آموزش جوجه کشی مرغ

آموزش جوجه کشی مرغ

Rate this post

آموزش جوجه کشی مرغ آن هم به روش اصولی و تجربه شده می‌ تواند برای بسیاری از تازه کاران مانند آب در بیابان باشد. مرغ از پرندگان بسیار پر مصرف در خانوارها به شمار می‌رود و روزانه افراد زیادی به صنعت پرورش مرغ گوشتی یا تخمگذار جذب می‌شوند، به همین سبب صنایع زیادی نیز به امر تولید تجهیزات و ملزومات جوجه کشی و پرورش مرغ مبادرت می کنند. به همین جهت ما در مجموعه ی « پرآور » قصد داریم به آموزش جوجه کشی مرغ بپردازیم. چنانچه می خواهید در این مورد اطلاعات کسب کنید. این محتوا را از دست ندهید. در ضمن خواندن این مطلب 7 دقیقه زمان لازم دارد.

جوجه کشی مرغ و حساسیت بالای آن

هنگامی که یک مرغ تخم مرغ می‌گذارد، غرایزش بر او غالب می‌شوند و مرغ مادر حالت تهاجمی و تدافعی گرفته که به اصطلاح به آن کرچ شدن میگویند. مرغ دائماً سر و صدا می‌کند و مکان تخم مرغ‌ها را در طول روز جا به جا و تنظیم می‌کند و به ندرت، نهایتاً بیش از چند دقیقه لانه را ترک می‌کند. مادر بودن مسئولیت بزرگی برای یک مرغ جوان است و اگر کوچکترین غفلتی کند، جوجه‌های او هرگز به دنیا نمی‌آیند یا بدتر، ممکن است ناقص به دنیا بیایند. این امر برای شخصی که قصد جوجه کشی مرغ را دارد صادق است. چرا که انجام جوجه کشی به دقت و توجه زیادی نیاز دارد.

آموزش جوجه کشی مرغ
آموزش جوجه کشی مرغ

بیشتر بخوانید: آموزش جوجه کشی بلدرچین به روش های طبیعی و مصنوعی

آموزش جوجه کشی مرغ به‌ صورت طبیعی

جوجه کشی مرغ به روش طبیعی را فقط می‌ توان در زمان‌های به خصوصی از سال انجام داد که عبارتند از ماه‌های فروردین و اردیبهشت و اواخر شهریور و اوایل پاییز. چرا که در این زمانها شرایط آب و هوایی برای جوجه کشی طبیعی مرغ مناسب است.
روند جوجه کشی طبیعی مرغ به این صورت است که، مرغ مادر به مدت ۳ هفته بر روی تخم مرغ‌ها خوابیده و آنها را به جوجه تبدیل می‌کند.

به یادداشته باشید که هر نوع مرغی برای جوجه کشی طبیعی مناسب نیست علاوه بر آن، نژادهایی که برای جوجه کشی مناسب هستند باید ابتدا کرچ شوند. برای جوجه کشی مرغ به‌صورت طبیعی باید فاکتورهای زیادی را از جمله نژاد، رفتار و خوی مرغ را در نظر گرفت. بهترین نژادها برای جوجه کشی طبیعی شامل نژاد بومی و محلی، لاری، کوشین، ابریشمی، به لک استار، برهما و مرغ مرندی هستند و البته نژادهای دیگری هم همچون دومینیک، مینیاتور، پلیموت راک و … هم به خوبی کرچ می‌ شوند.

جوجه کشی مرغ با دستگاه های خانگی

دستگاه‌ های جوجه کشی خانگی معمولاً شامل نوعی جعبه عایق بندی شده هستند، شما می‌ توانید؛ که از یک کولر هم برای تنفس جنین استفاده کنید. یک پد گرمایشی قابل تنظیم یا یک لامپ روی یک کلید کم نور برای منبع گرما کافی است و یک تشت آب با یک اسفنج در آن هوا را مرطوب می‌ کند.
جوجه کشی طبیعی مرغ به طور متوسط ۲۱ روز طول می ‌کشد. گاهی اوقات ممکن است این روند ۲۳ روز طول بکشد، در هر صورت عجله نکنید و اجازه دهید به‌طور طبیعی جوجه‌ ها به دنیا بیایند. اما اگر تا روز ۲۳ هنوز برخی از تخم‌ ها حتی نوک نزده باشند، احتمالاً جوجه داخل آن تخم از بین رفته و امیدی به خارج شدن آن نیست. جوجه‌های یک روزه پس از ۲۴ الی ۳۶ ساعت باید با آب شیرین تقویت شوند. در این مدت زمان نیازی به غذا دادن آنها نیست و باید کیسه زرد جذب بدن آنها شود. بعد از ۲۴ الی ۳۶ ساعت می‌توان جوجه‌ ها را با خوراک مخصوص جوجه تغذیه نمود.

 

آموزش جوجه کشی مرغ
آموزش جوجه کشی مرغ

بیشتر بخوانید: آموزش جوجه کشی کبک + نکات بسیار مهم آن

آموزش جوجه کشی مرغ و مزایای استفاده از قفس

بهتر است در فصل جوجه کشی مرغ، مرغ‌ ها را در شرایط مناسب داخل قفس‌های استاندارد قرار دهید. از جمله مزایای استفاده از قفس در هنگام تخمگذاری مرغ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش بهداشت و در نتیجه بروز بیماری بسیار کمتر برای مرغ و جنین (بدون استفاده از قفس، عامل عفونی از طریق فضولات پخش می‌ شود)
  • پرورش تعداد مناسبی از مرغ‌ها در نتیجه اصطکاک کمی بین مرغ تخم گذار با دیگر مرغها وجود خواهد داشت.
  • سهولت در مدیریت مرغ‌ های مادر و تخم مرغ‌ها
  • عدم وجود مشکلات محیطی و زباله
  • کاهش هزینه های تولید به هنگام استفاده از قفس
آموزش جوجه‌کشی مرغ
آموزش جوجه‌کشی مرغ

بیشتر بخوانید: جوجه کشی قرقاول

آموزش جوجه کشی مرغ با دستگاه جوجه کشی

برای انجام جوجه کشی به ‌صورت مصنوعی یا غیر طبیعی در ابتدا به یک دستگاه جوجه کشی نیاز دارید. قیمت دستگاه جوجه کشی بسته به تعداد تخم مرغ متفاوت است البته عوامل دیگری مانند جنس بدنه، موتور، فن، ترموستات، فناوری مونتاژ، شانه‌ها، کنترلر دستگاه، نمره هوش مصنوعی، سنسور دما و رطوبت، بسته بندی، کنترل کیفی، خدمات و… بر قیمت دستگاه‌های جوجه کشی تاثیر گذارند.

وقتی قطعات دستگاه جوجه کشی با کیفیت ‌تر باشد، راندمان دستگاه نیز بالا رفته و به طبع قیمت دستگاه جوجه کشی نیز بالاتر می‌رود. در ایران محدوده قیمت دستگاه‌های جوجه کشی از ۱۴۰۰۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰۰۰۰ تومان متفاوت هستند.

معیار های لازم برای دستگاه جوجه کشی

همه ی دستگاه‌های جوجه کشی باید چندین معیار اساسی داشته باشند. تعدادی از این معیارها عبارت‌اند از:

  • دما: تخم مرغ‌ها باید همیشه در دمای ۹۹٫۵ درجه نگهداری شوند. تنها یک درجه بالاتر یا پایین برای چند ساعت می‌ تواند جنین را از بین ببرد.
  • رطوبت: میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد رطوبت باید در ۱۸ روز اول حفظ شود. برای روزهای آخر قبل از به دنیا آمدن جنین، به رطوبت ۶۵ تا ۷۵ درصد نیاز است.
  • تهویه: پوسته تخم مرغ متخلخل است، یعنی پوسته اجازه می‌ دهد اکسیژن وارد و دی اکسید کربن خارج شود. دستگاه‌ های جوجه کشی باید سوراخ یا منافذی داشته باشند که اجازه گردش هوای تازه را به جنین بدهند تا بتواند نفس بکشد.

مهمترین ابزارهای دستگاه جوجه کشی‌

دماسنج و رطوبت سنج مهمترین ابزار جوجه کشی هستند. این ابزار یک سنسور دارند که داخل دستگاه جوجه کشی قرار می‌ گیرد و یک صفحه LED در خارج از آن وجود دارد که دما و رطوبت را بدون نیاز به باز کردن دستگاه جوجه کشی و خراب کردن محیط کالیبره شده به شما نشان می‌دهد.
یکی از ویژگی‌های صرفه جویی در وقت برای جوجه کشی مرغ دستگاهی است که تخم ها را به طور خودکار می‌ چرخاند. هنگامی که مرغ مادر تخم می‌گذارد کرچ می‌ شود و سر و صدای زیادی که ناشی از غریزه تکاملی اوست به راه می‌اندازد و در نتیجه دائماً در حال جابه جا کردن تخم مرغ‌هاست. دستگاه‌های جوجه کشی پیشرفته دارای یک دستگاه داخلی چرخش تخم مرغ هستند.

محل نگهداری دستگاه جوجه کشی

دستگاه‌های جوجه کشی باید در مکانی با کمترین نوسانات دما و رطوبت در طول روز قرار گیرد، طبق داده‌های جمع آوری شده، زیر زمین می‌ تواند یک انتخاب عالی برای جوجه کشی مرغ در منازل باشد.

آموزش جوجه کشی مرغ
آموزش جوجه کشی مرغ

بیشتر بخوانید: انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

اقداماتی که قبل از جوجه کشی باید انجام دهید!

در این قسمت می خواهیم شما را با اقداماتی که قبل از جوجه کشی باید انجام دهید، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

تخم‌های بارور را پیدا کنید

اگر شخصاً تعدادی مرغ و خروس دارید، بیشتر تخم‌ هایی که می‌گذارند بارور خواهند بود. در این صورت پس از تخم گذاری، تخم مرغ‌ها را در اسرع وقت جمع آوری کرده و به دستگاه جوجه کشی انتقال دهید. اگر شخصاً مرغ ندارید بهتر است یک کشاورز در نزدیکی خود (به دلیل یکسان بودن دما و رطوبت منطقه) پیدا کنید و از او چند تخم مرغ بارور بخرید.

همچنین برخی از فروشگاه‌ها در فصل بهار تخم‌های بارور به مشتریان ارائه می‌دهند. البته فروشندگان آنلاین بسیاری نیز در این حوزه وجود دارند که می‌ توانید از آنها تخم مرغ‌های بارور خریداری کنید.

سعی کنید تخم بارور را از نزدیک ترین مکان تهیه کنید!

هرچه منبع خرید تخم مرغ به محل جوجه کشی شما نزدیک تر باشد بهتر است. سر و صدا و نوسانات دما و رطوبت که در حین حمل و نقل اتفاق می افتد برای جنین در حال رشد مضر و شکننده است. نرخ جوجه کشی تخم مرغ‌هایی که مستقیماً از قفس به دستگاه انتقال یافته‌اند در محدوده ۷۵ تا ۹۰ درصد است. هنگام چیدن تخم مرغ برای جوجه کشی، از تخم های تمیز، خوش فرمی که در اندازه کامل هستند؛ استفاده کنید. مهم‌تر از همه، تخم‌ها را تمیز نکنید، بر روی تخم مرغ‌ ها یک پوشش طبیعی وجود دارد که برای سلامت جنین حیاتی است.

دستان خود را قبل از جوجه کشی مرغ بشویید!

دستان خود را قبل از این کار بشویید و تا حد امکان با ملایمت به تخم مرغ‌ها دست بزنید، زیرا جنین‌ها در برابر حرکات ناگهانی بسیار آسیب پذیر هستند.در حالت ایده آل، تخم‌ها مستقیماً به دستگاه جوجه کشی منتقل می‌شوند، اما ممکن است به دلایل مختلف لازم باشد که آنها را تا مدتی در یک کارتن قرار دهید و در این صورت باید در دمای بین ۵۰ تا ۶۰ درجه و رطوبت ۷۵ درصد نگهداری شوند.

اکنون جوجه کشی کنید

پس از جوجه کشی به طور متوسط ۲۱ روز طول می‌ کشد تا تخم کامل شود. قبل از قرار دادن تخمها در داخل دستگاه، منبع گرما یا حرارت را روشن کنید و دما و رطوبت را در مدت ۲۴ ساعت اندازه گیری کنید، در صورت لزوم تنظیماتی را برای ایجاد محیط بهینه انجام دهید. اگر رطوبت خیلی زیاد یا کم است، می‌ توانید برای تنظیم آن از اسفنجی با سطح کم یا زیاد استفاده کنید. دما را به‌صورت جزئی کم و زیاد کنید تا زمانی که دماسنج عدد ۹۹٫۵ درجه را نشان دهد.
تخم مرغ ها را صحیح در دستگاه قرار دهید.

هنگامی که دستگاه جوجه کشی به درستی کار کند، تنها مسالهٔ باقیمانده فقط حفظ محیط تا زمان به دنیا آمدن جوجه‌ها است. تخم‌ها را به پهلو در دستگاه جوجه کشی قرار دهید، درب را ببندید و سطح آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ قوس یا فرو رفتگی وجود ندارد. در صورت لزوم، برای بالا بردن رطوبت باید به دستگاه آب اضافه کنید. در روز ۱۸ ام، آب بیشتری اضافه کنید تا سطح رطوبت افزایش یابد.

آیا تخم مرغ ها را به صورت دستی می چرخانید؟

اگر قصد دارید از دستگاه استفاده نکرده و خودتان تخم مرغ‌ها را بچرخانید، یک روش استاندارد برای این کار وجود دارد که به شرح زیر است:
یک X را در یک طرف تخم و یک O را در سمت دیگر بکشید تا متوجه شوید کدام یک از تخم مرغ‌ها و چگونه چرخیده‌اند.
حداقل سه بار در روز تخمها را به آرامی بچرخانید. می ‌توانید به‌ صورت مکرر در روز این کار را انجام دهید اما تعداد چرخش‌ ها در روز باید عدد فرد باشد (۳،۵،۷ و غیره) به طوری که تخمها هرگز برای دو شب متوالی در یک طرف قرار نگیرند.
چرخش را تا روز هجده ام ادامه دهید، سپس تخمها را برای چند روز آخر بدون حرکت بگذارید.

به دنیا آمدن جوجه‌ها

در روزهای آخر قبل از به دنیا آمدن جنین تخمها ممکن است به دلیل حرکت‌ های جنین به خودی خود بچرخند و جا به جا شوند. جوجه در نهایت سوراخ کوچکی در انتهای بزرگ تخم مرغ ایجاد کرده و اولین نفس خود را می‌کشد. در این مرحله طبیعی است که جوجه ۶ تا ۱۲ ساعت در حالت خواب بماند چراکه ریه‌ های آن در حال وفق دادن خود با هوای بیرون هستند در این مرحله به هیچ عنوان به جوجه نزدیک نشده و کمکی نکنید زیرا این یک فرایند طبیعی است و با دخالت ممکن است باعث آسیب یا مرگ جوجه شوید.

آموزش جوجه کشی مرغ
آموزش جوجه کشی مرغ

بیشتر بخوانید: آموزش راه ‌اندازی مرغداری

پس از به دنیا آمدن جوجه ها

هنگامی که جوجه از تخم مرغ به‌طور کامل بیرون آمد، اجازه دهید با گرمای دستگاه جوجه کشی کاملاً خشک شوند و سپس آنها را به آرامی به جعبه گرم کننده انتقال دهید جایی که جوجه ها هفته‌های اول زندگی خود را در آن سپری می کنند فوق‌العاده مهم است. بهترین گزینه در این امر استفاده از قفس جوجه های یکروزه است.

چرا که همه ی استاندارد های لازم و امنیت کافی را برای پرورش جوجه ها فراهم می کند. همچنین بازدهی آنها را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. اگر به‌ صورت خانگی و بدون دستگاه جوجه کشی می‌ کنید پس از به دنیا آمدن جنین، از فاصلهٔ دور و با دمای نه چندان زیاد با سشوار جوجه را خشک کنید.

مجموعه ی پرآور پاسخگوی سوالات شما است‌‌

در این مقاله از سایت پراور به طور کامل آموزش جوجه کشی مرغ به روش طبیعی و با استفاده از دستگاه مورد بررسی قرار گرفت. در صورت هرگونه سوال و یا پیشنهاد می ‌توانید در بخش نظرات آن را درج کنید؛ تا کارشناسان با تجربه ی ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست