شروع جشنواره عیدانه! تخفیفات چند میلیونی از پرآور درخواست کنید (فقط 48 ساعت)

آموزش پرورش بلدرچین به صورت ساده و کاربردی

Rate this post

پرورش بلدرچین معمولاً به دو صورت صنعتی و خانگی انجام می گیرد که هر دو نوع آن شرایط و موازین خاص خود را دارد. به علاوه هر دو روش مذکور به شرطی که به صورت اصولی و کاربردی انجام گیرد، می تواند برای پرورش دهنده سودآور باشد. با این وجود ما در این مطلب از مجموعه‌ی « پرآور » می‌خواهیم آموزش پرورش بلدرچین (Quail breeding training) به صورت صنعتی بپردازیم. به همین جهت این محتوا می‌ تواند برای افرادی که در حال پرورش بلدرچین هستند و یا می خواهند کار پرورش بلدرچین را شروع کنند مفید باشد. در ضمن برای مطالعه‌ی کامل این مطلب به ۵ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.

آموزش پرورش بلدرچین گزینه‌ی مناسب برای راه‌اندازی کسب و کار

پرورش بلدرچین نسبت به سایر پرندگان آسانتر و نیازمند صرف هزینه ی کمتری است. این امر در حالی رخ می‌دهد که تقریباً تمام شرایط آب و هوایی می تواند برای شروع کار پرورش بلدرچین مناسب باشد. گوشت و تخم بلدرچین بسیار خوشمزه بوده و در میان مردم از امتیاز ویژه برخوردار است به گونه‌ای که می تواند گزینه‌ی مناسبی برای جایگزین شدن گوشت مرغ باشد. همچنین گوشت و تخم این پرندگان بسیار پر خاصیت است و گاهی اوقات مصرف درمانی دارد. به عبارتی گاهی مصرف کنندگان از گوشت و تخم بلدرچین ها برای درمان و یا پیشگیری از برخی بیماری ها استفاده می کنند. با وجود پتانسیل مناسب بازار فروش، آموزش پرورش بلدرچین و بهره‌مندی از آن می تواند گزینه مناسبی برای شروع یک کسب و کار سودآور باشد.

آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

آموزش پرورش بلدرچین و تعیین هدف

شاید شما قبل از اینکه به فکر پرورش بلدرچین افتاده باشید مطالب زیادی را در کتابها، صفحات وب، مجلات و روزنامه ها در مورد آن خوانده باشید و در کلیه‌ی آنها با این جمله برخورد کرده اید و یا در اثنای مطلب به این مهم دست یافته اید که پرورش بلدرچین می تواند با سودآوری بالایی همراه باشد. ما نیز در مجموعه ی« پرآور » این مطلب را تایید می کنیم که پرورش بلدرچین یک تجارت بسیار سودآور است اما برای دست یافتن به این مهم شما باید قبل از شروع یک برنامه تجاری خوب تنظیم کنید و هدف خود را از پرورش بلدرچین تعیین کنید.

هدف شما از پرورش بلدرچین چیست؟

چرا می خواهید پرورش بلدرچین را شروع کنید؟ ابتدا هدف تولید خود را تعیین کنید. شما می توانید به هدف فروش تخم و یا گوشت بلدرچین، تامین نیازهای روزانه ی اعضای خانواده خود، صرفاً برای سرگرمی و یا به هدف راه‌اندازی یک کسب و کار بزرگ اقدام به پرورش بلدرچین کنید. بنابراین قبل از شروع هدف خود را مشخص کنید. چرا که هر کدام از اهداف مذکور راهکارها و شرایط مختص به خود را دارد. شاید جالب باشد بدانید که برخی از افراد در ابتدا به عنوان یک سرگرمی بلدرچین را پرورش می دهند و بعداً سرگرمی خود را به یک تجارت سودآور تبدیل می کنند. با این حال تعیین هدف می تواند برای شما در ادامه‌ی روند پرورش پرنده بلدرچین کمک کننده باشد.

آموزش پرورش بلدرچین با صرف کمترین سرمایه

پرورش بلدرچین نسبت به پرورش سایر پرندگان به سرمایه ی کمتری نیاز دارد. با این وجود باز هم می توانید با صرف کمترین هزینه ی ممکن این کار را شروع و به یک تجارت بزرگ تبدیل کنید. شما می توانید کار پرورش خود را در ابتدا با تعداد کمی بلدرچین، مثلا با 40 الی 50 قطعه آغاز کنید. این امر در حالی رخ می دهد که شما ظرف مدت زمان کوتاهی كل پول سرمايه گذاری شده خود را دوباره به دست خواهید آورد. سپس می توانید از سود آن برای توسعه‌ی کار پرورش استفاده کنید. تمام آنچه شما برای راه‌اندازی یک کسب و کار سودآور نیاز دارید. داشتن یک برنامه تجاری مناسب، کار کردن مطابق با برنامه مشخص و بهره‌مندی از آموزش پرورش بلدرچین است. همچنین اگر بتوانید از برخی مراکز پرورش بلدرچین از نزدیک، بازدید کنید هم اطلاعات زیادی را کسب خواهید کرد و هم به صورت عملی، ایده روشنی در مورد جوانب مثبت و مهم پرورش بلدرچین به دست خواهید آورد.

آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید:

آموزش پرورش بلدرچین و فراهم نمودن شرایط و امکانات لازم

پس از مشخص کردن هدف مهمترین مطلبی که باید در آموزش پرورش بلدرچین به آن اشاره شود فراهم نمودن شرایط و لوازم مورد نیاز برای شروع کار است. شما برای انجام این کار به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • مکان مناسب
  • سیستم تهویه
  • سیستم مناسب گرمایشی و سرمایشی
  • سیستم نوردهی
  • دانخوری و آبخوری
  • سیستم رطوبت
  • برق اضطراری
  • و غیره.
آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید: انواع نژاد بلدرچین ها + [ معرفی بهترین نژاد برای پرورش ]

آموزش پرورش بلدرچین و تهیه‌ی مکان مناسب برای آنها

فراهم نمودن مکان مناسب برای پرورش بلدرچین ها قدم اول است. بلدرچین ها به یک مکان خوب احتیاج دارند که دارای انواع امکانات لازم برای رشد مناسب و تولید بهتر آنها باشد. سیستم تهویه مناسب و جریان هوای تازه، تامین گرما و سرمای کافی و… تعدادی از فاکتورهای ضروری برای مکان ایده‌آل جهت پرورش بلدرچین محسوب می شوند. به طور کلی دو نوع پرورش بلدرچین وجود دارد پرورش در قفس و یا روی بستر این دو نوع پرورش تفاوت های پایه ایی با یکدیگر دارند و هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

آموزش پرورش بلدرچین برروی بستر

استفاده از روش بستر به صرف هزینه ی اولیه ی کمتری نیاز دارد. این امر می تواند برای پرورش دهنده در ابتدا یک مزیت محسوب شود. اما در واقع در بلند مدت استفاده از روش بستر مستلزم صرف هزینه ی زیادی خواهد بود. چرا که در این روش کف سالن و یا مکان مورد نظر را توسط پوشال و یا کاه پوشش می دهند. به علاوه لازم است برای جلوگیری از بروز بیماری در میان پرندگان هر چند مدت یکبار مواد مذکور تعویض شود. این تعویض های مداوم باعث صرف هزینه خواهد شد. همچنین میزان مرگ و میر و سرعت شیوع بیماری در میان پرندگان در روش بستر در مقایسه با سیستم قفس بسیار بالاتر است. امکان هدر رفتن دانه، شکستن تخم ها و غیره نیز وجود دارد. این امر درحالی رخ می دهد که استفاده از قفس شاید در ابتدا مستلزم صرف مقداری هزینه باشد اما در ادامه روند پرورش موجب کم شدن هزینه و افزایش بازدهی خواهد شد.

آموزش پرورش بلدرچین با استفاده از سیستم قفس

پرورش بلدرچین در قفس مزایای بسیاری نسبت به سیستم پرورش بر روی بستر دارد. اغلب مردم تمایل دارند بلدرچین ها را با استفاده از سیستم قفس پرورش دهند. چرا که استفاده از این سیستم پرورش نه تنها شرایط صرفه جویی در هزینه، زمان و نیروی کار را برای پرورش دهنده فراهم می کند بلکه موجب افزایش سود دهی آنها خواهد شد. هر چند این امر در حالی محقق خواهد شد که قفس های مورد استفاده پرورش دهنده کاملا استاندارد بوده و مولفه های لازم را داشته باشد. همچنین با مواد اولیه مناسب ساخته شده باشند؛ تا بتوان مدت های زیادی از آنها در امر پرورش بلدرچین استفاده کرد.
به هنگام استفاده از این روش پرورش دهنده نیازی به نیروی کار زیاد نخواهند داشت چون تغذیه ی طیور و جمع آوری تخم ها به سادگی امکان پذیر است. این امر در حالی رخ می دهد که امکان انتقال بیماری با استفاده از این روش به شدت در میان پرندگان کاهش می یابد. همچنین پرورش دهند نیازی به خرید کاه و پوشال و تعویض مداوم آنها ندارد.

آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

آموزش پرورش بلدرچین و نحوه‌ی تغذیه‌ی آن‌ها

تغذیه مناسب و کامل پرندگان، با سالم ماندن و افزایش بازدهی پرندگان ارتباط مستقیم دارد. بلدرچین ها در مقایسه با سایر پرندگان طیور، مانند مرغ یا اردک، روزانه مقدار بسیار کمی دان مصرف می کنند. بلدرچین بالغ می تواند روزانه حداکثر 20 تا 30 گرم دان بخورد. بنابراین کامل بودن مقدار پروتئین، کلسیم، مواد معدنی و… موجود در غذای بلدرچین ها بسیار اهمیت دارد. به همین جهت لازم است. مواد غذایی بلدرچین ها از یک مکان معتبر خریداری کنید به گونه ای که از ترکیبات داخل دان مصرفی بلدرچین ها، کاملا اطمینان داشته باشید. چرا که کم یا زیاد شدن مقدار مواد تشکیل دهنده ی دان به تدریج باعث بروز بیماری و یا نابود شدن طیور می شود. امروزه بسیاری از شرکت های تولید کننده بزرگ یا کوچک در حال تولید و عرضه ی دان طیور هستند.
حتما این مهم را مدنظر قرار دهید که دان مصرفی بلدرچین ها حاوی انواع مواد مغذی لازم باشد. مجموعه ی پرآور با سالها تجربه و بهره‌مندی از دانش پرورش طیور، همواره توزیع کننده ی دان بلدرچین با رعایت کلیه‌ی استانداردهای لازم به سراسر کشور است.

آموزش پرورش بلدرچین و لزوم تامین آب کافی

همراه با تامین خوراک مناسب و متعادل، موظف به تامین آب کافی، تمیز و شیرین برای بلدرچین ها هستید. بلدرچین ها بیش از اینکه دان مصرف کنند نیازمند مصرف آب هستند. این امر در فصول گرم سال بیشتر نمایان است. بنابراین لازم است آب کافی و صد در صد بهداشتی در اختیار آنها قرار گیرد. از آنجا که امکان بروز بیماری و انتقال آن از طریق آب مصرفی بلدرچین ها بسیار زیاد است. لازم است که همواره از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید. در روش بستر تحقق این امر با سختی های زیادی همراه است. به گونه ای که به یک نیروی کار مناسب برای تحقق این منظور نیاز خواهید داشت. در حالی که در استفاده از قفس های استاندارد به راحتی می توانید آب بهداشتی و تازه را در طول تمام شبانه روز در اختیار بلدرچین ها قرار دهید. چرا که قفس های استاندارد همواره مجهز به سیستم آبرسانی تمام اتومات هستند.

آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید: ساخت قفس بلدرچین از 0 تا 100

آموزش پرورش بلدرچین و مراقبت های بهداشتی

بلدرچین ها نسبت به سایر پرندگان در مقابل بیماری ها مقاوم تر هستند. با این وجود رعایت نکات بهداشتی، استفاده از سیستم قفس، تغذیه ی مناسب، تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، توجه کردن مداوم به آنها جهت جدا کردن بلدرچین های بیمار از گله و غیره نمونه کارهایی است که برای حفظ سلامت و بهداشت بلدرچین ها ضروری است. بنابراین با مراقبت و مدیریت صحیح، می توانید پرندگان خود را سالم و همواره پر بازده نگه دارید و با رعایت نکات بهداشتی از آنها در مقابل انواع بیماری ها محافظت کنید.

آموزش پرورش بلدرچین و لزوم تامین دمای مناسب

بلدرچین نیز مانند سایر حیوانات توانایی تحمل دمای خاصی را دارد که به اصطلاح به آن نقطه آسایش می گویند. چنانچه هوا بیش از حد گرم شود، بلدرچین ها دچار استرس گرمایی و چنانچه هوا بیش از حد سرد شود دچار استرس سرمایی می شوند که در هر دو حالت بلدرچین ها آسیب خواهند دید. بنابراین لازم است نقطه آسایش دما برای آنها در سالن پرورش و یا مکانی که در آن زندگی می کنند فراهم شود. نقطه آسایش در سنین مختلف بلدرچین تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال آنها در روزهای اولیه زندگی خود به دمای ۳۶ الی ۳۸ درجه سانتیگراد نیاز دارند اما با رشد و بزرگتر شدن آنها دمای مورد نیاز آنها کاهش می یابد. به گونه‌ای که در سن ۶ تا ۷ هفتگی به ۲۴ یا ۲۲ درجه گرما نیاز خواهند داشت.

همچنین مکان زندگی بلدرچین ها باید از رطوبت کافی برخوردار باشد. چرا که عدم وجود رطوبت کافی تنفس آنها را دچار مشکل کرده و رشد و بازدهی آنها را مختل می کند. به همین جهت در آموزش پرورش بلدرچین لازم است به این نکته اشاره کنیم که تهیه‌ی وسایل و ابزار لازم برای تامین گرما سرما و رطوبت محیط زندگی و پرورش بلدرچین ها ضروری است.

آموزش پرورش بلدرچین
آموزش پرورش بلدرچین

بیشتر بخوانید: میزان تخمگذاری بلدرچین

پرورش بلدرچین در مقایسه با پرورش سایر پرندگان از امتیاز های زیادی برخوردار است. به همین جهت همواره پرورش دهندگان سرمایه‌گداری در زمینه پرورش بلدرچین را به سایر طیور ترجیح

امتیاز پرورش بلدرچین نسبت به سایر پرندگان

می دهند. برخی از دلایل آنها به شرح زیر است:

  • پرورش این پرندگان به سرمایه و نیروی کار کم نیاز دارد. در حالی سود دهی آن مناسب است.
  • بلدرچین ها پرندگانی کوچک هستند. بنابراین امکان پرورش تعداد
  • زیادی از آنها در یک محیط متوسط وجود دارد.
  • هزینه تغذیه بلدرچین نسبت به سایر پرندگان کمتر است.
  • بلدرچین ها بدنی مقاوم دارند و کمتر دچار بیماری می شوند.
  • این پرندگان زود بالغ می شوند و به سرعت به بازدهی می رسند.
  • کار پرورش بلدرچین بسیار پیچیده نیست و به صرف زمان کمی نیاز دارد. به گونه ای که می توان از آن به عنوان شغل دوم نیز استفاده کرد.
  • بازه‌ی زمانی تبدیل غذا به گوشت در بدن آنها مناسب است. به صورت تقریبی بلدرچین ها با مصرف 3 کیلو غذا یک کیلو گوشت تولید خواهند کرد.
  • بلدرچین در طول دوره‌ی عمر مفید خود نزدیک به 300 عدد تخم می گذارند.
  • و غیره.

سخنی با مخاطب

اکنون که با کلیات و نکات اصلی آموزش پرورش بلدرچین در این مطلب از سایت پرآور آشنا شدید. همچنین برتری پرورش بلدرچین را در مقایسه با سایر پرندگان درک کردید لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و چنانچه در این زمینه پرسشی دارید در قسمت درج نظرات آن را مطرح کرده تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست