آموزش ساخت قفس مرغ

آموزش ساخت قفس مرغ

3.2/5 - (17 امتیاز)

اولین قدم در پرورش مرغ فراهم آوردن محیطی است که این پرنده بتواند رشد خود را به بهترین شکل پیگیری نماید. معمولاً در این مواقع پرورش‌دهندگان باتجربه از قفس مرغ به جای پرورش مرغ بر روی بستر استفاده می کنند. در این بین بسیاری از افراد به جای اینکه قفس مرغ را از سایت های معتبر خریداری کنند دست به ساخت قفس مرغ می زنند. از این رو در این مطلب از سایت پرآور قصد داریم شما را به طور کامل با آموزش ساخت قفس مرغ به صورت ساده و کاربردی آشنا کنیم. توصیه می کنیم جهت اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بتوانید با ساخت قفس مرغ هزینه های خود جهت پرورش این پرنده را به طور چشمگیری کاهش دهید. مطالعه این مطلب به ۶ دقیقه زمان نیاز دارد.

طرح اصلی ساخت قفس مرغ

شما برای ساخت قفس مرغ به تعدادی ابزار و مواد اولیه نیاز دارید. به علاوه داشتن یک مهارت نسبی در نجاری می‌تواند؛ در ساخت قفس مرغ بسیار کمک کننده باشد. با یک سرچ کوتاه در اینترنت با انواع طرح های مختلف از قفس مرغ یا لانه‌ی مرغ آشنا می‌شوید. در میان همه‌ی طرح های موجود یک اصول کلی حاکم است. آن هم وجود دو بخش اصلی جهت نگهداری صحیح مرغ ها است…

یک مکان محصور و سرپوشیده برای خواب و تخمگذاری مرغ ها و مکانی حفاظت شده برای هواخوری و چرخیدن آن ها. فضایی که برای چرخیدن و هواخوری مرغ ها در نظر گرفته می شود؛ باید کاملا چسبیده به مکان خواب و تخم گذاری مرغ ها باشد. این گونه مرغ ها برای شما قابل کنترل هستند و به راحتی پرورش می یابند.

در نظر گرفتن فضا برای ساخت قفس مرغ

اولین مولفه‌ای که برای ساخت قفس مرغ باید در نظر بگیرید؛ فضا است. به این معنی که با توجه به فضایی که در اختیار دارید؛ برای ساخت قفس مرغ برنامه ریزی کنید. هرچه فضای بیشتری داشته باشید؛ می توانید قفس های بیشتر و بزرگتری بسازید و مرغ های بیشتری را پرورش دهید. حداقل اندازه‌ی مورد نیاز برای یک مرغ 60 تا 90 سانتیمتر مربع است و حداقل فضا برای چرخیدن و پرسه زدن هر مرغ 150 سانتیمتر مربع است. با این حال داشتن کمی فضای اضافی می‌تواند؛ به رشد بهتر مرغ های شما کمک کند. فضای کم باعث می شود مرغ ها به هم فشرده شوند؛ در نتیجه بیشتر با هم دعوا کنند. این امر مانع رشد مطلوب آنها می شود.

تهیه‌ی مواد لازم برای ساخت قفس مرغ

همانطور که قبل تر نیز اشاره شد؛ قفس مرغ با ابزارهای مختلف قابلیت ساخته شدن را دارد. اما به طور کلی شما به ابزاری نیاز خواهید داشت. ابزاری همچون:

  1. ماسه و سیمان (یا هر ماده‌ی بتونی دیگر)
  2. تخته های صاف یا صفحه های فلزی قابل برش
  3. سیم توری
  4. الوار یا لوله های فلزی
  5. منگنه
  6. میخ و چکش
  7. بیل، اره، پیچ های یو شکل، متر و…
آموزش ساخت قفس مرغ
آموزش ساخت قفس مرغ

حتما بخوانید: آموزش پرورش مرغ تخمگذار با بهترین راهکارها

ساخت قفس مرغ و اسکلت بندی آن

ساده ترین روش ساخت قفس مرغ استفاده از یک چارچوب مستطیلی شکل است. همانطور که در اکثر ساختمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چارچوب می‌تواند از جنس فلز و یا چوب باشد. بعد از ساخت چارچوب، اجزای مختلف را به آن اضافه کنید. سعی کنید اسکلت را با کمک یک چوب طبیعی و مقاوم در برابر پوسیدگی بسازید. مراقب باشید؛ تا از موادی که برای سلامتی مرغ ها مضر هستند؛ به هیچ وجه استفاده نکنید.

چوب‌های تهیه شده از درخت سدر و یا چوب قرمز همچنین فلزاتی که پوشش آرسنیک دارند؛ برای مرغ‌ها مضر هستند. همچنین باید برای محل چریدن مرغ ها یک تور فلزی در نظر بگیرید. تورها مانع حمله‌ی شکارچیان طبیعی به محل زندگی مرغ ها می‌شوند. به هنگام خرید تور مراقب باشید؛ که جنسی را انتخاب کنید؛ تا به مرغ ها و جوجه های شما آسیب نرساند. چراکه تورهای فلزی خشن به شدت به آنها صدمه می‌رساند.

ساخت قفس مرغ و برپا کردن اسکلت‌

مرحله ی بعدی ایجاد حفره هایی بر روی زمین و قرار دادن پایه های قفس در آن است. حتما پایه ها را 20 الی 30 سانت درون حفره قرار دهید. برای اینکه پایه ها به صورت موازی و برابر باشند؛ از متر استفاده کنید. سپس حفره ها را با خاک پر کنید. همچنین برای اینکه اطمینان داشته باشید؛ که پایه ها ثابت و بدون تغییر باشند. برای این کار می‌توانید از بتن و یا ترکیب ماسه و سیمان استفاده کنید و پایه ها را درون حفره ثابت نگه دارید.

ساخت قفس مرغ چسباندن صفحات توری

صفحه‌های توری را به الوارهای ثابت شده در زمین بچسبانید. برای این کار از ابزار مخصوص استفاده کنید. همچنین مطمئن شوید که تور سیمی به خوبی به پایه ها وصل شده اند. استفاده از منگنه های مخصوص یا میخ های یو شکل در چسباندن صفحه‌ی توری به پایه ها کاربرد دارد. دقت کنید که حصار کشی یا همان تورهای فلزی کاملا از سطح زمین شروع شده باشد. اینگونه مرغ ها از حمله‌ی شکارچیان طبیعی مثل سگ و گربه و… در امان خواهند بود.

آموزش ساخت قفس مرغ
آموزش ساخت قفس مرغ

حتما بخوانید: چرا مرغ ها تخم‌های خود را می‌شکنند؟

ساخت قفس مرغ ایجاد سقف

همانطور که قبلا ذکر شد قفس مرغ باید داری دو محل متفاوت باشند. محلی سرپوشیده برای خواب و تخمگذاری و محلی برای پرسه زدن. به همین جهت باید قسمتی از قفس را با کمک تخته‌ی چوب و یا صفحه‌ی فلزی که خریداری کرده اید. بپوشانید و قسمتی را با تورهای فلزی مخصوص برای پرسه زدن مرغ ها آزاد بگذارید. به کمک میخ و چکش صفحه‌ی چوبی را به چهارچوب و اسکلت بچسبانید. از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید؛ تا ایمنی کامل داشته باشد. بهتر است محل خواب و تخمگذاری مرغ ها با فاصله ی 10 الی بیست سانت از زمین ساخته شوند. و لایه ی زیرین آن‌ها نرم باشد تا تخم حاصل از مرغ ها نشکنند. برای اینکه مرغ ها بتوانند به محل تخمگذاری بروند می‌توانید با چوب یک پل شیب دار بسازید. به گونه‌ای که محوطه‌ی پرسه و محوطه‌ی تخمگذاری را به هم وصل کند.

ساخت قفس مرغ و سایبان آن

مرغ ها و جوجه ها در مقابل گرمای زیاد دوام نمی آورند. به همین جهت به یک سایه بان نیاز دارند. ساخت قفس مرغ در زیر یک درخت بزرگ که شاخ و برگ دارد؛ می‌تواند یک محل ایده‌آل باشد. در تابستان از سایه ی درختان استفاده می‌کنند و در زمستان که برگ ها ریخته شده است؛ از گرمای خورشید استفاده می کنند. اگر می خواهید قفس را در محلی بسازید که فضا بسته است و یا اصلا درختی در دسترس ندارید؛ باید از یک پارچه ی نسبتا ضخیم یا بزرنت برای ساخت سایبان استفاده کنید. وجود گرما و سرمای زیاد موجب بیماری مرغها می‌شود.

از آنجایی که قفس های آماده قابلیت جابه جا شدن را دارند. می‌توان به هنگام سرما و یا گرما محل زندگی مرغ ها را تغییر دارد. این امر در حالی است که قفس های دست ساز قابلیت جابجایی را ندارند یا به سختی جا به جا می شوند.

ساخت قفس مرغ و داخل آن

داخل محوطه ی تخمگذاری و پرسه‌ی مرغ ها را باید با تراشه‌های چوب، کاه و… پوشش دهید. این کار برای جذب فضولات مرغ ضروری است. همچنین وجود خاک در کف زمین به هنگام رفت و آمد مرغ ها آلودگی و گرد و غبار ایجاد می‌کند و این امر باعث بروز بیماری در میان آنها می شود. به علاوه وجود تراشه ها فضولات راحت‌تر تمیز می شوند و مانع از بروز بیماری خواهند شد. شاید تهیه‌ی تراشه‌های چوب و تعویض آن به طور مداوم برای شما هزینه در پی داشته باشد؛ ولی برای داشتن گله‌ای سالم ضروری است. هر چند که استفاده از قفس های استاندارد و آماده این مشکل را نخواهند داشت. زیرا به راحتی تمیز می‌شوند و مرغها دچار بیماری های عفونی و میکروبی نمی‌شوند.

آموزش ساخت قفس مرغ
آموزش ساخت قفس مرغ

حتما بخوانید: مقایسه‌ی پرورش مرغ سفید با مرغ بومی

ساختن قفس مرغ و آب خوری و دان خوری

می توانید آب خوری و یا دان خوری مرغ ها را به یکی از ستون های قفسی که ساخته اید؛ آویزان کنید. دان خوری و آب خوری مرغ ها باید 5 الی 10 سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشد. این گونه مواد غذایی آنها کمتر در معرض آلودگی و گرد و خاک قرار دارد؛ اما مراقب باشد فاصله‌ی آنها با مرغ ها زیاد نباشد؛ به گونه‌ای که به آنها دسترسی نداشته باشند. غذا و آب آلوده به سرعت گله‌ی مرغ های شما را نابود می کند. به همین جهت در پاکیزه نگه داشتن آنها و ظرفی که برای آب و دان استفاده می‌کنید؛ محتاط باشید. استفاده از قفس استاندارد آماده این مشکل را به سادگی رفع کرده است. این قفس ها دارای سیستم آبخوری اتومات هستند؛ به این معنی هرگز آب مصرفی مرغ ها آلوده نمی شود. همچنین به طور مداوم مرغ ها به آب تمیز و پاکیزه دسترسی دارند.

آخرین مرحله‌ی ساختن قفس مرغ

بعد از اینکه اسکلت بندی، پوشش اطراف قفس با سیم توری، ایجاد سقف با تخته‌ی چوب و یا صفحه‌ی فلزی را تمام کردید. یک درب به قفس اضافه کنید. فراموش نکنید که از فنر بای نگهداری درب قفس استفاده کنید؛ تا هنگام باز و بسته شدن، درب به طور خودکار بسته شود. این گونه از فرار مرغ ها و گم شدن آنها جلوگیری می‌کنید.

هزینه ی ساختن قفس مرغ

قفس مرغ دارای انواع مختلف است؛ که ما نحوه‌ی ساخت یک نمونه‌ی کامل آن را در این محتوا توضیح دادیم. آنچه در ساخت انواع مدل های قفس مرغ ثابت است؛ تهیه و خرید مواد اولیه ی آن می باشد. خرید کلاف سیم توری، صفحه‌ی چوبی یا فلزی، پوشش پارچه‌ای یا برزنتی، میخ، پیچ و…. می تواند هزینه های زیادی را در پی داشته باشد. همچنین ساخت و سر هم کردن این مواد به تخصص و مهارت کافی نیاز دارد. لازم است بدانید؛ که حتی با داشتن تخصص کافی هم نمی توان قفس مرغ ساخت که به لحاظ کیفیت با قفس های آماده‌ی استاندارد قابل مقایسه باشد.

ساخت قفس مرغ
ساخت قفس مرغ

مقایسه‌ی قفس آماده با قفس های دست ساز

ساخت قفس مرغ
ساخت قفس مرغ
  • خرید قفس آماده به لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر از ساخت آن خواهد بود. چرا که میتوان سالهای متمادی با خیال راحت از قفس های آماده استفاده کرد.
  • برعکس قفس های دست ساز قفس های آماده‌ و استاندارد به راحتی قابل جا به جایی هستند.
  • قفس های آماده امکان مدیریت فضا را به شما می‌دهند؛ به این معنی که اگر فضای کمی در اختیار دارید می‌توانید از قفس های چند طبقه استفاده کنید. همچنین قفس های چند طبقه امکان پرورش مرغ به تعداد دلخواه را به شما می‌دهند حتی با وجود فضای کم!
  • برعکس قفس های دست ساز با کمک قفس آماده تخم مرغ های حاصل از مرغ به سرعت از دسترس مرغ ها خارج می‌شود. به همین جهت احتمال شکسته شدن ندارند.
  • بر عکس قفس دست ساز فضولات مرغ ها به راحتی قابل زدوده شدن هستند؛ در نتیجه مرغ ها کمتر دچار بیماری و عفونت می‌شوند.
  • و…..

ساخت قفس مرغ یا خرید آن؟

بسیاری از افرادی که اقدام به ساخت قفس مرغ می کنند این سوال در ذهن آنها ایجاد می شود که ساخت قفس مرغ مقرون به صرفه تر است یا خرید آن؟ به طور کلی خرید قفس مرغ به دلیل رعایت استانداردهای موجود و بالا بردن راندمان کاری در هنگام پرورش مرغ بسیار به صرفه تر از ساخت قفس مرغ خواهد بود!!! از این رو توصیه می کنیم گله های با تعداد بالا را حتما در قفس های استاندارد ساخته شده در کارخانجات پرورش دهید و پرورش مرغ به تعداد پایین را با استفاده از ساخت قفس مرغ به سرانجام برسانید.

ریسک استفاده از ساخت قفس مرغ در پرورش مرغ به تعداد بالا می تواند کسب و کار شما را با شکست بسیار سنگینی روبرو کند از این رو توصیه می کنیم گله های به تعداد بالا را با استفاده از خرید قفس مرغ  پرورش دهید.

مزایای قفس مرغ

استفاده از قفس و مرغ در پرورش این پرنده مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه خواهد داشت. هر یک از این مزایا می‌تواند تحولات عظیمی را در کسب و کار شما ایجاد کند. به طور خلاصه به شما بگوییم که شما می‌توانید با استفاده از قفس مرغ در فضاهای بسیار کوچک نیز بالاترین راندمان کاری را تجربه کنید. در ادامه مطلب به سایر مزایای قفس مرغ اشاره خواهیم کرد.

صرفه‌جویی در فضا

مهم‌ترین مشخصه قفس مرغ صرفه‌جویی در فضا است. شما با استفاده از قفس مرغ می‌توانید در فضاهای بسیار کوچک بالاترین راندمان کاری را تجربه کنید. شما می‌توانید با استفاده از قفس مرغ تعداد بیشتری از مرغ‌ها را در فضاهای مختلف پرورش دهید و از این طریق به سودآوری بیشتری دست پیدا کنید.

کاهش تراکم پرورش

از آنجایی که قفس مرغ طبق استانداردهای روز دنیا ساخته می‌شود، شما می‌توانید با توجه به ابعاد استاندارد در نظر گرفته شده تراکم پرورش را به استانداردترین حالت ممکن در بیاورید. کاهش تراکم پرورش باعث می‌شود شما بالاترین میزان راندمان کاری را در پرورش مرغ تجربه نمایید.

ثبت آمار و ارقام

برنامه‌ریزی دقیقی در پرورش مرغ داشته باشید نیاز دارید آمار و ارقام خود در حین پرورش را ضبط و ثبت نمایید. قفس این کار را برای شما آسان می‌کند. همچنین برای تامین غذای مورد نیاز، هزینه‌ها و بررسی نقاط ضعف قفس می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما کند.

مدیریت فضای بهداشتی

برای اینکه بتوانید فضای بهداشتی را برای مرغ‌ها به وجود آورید تا آنها بتوانند بالاترین میزان راندمان کاری را از خود نشان دهند نیازمند این هستید تا به صورت دوره‌ای فضای پرورش را ضدعفونی کنید. از آنجایی که قفس مرغ قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن دارد شما می‌توانید بدون نگرانی مراحل ضدعفونی را به صورت دوره‌ای انجام دهید. ‌ها به شما کمک می‌کند مدیریت فضای بهداشتی را با کمترین دردسر انجام دهید.

جلوگیری از شیوع بیماری

برای جلوگیری از بیماری‌ها ضدعفونی کردن فضاها بسیار حائز اهمیت است. قفس این شرایط را برای شما به وجود می‌آورد که بتوانید بعد از مبتلا شدن مرغ‌ها به بیماری آنها را از سایر مرغ‌های سالم جدا کنید از شیوع بیماری‌ها جلوگیری نمایید. هر چقدر بتوانی میزان تلفات خود را کمتر کنید سوددهی شما در پرورش مرغ بیشتر خواهد شد.

عدم خیس شدن بستر

از آنجایی که قفس‌های مرغ به آبخوری نیپل مجهز هستند، خیس شدن بستر را به هیچ عنوان در پرورش مرغ با قفس مشاهده نخواهید کرد. خیس شدن بستر می‌تواند بیماری‌های بسیار زیادی را با خود به همراه داشته باشد.

داشتن سینی فضولات

با داشتن سینی فضولات در های مرغ شما می‌توانید به راحتی هرچه تمام‌تر به صورت دوره فضولات را از فضای پرورش جدا کنید. بودن چنین مزیتی در قفس‌های مرغ باعث می‌شود پرورش دهنده بتواند از کود نیز برای رسیدن به درآمدزایی استفاده نماید. همچنین به این مورد نیز توجه داشته باشید که وجود سینی فضولات می‌تواند باعث ایجاد فضای بهداشتی تر شود.

به نظر شما قفس مرغ چه مزایای دیگری را به همراه خواهد داشت؟ چنانچه مزیت دیگری را این محصول می‌دانید می‌توانید از طریق قسمت نظرات مزیت مورد نظر خود را برای ما کامنت کنید.

شما برای ما از ساخت قفس مرغ بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور سعی کردیم به صورت مرحله به مرحله، ساده و کاربردی شما را با ساخت قفس مرغ آشنا کنیم. چنانچه شما جزو کسانی هستید که تجربیات کافی در این زمین را به دست آورده اید می توانید از طریق قسمت نظرات، تجربیات خود را در اختیار ما و سایر مخاطبین سایت پرآور قرار دهید. همچنین از این طریق می‌توانید سوالاتی که در این باره دارید را با پشتیبان سایت پرآور در میان بگذارید تا آنها در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

ابزارهای لازم برای ساخت قفس مرغ را نام ببرید؟

ماسه و سیمان (یا هر ماده‌ی بتونی دیگر) تخته های صاف یا صفحه های فلزی قابل برش سیم توری الوار یا لوله های فلزی منگنه میخ و چکش

اولین مولفه‌ای که برای ساخت قفس مرغ باید در نظر گرفت چیست؟

اولین مولفه‌ای که برای ساخت قفس مرغ باید در نظر بگیرید؛ فضا است

قفس آماده با قفس های دست ساز چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟

خرید قفس آماده به لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر از ساخت آن خواهد بود. چرا که میتوان سالهای متمادی با خیال راحت از قفس های آماده استفاده کرد. برعکس قفس های دست ساز قفس های آماده‌ و استاندارد به راحتی قابل جا به جایی هستند.

17 پاسخ

      1. باسلام.دوست عزیز واقعا روی پشت بام خانه ویلایی چطور میشه انجامش داد. اصلا امکانش نیست استاد. خانه های ویلایی به دو صورت سقف دارن. اگر قدیمی باشه بصورت بام هستش. که اکثرا از حلب استفاده شده. و پرنده در فصل گرما تلف میشه. و خانه های ویلایی جدید اصلا بام نداره تا فضا برای ساخت لونه داشته باشه

  1. سلام دوست عزیز من قفس را خودم با نبشی وتخته ساخته ام حالا میخواهم لانه ومحل تخم گذاری را درست کنم ودوست دارم تخم مرغ در لانه نماند و بجای دیگر منتقل گردد لطفا راهنمایی کنید

  2. سلام
    عرض کنم خدمت شما دوست عزیز
    درجه حرارت برای نگهداری چوچه بایت چند سانتی گراد باشد من در کابل زندگی میکنم شب ها سر است روز ها گرم ؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست