آموزش صفر تا صد آموزش پرورش مرغ

آموزش راه اندازی سالن پرورش مرغ

در این مطلب از سایت پرآور قصد داریم شما را با سالن پرورش مرغ (Chicken Breeding Hall) و نحوه راه اندازی آن آشنا کنیم. در واقع ما در این مطلب برای شما آموزش راه اندازی سالن پرورش مرغ را در نظر گرفته ایم. با مطالعه این مطلب میتوانید با تاسیسات سالن پرورش مرغ، نکات مهم در این راستا، نیازهای راه اندازی سالن مرغداری و بسیاری از فاکتورهای دیگر آشنا شوید. همچنین در این مطلب به سوالات ذهنی شما همچون:

چگونه می توان یک سالن پرورش مرغ ساخت؟؟
روش پرورش مرغ در سالن چگونه است؟؟
شرایط سالن پرورش مرغ باید به چه شکل باشد؟؟
موارد ضروری برای راه اندازی سالن پرورش مرغ چیست؟؟
پاسخ خواهد داد. توصیه می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به ۷ دقیقه زمان نیاز دارد.

تاسیس سالن پرورش مرغ

تاسیس سالن پرورش مرغ مانند بسیاری از فعالیت های مشابه، نیازمند امکانات، تجهیزات و شرایطی است که با تامین آن ها موفقیت در این فعالیت اقتصادی میسر می شود، به طور کلی راه اندازی سالن مرغداری در بسیاری از مناطق با آب و هوا و اقلیم های مختلف امکان پذیر می باشد. در واقع، در هر محلی که امکاناتی از قبیل فضای سرپوشیده، آب و برق، تهویه مناسب، دسترسی به راه های ارتباطی و غیره را فراهم کنید، برپایی سالن پرورش مرغ میسر می گردد.

سالن استاندارد پرورش مرغ

بیشتر بخوانید: کاهش گاز آمونیاک در سالن پرورش

نکات مهم جهت راه اندازی سالن پرورش مرغ

راه اندازی سالن پرورش مرغ از صفر تا صد و موفقیت در این کسب و کار، نیازمند اصول استانداردی است که رعایت آن الزامی می باشد. برای انتخاب زمین محل قرار گیری سالن مرغداری؛ بایستی دسترسی به امکانات رفاهی و راه های ارتباطی میسر باشد، علاوه بر این ها داشتن مجوزهای لازم و رعایت ضوابط تعیین شده توسط اداره جهاد کشاورزی استان نیز از نیازهای اصلی راه اندازی سالن پرورش مرغ است. در نظر داشته باشید شرایط زمین به گونه ای باشد که شما کم ترین هزینه را برای آماده سازی آن خرج کنید.

توجه داشته باشید مهم ترین نکته، داشتن مجوز تاسیس سالن پرورش مرغ است که به منظور دریافت مجوز صنعتی پرورش انواع مرغ، نیاز به ارائه طرح توجیهی، نقشه ساختمان ها و تاسیسات مورد استفاده، نامه درخواست به همراه مدارک کامل جهت تشکیل پرونده می باشد.

نیازهای راه اندازی سالن مرغداری

همانگونه که گفته شد راه اندازی سالن پرورش مرغ از صفر تا صد نیازمند آماده سازی و مهیا کردن شرایط و تاسیسات خاصی می باشد. نقشه ساختمان و تاسیسات و به طور کلی ساختار سالن مرغداری بایستی به گونه ای باشد که شرایط بهداشتی و تهویه ای کاملا کنترل گردد. یکی از مدل های رایج در طراحی سالن های سرپوشیده پرورش مرغ، سالن هایی بدون پنجره می باشد که اصطلاحا به آنها Window Less هم می گویند، به این ترتیب که در این سالن ها تعداد بسیار کمی پنجره تعبیه شده و هواکش های بزرگ و پدهای موجود روی دیواره های جانبی، هوای مورد نیاز را تامین می کنند.

در طراحی و ساخت سالن پرورش مرغ بایستی از مصالح مناسب استفاده نمود و نوع اقلیم، میزان رطوبت، درجه حرارت و نوسانات آن را معیار قرار داده و با توجه به این موارد طراحی و ساخت سالن مرغداری را آغاز کرد.

تنظیم رطوبت مناسب برای سالن پرورش مرغ

رطوبت به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در پرورش مرغ محسوب می شود، به طور کلی رطوبت سالن می بایست حدودا بین 50 تا 70 درصد باشد، رطوبت کافی در سالن مرغداری موجب حفظ کیفیت سالن پرورش مرغ می شود و از تولید گرد و غبار پیشگیری می کند. رطوبت نسبی بالا می تواند به کاهش استرس جوجه های یک روزه که در اثر انتقال از سالن جوجه کشی به سالن پرورش مرغ ایجاد می شود؛ کمک کند، از طرف دیگر رطوبت کم نیز امکان دهیدراته شدن جوجه ها را افزایش می دهد.

ورود جوجه ها به سالن پرورش مرغ
ورود جوجه ها به سالن پرورش مرغ

بیشتر بخوانید: مقایسه قفس استاندارد و غیر استاندارد

ورود جوجه ها به سالن پرورش مرغ

قبل از ورود جوجه ها به سالن انجام یکسری کارها الزامی به شمار می آید، فضای اطراف و داخل سالن و کلیه تجهیزات به خوبی با مواد مخصوص تمیز و ضدعفونی شود. هیترهای سالن را کنترل نمایید؛ حدود 24 تا 36 ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن، با توجه به وضعیت هوای محیط، آن ها را روشن کنید که این کار باعث میشود بستر جوجه گرم شده و دمای سالن جهت ورود جوجه ها کاملا مناسب گردد، همچنین از وجود هوای کافی در سالن مطمئن شوید.

از زمان دقیق تخلیه جوجه ها مطلع شوید و برای این کار کاملا آماده باشید، بهتر است هر سالن با جوجه های مربوط به یک گله مادر پر شود و یا هر سالن با جوجه های گله ی مربوط به مادرهای همسن پر شود. در محل مادرهای مصنوعی برای هر هزار جوجه حدود 8 تا 10 آبخوری با آویز ثابت و 6 آبخوری کمکی از نوع کوچک پلاستیکی یا کله قندی استفاده کنید که باید حتما قبل از تخلیه جوجه ها در سالن، با آب تمیز پر شوند و دمای این آب می بایست 10 تا 15 درجه سانتی گراد باشد.

پیشنهاد می شود چند روز ابتدایی ورود جوجه ها، در آب آن ها مولتی ویتامین استفاده نمایید، در نظر گرفتن فضایی اضافی برای تغذیه در روزهای اول الزامی می باشد، به طوریکه 20 درصد از فضای مادرهای مصنوعی در بستر با صفحه هایی از جنس مقوا یا کارتن پوشانده شده و در آن ها مقداری دان تازه قرار داده شود که این کار باعث می شود دسترسی به دان همیشه میسر باشد، دقیقا قبل از ورود جوجه ها به سالن مرغداری، دان خوری را پر کنید. برای شروع تغذیه از دان کرامبل با سایز مناسب و فاقد گرد و پودر دان استفاده نمایید، همواره درجه حرارت سالن و محوطه مادرهای مصنوعی را با استفاده از دماسنج دقیق کنترل نمایید.

دیگر فاکتورهای مهم در راه اندازی سالن پرورش مرغ

از دیگر فاکتور مهم در راه اندازی سالن پرورش مرغ، تعیین و تامین فضای کافی برای جوجه و نهایتا مرغ ها است. برای این مورد توجه به نکاتی مانند وزن طیور، شرایط اقلیمی و آب و هوایی، فصل و نوع سالن و غیره الزامی می باشد. از توزیع صحیح جوجه ها در سالن ها مطمئن شوید؛ به ظاهر جوجه ها توجه داشته باشید که شاداب، سرحال و فاقد هر گونه نقص در ظاهرشان باشند که استفاده از قفس های مخصوص پرورش مرغ می تواند کمک موثری برای راه اندازی سالن استاندارد پرورش مرغ باشد.

نمونه ای از قفس های استاندارد برای پرورش مرغ :

برای اطلاع از قیمت و سفارش انواع قفس های مخصوص پرورش مرغ تخمگذار و گوشتی اینجا را کلیک نمایید.

حدود یکی دو ساعت بعد از تخلیه جوجه ها، شرایط  آنها در زیر مادرهای مصنوعی بررسی شود که دسترسی به دان و آب برای آنها آسان گردد. شرایط نوری باید دائما کنترل شود؛ از لامپ های معمولی یا فلورسنت استفاده کنید، به نظر می رسد حداقل شدت نور مناسب در سطح پرنده 10 لوکس و متوسط 20 لوکس برای کل سالن است. در کل دوره پرورش توجه به تغذیه، هوادهی، تهویه و درجه حرارت امری مهم به شمار می آید. با افزایش رشد طیور نیاز به اکسیژن افزایش می یابد که می توان با کنترل فضای کافی، تهویه و جریان هوا در سالن پرورش مرغ، این نیاز را برطرف نمود.

اهمیت تغذیه در سالن پرورش مرغ

حدود 50 تا 60 درصد هزینه های سالن پرورش مرغ و به طور کلی مرغداری ها مربوط به غذا می باشند. تعیین میزان غذای لازم مرغ بهتر است بر اساس وزن صورت گیرد. جیره های مورد استفاده؛ پیشدان، میاندان و پسدان هستند که برای هر وزن و سن میزان پروتئین، انرژی، عناصر معدنی و آشنایی خاصی در نظر گرفته می شود. در حین پرورش، سلامت گله را از میزان اشتها و خوردن دان و آب میتوان بررسی و کنترل نمود، تغذیه می بایست 5 ساعت قبل از بارگیری متوقف شود ولی آب، دائما تا پایان بارگیری استفاده گردد.

بهتر است بارگیری در زمان هایی که نور کم است انجام شود، صاحبان مرغداری ها می توانند با ارزیابی عملکردشان در هر دوره و بررسی ضعف ها و رفع آن ها در دوره های بعدی تولید بهتری داشته باشند.

شما برای ما از راه اندازی سالن پرورش مرغ بنویسید

در این مطلب از سایت پراور شما را با راه اندازی سالن پرورش مرغ آشنا کردیم و تمامی نکات مهم در این زمینه را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه جای نکته‌ ای را در بین گزینه‌ های گفته شده خالی دید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین از این طریق می توانید سوالات خود در این باره را با ما به اشتراک بگذارید. پشتیبانان سایت پراور به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

4 پاسخ

  1. سلام . من قصد دارم مرغ داری گوشتی ۲۵۰۰۰قطعه ای در قفس به طور کاملا اتوماتیک و صنعتی راه بندازم . اولا من هیچ تجربه ای ندارم و میخوام برای اولین بار شروع کنم میخوام بدونم چقدر سرمایه و چقدر زمین لازم دارم و ایا توجیح اقتصادی داره یا نه واینکه شما در زمینه احداث د راه اندازی و مشاوره چقدر میتوانید کمک کنید. باتشکر

    1. سلام از صفر تا صد کارشناسان های ما راهنمایی تون میکنند برای اطلاعات بیشتر لطفا تماس حاصل فرمایید
      09156500073
      09128470498
      09034508579
      با احترام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط

محصولات

سبد خرید Item Removed. Undo
  • No products in the cart.