شروع جشنواره عیدانه! تخفیفات چند میلیونی از پرآور درخواست کنید (فقط 48 ساعت)

غذای قرقاول

غذای قرقاول

2.5/5 - (2 امتیاز)

قرقاول ها در طبیعت به خوردن انواع دانه ها، غلات، انواع توت ها، شاخه ها و حتی حشرات معروف هستند. این احتمال وجود دارد که در زمستان رژیم غذایی آنها حاوی دانه های بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی باشد، در حالی که تابستان ها ممکن است حشرات بیشتری بخورند. آنها معمولاً از برگ و حشرات موجود بر روی زمین تغذیه می کنند، اما گاهی اوقات می توان آنها را در حال خوردن برگ درختان در ارتفاع مشاهده کرد. قرقاول ها در طبیعت از تنوع غذایی بالایی برخوردار هستند. بنابراین غذای قرقاول به هنگام پرورش نیز باید سرشار مواد مغذی و متنوع باشند تا کلیه نیاز بدن آنها را تامین کند و موجب رشد، پروار و تخم گذاری آنها شود. به همین جهت ما در این مطلب از مجموعه « پرآور » قصد داریم به چگونگی غذای قرقاول پرورشی، غذای قرقاول در طبیعت، غذای قرقاول در زمان تخمگذاری و غذای قرقاول در سنین مختلف و… بپردازیم.
چنانچه مشتاق کسب اطلاعات در زمینه تغذیه قرقاول ها هستید مطالعه این مطلب از مجموعه پرآور را از دست ندهید. در ضمن خواندن این مطلب به 12 دقیقه زمان نیاز دارد.

اطلاعات کلی در مورد قرقاول ها‌

قرقاول پرنده‌ای از گونه ماکیان‌سانان هستند. زیستگاه قرقاول ها بیشتر در نقاط آسیا مثل یونان و بلغارستان در اروپا است این پرندگان به تدریج توسط انسان به بسیاری از کشورهای دیگر جهان انتقال داده شده اند. این روزها تعداد قرقاول‌ های موجود در طبیعت رو به کاهش است اما در خطر انقراض نیستند. تعداد این پرنده در اروپا بر اساس آخرین برآورد که در سال ۲۰۰۴ صورت گرفت حدود سه و نیم میلیون الی چهار و هفتصد میلیون بوده است. همچنین بر اساس یک برآورد کلی کل جمعیت قرقاول ها در سراسر دنیا را می‌توان ۳۰ الی ۴۵ میلیون دانست. قرقاول کلمه ‌ای ترکی است که معادل فارسی آنها تَذَرو، ترنگ و خروس صحرایی است.

غذای قرقاول ها در طبیعت و تاثیر غذا بر سبک زندگی آنها

قرقاول پرنده ‌ای است که به خاطر داشتن دم بلند و نوع راه رفتنشان از سایر طیور متمایز هستند. قرقاول یکی از پرندگان شگفت انگیز در جهان است که در طبیعت بر روی درختان زندگی می‌ کنند. بیشتر قرقاول های بالغ از برگ‌ های درختان، انواع حشرات، تمشک، انواع دانه ‌های موجود در طبیعت و میوه‌ های متنوع جنگلی تغذیه می‌ کنند. جالب است بدانید افزایش و کاهش مواد غذایی در دسترس قرقاول مثل انواع میوه‌ های جنگلی و حشرات در تعداد جمعیت این پرنده ها تاثیر گذار است. قرقاول ها از طریق مواد موجود در طبیعت کلیه انرژی و مواد مورد نیاز بدن خود را تامین می کنند. قرقاول ها مدتی پس از تغذیه کامل وزن می گیرند و به تدریج دچار سنگین وزنی می شوند در حدی که امکان پرواز از آنها گرفته می شود.
قرقاول ها وقتی احساس خطر می کنند به دلیل وزن سنگینی که دارند پرواز را انتخاب نمی ‌کنند، بلکه دویدن و پنهان شدن را ترجیح می دهند. همچنین این پرندگان به دلیل وزن بالایی که دارند شروع پرواز آنها بسیار پرسر و صدا است و به هنگام پرواز نمی توانند بسیار اوج بگیرید و نه تنها در ارتفاع کم پرواز می‌ کنند بلکه مدت پرواز آنها به طور معمول کوتاه‌ است.

غذای قرقاول ها در سنین مختلف

قرقاول ها به یک رژیم غذایی متعادل با محتوای پروتئینی متناسب با سن خود نیاز دارند. بنابراین خوراک قرقاول ها باید ترکیبی از کلیه مواد مغذی به ویژه پروتئین باشد. بیشتر خوراک قرقاول ها که به صورت آماده خریداری می شوند پروتئین مواد تشکیل دهنده اصلی آنها است. پروتئین لازم موجود در غذای قرقاول ها تا سن سه هفتگی باید 28 درصد باشد. همچنین قرقاول ها در سن سه تا هفت هفتگی به خوراک استارتری نیاز دارند که 26 درصد آن پروتئین باشد. به علاوه قرقاول ها در سن هفت تا 24 هفتگی به خوراکی نیازی دارند که حاوی 20 درصد پروتئین باشد و بعد از ۲۴ هفته امکان استفاده از خوراکی که حاوی ۱۴ درصد پروتئین است وجود دارد.
قرقاول ها رژیم غذایی نسبتا یکسانی در سنین مختلف خود دارند مگر اینکه در حال تولید مثل و یا تخمگذاری باشند. چرا که قرقاول ها در این شرایط به کلسیم بیشتری نیاز دارند بنابراین برای حفظ سلامت آنها در طول دوره تخمگذاری و عدم تغییر شکل و کیفیت تخم های تولیدی آنها لازم است که خوراک قرقاول ها حتما غنی شده با کلسیم باشد.

غذای قرقاول به هنگام تخمگذاری

غذای قرقاول
غذای قرقاول

حتما بخوانید: ویژگی های سالن و محیط پرورش قرقاول

قرقاول های ماده به هنگام تخمگذاری به کلسیم بیشتری نیاز دارند کم شدن کلسیم در بدن آنها در نتیجه تخمگذاری بیشتر می شود. برای ممانعت از این امر بهتر است در برنامه غذایی آنها مقدار بیشتری کلسیم گنجاده شود پودر سنگ و کربنات کلسیم می تواند تا حد زیادی نیاز بدن آنها را به کلسیم را تامین کند. همچنین آنها به 28 درصد پروتئین در زمان تخمگذاری نیاز دارند به طور معمول اضافه کردن مقداری آرد چاودار و گندم به علاوه ی مقداری برگ شبدر و سایر سبزی ها در تخمگذاری بهتر قرقاول ها موثر است.

نحوه صحیح ترکیب مواد لازم برای تغذیه قرقاول ها

ترکیب مواد لازم برای تغذیه قرقاول به یک دانش تخصصی نیاز دارد و یک علم است. بنابراین پش از شروع تغذیه آنها اطمینان حاصل کنید که درصد پروتئین، کلسیم، ویتامین و مواد معدنی موجود در دان مصرفی آنها صحیح است. یک تغذیه صحیح به شما کمک می کند تا با کیفیت ترین قرقاول ها را پرورش دهید و بیشترین بازدهی را از آنها دریافت کنید. همچنین به این نکته توجه کنید که تامین آب سالم و تازه به هنگام پرورش قرقاول ها برای زنده مانی آنها از اهمیت فراوان برخوردار است.

نحوه تامین غذای قرقاول ها

تامین غذای قرقاول ها از دو طریق عمده امکان پذیر است برخی از پرورش دهندگان ترجیح می دهند که خود مواد اولیه غذای قرقاول ها را تهیه و سپس بر اساس برنامه های غذایی که از کارشناسان تغذیه تهیه می کنند ترکیب کنند. در این شرایط مراقب باشید که مواد اولیه ای که تهیه می کنید سالم و تازه باشند اما برخی دیگر از پرورش دهندگان دان قرقاول ها را به صورت آماده خریداری میکنند به هنگام خرید دان قرقاول ها به صورت آماده مراقب باشید آنها را از مراکز معتبر تهیه کنید همچنین دان های تهیه شده شما باید مغذی، سالم و کامل باشد.

ممنوعیت غذای قرقاول ها‌

بیشتر پرورش دهندگان با تجربه توصیه می کنند غلات خشک و ناسالم را از رژیم غذایی قرقاول ها حذف کنید. چرا که مصرف این مواد غذایی باعث می شود متابولیسم بدن قرقاول ها کاهش پیدا کند و آنها به خوبی رشد نکرده و تخمگذاری آنها مختل شود. بنابراین به هنگام ترکیب مواد اولیه غذای قرقاول ها از تازگی و سالم بودن تک تک مواد اطمینان حاصل کنید. همچنین در صورتی که خوراک بوقلمون ها را به صورت آماده خریداری می کنید از تازه، کامل و سالم بودن آنها مطوئن شوید.

غذای قرقاول
غذای قرقاول

حتما بخوانید: معایب پرورش قرقاول + [ راه های رفع معایب پرورش قرقاول ]

غذای قرقاول ها با توجه به فصل

قرقاول ها به طور طبیعی با گرمتر شدن هوا، به دان کمتری نیاز دارند چرا که کمتر غذا می خورند و وقتی دما شروع به کاهش می کند، عادات غذایی آنها دوباره تغییر می کند و مقدار غذای مصرفی آنها بیشتر می شود. بنابراین قرقاول ها در فصل های گرم سال دان کمتری نسبت به فصول سرد استفاده می کنند یک پرورش دهنده ماهر با تنظیم دما محیط پرورش شرایط تغذیه صحیح قرقاول ها را فراهم می کند. اکر تازه شروع به کار پرورش قرقاول ها می کنید. حتما به تنظیم دما توجه کنید هرچند که ممکن است خرید وسایل گرمازا مقداری هزینه اولیه شما را افزایش دهد اما در نهایت و در طول دوره‌ های پرورش به صرفه شما خواهد بود.

غذای قرقاول ها در روزهای نخستین تولد

قرقاول ها در روزهای نخستین پرورش به انرژی زیادی نیاز دارند بنابراین در روزهای نخستین به پروتئینی حدود 28% نیاز دارند پس از روزهای نخستین آنها تا 4 هفته اول به 25% پروتئین نیازمند هستند و پس از آن یعنی 4 تا 9 هفتگی 22% پروتئین می خواهند. جیره غذایی كه به شكل كرامبل به قرقاول ها داده می شود بهتر است هر چند كه جوجه های قرقاول نمی توانند خوراك پلت شده را حداقل تا سن سه هفتگی استفاده کنند. لازم است که جیره های غذایی قرقاول حاوی كوكسيدواستات باشد تا دچار به كوكسيديوز نشوند. به دلیل حساسیت بالایی که جوجه قرقاول ها در روزهای نخستین زندگی خود برای رشد و پر درآوری دارند بهتر است غذای آنها را از کارخانجات قابل اطمینانی که غذای آنها را تولید می کنند تهیه کنید.

غذای قرقاول ها و اهمیت بهداشت آن

غذای قرقاول
غذای قرقاول

حتما بخوانید: آموزش پرورش قرقاول

یکی از موارد مهم در پرورش طیور مسئله تغذیه و رعایت بهداشت آن می باشد. حفظ بهداشت لازم در تغذیه طیور قسمت مهمی از مسئولیت های یک پرورش دهنده را تشکیل می دهد. تغذیه طیور از چندین جنبه حائز اهمیت است. یکی از این جنبه ها از نظر بهداشتی است. قرقاول ها هنگامی می توانند به تکامل مورفولوژیکی خود و فعالیت های فیزیولوژی خود ادامه دهند كه تمام مواد غذایی مورد نیاز با رعایت کلیه اصول بهداشتی در اختیار آنها قرار گیرد. از آنجا که قرقاول ها مداوم در حال رفت و آمد هستند امکان آلودگی دان ها و آب مصرفی آنها افزایش پیدا می کند در نتیجه ایجاد آلودگی، قرقاول ها به سرعت دچار بیماری می شوند. بیمار شدن قرقاول ها یا منجر به تلفات آنها می ‌شود و یا پرورش دهنده را مجبور به تهیه دارو و کمک از دامپزشک می کند که در نتیجه، این امر صرف هزینه اضافی را به دنبال دارد. به همین جهت رعایت بهداشت لازم برای دان دهی و آب دهی به قرقاول ها از جمله ضروریات و ارکان های اصلی پرورش قرقاول است.

برای این منظور بهتر است که از دانخوری و آبخوری های استاندارد استفاده کنید و به صورت مداوم آنها را شستشو دهید و ضدعفونی کنید. هر چند بهترین راهکار استفاده از قفس های صنعتی استاندارد است. چرا که این قفس ها دارای سیستم دان دهی بیرون از قفس هستند بنابراین دان قرقاول ها به میکروب و ویروس های مختلف آلوده نمی شود و به صورت یکنواخت در میان آنها توزیع می شوند به علاوه این قفس ها دارای سیستم آبدهی اتومات هستند. به همین دلیل آب مصرفی قرقاول ها همواره تازه، سالم و بهداشتی خواهد بود. هرچند که برخی دیگر از پرورش دهندگان از انواع دانخوری های مثل ناودانی استوانه‌ای بشقابی سینی شکل و غیره استفاده می کنند و یا از انواع آبخوری ها مثل انواع مخروطی، ناودانی و قطره ای بهره‌مند می ‌شوند که استفاده از آنها نیازمند رعایت اصول چینش مناسب است.

غذای قرقاول و توزیع صحیح آن در میان گله

یکی دیگر از نکات مهم که به هنگام غذا دادن به قرقاول ها از اهمیت برخوردار است توزیع صحیح آب و دان در میان آنهاست برای این منظور بهتر است که چینش دانخوری ها و آبخوری ها طبق اصول و با رعایت فاصله منظم صورت گیرد. برای هر ۵۰ عدد جوجه قرقاول لازم است که از چهار عدد دانخوری استفاده کنید مراقب باشید که طول دانخوری ها بیشتر از ۶۰ الی ۹۰ سانتیمتر نباشد چرا که جوجه ها به دان دسترسی نخواهند داشت و دچار سوء تغذیه و یا تلفات می شوند به علاوه به هنگام استفاده از دانخوری ها مراقب باشید که دان ها را در ته ظرف به خوبی پهن کرده باشید چرا که جمع شدن غذا در یک قسمت از دانخوری باعث ریخت و پاش و هدر رفت دان ها توسط جوجه ها می شود و یا باعث می‌شود که دان به جوجه های ضعیف تر نرسد و آنها رشد کافی نداشته باشند. همچنین چنانچه از آبخوری های اتومات مثل ناودانی و قطره یا مخروطی استفاده میکنید و یا از آبخوری های دستی مخروطی، استوانه ای و تشتکی بهره‌مند می‌ شوید لازم است که به ازای هر ۵۰ عدد جوجه ۴ عدد آبخوری را با رعایت فاصله مورد استفاده قرار دهید.

تامین غذای قرقاول به لحاظ اقتصادی

تامین دان قرقاول ها برای پرورش دهندگان از نظر اقتصادی پر اهمیت است. چرا که بیش از 75 درصد از هزینه پرورش قرقاول ها مربوط به خرید و یا تهیه دان است. تفاوت چندانی به لحاظ اقتصادی میان تهیه دان به صورت آماده و یا ترکیب مواد اولیه آن وجود ندارد. با این وجود برخی ترجیح می دهند که خود به تهیه مواد اولیه و ترکیب آن بپردازند در این روش مواد اولیه مورد نیاز را به نسبتهای دقیق و مشخص با هم مخلوط و آسیاب می کنند. از جمله مواد اولیه ایی که برای ترکیب خریداری می شود عبارت اند از ذرت، گندم، کنجاله سویا، پودر صدف، نمك، مکمل ویتامین ها و مواد معدنی و…
لازم است بدانید که استفاده از قفس های صنعتی به خاطر تعبیه سیستم دان دهی بیرون از قفس و آبخوری اتومات موجب صرفه جویی اقتصادی پرورش دهندگان می شود چرا که دان ها هدر نمی روند و نیازی به استخدام نیروی کار بیشتر جهت پر کردن مداوم دانخوری و آبخوری، استرلیزه کردن آنها و… نیست.

تاثیر قفس های صنعتی در تغذیه صحیح قرقاول ها

به همان اندازه که تهیه دان سالم و مغذی برای پرورش صحیح قرقاول ها ضروری است به همان اندازه توزیع صحیح و رعایت اصول بهداشتی در پخش دان های مصرفی در میان قرقاول ها از اهمیت برخوردار است. استفاده از قفس های صنعتی علاوه بر اینکه موجب می شود که دان ها به صورت یکنواخت در میان کلیه قرقاول ها توزیع شوند به پرورش دهنده کمک می کند تا راحت تر اصول بهداشتی را رعایت کند و از دادن دان های آلوده به قرقاول ها در امان باشد. همچنین یکی دیگر از مزیت های استفاده از قفس قرقاول برای تغذیه قرقاول ها جلوگیری از هدر رفت دان ها و ریخت و پاش آن توسط قرقاول ها می باشد.
علاوه بر موارد مذکور تعبیه دان دانخوری بیرون از قفس به پرورش دهند این امکان را می دهد تا دان های باقی مانده و اکسیده شده ای که توسط قرقاول ها مصرف نشده اند را تخلیه کرده و دانه تمیز و سالم را جایگزین آن کند. همچنین امر تغذیه و آبدهی به قرقاول ها با کمک قفس های صنعتی نسبت به استفاده از آبخوری و دانخوری های دستی و حتی مکانیزه کم هزینه تر است چرا که در نتیجه استفاده از آنها به نیروی کار کمتر و زمان کمتری برای پخش آب و دان نیاز است. همچنین استرلیزه کردن آنها راحت تر و سریع تر انجام می شود. از همه مهم‌تر پرورش دهنده با خرید قفس های صنعتی نیازی به خرید دانخوری و آبخوری نخواهد داشت.

نکات ضروری در برنامه غذایی قرقاول ها

غذای قرقاول
غذای قرقاول

حتما بخوانید: پرورش قرقاول در منزل

  • بیشتر قرقاول ها در طبیعت همه چیز خوار هستند. یعنی هم گیاه و هم حشرات می خورند. با این حال، هر گونه از قرقاول ها با مقداری تفاوت رژیم غذایی مختص به خود را دارند. برخی از گونه ها بیشتر دانه ها و میوه ها را می خورند. در حالی که برخی دیگر بیشتر از حشرات و بی مهرگان تغذیه می کنند. توت ها، دانه ها، آجیل ها، ریشه ها، غلات، پیازها، میوه ها، شاخساره ها و غیره تعدادی از قسمت های مختلف غذایی هستند که قرقاول می خورد. علاوه بر این، آنها انواع مختلفی از حشرات و بی مهرگان را نیز شکار می کنند. به عنوان مثال: ملخ، کرم، عنکبوت، حلزون، کرم و سایر حشرات.
  • چیزی که به قرقاول خود می دهید بر سلامت او تاثیر می گذارد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که درصد پروتئین مناسب را برای پرورش با کیفیت ترین قرقاول ها در اختیار پرندگان خود قرار می دهید.
  • تامین آب شیرین فراوان و سالم نیز به اندازه تامین غذا برای پرورش و زنده مانی قرقاول ها مهم است.
  • برای توزیع صحیح دان و آب در میان قرقاول ها، رعایت اصول بهداشتی به هنگام تغذیه قرقاول ها همچنین صرفه جویی اقتصادی در کار پرورش قرقاول بهتر است از قفس های صنعتی استاندارد استفاده کنید.
  • طبق تحقیقاتی که توسط وزارت صنایع غذایی طیور در استرالیا صورت گرفته است نیازهای تغذیه ای قرقاول ها مشابه بوقلمون ها است. به این معنی که در شرایط اضطراری می توانید از غذای بوقلمون ها برای تغذیه قرقاول های خود استفاده کنید.
  • برای جوجه بوقلمون های 0 تا 3 هفته از خوراک استارتر 29 درصد پروتئین استفاده کنید و از 3 تا 7 هفتگی از دان با 26 درصد پروتئین استفاده کنید. همچنین از 7 تا 24 هفتگی از دان با پروتئین 20 درصد استفاده کنید. و در 24 هفته به بعد می توانید از دان با محتوای پروتئین 14 درصد استفاده کنید.
  • شش ماده مغذی اصلی ترکیبات خوراک قرقاول عبارتند از؛ پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین، مواد معدنی و آب.

سخنی با مخاطب

مخاطب گرامی شما در این مطلب از مجموعه پرآور با کلیه قوانین مربوط به غذای قرقاول ها چگونگی ترکیب آنها، مقدار غذای قرقاول ها در سنین مختلف، غذای قرقاول ها در شرایط آب و هوایی سرد یا گرم و غیره آشنا شدید همچنین تاثیر قفس های صنعتی در جلوگیری از هدر رفت دان و افزایش سود بیشتر پرورش‌دهنده را در این مطلب مطالعه نمودید چنانچه مشتاق کسب اطلاعات بیشتری هستید و یا در این زمینه سوالی در ذهن خود دارید می توانید آن را در قسمت درج نظرات بنویسید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

سوالات متداول

غذای قرقاول ها در طبیعت چیست؟

بیشتر قرقاول های بالغ از برگ‌ های درختان، انواع حشرات، تمشک، انواع دانه ‌های موجود در طبیعت و میوه‌ های متنوع جنگلی تغذیه می‌ کنند

غذای قرقاول به هنگام تخمگذاری چیست؟

قرقاول های ماده به هنگام تخمگذاری به کلسیم بیشتری نیاز دارند کم شدن کلسیم در بدن آنها در نتیجه تخمگذاری بیشتر می شود. برای ممانعت از این امر بهتر است در برنامه غذایی آنها مقدار بیشتری کلسیم گنجاده شود پودر سنگ و کربنات کلسیم می تواند تا حد زیادی نیاز بدن آنها را به کلسیم را تامین کند. همچنین آنها به 28 درصد پروتئین در زمان تخمگذاری نیاز دارند به طور معمول اضافه کردن مقداری آرد چاودار و گندم به علاوه ی مقداری برگ شبدر و سایر سبزی ها در تخمگذاری بهتر قرقاول ها موثر است.

ممنوعیت غذای قرقاول ها‌ چیست؟

بیشتر پرورش دهندگان با تجربه توصیه می کنند غلات خشک و ناسالم را از رژیم غذایی قرقاول ها حذف کنید. چرا که مصرف این مواد غذایی باعث می شود متابولیسم بدن قرقاول ها کاهش پیدا کند و آنها به خوبی رشد نکرده و تخمگذاری آنها مختل شود. بنابراین به هنگام ترکیب مواد اولیه غذای قرقاول ها از تازگی و سالم بودن تک تک مواد اطمینان حاصل کنید. همچنین در صورتی که خوراک بوقلمون ها را به صورت آماده خریداری می کنید از تازه، کامل و سالم بودن آنها مطوئن شوید.

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    جوجه های ما حدود ۵ماه هستند ولی بعضی از انها کوچک مانده تر وریزتر از بقیه هستند باید چکار کنم

    1. سلام دوست عزیز
      نیاز به اقدام خاصی نیست فقط اطمینان حاصل نمایید از دان مخصوص قرقاول استفاده نموده اید و اینکه دان به اندازه کافی در دسترس پرنده باشد.
      بررسی بفرمایید، سوالی بود در خدمتتون هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست