نگهداری از بلدرچین ها

نگهداری از بلدرچین ها با 14 راهکار فوق العاده

4/5 - (3 امتیاز)

نگهداری از بلدرچین ها شاید در نگاه اول ساده به نظر آید؛ اما در واقع این‌گونه نیست. به عبارتی مراقبت از آن‌ها نیازمند کسب مجموعه‌ای از دانش و تجربیات لازم است. اغلب افراد پس از کسب اطلاعات لازم در مورد نحوه‌ی نگهداری از بلدرچین ها و به دست آوردن تجربه‌ی کافی می‌توانند، با خیال راحت به پرورش و مراقبت از این پرنده‌های کوچک بپردازند. ما در این محتوا قصد داریم؛ مجموعه ای از نکات کاربردی را جهت فراهم نمودن مکان مناسب ومراقبت از بلدرچین ها بیان کنیم. پس چنانچه قصد پرورش و مراقبت از بلدرچین ها را دارید؛ و خواهان کسب تجربه‌ی بیشتر در این زمینه هستید؛ با ما تا پایان مطلب همراه شوید. در ضمن زمان لازم برای خواندن این مطلب 5 دقیقه است. همچنین می‌تواند برای افرادی که قصد شروع پرورش بلدرچین را دارند؛ مفید باشد.

نگهداری از بلدرچین ها در قفس های مناسب

افراد دلایل زیادی برای پرورش بلدرچین دارند؛ دلیل اصلی عدم نیاز به فضای بزرگ است. به عبارتی می توانید؛ از آن‌ها در مکان‌های مختلف نگهداری کنید. حتی می توانید؛ آنها را در باغچه های کوچک بدون استفاده‌ یا زیر زمین خانه‌ی خود پرورش دهید. بلدرچین ها در مقایسه با سایر پرندگان مثل؛ مرغ، بوقلمون و… به فضای کمتری جهت رشد و تکامل نیاز دارند. اما باید مراحل مراقبت از آ‌ن‌ها را بلد باشید. همچنین نکات لازم را جهت مراقبت از آنها رعایت کنید. حتی اگر فضای کمی در اختیار دارید؛ بهتر است؛ بلدرچین ها را در قفس های مناسب نگهداری کنید. چرا که اغلب پرورش دهندگان موفق توصیه می‌کنند؛ که حتما آنها را در قفس‌ بلدرچین که مخصوص پرورش آنها ساخته شده‌اند؛ نگهداری کنید. این گونه آنها فضای کافی برای رشد و تکامل خواهند داشت و سلامتشان تهدید نمی شود.

دسته بندی بلدرچین ها براساس سن

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

شرایط مراقبت از بلدرچین ها در سنین مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در روزهای اول تولد به گرمای بیشتری نیاز دارند. این در حالی است؛ که در هفته های سوم و چهارم نیازمند دمای کمتری هستند. بنابراین لازم است؛ که آنها را براساس نیاز و سنشان دسته بندی کنید. اینگونه راحت‌تر می‌توانید مکانی مناسب جهت رشد آنها فراهم کنید.
فرقی نمی‌کند؛ بلدرچین‌ها را به چه هدفی پرورش می‌دهید. نگهداری صحیح از بلدرچین ‌ها نیازمند فراهم نمودن شرایط مناسب برای رشد آنها است. حتی اگر فضای کوچکی در اختیار دارید؛ آن را به درستی مدیریت کنید. بلدرچین ها را با توجه به سن و نیازی که دارند؛ دسته بندی کنید و یک مکان ایده‌آل برای آنها بسازید. این گونه به رشد مطلوب می رسند.

مراقبت از بلدرچین ها در مقابل ترس های غریزی

 

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

مکانی امن برای پرندگان کوچک خود بسازید. به این معنی که بلدرچین های خود را از شر درندگان در امان نگه دارید. موش‌های صحرایی و گربه‌ها یک تهدید کننده‌ی اصلی برای آنها محسوب می‌شود. حتی اگر به آنها دسترسی نداشته باشند؛ نگذارید در اطراف بلدرچین ها پرسه بزنند. بلدرچین ها وجود حیوانات درنده را در اطراف خود به خوبی حس می‌کنند. همین امر باعث می‌شود؛ که به رشد و تکامل ایده‌آل خود نرسند. شکارچیان رایج بلدرچین ها شامل؛ گربه ها، سگ ها، راکون ها، مارها و موش ها می شوند.

نگهداری از بلدرچین ها در مکان آرام و بدون آلودگی صوتی

 

 

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

بلدرچین ها پرندگانی فوق العاده حساسی هستند. صداهای گوش خراش و یا زیاد موجب ایجاد تنش در آنها می‌شود. به همین جهت سر و صدای نا‌متعارف سرعت و کیفیت رشد آنها را به شدت کاهش می‌دهد. بنابراین لازم است؛ که از آنها در مکان های سربسته، آرام و ساکت نگهداری کنید. چنانچه در شهر زندگی می‌‌کنید. و سر و صدای زیادی محیط زندگی شما را احاطه کرده است. بهترین مکان برای پرورش و مراقبت از بلدرچین ها زیر زمین می باشد.

تهویه مناسب جهت نگهداری از بلدرچین ها

لازم است بلدرچین ها در مکانی پرورش دهید؛ که از تهویه‌ی مناسب برخوردار است. وجود هوای تازه و مناسب نه تنها به رشد بهتر آنها کمک می‌کند؛ بلکه مانع از بروز بسیاری از بیماری‌ها در بلدرچین می‌شود. جالب است بدانید؛ که مدفوع بلدرچین نسبت به سایر طیور آمونیاک بیشتری تولید می‌کند. به همین جهت استفاده از سیستم تهویه مناسب برای پرورش و مراقبت از آنها الزامی است.

 

حفظ دمای محیط با توجه به سن بلدرچین ها

 

بلدرچین‌ها موجودات خون گرمی محسوب می‌شوند. آنها توانایی حفظ تعادل سرما و گرما در بدن خود را تا اندازه‌ی معینی دارند. با‌این‌حال بلدرچین‌هاهمچون سایر موجودات زنده برای زنده ماندن به درجه دمای معینی نیاز دارند. دمایی که خاص خودشان است. به همین جهت مکانی را که به مراقبت از بلدرچین ها اختصاص می‌دهید؛ باید از دمای مناسب برخوردار باشد. چرا که گرما و یا سرمای بیش از حد توان بلدرچین‌ها باعث بیماری و یا مرگ آنها خواهد شد. دمای مورد نیاز بلدرچین ها در سنین مختلف تغییر می‌کند. به عنوان نمونه؛ آنها به هنگام تولد به دمای  35 الی 38 درجه‌ی سانتیگراد احتیاج دارند. سپس با رشد آنها و به مرور زمان این مقدار دما کاهش می‌یابد. به عبارتی پس از گذشت هر چهار روز دمای مورد نیاز بلدرچین ها 5 الی 8 درجه کاهش می یابد.

نگهداری از بلدرچین ها در فصل سرد

 

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

حفظ دمای مناسب برای بلدرچین ها در فصل سرد از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر از آنها در محیط باز نگهداری می‌کنید. لازم است در فصول سرد آنها را به داخل گاراژ منتقل کنید. یا از عایق مناسب جهت گرم نگه داشتن محل زندگی آنها بهره ببرید. چنانچه محیط زندگی شما زمستان های سختی ندارد؛ نیازی به انجام دادن این کار نیست. اغلب پرورش دهندگان بلدرچین دمای دمای مناسب برای رشد آنها را 29 الی 26 درجه‌ی سانتیگراد می‌دانند. برای اندازه گیری دقیق دمای محیط می‌توانید از دماسنج کمک بگیرید. با این وجود نباید فراموش کرد؛ که دمای مورد نیاز بلدرچین ها متغیر است. عواملی مثل؛ نژاد؛ آب و هوای منطقه، سن و… در این امر دخیل هستند.

تغذیه‌ی مناسب و سالم

استفاده از دان بلدرچین با کیفیت که حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند؛ جهت رشد و سلامت بلدرچین ها اهمیت فوق العاده بالایی دارد. لازم است به طور معمول سه بار در روز به بلدرچین های خود دانه بدهید. جیره‌ی مناسب برای هر بلدرچین در روز 30 گرم است. به همین جهت بهتر است. هر بار به مقدار 10 گرم دانه‌ی مرغوب در اختیار بلدرچین بگذارید. در صورتی که خود قصد تهیه ی غذای بلدرچین ها را دارید سعی کنید؛ جیره‌ی غذایی کامل در اختیار آنها قرار دهید. به گونه‌ای که انواع ویتامین و مواد معدنی به بدن آنها برسد. تغذیه ی جوجه بلدرچین های تازه متولد شده متفاوت از بلدرچین های بالغ است. آنها از غذایی به نام استارتر استفاده می‌کنند. حتما غذای بلدرچین ها را از مراکز و یا فروشگاههای معتبر خریداری کنید. به علاوه از تازه و سالم بودن دانه ها اطمینان حاصل کنید.

 

حتما بخوانید: کدام نژاد بلدرچین برای پرورش مناسب است؟

 

دان خوری با مخزن های استاندارد!

در صورتی که از بلدرچین ها در فضای باز مثل حیاط، باغ و یا مزرعه نگهداری می کنید، بهتر است؛ به جای اینکه غذای آنها را درون ظرف بریزید، در اطراف پراکنده کنید؛ تا بلدرچین ها خودشان به دنبال غذا بروند. با انجام این کار آنها نه تنها سرگرم می‌شوند؛ بلکه جنب و جوش بیشتری خواهند داشت و سالم می‌مانند. اما اگر بلدرچین ها را درون قفس و یا لانه های دست ساز نگهداری می‌کنید؛ بهتر است؛ که ظرف آب و غذای آنها را دائم با آب داغ شستشو دهید؛ تا از بروز بیماری در میان آنها جلوگیری کنید. هرچند که استفاده از دانخوری با مخزن استاندارد بهترین گزینه برای نگهداری از بلدرچین است. اینگونه شما مطمئن هستید که همیشه دان لازم به صورت بهداشتی در اختیار بلدرچین قرار دارد.

فضای کافی در اختیار بلدرچین ها قرار دهید.

 

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

اگر می‌توانید فضای بیشتری در اختیار بلدرچین ها قرار دهید؛ آنها ذاتا جنب و جوش را دوست دارند. به علاوه گشت و گذار بیشتر بلدرچین ها به حفظ سلامت آنها کمک می کند. همچنین اگر فضای کافی در اختیار داشته باشند؛ احتمال جنگ میان بلدرچین بسیار کاهش می‌یابد.چنانچه فضای کافی در اختیار بلدرچین ها قرار دهید؛ به سلامت هرچه بیشتر آنها کمک زیادی خواهید کرد. اگر بلدرچین ها را درون قفس نگهداری می‌کنید؛ یک قفس بیشتر تهیه کنید. این‌گونه فضای زیادتری برای آنها فراهم میکنید و به سلامت بلدرچین ها کمک کنید.
چنانچه فضای زیادی برای اضافه کردن قفس در اختیار ندارید؛ می توانید از قفس بلدرچین دو، سه یا پنج طبقه استفاده کنید. این گونه هم فضا را درست مدیریت می کنید و هم می توانید از بلدرچین های بیشتری مراقبت کنید.

نگهداری از بلدرچین در فضای باز

اگر از بلدرچین ها در فضای باز نگهداری می‌کنید؛ کاشت چند عدد درختچه‌ی کوچک در اطراف آنها مفید خواهد‌بود. آنها ذاتا عاشق سنگ ها، خاک، گیاهان، پناهگاه های کوچک برای مخفی شدن و… هستند. بلدرچین ها عاشق نوک زدن هستند. آنها به مواد اطراف خود به ویژه گیاهان زیاد نوک می‌زنند. به همین جهت از غیر سمی بودن گیاهان یا هر ماده‌ی دیگری که در دسترس آنها است؛ اطمینان حاصل کنید.

حتما بخوانید: سه قانون طلایی جهت خرید بلدرچین تخمگذار

تعامل با بلدرچین ها

در حقیقت بلدرچین ها زیاد اهل تعامل نیستند. به همین جهت مراقب باشد؛ که به هنگام نگهداری از بلدرچین ها آرامش آنها را بر هم نزنید. این پرندگان به سرعت دچار استرس می شوند. استرس بر روند سلامت و رشد آنها تاثیر منفی می گذارد.

نور کافی را برای بلدرچین ها تامین کنید!

نگهداری از بلدرچین ها
نگهداری از بلدرچین ها

بلدرچین ها به طور میانگین روزانه به 13 تا 15 ساعت نور نیاز دارند. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد؛ که تابش مستقیم نور خورشید به آنها آسیب می رساند. برای جلوگیری از این امر هرگز آنها را در معرض تابش شدید خورشید قرار ندهید. اگر از بلدرچین ها در فضای باز مراقبت می‌کنید؛ شرایطی را فراهم کنید؛ تا به سایه دسترسی داشته باشند. همچنین اگر از بلدرچین ها در قفس نگهداری می‌کنید؛ به گونه ای که از نور کافی برخوردار نیستند؛ می‌توانید از لامپ های مناسب استفاده کنید. معمولا برای نوردهی به بلدرچین ها از لامپ سفید استفاده می شود.

اهمیت آب تمیز در نگهداری از بلدرچین ها

بیش از 50 درصد حجم بدن بلدرچین ها را آب تشکیل داده است. دسترسی آن‌ها به آب تازه و سالم یکی از مولفه‌های اصلی در مراقبت از بلدرچین ها است. آب مصرفی آنها باید از هرگونه آلودگی، خاک و یا حتی فضولات خودشان عاری باشد. روش‌های مختلف جهت آب رسانی به بلدرچین ها وجود دارد. مثل آب رسانی اتومات یا کاسه‌ای. افراد معمولا با توجه به شرایط، فضا و تعداد بلدرچین‌ها و… یکی از این روش ها را انتخاب می‌کنند.
هر چند که قفس های استاندارد بلدرچین که مخصوص پرورش آنها ساخته شده اند؛ از سیستم آبخوری تمام اتوماتیک برخوردار‌اند. بنابراین کاملا استرلیزه هستند. به همین دلیل، استفاده از آنها سلامت بلدرچین ها را تضمین می کند.

سخن آخر

همان‌گونه که در مطلب مشاهده کردید؛ مولفه‌های زیادی برای مراقبت از بلدرچین ها وجود دارد. رعایت نکات ضروری به شما کمک می‌کند؛ تا به خوبی از بلدرچین‌های خود نگهداری کنید. همچنین بلدرچین های سالم و پر بازده داشته باشید. به نظر شما چه نکته‌ی دیگری وجود دارد؛ که رعایت آن برای مراقبت از بلدرچین ها ضرورت دارد!؟ لطفا نظرات خودتون رو برای ما بنویسید و به ما در کامل کردن این مطلب کمک کنید.

منبع:

roysfarm

8 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      کلا بلدرچین پرنده استرسی هست و بهتره زیاد باهاش ارتباط نداشته باشید
      بررسی بفرمایید، سوالی بود در خدمتتون هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست