بلدرچین نژاد ژاپنی

صفر تا صد شناخت بلدرچین نژاد ژاپنی

3.3/5 - (3 امتیاز)

بلدرچین نژاد ژاپنی رایج ترین گونه بلدرچین در ایران و کشورهای آسیایی است. آنها عمدتا در آسیای شرقی یافت می‌شوند. تا قبل از قرن 12 میلادی بلدرچین های ژاپنی یکی از زیر مجموعه های بلدرچین معمولی محسوب می‌شدند تا اینکه در سال 1983 میلادی بلدرچین های ژاپنی به عنوان یک نژاد متمایز و منبع غذایی کامل مورد‌توجه‌ قرار‌گرفت.

اهلی کردن بلدرچین به منظور استفاده از گوشت و تخم آنها به اوایل قرن 19 برمی‌گردد. در حالی که بیش از یک قرن است؛ که پرورش و استفاده از انواع بلدرچین رونق فراوان گرفته است. طی ده سال اخیر این پرنده‌ی کوچک و پر‌بازده در ایران نیز شناخته‌شده و مصرف کنندگان خود را پیدا کرده‌است. چنانچه دوست دارید اطلاعات کاربردی در مورد خصوصیات ظاهری و رفتاری بلدرچین ژاپنی کسب کنید؛ با سایت پرآور تا پایان مطلب همراه شوید. در ضمن خواندن این محتوا 4 دقیقه از شما زمان خواهد گرفت.

بلدرچین نژاد ژاپنی
بلدرچین نژاد ژاپنی

حتما بخوانید: آموزش پرورش بلدرچین ژاپنی

تاریخچه‌ی کوتاه از نحوه‌ی پیداش بلدرچین نژاد ژاپنی

بلدرچین های ژاپنی در واقع گونه‌ ای از بلدرچین های رایج در طبیعت هستند. طبق شواهد علمی بلدرچین های نژاد ژاپنی در طی چندین قرن گذشته به صورت آزاد در طبیعت زندگی می کردند. تا اینکه ژاپنی ها برای اولین بار (قرن 12)  بلدرچین های ژاپنی را به هدف استفاده از آواز آنها شکار کردند.

آنها از صدای خوش این پرندگان بهره‌ی اقتصادی می برند. به‌گونه‌ای که بلدرچین های ژاپنی را در مسابقات آواز پرندگان مورد استفاده‌قرار می‌دادند و در‌صورت برنده‌شدن جایزه دریافت می‌کردند.

مصرف کنندگان بلدرچین ژاپنی در چه کشورهایی هستند؟

پرورش دهندگان ژاپنی از اوایل دهه 1900 میلادی به خواص گوشت و تخم بلدرچین‌ها پی بردند. آنها برای افزایش تولید تخم‌بلدرچین و گوشت آن شروع به پرورش بلدرچین های ژاپنی کردند. در ژاپن صنعت خرید و فروش تخم‌بلدرچین در سال 1940 رونق فراوان گرفت. به تدریج استفاده از بلدرچین ژاپنی به دیگر کشورها کشیده شد.

با شناخت هرچه بیشتر مردم استفاده از گوشت و تخم این پرندگان افزایش یافت و افراد زیادی اقدام به پرورش آن کردند. هم اکنون در اغلب کشورهای دنیا بلدرچین با نژاد ژاپنی وجود داشته و پرورش می‌یابد. بلدرچین های ژاپنی به طور عمده در روسیه و آسیای شرقی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در بسیاری از کشورهای آسیایی همچون: چین، هند، کره، کامبوج، لائوس، ویتنام، ایران و غیره یافت می شوند.

علاوه‌بر آسیا بلدرچین‌ها هم‌اکنون در برخی از کشورهای آفریقایی مانند: کنیا، ماداگاسکار، نامیبیا، مالاوی، تانزانیا و غیره پرورش و مورد استفاده قرار می گیرند.

بلدرچین ژاپنی
بلدرچین ژاپنی

حتما بخوانید: میزان تخمگذاری بلدرچین در سال چقدر است؟

خصوصیات ظاهری جوجه بلدرچین نژاد ژاپنی

شکل ظاهری بلدرچین نژاد ژاپنی بسته به سن آن متفاوت است. جوجه های نر و ماده تا سن 21 روزگی بسیار به هم شباهت دارند. به گونه‌ای که تشخیص نر و ماده‌ی آنها سخت و گاهی نیاز به متخصص دارد.

اغلب جوجه بلدرچین‌های ژاپنی بر روی جسم کوچک خود، دارای نوارهای زرد مایل به قهوه ای هستند. این نوارهای زرد با نوارهای سیاه کوچکتر احاطه می‌شوند و تا بالای سر جوجه را پوشش می‌دهند. بال و پشت جوجه ها به رنگ قهوه‌ای کم رنگ است. همچنین چهار نوار قهوه‌ای تیره تا امتداد جسم آنها ادامه می‌یابد.

تشخیص جنسیت بلدرچین ژاپنی از روی ظاهر

ظاهر پرهای بلدرچین بالغ ژاپنی بسته به جنسیت آنها متفاوت است. همین امر باعث می‌شود؛ نر و ماده متفاوت از یکدیگر باشند. پرهای قهوه ای عمدتا در نر و ماده موجود است؛ اما رنگ پرها بر روی گردن و سینه در نر و ماده مقداری از هم متفاوت است. پرهای سینه نر رنگ یکنواخت قهوه ای مایل به قرمز تیره هستند؛ که فاقد هرگونه لکه تیره می باشند.

در حالی که پرهای سینه‌ی ماده پر از لکه های تیره در میان پرهای روشن تر است. اغلب گونه های ماده بیشتر کرم رنگ هستند؛ اما پرهای گونه های نر به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است. بعضی اوقات، برخی از نرها پرهای سفیدی به دور گردن خود دارند؛ در حالی که این نشانه در هیچ نوع بلدرچین ماده‌ای از نژاد ژاپنی رخ نمی‌دهد.

راه های شناخت بلدرچین نژاد ژاپنی
راه های شناخت بلدرچین نژاد ژاپنی

وزن و قد بلدرچین های ژاپنی

اندازه ی بلدرچین های نر ژاپنی کوچکتر از ماده ی آن است. قد بلدرچین ها معمولا تا 20 سانتیمتر رشد می‌کند. وزن بلدرچین ماده نژاد ژاپنی معمولا بین صد و بیست الی صد و شصت گرم است. در حالی که وزن بلدرچین نر بین صد الی صد و چهل گرم است.

هرچند که وزن بلدرچین های ژاپنی که بعنوان گوشتی پرورش می‌یابند می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال گونه های گوشتی این نوع پرنده می تواند به 300 گرم هم برسد. جالب است بدانید؛ که وزن بلدرچین های ژاپنی که در طبیعت آزاد هستند؛ حداکثر به 90 الی 100 گرم می‌رسد.

بلدرچین های ژاپنی و مراقبت از آنها

جوجه بلدرچین های ژاپنی تا 20 روزگی به مراقبت شدید نیاز دارند. به همین جهت به دقت باید از آنها مراقبت کرد. همچنین شرایط لازم برای رشد و پرورش بلدرچین ها باید فراهم شود. آنها به دمای مناسب، نورکافی، دان بلدرچین مغذی، آب تمیز با درجه ی متعادل، مکان تمیز و عاری از هرگونه حشرات موذی و آلودگی و تهویه‌ی مناسب نیاز دارند.

نحوه مراقبت از بلدرچین نژاد ژاپنی
نحوه مراقبت از بلدرچین نژاد ژاپنی

حتما بخوانید: بلدرچین ها از چه سنی شروع به تخمگذاری میکنند؟!

بلدرچین نژاد ژاپنی و سن تخم گذاری آنها

بلدرچین‌ ها معمولا به سرعت رشد می کنند. به گونه ای که در سن 45 روزگی کاملا بالغ شده و قادر به تخم گذاری هستند. جالب است بدانید؛ که تخم بلدرچین ها از 50 روزگی قابل مصرف است. همچنین بدون وجود نر تخم آنها فاقد نطفه بوده و برای جوجه کشی مناسب نیستند.

بلدرچین های ژاپنی تخم گذاری بهتری نسبت به سایر نژادهای بلدرچین دارند. به همین جهت نگهداری از آنها صرفه‌ی اقتصادی دارد.

بیماری های رایج بلدرچین های نژاد ژاپنی

چنانچه محیط پرورش بلدرچین ها کاملا برای رشد آنها مهیا و بهداشتی باشد، همچنین تمام فاکتورهای لازم برای رشد سالم آنها اعم از دان، دما، آب و… فراهم باشد. به علاوه واکسیناسیون آنها مرتب انجام شود؛ دچار بیماری نمی‌ شوند.

در غیر این صورت به بیماری هایی همچون: آنفولانزا، نیوکاسل، برونشیت، تاول کف پا و… سلامتی آنها را تهدید می کند.

بیماری های رایج بلدرچین های نژاد ژاپنی
بیماری های رایج بلدرچین های نژاد ژاپنی

شما برای ما از بلدرچین نژاد ژاپنی بنویسید

شما در این مطلب اطلاعاتی را در مورد بلدرچین های نژاد ژاپنی مطالعه کردید. چنانچه در زمینه‌ی پرورش، خرید، تهیه‌ قفس بلدرچین یا هر مسئله‌ی دیگری پرسش یا نظر خاصی دارید. آن را برای ما ارسال کنید. کارشناسان مجموعه‌ی «پرآور» در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود. همچنین می توانید نظرات خود را برای ما در زیر این مطلب بنویسید تا ما آنها را با سایر مخاطبین به اشتراک بگذاریم.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست