در آن است. آنتی اکسیدان ها خاصیت ضد سرطانی داشته و نه تنها مانع از بروز بیماری های مهلک می ‌شوند بلکه در درمان بیماری‌های التهابی و بیماری ‌های خطرناکی مثل انواع سرطان مغز و استخوان، معده، خون و غیره بسیار کمک کننده هستند. علاوه بر آنتی اکسیدان موجود در گوشت لاکندزی، این مرغ ها حاوی مقادیر زیادی ویتامین A می باشند که نه تنها شرایط بهبود عملکرد بینایی مصرف کنندگان را فراهم می کنند بلکه برای جلوگیری از بروز بیماری های پیر چشمی در دوران سالمندی مفید خواهد بود.

با توجه به مطالعاتی که اخیرا بر روی گوشت مرغ لاکندزی و سایر مرغ هایی که از گوشت سیاه برخوردار هستند، انجام گرفته است. کارشناسان بهداشت و تغذیه خاصیت این نوع گوشت ها را بسیار کارآمد و موثر در سلامتی و رفع بیماری ها می دانند. همچنین آنها معتقد هستند که پروتئین موجود در این گوشت ها به ساخت عضلات بدن و تقویت ماهیچه های انسان کمک می کند. از آنجا که مصرف این گوشت ها تاثیر زیادی در تنظیم سوخت و ساز بدن دارند، شرایط تثبیت قند خون را در افراد به ویژه سالمندان فراهم می کنند.

مرغ لاکندزی
مرغ لاکندزی

بیشتر بخوانید: کاملترین اطلاعات مربوط به نژاد لهستانی + [ ویژگی ها، شرایط نگهداری و انواع ]

ویتامین موجود در تخم مرغ لاکندزی

تخم مرغ  لاکندزی به لحاظ اندازه و شکل شبیه تخم مرغ های معمولی است تنها با این تفاوت که تخم مرغ های لاکندزی به رنگ سبز هستند. کارشناسان تغذیه خواص این تخم ها را پانزده برابر بیشتر از تخم مرغ های معمولی ارزیابی کرده اند.

اغلب مردم برای تامین نیازهای غذایی بدن خود از تخم مرغ ها استفاده می کنند و همواره این مواد غذایی در سبد غذایی خانوارها وجود دارد. با این حال مصرف بیش از حد تخم مرغ موجب افزایش سطح کلسترول خون در بدن انسان ها می شود و ممکن باعث بروز مشکلاتی برای مصرف کنندگان شوند. اما این امر در رابطه با تخم مرغ های لاکندزی هرگز رخ نخواهد داد. چرا که تخم مرغ های سبز رنگ لاکندزی، از سطح کلسترول کمتری برخوردار هستند و در مقابل ویتامین، پروتئین و مواد معدنی بیشتری در آنها وجود دارد.

کارشناسان تغذیه تخم مرغ های لاکندزی را منبع بزرگی از ویتامین E می دانند. از آنجا که ویتامین E مانع لخته شدن خون در عروق می شود. مصرف این تخم مرغ ها منبع مناسبی برای سلامتی قلب و عروق دانسته اند. همچنین ویتامین E موجود در این تخم مرغ ها موجب شده است که استفاده از آنها را در حد متعادل، برای سلامتی پوست و گردش خون در بدن انسان، مناسب ارزیابی کنند. یکی دیگر از مواد مغذی موجود در تخم لاکندزی و حتی گوشت آن، آهن است.

همانطور که می‌دانید آهن نقش مهمی در سوخت و ساز بدن و سلامتی افراد دارد. استفاده مداوم از تخم مرغ و گوشت لاکندزی علاوه بر عضله سازی و رفع کم خونی بدن می تواند منبع خوبی برای رفع خستگی مزمن افراد باشد. شاید لازم باشد که بدانید تخم مرغ های لاکندزی به اندازه ای مقوی و سالم هستند که می تواند به تنهایی انرژی لازم بدن را تامین کنند. از جمله دیگر مواد مفید موجود در تخم مرغ های لاکندزی عبارت اند از: فسفر، کلسیم، اسیدهای آمینه و غیره.

مرغ لاکندزی
مرغ لاکندزی

بیشتر بخوانید: اطلاعات جامع در مورد مرغ لاین و مرغ اجداد

چگونه از خاصیت مرغ لاکندزی بهره‌مند شویم؟

استفاده از گوشت و تخم مرغ لاکندزی همچون استفاده از گوشت سایر مرغ ها می باشد. به این معنی که می‌توانید با کمک آنها غذاهای خوشمزه و مقوی بسیاری را تهیه کنید. گوشت مرغ های لاکندزی هم به صورت بخارپز، هم به صورت پخته و هم به صورت سرخ شده قابل استفاده است. بنابراین با کمک این گوشت می توانید سوپ و یا هر نوع غذای ایرانی دیگری را بپزید. جالب است که بدانید غذاهای تهیه شده از گوشت و تخم این نوع مرغ را در اغلب کشورها جزو غذاهای اعیانی می دانند. چرا که تهیه ی غدا با گوشت و یا تخم مرغ این نوع از پرندگان نسبت به گوشت سایر مرغ ها پرهزینه تر می باشد.

سخنی با مخاطب در زمینه مرغ های لاکندزی

مخاطب گرامی شما در این محتوا از سایت پراور با مرغ های لاکندزی و خواص بی نظیر آنها آشنا شدید. همچنین اطلاعات مناسبی در زمینه مشخصات ظاهری، عادات رفتاری این نوع از مرغ ها کسب کردید و نحوه بهره مندی از خواص تخم و گوشت مرغ های لاکندزی را مطالعه نمودید. با این وجود چنانچه سوال، نظر و یا تجربه ای در زمینه خرید و یا پرورش این دست از مرغ ها دارید می توانید آن را در قسمت درج نظرات بنویسید و منتظر پاسخ کارشناسان مجموعه پرآور باشید. چرا که کارشناسان با تجربه مجموعه ی پرآور حتما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

4 پاسخ

  1. سلام ، من یک خروس لاکندزی دارم که متاسفانه در مدفوعش لارو و کرم بصورت دون دون سفید پیدا شده زنده و حرکت میکنند علت و راه درمانی چیست؟ چون به مرغ تخمگذار انتقال داده خیلی نگران هستم آیا تخم مرغها آلوده شدند؟ و آیا این کرمها به انسان هم انتقال پیدا میکنه و میتونه آلوده کنه؟

  2. سلام،اطلاعات مفیدی بود نمیدونستم واقعا خوب بو ممنون،الان بخوام مرغ تخم گذار جهت تخم مرع خوراکی ،چطور تهیه کنم،و جوجه جهت مرغ گوشتی؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست