طرح توجیهی پرورش کبک

Rate this post

گوشت کبک از طعم خوبی برخوردار بوده و همواره توانسته است، جایگاه مناسبی در میان هرم غذایی مردم دنیا به ویژه ایرانی ها پیدا کند. بنابراین کبک و محصولات حاصل از آن، متقاضی و مصرف کنندگان خاص خود را دارد و از بازار فروش مختص به خود برخوردار هستند. به همین جهت افراد زیادی اقدام به پرورش کبک و فروش محصولات ناشی از آن می کنند اما نکته ی حائز اهمیت این است که پرورش کبک برای اینکه بتواند برای پرورش دهنده سود کافی را به همراه داشته باشد، باید مطابق با یک سری از دستورالعمل ها و همراه با رعایت مجموعه ای از مولفه ها باشد. به همین دلیل ما در این محتوا تصمیم داریم به چگونگی طرح توجیهی پرورش کبک بپردازیم.
چنانچه مشتاق کسب اطلاعات در زمینه‌ی طرح توجیهی پرورش کبک هستید با این مطلب از مجموعه ی «پرآور» همراه شوید. در ضمن خواندن این محتوا 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

طرح توجیهی پرورش کبک
طرح توجیهی پرورش کبک

سودآوری طرح توجیهی پرورش کبک

یکی از مهم ترین مورادی که موجب می شود یک پرورش دهنده انگیزه‌ی کافی را برای راه‌اندازی طرح کسب و کار خود داشته باشد. میزان سود آوری آن است. در صورتی که پرورش کبک با توجه به برخی از اصول و نکات ضروری انجام گیرد. حتما شرایط سودآوری را برای پرورش دهنده به همراه خواهد داشت. بنابراین ما در این محتوا به طرح توجیهی پرورش کبک پرداخته ایم نه پرورش کبک! یعنی طرحی که می تواند به لحاظ اقتصادی برای پرورش دهنده سود بیشتری به همراه داشته باشد.
این طرح توجیهی نه تنها برای پرورش دهندگان بلکه برای افرادی که به دنبال راه اندازی طرح کسب و کار تازه و مستقل هستند خود هستند، مفید و کاربردی خواهد بود.

تفاوت طرح توجیهی پرورش کبک با پرورش کبک

تفاوت اصلی طرح توجیهی پرورش کبک با طرح پرورش کبک در اقتصادی بودن آن است. به عبارت ساده تر به طرحی توجیهی گفته می شود که بتواند به لحاظ اقتصادی، سودآوری، صرف زمان، انرژی و غیره برای شخص صاحب کار مقرون تر و به صرفه تر باشد. بنابراین برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک لازم است اقتصادی ترین روش پرورش را انتخاب کنید.

طرح توجیهی پرورش کبک
طرح توجیهی پرورش کبک

بیشتر بخوانید: خواص گوشت کبک + [ ویژگی های بی نظیر آن ]

طرح توجیهی پرورش کبک و انتخاب بهترین روش

پرورش کبک به دو صورت عمده ی روش سنتی و روش مکانیزه و صنعتی انجام می گیرد. در روش سنتی در ابتدا پرورش دهنده هزینه کمتری را برای راه اندازی کسب و کار خود صرف می کند اما در مقابل در طول دوره پرورش متحمل هزینه‌ های بیشتر می‌ شود. به عبارت ساده ‌تر در روش سنتی یا پرورش کبک روی زمین، پرورش دهنده نیازی به تهیه تجهیزات و ابزار مدرن پرورش کبک مثل: قفس های صنعتی نخواهد داشت. در نتیجه شروع کار خود را می تواند با سرمایه کمتری آغاز کند اما این امر تنها در ابتدای شروع کار به سود پرورش دهنده خواهد بود. در ادامه وی با مشکلاتی زیادی روبه رو خواهد شد که همه‌ی آنها برای وی هزینه بر خواهد بود.

مشکلاتی همچون؛ تلفات کبک ها، رواج بیماری در میان آن ها، افزایش استفاده از نیروی کار، اسراف در دان و آب مصرفی کبک ها و غیره.
بنابراین استفاده از روش پرورش کبک بر روی بستر باعث افزایش هزینه ها اتلاف وقت و سرمایه پرورش دهنده می ‌شود. به همین جهت استفاده از روش بستر هرگز به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر نخواهد بود و نمی تواند روش مناسبی برای عملی کردن طرح توجیهی پرورش کبک باشد.

بهترین روش برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک چیست؟

از آنجا که استفاده از قفس های استاندارد به لحاظ اقتصادی کار پرورش طیور را توجیه پذیرتر می کند. می تواند بهترین روش برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک باشد. در روش مکانیزه و صنعتی لازم است پرورش دهنده از قفس های استاندارد پرورش کبک استفاده کند. شاید پرورش دهنده در ابتدای شروع کار، مقداری هزینه‌ی بیشتر برای راه اندازی کسب و کار خود و یا رونق آن صرف کند اما در نهایت این کار سود بیشتری را برای وی به همراه خواهد داشت.
با استفاده از روش قفس، کبک ها تلفات کمتری خواهند داشت و دیرتر دچار بیماری می شوند. همچنین کنترل بیماری در میان آنها ساده تر است و از اسراف آب و دان جلوگیری می شود. به علاوه جمع آوری تخم ها در میان کبک ها با این روش ساده تر است در نتیجه دچار بیماری هایی همچون تخم مرغ خواری نمی شوند. از همه مهمتر محافظت و پرورش کبک ها با استفاده از نیروی کار کمتری انجام خواهد گرفت.

اکنون که به این نتیجه رسیدید که استفاده از قفس های استاندارد موجب می شود که پرورش دهنده هزینه کمتری را برای پرورش کبک ها در طول دوره پرورش صرف کند. بنابراین به جرات می توان گفت که استفاده از روش صنعتی و مکانیزه می‌تواند برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک بهترین گزینه باشد. چرا که در بلند مدت برای پرورش دهنده صرفه‌ی اقتصادی خواهد داشت.

طرح توجیهی پرورش کبک
طرح توجیهی پرورش کبک

بیشتر بخوانید: واکسن کبک و راه های استفاده از آن

انتخاب نژاد مناسب برای طرح توجیهی پرورش کبک‌

یکی از مهمترین نکاتی که هنگام عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک باید به آن توجه کرد، انتخاب نژاد مناسب این نوع پرندگان برای کار پرورش است. انتخاب نژاد کبک معمولا با توجه به هدف پرورش دهنده صورت می‌ گیرد. برخی از کبک ‌ها برای تولید تخم خوراکی و برخی از آنها برای تولید گوشت مناسب هستند. بنابراین برای شروع طرح توجیهی پرورش کبک بد نیست در ابتدا اطلاعات کلی در مورد این گونه پرندگان داشته باشید.

کبک یکی از انواع پرنده ها است که با نام علمی الکتوریس چوکار ( Alectoris chukar ) و نام انگلیسی کبک الکتوریس (Alectoris partridge) شناخته می شود. این پرنده ها از تلفیق چندین زیر گونه به وجود آمده‌اند. زیستگاه طبیعی کبک ها در کوه های منطقه ی خاورمیانه، شرق یونان، جنوب بلغارستان، آسیای صغیر تا منچوری چین است. همچنین این پرنده ها در آمریکای شمالی، نیوزیلند و هاوایی نیز وجود دارند. تاکنون چهارده گونه ی مختلف کبک شناسایی شده است. این پرنده را می توان در دامنه ی کوه ها و صخره ها یافت. به طور میانگین وزن کبک های سالم در طبیعت پانصد و ده الی هشتصد گرم است. هرچند که کبک های نر مقداری از کبک های ماده وزن بیشتری دارند. همچنین طول کبک های نر بیشتر از ماده است.

با این وجود لازم است به این نکته توجه کنید که کبک های پرورشی به طور معمول حدود 400 الی 600 گرم وزن دارند. همچنین قد آنها به طور متوسط سی و یک الی سی و پنج سانتیمتر است. بهتر است در زمینه‌ی انتخاب نژاد مناسب برای پرورش دقت عمل کافی را به خرج دهید تا سودآوری شما افزایش یابد.

تولید مداوم برای عملی کردن طرح توجیهی پرورش کبک

یکی از راهکارهای اصولی برای عملی کردن طرح توجیهی پرورش کبک و کسب سود قطع نشدن تولید است. به این معنی که باید در کل طول سال تولید قطع نشود تا مشتری های تولید کننده برای همیشه حفظ شوند. چرا که کبک ها حدود چهار ماه پس از تولید برای مدت دو ماه، توانایی تولید نخواهند داشت. به این عمل در کبک ها در اصطلاح تو لک بری گفته می شود. یک پرورش دهنده کبک برای جلوگیری از این امر و برای اینکه در تمام طول سال محصول برای فروش داشته باشد، لازم است که حداقل دو گله داشته باشد. این‌گونه در زمان خاموشی یک گله، گله‌ی دیگر وی تولید خواهند داشت. به همین جهت برای اینکه عمل پرورش کبک به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد بهتر است به این نکته توجه کنید.

طرح توجیهی پرورش کبک
طرح توجیهی پرورش کبک

طرح توجیهی پرورش کبک و هزینه‌ی لازم برای تهیه‌ی تجهیزات

برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک نخستین مولفه ایی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، میزان سرمایه‌ و یا همان هزینه‌ی مورد نیاز است. بنابراین ما نیز به تحلیل سرمایه ثابت و سرمایه‌ی درگردش برای عملی نمودن این کسب و کار می پردازیم. برای این مهم شما باید در ابتدا هزینه ی مورد نیاز برای تهیه‌ی کبک و امکانات و تجهیزات لازم را بررسی کنید. تعدادی از موارد ضروری برای این مهم عبارت‌اند از:

  • فراهم نمودن مکان پرورش
  • تهیه‌ی کبک سالم
  • وسایل گرمایشی و سرمایشی
  • تهویه
  • دان مصرفی
  • متفرقه
  • هزینه‌ی مصرف انرژی
  • هزینه‌ی استهلاک

بررسی سرمایه‌ی لازم برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک تخم گذار

اکنون بیایید به عنوان نمونه طرح توجیهی پرورش کبک را به هدف استفاده از تخم خوراکی آن مورد بررسی قرار می دهیم. سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی یک واحد هزار قطعه ای کبک ماده در یک دوره‌ی شش ماهه برای تولید تخم خوراکی به شرح زیر است.

هزینه‌ی لازم برای خرید کبک

چنانچه قیمت هر قطعه کبک بیست هزار تومان باشد. هزار قطعه از کبک ها برای راه اندازی طرح توجیهی پرورش کبک مبلغی به ارزش بیست میلیون تومان نیاز دارید.

هزینه‌ی لازم برای خرید قفس جهت عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک

تجهیزات لازم برای طرح توجیهی پرورش کبک هر کدام قیمت های مخصوص به خود را دارند با این وجود برای تهیه‌ی قفس مناسب جهت عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک در هزار قطعه به طور میانگین به مبلغی حدود هفده میلیون تومان نیاز خواهید داشت.

هزینه‌ لازم برای تهیه تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و تهویه

قیمت های متفاوتی برای این دست تجهیزات در بازار وجود دارد. با این وجود برای تهیه‌ی وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسب به طور میانگین پرورش دهنده باید هزینه‌ی سه میلیون تومان را در نظر بگیرد. همچنین مقدار هزینه‌ی مناسب برای تهیه‌ی دستگاه تهویه چهارصد هزار تومان است.

هزینه متفرقه برای عملی نمودن طرح توجیهی پرورش کبک

همانطور که میدانید برخی از هزینه های متفرقه وجود دارد که گاهی از قلم می‌افتند. هزینه هایی مثل: خرید دماسنج، خرید ویتامین، خرید دارو و غیره .ما در محاسبات خود‌ یک میلیون تومان را برای هزینه های متفرقه در نظر میگیریم.
بنابراین با جمع کردن کلیه‌ی هزینه های تخمین زده شده اکنون می توانید هزینه ی کلی را محاسبه کنید. به این هزینه ها به اصطلاح سرمایه ی ثابت می گویند. بنابراین جمع کل سرمایه ی ثابت، مبلغی حدود چهل و یک میلیون چهارصد هزار تومان می شود.

طرح توجیهی پرورش کبک
طرح توجیهی پرورش کبک

بیشتر بخوانید: ویتامین های مورد نیاز کبک + [ راه های تشخیص کمبود ویتامین ]

احتساب هزینه های در گردش

در ادامه مطلب شما را با هزینه های در گردش آشنا خواهیم کرد.

1. دان مصرفی

به طور متوسط برای پرورش هزار قطعه کبک، در طول یک دوره ‌ی شش ماهه، پرورش دهنده به پنج هزار و هفتصد کیلو دان نیاز دارد. با در نظر گرفتن قیمت دان به ارزش هر کیلو سه هزار و پانصد تومان، می توان گفت به نوزده میلیون و نهصد و پنجاه هزار تومان هزینه برای تامین خوراک کبک ها نیاز خواهید داشت.

2. مکان مناسب برای پرورش کبک

یک مکان مناسب برای پرورش هزار قطعه کبک باید مساحتی حدود 50 متر داشته باشد. برای تهیه‌ی چنین مکانی به مدت شش ماه به ازای هر ماه پانصد هزار تومان هزینه ی اجاره در نظر گرفته می شود که برای یک دوره ی شش ماهه مبلغی به ارزش سه میلیون تومان خواهد شد.

3. هزینه‌ی لازم برای دستمزد نیروی کار

در پرورش کبک به حجم هزار قطعه چون ظرفیت پرورش پایین است. بهتر است، سرمایه گذار خود به عنوان نیروی کار، مشغول به کار شود. در نتیجه هزینه ای برای دستمزد نیروی کار در نظر گرفته نمی شود. لازم است بدانید که در حجم بالای سه هزار قطعه پرورش دهنده می تواند از نیروی کار کمک بگیرد.

4. هزینه متفرقه برای طرح توجیهی پرورش کبک

بهتر است پرورش دهنده مقداری هزینه متفرقه و مقداری هزینه برای مصرف انرژی در نظر بگیرد. مصرف انرژی مثل: آب، برق، گاز و هزینه متفرقه مثل: آنتی بیوتیک ها، داروها، واکسیناسیون و غیره. برای این هزینه ها به طور میانگین شش میلیون تومان را در نظر بگیرید.

5. هزینه ی استهلاک پرنده

از جمله هزینه های که معمولا توسط پرورش دهندگان نادیده گرفته می شود. هزینه‌ی استهلاک است. هر چند که شرایط اقتصادی ایران به گونه ای است که هزینه‌ی استهلاک زیادی شامل کار پرورش دهنده‌ ی طیور نمی شود. با این حال برای هزینه ی استهلاک در یک دوره شش ماهه، مبلغ یک میلیون تومان در نظر بگیرید. منظور از استهلاک میزان تلفات در حین تولید و نسبت قیمت خرید مولد تا فروش به صورت کشتاری می باشد.
جمع هزینه های در گردش برای پرورش کبک مبلغی حدود بیست و نه میلیون نهصد و پنجاه می شود.

درآمد حاصل از طرح توجیهی پرورش کبک

با توجه به قابلیتی که هر کبک تخم گذار دارد. در کل زمان تولید شش ماه، کبک ها حداقل پنجاه هزار تخم قابل فروش تولید می کنند. بنابراین با احتساب قیمت هر عدد تخم کبک هشتصد و پنجاه تومان، شما به طور میانگین مبلغی حدود چهل و دو میلیون پانصد هزار تومان فروش خواهید داشت.

سود حاصل از طرح توجیهی پرورش کبک

اکنون برای محاسبه دقیق سود به دست آمده از پرورش شش ماهه‌ی کبک باید هزینه ها را از درآمد کل کسر کنید. با کسر هزینه ها از درآمد کل، شما مبلغی حدود دوازده میلیون و پانصد و پنجاه هزار تومان سود کسب خواهید کرد. این مبلغ، سود خالص حاصل از شش ماه پرورش کبک می باشد. بنابراین به طور متوسط می توان مبلغی حدود ۲ میلیون تومان سود را برای هر ماه در نظر بگیرید.

کاربر گرامی کلیه موارد ذکر شده (هزینه ها و امکانات لازم) در این محتوا به بدبینانه ترین صورت ممکن محاسبه شده است. چرا که هر چقدر شما در زمینه پرورش کبک قوی تر عمل کنید، می توانید مدیریت بهتری روی کسب و کار خود داشته باشید. بنابراین نتیجه‌ی بهتری از آن کسب خواهید کرد.

سخنی با مخاطب

کاربر محترم لطفا این نکته را مدنظر قرار دهید که کلیه‌ی هزینه‌ های ذکر شده در این محتوا تقریبی است. چرا که با توجه به نوسانات مداوم بازار امکان تغییر آنها وجود دارد. همچنین مقدار هزینه ها برای پرورش کبک گوشتی یا تخمگذار با توجه به تعداد قطعه های آن و حجم پرورش متغیر خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا خرید قفس استاندارد می‌ توانید از کارشناسان مجموعه پرآور کمک بگیرید. به علاوه چنانچه تجربه، نظر، انتقاد و یا پیشنهادی در این رابطه دارید از شما می خواهیم که آن را با ما در قسمت درج نظرات به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست