عوامل مهم در پرورش مرغ بومی

سود پرورش مرغ بومی چقدر است؟

Rate this post

پرورش و تولید مرغ بومی به کشور فیلیپین برمیگردد. بومی های فیلیپین از مرغ های بومی و تخم های آنها استفاده می‌کردند به همین دلیل است که گوشت مرغ یک ماده اصلی در سبد غذایی فیلیپینی ها بوده و هست. یکی از مهمترین دلایل انتخاب گوشت مرغ برای فیلیپینی ها این بود که پرورش و نگهداری مرغ برایشان راحت بود و از طریق نگهداری مرغ می‌توانستند از تخم مرغ نیز استفاده کنند در حالیکه نگهداری از مرغ بومی کار خیلی سختی نیست و به ابزار بسیار زیادی نیز احتیاج ندارد.

امروزه در بسیاری از خانه های روستایی مرغ های بومی بسیاری می‌بینیم که در حال پرورش هستند. زمانی که شما تصمیم می‌گیرید مرغ بومی پرورش دهید به نسبت کسی که به دلیل شرایط زندگی روزمره از مرغ و ماکیان نگهداری می‌کند یک فرق اساسی دارید. آن هم اینکه شما می‌توانید رژیم غذایی جوجه های خود را کنترل کنید و از این نظر وزن آنها در دست شماست مرغ های بومی طرفداران ویژه‌ای دارند به خاطر طعم و مزه بی نظیر گوشت آنها افراد بسیاری تمایل دارند تا در سبد غذایی خود از مرغ بومی استفاده کنند.

روستاییان معمولاً مرغ های بومی را برای مبادله کالا و یا فروش و ایجاد درآمد بیشتر برای خانواده پرورش می‌دهند. از آنجایی که افراد و دیگر خانواده ها نیز برای خرید مرغ بومی تمایل زیادی دارند، این وظیفه دولت است تا دست به کار شود و برای تولید و عرضه تعداد مرغ های بومی بیشتر، از این بخش حمایت کافی را انجام دهد. گوشت مرغ به دلیل آنکه جزو گوشت سفید و پروتئین مفیدی برای سلامتی است در بازار بسیار طرفدار دارد. برای اطاعات بیشتر درباره مرغ بومی در این مطلب با سایت پراور همراه باشید.

انواع ماکیان

انواع دیگری از ماکیان که برای رشد و پرورش طرفداران خاص خود را دارند شامل:

  • بلدرچین
  • کبک
  • قرقاول
  • غاز
  • کبوتر
  • جوجه
  • مرغ بومی

خصوصیات گوشت مرغ بومی

مرغ های بومی از سالم ترین گوشت های سفیدی هستند که می توانید مصرف کنید. گوشت مرغ بومی عطر و طعم متفاوتی دارد و نسبت به دیگر انواع مرغ ها کلسترول کمتری دارد.  ماهیچه های مرغ های بومی دارای تراکم بیشتری در عضله به نسبت چربی دارند و همین امر تاکیدی بر سلامت گوشت مرغ بومی است

مشخصات مرغ های بومی

از مشخصات مرغ های بومی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن آن ها بین ۱ تا ۲ کیلوگرم است
  • سن تخم گذاری پنج الی شش ماه است
  • تعداد تخم مرغ تولید شده در سال در حدود ۶۰ الی ۱۰۰ عدد تخم مرغ است
  • وزن هر تخم مرغ بین ۴۰ تا ۴۵ گرم است

برای افرادی که می‌خواهند مرغ بومی پرورش دهند، توصیه می‌شود مرغ هایی را انتخاب کنند که که دارای ویژگی های برتر باشند. نژاد مرغ های بومی که شانه های بزرگ مایل به قرمز و صاف دارند و ناحیه اطراف چشم و مقر آنها کم رنگ یا مایل به سفید است، می تواند گزینه های خوبی برای انتخاب مرغ بومی و نژاد آن باشد.

مشخصات مرغ های بومی
مشخصات مرغ های بومی

بیشتر بخوانید: انواع نژاد مرغ تخمگذار

اصلاح ژنتیک در مرغ های بومی

در بعضی از مرغداری ها برای رشد سریع دام ها از نظر ژنتیکی آنهارا اصلاح می‌کنند که به دلیل رشد سریع در بافت عضلانی آنها چربی زیادی نیز به وجود می‌آید. از آنجایی که این مرغ ها اصلاح ژنتیکی می‌شوند و با غذاهای هورمونی تغذیه می‌شوند، بر روی سلامت افرادی که از آنها مصرف می‌کنند، تاثیرگذار خواهند بود. به همین دلیل است که مرغ هایی که توسط افراد محلی و در محیط های محلی تهیه می‌شوند طرفداران بیشتری دارند.

سود پرورش مرغ بومی چقدر است؟

از آنجایی که میزان تورم در ایران بسیار بالا است و قیمت ها لحظه ای تغییر میکنند شما برای تهیه امکانات و وسایل برای وسایل پرورش مرغ درگذر زمان هزینه های متفاوتی را شامل خواهید شد به همین دلیل نمی‌توان رقم دقیقی را برای سود پرورش مرغ بومی می و مشخص کرد اما این حال می‌توان گزینه هایی که در میزان سود پرورش مرغ بومی موثر هستند را متذکر شد بیایید این عوامل را با هم بررسی کنیم،پس در ادامه همراه ما باشید.

سود پرورش مرغ بومی چقدر است؟
سود پرورش مرغ بومی چقدر است؟

بیشتر بخوانید: معایب پرورش مرغ روی بستر چیست؟

پرورش مرغ بومی

پرورش مرغ از آن جایی دارای اهمیت است که امروزه در سبد غذایی اکثر ایرانیان بسته های مرغ مشاهده می‌شود و در یخچال و فریزر خانواده‌ها بسته‌های گوشت مرغ دیده می شود. همین دلیل بر پرطرفدار بودن مصرف این گوشت در میان خانواده های ایرانی است. همچنین مصرف تخم مرغ به دلیل دستورات خاص تهیه غذای ایرانی علاوه بر صبحانه در وعده های دیگر غذایی نیز یافت می‌شود به همین دلیل بسیاری از افراد برای پرورش مرغ اقدام می‌کنند.

عوامل مهم در پرورش مرغ بومی

  • پرورش مرغ در مقایسه با دیگر پرنده ها مقاومت بالای این پرنده در شرایط صنعتی است. که تلفات کمتری را در بر دارد. همچنین در برابر بیماری ها نیز مقاوم است که خود باعث بیشتر شدن سود حاصل از پرورش مرغ می شود.
  • یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد محیط نگهداری مرغ است به طور معمول در یک محیط 10 متری میتوان 10 عدد مرغ را نگهداری کرد. توجه داشته باشید تغییر این میزان می تواند در در بازدهی شما تاثیر بگذارد.
  • نکته دیگر تعداد غیر استاندارد خروس ها در یک محیط است توجه داشته باشید در دوره جفت گیری ناخنهای خروس ها به مردم مرتب گرفته شود و از آسیبی که به مرغ وارد می شود جلوگیری شود.
  • توجه به سیستم و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی. توجه به این نکته را فراموش نکنید و با استفاده از مشاوره کارشناسان پراور بهترین سیستم گرمایش و سرمایش را برای ماکیان خود در نظر بگیرید.
  • تهویه سالن نگهداری مرغ محلی را فراموش نکنید. یکی از مهمترین عوامل در پرورش مرغ محلی تهویه مرغداری است است به معنای دفع دی اکسید کربن و گازهای سمی و تامین اکسیژن در سالن نگهداری ماکیان هرچه جوجه ها بزرگتر می شوند نیاز آنها به اکسیژن بیشتر می شود. به همین دلیل است که تهویه سالن پرورش مرغ محلی اهمیت بالایی دارد و اگر تهویه به طور مناسب انجام نشود جان جوجه ها با خطر جدی مواجه می شود
  • توجه به رطوبت و تهویه مناسب رطوبت موجود در سالن را نیز کنترل می‌کند و گاز آمونیاک تولید شده حاصل از فضولات ماکیان را نیز ز کم میکند تا در کارکرد دستگاه گوارش اختلال ایجاد نشود و اکسیژن به اندازه به ماکیان برسد.از دیگر عوامل میزان رطوبت سالن پرورش مرغ محلی امروزه بهره گیری از دستگاه های مه ساز و رطوبت ساز در مرغداری ها و سالن های پرورش پرنده اجتناب ناپذیر است
  • از تغذیه مرغ محلی را غافل نشوید. برای اینکه بهترین نوع مرغ محلی را پرورش دهید و اجازه دهید جوجه‌ها آزادانه دانه خواری کنند و از مواد غذایی مقوی در تغذیه جوجه ها استفاده کنید اما به یاد داشته باشید استفاده از هورمون ها و مواد غذایی که به اشتباه موجب وزن گیری مرغ می‌شود به طور جدی اجتناب کنید درست است که میزان سود دهی شما ممکن است افزایش پیدا کند اما به دلیل آنکه گوشت مرغ طعم و مزه محلی بودن را دیگر نخواهد داشت و به مرور زمان مشتریان شما پراکنده می شود. چرا که کیفیت محصول یکی از نکات مهم است که در جذب مشتری باید به آن توجه کرد. تغذیه مرغ محلی نیز مراحل خاص خودش را دارد که پیش از شروع به کار مشاوره با کارشناسان پراور را در دستور کار خود قرار دهید.
  • آب و اهمیت آن.ماکیان از آن استفاده می کنند باید کاملاً تمیز و فاقد هرگونه سختی باشد در بعضی موارد از ویتامین های محلول در آب آب برای تغذیه ماکیان استفاده می‌شود سعی کنید متناسب با تعداد پرنده موجود در هر سالن ظرف برای آبخوری داشته باشید تا از تجمع آنها در یک ماهی جلوگیری کنید ظرفهای آبخوری ها باید روزانه ۳ مرتبه شستشو و ضدعفونی شود
  • نکته دیگر در افزایش سود حاصل از پرورش مرغ بومی نوردهی مناسب سالن است. توجه به زمان تخم گذاری مرغ و نحوه نوردهی سالن یکی از مهمترین نکات پرورش مرغ است که باید از قانون ها و استانداردهای خاصی پیروی شود چرا که عدم رعایت آنها سبب ایجاد شدن خسارت و در نهایت ضرر خواهد شد این در حالی است که شما در صدد افزایش سود خود هستید. نور سالن مرغ های تخمگذار با مرغ های گوشتی متفاوت است به همین دلیل مشاوره با یک کارشناس را در راس کار خود قرار دهید مخصوصاً اگر ابتدای کار هستید.
  • یکی دیگر از دلایلی که پرورش مرغ اهمیت دارد جوجه بودن تخم ها است که باعث می شود علاوه بر فروش گوشت مرغ فروش تخم مرغ نیز در دستور کار قرار گیرد و به همین دلیل سود حاصل از نگهداری پرورش مرغ تا حدودی بیشتر خواهد شد
  • از دیگر نکات بهره گیری از قفس های مناسب برای پرورش مرغ است اگر مرغ های محلی شما تخم گذار هستند باید قفس های ویژه مرغ تخمگذار استفاده شود برای تهیه قفس هایی با اون شرایط مناسب و استاندارد و می توانید از محصولاتی که در فروشگاه پراور در دسترس است خریداری کنید مصالحی که برای ساخت قفسه استفاده می‌شود کیفیت دوام سایز و اندازه و همچنین از نظر قیمتی در بهترین شرایط ممکن هستند.

با رعایت این نکات و داشتن یک فرد متخصص در این زمینه می‌تواند بهترین نتیجه را در عملکرد شما و افزایش میزان سود حاصل از پرورش مرغ محلی برایتان به همراه داشته باشد اما توجه داشته باشید علاوه بر رعایت این نکات که در در ساختار داخلی یک مرغداری باید رعایت شود که سلامت مرغ ها را نیز تامین کند توجه به نکاتی در محل احداث سالن های پرورش مرغ نیز بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید هر جایی نمی توانید سالن پرورش طیور داشته باشید. محیط های آلوده و نزدیک به کارخانجات و کارخانه ها می تواند علاوه بر آلودگی هوا آلوده کردن آب محیط اطراف را نیز در پی داشته باشد. در نظر داشته باشید سالن پرورش مرغ باید به سیستم مجهز به آب و برق باشد رعایت نکات کوچک و ریز می تواند در میزان بازدهی شما موثر باشد.

ضروریات مهم در پرورش مرغ بومی
ضروریات مهم در پرورش مرغ بومی

بیشتر بخوانید: خواص تخم مرغ + [ تخم مرغ داروی پنهان ]

ضروریات مهم در پرورش مرغ بومی

اگر در محیط های روستایی اقدام به زدن سالن پرورش مرغ محلی می کنید ترجیحا از افراد بومی آن منطقه استفاده کنید در این صورت کارگران نیازی به صرف هزینه زیاد و وقت زیاد برای رفت و آمد به محل کار خود را نداشته باشند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانند در شرایط اضطرار خودشان را به محل برسانند.

سالن هایی که در ارتفاعات و در پستی ها و بلندی ها قرار دارند به هیچ عنوان محل مناسبی برای این کار نیستند و نکته پایان این است که در محل هایی که محیط زیست اکیدا توصیه کرده که سالن و مزرعه نداشته باشید نمی توانید مزرعه یا سالن خود را احداث کنید.

واقعیت این است که با این میزان گرانی و افزایش روز به روز و لحظه ای قیمت ها افراد ترجیح می‌دهند کاری را انجام دهند که مجبور به دوباره کاری نشوند و برای شما ضرر به همراه نداشته باشد.

ما نیز در مجموعه پراور با بهره گیری از بهترین متخصصین مشاوره های لازم در زمینه پرورش مرغ محلی و انواع طیور و ماکیان را به شما ارائه خواهیم داد. با استفاده از فروشگاه ما می توانید ابزار مورد نیاز مانند قفس مرغ را برای شروع کار تهیه کنید.

سوالات متداول

مهمترین مزیت گوشت مرغ بومی چیست؟

چربی و کلسترول کمتر نسبت به مرغ معمولی

مشخصات بارز مرغ های بومی را نام ببرید؟

وزن بین ۱ تا ۲ کیلوگرم، سن تخم گذاری پنج الی شش ماه، ۶۰ الی ۱۰۰ عدد تخم مرغ در سال و وزن هر تخم مرغ بین ۴۰ تا ۴۵ گرم

مهمترین خصوصیات ظاهری مرغ های بومی کدامند؟

شانه های بزرگ مایل به قرمز و صاف دارند و ناحیه اطراف چشم و مقر آنها کم رنگ یا مایل به سفید است

یک پاسخ

  1. سلام خسته نباشی
    من یکی از آشناهام هم پرورش مرغ محلی (گلپايگان) داره و خودمم پرورش دهنده هستم
    اما مزه مرغ اون آقا خیلییی بهتره
    یه نظر شما چه چیزی باعث میشه جوجه اینقد خوشمزه بشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست