شروع جشنواره عیدانه! تخفیفات چند میلیونی از پرآور درخواست کنید (فقط 48 ساعت)

پرورش کبک در خانه

5/5 - (1 امتیاز)

گوشت کبک از مزایای زیادی برخوردار است و دارای خواصی همچون؛ انواع اسید آمینه، آلبومین، پتاسیم، مواد معدنی، پروتئین، ویتامین ها و غیره است. به علاوه گوشت کبک بسیار سبک و زود پخت می باشد. به همین جهت افراد زیادی ترجیح می دهند از آن در برنامه های غذایی خود استفاده کنند. استفاده خانوارها از گوشت کبک تنها منحصر به بازار داخلی نیست بلکه در بیرون از کشورها نیز مصرف‌کنندگان خاص خود را دارد. بنابراین پرورش کبک و فروش آن از بازار صادرات مناسب نیز برخوردار است. از همه مهمتر پرورش کبک در خانه و یا به صورت صنعتی امکان پذیر است. این امر یک مزیت بزرگ برای افرادی محسوب می‌شود که می‌خواهند با صرف سرمایه کم کسب و کار پرسود راه اندازی کنند.

به همین جهت ما در این محتوا قصد داریم راهنمایی کامل از پرورش کبک در خانه ارائه دهیم. چنانچه مشتاق کسب اطلاعات در زمینه پرورش کبک در منزل و یا آشنایی با روش های مختلف نگهداری کبک در خانه هستید، این محتوا از مجموعه «پرآور» را تا پایان مطالعه بفرمایید. در ضمن خواندن این محتوا فقط به 6 دقیقه زمان نیاز دارد.

شرایط آب و هوایی مطلوب برای پرورش کبک در خانه

قبل از هر نکته لازم است بدانید که کبک در تمام مناطق ایران و شرایط آب و هوایی آن قابل پرورش است. همچنین پرورش کبک را می توان در کمترین و یا بیشترین فضا انجام داد. به عبارتی فضای مورد استفاده می تواند از یک متر تا چند صد متر متغیر باشد. به علاوه کارشناسان هزینه مورد نیاز برای پرورش کبک را در مقایسه با سایر طیور متوسط اعلام کرده‌اند. با این وجود امکان دارد که مدیریت پرورش کبک برای پرورش دهنده در مقایسه با سایر طیور مقداری دشوارتر و همراه با مسولیت‌های بیشتر باشد اما در مقابل درآمد و سود حاصل از پرورش کبک در خانه برای پرورش دهنده عالی ارزیابی شده است.

پرورش کبک در خانه
پرورش کبک در خانه

پرورش کبک در خانه و تعیین هدف

پرورش کبک در خانه می تواند به سه هدف پرورش کبک تخمگذار، پرورش کبک گوشتی یا پرورش کبک وحشی در خانه انجام گیرد. هر کدام از این اهداف روش ها و هزینه ها و شرایط خاص خود را دارد. ما سعی می کنیم در ادامه مطلب هر کدام از این اهداف را به صورت جداگانه بررسی کنیم. همچنین روش های مختلف نگهداری کبک در خانه را مورد بررسی قرار دهیم و بهترین روش نگهداری کبک در خانه را معرفی کنیم. بنابراین گفته ها آنچه که در این میان برای پرورش دهنده حائز اهمیت است انتخاب هدف است. به این معنی که در ابتدا باید هدف خود از پرورش کبک در خانه را تعیین کنید. پس لازم است پاسخ این سوال را به وضوح بدانید پرورش کبک را به هدف کدام یک از موارد مذکور انجام می دهید؟!

پرورش کبک تخمگذار در خانه

پرورش کبک تخمگذار در خانه می‌تواند یکی از سودآورترین کسب و کارها برای پرورش دهنده محسوب شود. چرا که مصرف کنندگان تخم کبک را به دو منظور مختلف خریداری می کنند. بنابراین بازار فروش مناسبی دارد. برخی تخم ها را برای مصارف خوراکی و یا خانگی مورد استفاده قرار می دهند اما تعدادی از افراد تخم ها را برای انجام عمل جوجه کشی و تولید گله استفاده می کنند. در همین راستا لازم است که این نکته را مد نظر قرار دهید که اگر هدف شما از تولید تخم کبک، تولید تخم مناسب برای جوجه کشی است باید حتما در گله‌ی کبک مولد شما کبک نر وجود داشته باشد.

پرورش کبک گوشتی در خانه

کبک های گوشتی اغلب در سن چهار ماهگی آماده کشتار می شوند و در این سن به بیشترین وزن خود که در اصطلاح به آن بلوغ وزنی پرنده گفته می شود، می رسند. همچنین عمر مفید یک کبک به طور متوسط چهار سال است. برای پرورش کبک گوشتی در منزل و یا در مقیاس بزرگتر لازم است پرورش دهنده ازبهترین کبک های پرورشی استفاده کند.

پرورش کبک در خانه
پرورش کبک در خانه

بیشتر بخوانید: کاهش هزینه ها در پرورش بلدرچین + [ هزینه های پرورش بلدرچین ]

کبک پرورشی چیست و بهترین نژاد آن کدام است؟

کبک پرورشی به طور کلی به پرندگانی گفته می‌شود که بر روی آنها اصلاح نژادی انجام گرفته است. بنابراین کبک های پرورشی معمولا آرام‌تر از کبک های وحشی هستند و راحت تر می توان به پرورش آنها در منزل پرداخت. به علاوه کبک های پرورشی نسبت به کبک های وحشی میزان تخمگذاری بالاتری دارند به طور تقریبی هر کبک پرورشی حدود ۱۱۰ تخم در سال تولید می کند. این امر در حالی رخ می دهد که کبک های وحشی در مقایسه با کبک های پرورشی از وزن بیشتری برخوردار هستند. کبک ها دارای نژادهای مختلفی هستند که هر کدام خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.

پرورش کبک در خانه و انتخاب نژاد مناسب

پس از تعیین هدف قدم بعدی برای پرورش کبک در خانه انتخاب نژاد مناسب جهت انجام این کار است. اغلب کبک هایی که در ایران توسط پرورش دهندگان، پرورش می یابند از نوع نژاد چوکار است. البته نژادهای مختلف زیادی برای پرورش وجود دارند که لازم است با توجه به هدف تخمگذار بودن یا گوشتی بودن آن‌ها انتخاب شوند. بنابراین جستجو در میان نژادهای مختلف کبک و انتخاب بهترین آن می‌تواند در میزان بازدهی و سودآوری شما تاثیر زیادی داشته باشد. به طور معمول انواع نژادهایی که برای پرورش مورد استفاده قرار می گیرد، عبارت‌اند از: کبک برفی، کبک چوکار، کبک کوهی و غیره.

پرورش کبک در خانه

بیشتر بخوانید: ویتامین های مورد نیاز بلدرچین + [ نقش ویتامین ها در پرورش بلدرچین ]

مکان مناسب برای پرورش کبک در خانه

یکی دیگر از نکاتی که به هنگام پرورش کبک در خانه نیاز است که مورد توجه قرار گیرد، فراهم نمودن مکان مناسب برای پرورش و نگهداری کبک در خانه است. چرا که کبک ها موجوداتی حساس بوده و نسبت به سایر طیور برای رشد و تولید مناسب به هوای پاک و اکسیژن بیشتری نیاز دارند. تحقیقات ثابت کرده است؛ پرورش دهندگانی که در کوهپایه ‌ها به پرورش کبک پرداخته‌اند سود بیشتری در مقایسه با سایر پرورش دهندگان کسب می کنند. چرا که کوهپایه ها از آب و هوای پاک برخوردار هستند و هوای پاک موجب شده است که کبک ها رشد و نمو مناسب تر و همچنین تولیدات بیشتر و بهتری نسبت به سایر شرایط آب و هوایی داشته باشند.

بنابراین علاوه بر این که می‌توان کبک را همچون سایر طیور در خانه و یا سالن پرورش داد امکان پرورش آنها در مکان های نیمه باز نیز وجود دارد. به همین دلیل کارشناسان بهترین سبک پرورش کبک را پرورش با کمک سیستم قفس عنوان کرده‌اند. چرا که این روش دارای برتری های بسیاری نسبت به روش بستر است.

انتخاب روش مناسب برای پرورش کبک در خانه

دو روش کلی برای پرورش کبک در خانه وجود دارد برخی کبک ها را بر روی بستر پرورش می‌ دهند و برخی برای پرورش از قفس های صنعتی و استاندارد استفاده می‌ کنند. برای پرورش کبک بر روی بستر لازم است کف مکان مورد نظر کاملا عایق شود برای این کار معمولاً از پوشال، مقوای مخصوص بستر و یا خاک اره مرغوب استفاده می کنند اما لازم است که بدانید استفاده از روش بستر جهت پرورش کبک در خانه می ‌تواند نسبت به روش پروش در قفس هزینه بیشتری را به دنبال داشته باشد. چرا که این مواد به صورت مداوم باید تعویض شود تا از بروز بیماری و رواج آن در میان گله و همچنین کاهش تلفات در گله جلوگیری شود. بنابراین تهیه و تعویض مداوم بستر می‌ تواند برای پرورش دهنده هزینه‌بر باشد.

پرورش کبک در خانه
پرورش کبک در خانه

پرورش کبک در خانه به کمک قفس

در این روش پرورش دهنده در ابتدا ملزم به خرید قفس های استاندارد با توجه به فضایی که در اختیار دارند، می باشد. در نتیجه ممکن است پرورش دهنده در ابتدا هزینه بیشتری را صرف کند اما در نهایت به دلیل ایمن بودن این روش شرایط صرفه ‌جویی در هزینه‌ ها و افزایش بازدهی پرورش دهنده در طول دوران پرورش فراهم خواهد شد. هرچند توجه به این نکته مهم به هنگام خرید قفس استاندارد ضروری است که قفس ها جزو سرمایه ثابت یک پرورش دهنده محسوب می ‌شوند و امکان بهره‌مندی طولانی مدت از آنها به صورت مدام وجود دارد.

با استفاده از قفس های استاندارد پرورش دهندگان می‌ توانند حتی در کمترین فضا به پرورش کبک خانگی کبک وحشی و یا کبک پرورشی بپردازند. این امر در حالی رخ می دهد که استفاده از قفس مزایای زیادی دارد که لازم است قبل از شروع پرورش کبک در خانه از آن مطلع شوید. تعدادی از مهمترین این مزایا عبارت‌اند از:

  • پرورش کبک با کمک قفس های استاندارد بسیار ساده است. بنابراین به نیروی زیادی نیاز ندارید و با صرف زمان و انرژی کمتری می توانید به کار پرورش بپردازید.
  • با کمک قفس های استاندارد مطمئن خواهید شد که به همه کبک ها به اندازه کافی دان مصرفی خواهد رسید.
  • سرشماری کبک ها در این روش بسیار ساده است.
  • در این روش زیر نظر قرار دادن کبک ها و جدا کردن کبک ‌های بیمار از کبک های سالم که یکی از مهمترین ملزومات پرورش است، به سادگی صورت می گیرد.
  • به طور مداوم و در طول تمام شبانه روز کبک ‌ها به آب کافی تمیز و سالم دسترسی خواهند داشت.
  • از ریخت و پاش دان‌های مصرفی جلوگیری می شود.
  • با استفاده از قفس می‌توان در یک فضای کوچک تعداد بیشتری کبک در خانه پرورش داد. برای تحقق این هم تنها کافیست از قفس های چند طبقه بهره مند شوید.
  • و غیره.

لطفا به این نکته توجه کنید که فضای کافی باید در اختیار کبک ها قرار گیرد فرقی نمی کند کبک ها چه خانگی، چه وحشی و یا پرورشی باشند. کارشناسان حداقل فضای مورد نیاز را برای پرورش آنها به این صورت بیان کرده‌اند.

  • 50 قطعه جوجه کبک در یک متر مربع
  • 35 قطعه در 2 الی 4 هفتگی در یک متر مربع
  • 18 قطعه از 4 تا 8 هفتگی در یک متر مربع
  • 12 قطعه از 8 تا 18 هفتگی در یک متر مربع
  • از هجده هفتگی به بالا 10 قطعه در یک متر مربع

تجهیزات مورد نیاز برای پرورش کبک در منزل

برای پرورش کبک در خانه به تجهیزات و لوازم مختلف نیاز خواهید داشت. تعدادی از مهم ترین آنها عبارت‌اند از:

  • قفس های استاندارد
  • مادر مصنوعی
  • دانخوری و آبخوری مناسب (در صورت پرورش کبک با کمک روش بستر چرا که قفس ها این تجهیزات ضروری را دارند)
  • وسایل گرمایشی، سرمایشی، دستگاه تهویه هوا، هواکش، دیمر و تایمر مناسب با توجه به منطقه آب و هوایی و غیره.
  • امکان دسترسی به آب آشامیدنی سالم و تازه به صورت مداوم
  • و غیره.
پرورش کبک در خانه
پرورش کبک در خانه

بیشتر بخوانید: تجهیزات مورد نیاز برای پرورش بلدرچین

پرورش کبک در خانه و تامین خوراک آنها‌

کبک ها برای اینکه سالم بمانند و رشد مناسبی داشته باشند نیازمند منابع غذایی مهمی مثل: پروتئین فیبر، چربی، کلسیم، ویتامین و غیره می باشند. همچنین برای تامین انرژی کبک معمولاً از دانه های سویا کنجاله و ذرت استفاده می کنند. مواد مذکور را معمولاً با کمک صدف، فسفات، نمک اسید های آمینه، مکمل های ویتامینی و غیره غنی می ‌کنند. لازم است بدانید که برخی از پرورش دهندگان حرفه ای از سبزیجات مانند یونجه و یا گیاهان علوفه ای برای غنی تر کردن مواد غذایی کبک ها استفاده می کنند. پرورش دهندگان حرفه ای گیاهان نامبرده را بر روی دان کبک ها می ریزند. خوراک کبک ها بسیار شبیه به دان مرغ است به عقیده برخی از پرورش دهندگان بهتر است خوراک کبک ها به صورت پلیت شده باشد.

تفاوت تغذیه ی کبک های گوشتی و تخمگذار

مقدار دان مصرفی کبک های گوشتی در مقایسه با کبک های تخمگذار متفاوت است. از آنجا که کبک های گوشتی تا ۴ الی 3 و ماه و نیم پرورش می یابند و سپس به کشتارگاه فرستاده می ‌شوند مقدار دان مصرفی آنها برابر با ۳ هزار و ۱۵۰ گرم می باشد. این امر در حالی رخ می دهد که میزان دان مصرفی کبک های تخمگذار به نسبت کمتر از کبک های گوشتی می باشد. برای هر کبک تخمگذار روزانه حدود ۳۰ گرم خوراک کافی است. شاید جالب باشد بدانید که کبک ها در ماه اول به طور کل ۳۷۰ گرم و در ماه دوم ۱۲۰۰ گرم و همچنین در ماه سوم ۲۲۰۰ گرم دانه مصرف می کنند.

پرورش کبک در خانه
پرورش کبک در خانه

روش نگهداری جوجه کبک در خانه‌‌

همانطور که میدانید پروسه ی پرورش کبک در خانه می تواند به اهداف مختلف انجام گیرد. با این وجود روش نگهداری از جوجه کبک ها تا حد زیادی در اهداف مختلف یکسان است. یک جوجه کبک در یک روزگی تنها 15 گرم وزن دارد که در صورت فراهم نمودن شرایط مناسب، مراقبت های صحیح، تغذیه مناسب و غیره که سعی کردیم مهمترین آنها را در محتوا ذکر کنیم به تدریج رشد کرده و به مرحله‌ی بازدهی می رسد. شاید لازم باشد بدانید که کبک ها به خاطر ماهیت طبیعی که دارند ممکن است به یکدیگر آسیب برسانند. بنابراین لازم است در سن پنج الی ده روزگی نوک آنها را بچینید. پس از انجام این کار آب فراوان در دسترس کبک ها قرار دهید.

چنانچه شما قصد شروع پرورش کبک را در خانه دارید و می خواهید از جوجه های یکروزه شروع به پرورش کنید استفاده از قفس های جوجه یکروزه می تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد.

نگهداری کبک وحشی در خانه‌

چنانچه به نگهداری کبک وحشی در خانه علاقه‌مند هستید. بهتر است این نکته را مدنظر قرار دهید که این پرنده ها تمایل شدیدی به همخواری دارند. بنابراین ضروری است در 3 روزگی عمل نوک چینی را برای کبک های وحشی انجام دهید. همچنین به اندازه ی کافی جیره غذایی برای آنها در نظر بگیرید.
فراهم کردن بستر مناسب و آب کافی موجب آسایش جوجه کبک های وحشی می شود. به علاوه ریختن کاه و علوفه سبز در محل زندگی آنها می تواند به پیشگیری از همخواری در میان کبک های وحشی کمک کند. به هنگام نگهداری کبک وحشی در خانه مراقب باشید که رطوبت بیش از اندازه بالا نباشد و شدت نور مناسب باشد تا مقدار همخواری در میان آنها کم شود.

سخنی با مخاطب‎‏

مخاطب گرامی شما در این محتوا از سایت پراور با روش‌های مختلف پرورش کبک در خانه، پرورش کبک وحشی و روش های نگهداری از جوجه کبک ها در خانه آشنا شدید همچنین از تجهیزات و امکانات لازم برای انجام این کار مطلع شدید. چنانچه نظر انتقاد و یا تجربه خاصی در این زمینه دارید آن را با ما در قسمت درج نظرات به اشتراک بگذارید تا کارشناسان مجموعه پرآور در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

2 پاسخ

  1. با سلام و تشکر از این مطلب خوب و مفیدتان
    لطفا دربارۀ کبک سفید هم توضیح بفرمایید که آیا این نژاد یک نژاد زینتی است یا تخم گذار یا گوشتی و اینکه آیا پرورش این نژاد نسبت به سایر نژادها چه مزایا و معایبی دارد. با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست