شروع جشنواره عیدانه! تخفیفات چند میلیونی از پرآور درخواست کنید (فقط 48 ساعت)

تخم بلدرچین + [ شناخت علمی تخم بلدرچین به همراه مزایای آن ]

5/5 - (3 امتیاز)

تخم بلدرچین یکی از مقوی ترین مواد غذایی در دنیا محسوب می شود. این محصول از بلدرچین دارای ویتامین، پروتئین،مواد معدنی و مزایای بسیار زیاد دیگر است. از جمله مزایای آن می‌توان به کاهش افسردگی، رفع کم خونی، تقویت قوای جنسی، جلوگیری از دیابت، تشنج و آرتروز اشاره کرد.

مواد مغذی مناسب بر رشد و ساختار بدن انسان تاثیر میگذارد. غذاهای بسیاری از قبیل سبزیجات, میوه ها، غلات، و پروتئین برای دریافت مواد غذایی کامل برای سلامت مناسب هستند. تعادل درست کالری، پروتئین، چربی، کربوهیدارات، ویتامین ها، ومواد معدنی انرژی و انواع مواد مغذی رشد کودکان و نیاز بزرگسالان را فراهم میکند. مردمان بسیاری بویژه در کشورهای آسایی تخم بلدرچین مصرف می کنند. مصرف منظم  تخم بلدرچین به غلبه بر بیماری ها کمک بسیاری میکند. با افزایش سطح هموگلوبین بدن و در عین حال کاهش توکسین ها وفلزات سنگین به کم خونی کمک بسیاری میکند. مصرف تقریبا دو عدد تخم بلدرچین در روز بسیار کمک کننده است. بنابراین این مقاله هدف دارد تا ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، کالری، ویتامین، مواد معدنی و محتوای هورمون جنسی تخم های بلدرچین تایبلندی با نژاد ژاپنی را ارزیابی کند. ایده ای که می تواند مشکل غذایی برای کشورهای در حال توسعه را حل کند.سایت پرآور در این مطلب به طور کلی به بررسی ارزش غذایی تخم بلدرچین میزان ویتامین و پروتئین و تحلیل علمی این ماده مقوی پرداخته است. مطالعه مطلب ۷ دقیقه زمان نیاز دارد.

میزان ویتامین پروتئین و مواد معدنی در تخم بلدرچین!

یک مطالعه درباره تخم های بلدرچین برای ارزیابی ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین، کالری، مواد معدنی و هورمون های جنسی انجام شد. نتایج نشان داد که متوسط هر وزن تخم بلدرچین کامل 67/10گرم بوده است. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و رطوبت به ترتیب 06/1، 01/4, 89/9, 7/12 و 25/75 گرم در هر 100 گرم تخم بوده است. انرژی کل در کالری بدست امده 50/156 کیلوکالری در هر 100 گرم تخم بود. مهم ترین آمینواسیدهای غیر ضروری لینوائیک اسید و بالاترین مقدار اسید چرب غیرضروی اولئیک اسید بود. بعلاوه مقدار بالایی ویتامین E در زرده تخم و هورمون جنسی پروژسترون در هم زرده و هم سفیده وجود داشت. مهم ترین مواد معدنی تخم کامل نیتروژن و آهن بود. آهن در زرده به مقدار فراوان وجود دارد. این مطالعه نشان داد که تخم بلدرچین حاوی مقدار غذایی بالای آمینواسید، اسید چرب، ویتامین E، هورمون جنسیP، و مواد معدنی نیتروژن، آهن و روی بود. تخم های بلدرچین منبع مناسب مواد غذایی برای سلامت انسان هستند.

جمع آوری نمونه ها

نمونه ها از بازارهای محلی جمع آوری شدند. به دقت در جعبه های یخ قرار داده شده و به آزمایشگاه انتقال یافتند. آماده سازی نمونه ها و تحلیل ترکیبات شیمیایی، آمینو اسیدها، اسید های چرب و ویتامین ها نمونه ی تخم بصورت کامل وزن شد و به ترتیب زرده و سفیده از هم جدا شد. نمایه های آمینواسید  توسط هیدرولیسیس اسیدی تعیین شدند. تحلیل ویتامین ها توسط صابون سازی و تقطیر مایع حلال های ارگانیک با شناسایی فلوئورسنس Hplc انجام شد. تمام تحلیل ها توسط آزمایشگاه معتبر انجام شد.

تحلیل مواد معدنی تخم بلدرچین

تمام نمونه ها قبل از خاکستری شدن در دمای 55oc در آون خشک شدند. با اضافه شدن 20ml هیدروکلریک اسید، تحلیل کمی و کیفی با یک کوپل پلاسما برای فسفر(P) پتاسیم(K) کلسیم آهن(ca) منیزیم(mg) آهن (Fe) منگنز(Mg) مس(Cu) روی(Zu) و نیتروژن(N) دنبال شد.

تحلیل هورمون های جنسی تخم بلدرچین

به هر نمونه 50/0ml هگزان به مدت 3 دقیقه تقطیر اضافه شد. حلال عصاره در گاز نیتروژن بخار شد. عصاره های نمونه در بافر فسفات قابل حل بودند. تحلیل هورمون ها توسط آزمایشگاه مرجع بیمارستان یادبود پادشاه چولالونگ کورن، بانکوک انجام شد.

ترکیبات غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده تخم، و زرده تخم

تخم های کامل 67/10 گرم بودند. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین ورطوبت آن ها به ترتیب 06/1، 01/4، 89/9، 7/12، 25/72 بود.زرده ی تخم بسیار غنی تر از سفیده آن تعیین شد. ترکیبات غذایی تخم ها خاکستری بیشتر، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و کالری بیشتر را در زرده شناسایی کردند. این مطالعه نشان داد که مواد غذایی مناسب باید بیشتر در زرده وجود داشته باشند.

ترکیبات مواد غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده و زرده تخم
ترکیبات مواد غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده و زرده تخم

حتما بخوانید:  وام پرورش بلدرچین

نمایه ی آمینواسید های سفیده تخم

مهم ترین آمینو اسیدهای اساسی سفیده تخم لیوسین، والین، و لیوسین بودند. لیوسین یک آمینواسید زنجیره انشعابی با والین و ایزولیوسین است. برای ساختار پروتئین حدود 60-70درصد در بدن انسان و تنظیم سطح قندخون که تعادل انسولین و گلوکوز را حفظ میکند مفید است. والین برای سوخت وساز ماهیچه ترمیم و رشد بافت و حفظ تعادل نیتروژن در بدن لازم است. والین هم به تنظیم قندخون و سطوح انرژی کمک می کند. لیسین برای رشد وتشکیل استخوان در کودکان لازم است به جذب کلسیم کمک میکند و به حفظ تعادل نیتروژن در بدن نیز کمک میکند. لیسین همچنین برای تولید آنتی بادی ها، هورمون ها، آنزیم ها، تشکیل کولاژن و همچنین ترمیم بافت بسیار ضروری است.

اگرچه اکثر آمینواسید های غیرضروری اسپارتیک، آلانین و سرین هستند. آسپارتیک اسید نقش حیاتی در تولید انرژی ایفا می کند در حالیکه آلانین به حفظ سطوح قند در بدن کمک خواهد کرد. آلانین هم میزان توکسین های موجود در کبد را کم می کند.

نمایه های آمینواسیدهایNEAA (سمت چپ) و EAA (سمت راست) زرده تخم بلدرچین
نمایه های آمینواسیدهایNEAA (سمت چپ) و EAA (سمت راست) زرده تخم بلدرچین

حتما بخوانید: مزرعه پرورش بلدرچین

اسیدهای چرب زرده تخم بلدرچین

اساسی ترین اسیدچرب(EFA) در زرده تخم، اسید لینولئیک، دوکوزا، هگزائیونیک اسید، و آرکیدونیک اسید بودند. (شکل30) که UFA بودند. در حالیکه مهم ترین اسیدهای چرب غیراساسی (NEFA) در زرده اولئیک اسید پالمیتیک اسید و اسیتریک اسید بودند. مجموع NEFA بیشتر از EFA بود. لینولئیک اسید باید برای سلامت بهتر استفاده شود که بر ترکیب بدن تاثیر می گذارد. دوکوزاهگزائینونیک اسید (DHA) برای رشد و شکوفایی عملکردی و بصری مغز در نوزادان ضروری است. و تاثیر مثبتی بر بیماری هایی از قبیل تشنج، آرتروز، افسردگی، دیابت بزرگسالان ، انفارکتوس میوکاردیال و برخی سرطان ها دارد. مجموع NEFA زرده تخم بلدرچین بیشتر از کل EFA بود. این نتیجه نشان می دهد که اگرچه تخم های بلدرچین چربی بالایی دارند اما اکثر آن ها UFA بوده که برای سلامت بهتر است.

مجموع اسیدهای چرب اشباع نشده ترکیبی از اسیدچرب تک اشباع نشده و اسیدهای چرب چنداشباع نشده بود که بیش از کل اسید چرب اشباع شده بوده است.

ویتامین های زرده تخم بلدرچین

اکثر ویتامین های قابل حل چربی زرده تخم  ویتامینE بود که بطور قابل توجهی از ویتامین A و ویتامین D بیشتر بود. (شکل50) ویتامین E یک ویتامین حلال چربی با خصوصیات آنتی اکسیدانت است. این ویتامین در هشت فرم وجود دارد. آلفا- ، بتا- ، گاما- و دلتا- توکوفرول، و آلفا -، بتا -، گاما- ، و دلتا توکوترینول اما آلفا- فعال ترین فرم در انسان است. مکمل کردن آن در رژیم غذایی تا 24٪ خطر مرگ قلبی- عروقی و 26٪ حملات قلبی ماژور را میان زنان 65 ساله و مسن تر کاهش می دهد. ویتامین E را باید افراد با بیماری قلبی، سرطان، ناهنجاری های چشمی و کاهش درک و شناخت مصرف کنند.

مواد معدنی محتویات تخم بلدرچین

مهم ترین مواد معدنی اساسی تخم کامل نیتروژن بود(36/6٪) که بیشتر در سفیده وجود دارد. (شکل60) در حالیکه اکثر مواد معدنی دیگر آهن و روی بودند. هر دوی اینها در زرده بیشتر هستند. نیتروژن بعنوان مولفه ی نوکلئیک اسید، پروتئین، هورمون ها و کوآنزیم ها عمل میکند. و به ویژه در زمان بارداری مهم است. آهن عملکردهای بسیاری در بدن داردو برای حفظ سیستم ایمنی سالم هم مهم است که برای کارکرد مطلوب خون ضروری است. کمبود آهن در ورزشکاران به ویژه دوندگان بسیار شایع است. کم خونی بعلت کمبود آهن رایج ترین بیماری غذایی در جهان است که حداقل بر پانصد میلیون نفر تاثیر گذار است. روی در بدن به ساخت و حفظ DNA کمک می کند. مولکولی که کنترل میکند هر بخش منفرد در بدن ما چطور ساخته شده و کار کند. برای رشد  و ترمیم بافت ها هم مفید است. دندان ها، استخوان ها، ناخن ها، پوست و مو بدون روی رشد نخواهند کرد.

مواد معدنی ضروری (سمت چپ) و مواد معدنی اثر (سمت راست) تخم های بلدرچین
مواد معدنی ضروری (سمت چپ) و مواد معدنی اثر (سمت راست) تخم های بلدرچین

حتما بخوانید: مینی سالن پرورش بلدرچین

هورمون های جنسی تخم های بلدرچین

اکثریت هورمون های جنسی تخم های کاملP ( پروژسترون) بود که هم در زرده و هم در سفیده فراوان است. و مقدار کمی هم T( تستوسترون) وجود دارد که در زرده بیشتر است. استروئیدهای جنسی هورمون های پلیوتروپیک هستند که بر اهداف بسیاری از قبیل سیستم عصبی مرکزی، استخوان، اندام های بازپروری و سیستم ایمنی عمل می کنند. بر رشد، بلوغ، فعال سازی و مرگ سلول های ایمنی هم تاثیر گذارند. هورمون P برای درمان افسردگی، متعادل کردن سطح قندخون، کاهش PMS، و علائم منوپاز و کاهش وزن مفید است. مردان و زنان هر دو هورمون تستوسترون را دارند اما سطوح آن متفاوت است. برخی مطالعات نشان می دهد که سطوح کمتر تستوسترون به شیوع دیابت نوع 2 منجر می شود.

نتیجه کلی درباره تخم بلدرچین

مزایای غذایی بسیاری در تخم بلدرچین وجود دارد که اکثر آن ها منابع مناسب پروتئین، چربی، ویتامین E، مواد معدنی وهورمون های جنسی P هستند. بنابراین ما باید انتقال دانش به مردم را برای این مزایا بعنوان یک خوراک مغذی مناسب در نظر بگیریم و می تواند یک راه کمکی در جهت حل مشکل مردم در برخی یا تمام کشورهای در حال توسعه باشد. در ژاپن تخم های  بلدرچین  بیشتر،خاصیت درمانی داشتند تا خاصیت خوراکی . امروزه ، غذاهای بسیار بیشتری به لحاظ مواد مغذی وجود دارند. می تواند باعث از بین رفتن همیشگی حساسیت های فصلی شود ، اگر بصورت صبحانه همه روزه استفاده شود.

طبق پژوهش های به عمل آمده ، خوردن تخم بلدرچین توسط سگی که هر ساله در بهار از مشکل ریزش موهای بدن خود رنج می برد و دچار کچلی می شد، باعث تقویت پیاز موی این نوع حیوان شده و ریزش مو به طور کل از بین رفت.

تخم های بلدرچین حتی برای سگ ها شادی آور گزارش شده است!

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط USDA  برای تخم های خام تازه ، یک توده ی برابر تخم بلدرچین یا مرغ ، محتوای غذایی مشابهی دارند. تفاوت های عمده در داشتن مقادیر بیشتر آهن ، ویتامین B8 (تیامین) ، ریبو فلاوین ،  نیاسین ، ویتامین  B 12 ، اسید های چرب اشباع و غیر اشباع زنجیره کوتاه و کلسترول بیشتر تخم های بلدرچین است .همچنین مقادیر کمتر کربو هیدرات ، ویتامین D  اسید های چرب غیر اشباع چند گانه در مقایسه با تخم مرغ دارند.

این تفاوت ها به خاطر اختلاف در اندازه ی زرده ی نسبی در مقایسه با کل تخم است .در مورد اسید های چرب ، رژیم می تواند تاثیر زیادی بر مقدار نسبی نشان داده شده داشته باشد . حداقل یک مطالعه نشان داده که تقویت اسید های چرب امگا 3 در رژیم لایه ای میزان اسید چرب امگا3 در تخم را افزایش می دهد.

شما برای ما از تخم بلدرچین بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور شما را با میزان ویتامین، پروتئین و مواد معدنی در تخم بلدرچین و بررسی علمی این مواد مغذی آشنا کردیم. چنانچه شما جای گزینه ای را در بین گزینه های گفته شده خالی دیدید می توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید سوالات مورد نظر خود در این باره را از طریق قسمت نظرات بپرسید تا پشتیبانان سایت پرآور در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

تحلیل هورمون های جنسی تخم بلدرچین به چه شکل است؟

به هر نمونه 50/0ml هگزان به مدت 3 دقیقه تقطیر اضافه شد. حلال عصاره در گاز نیتروژن بخار شد. عصاره های نمونه در بافر فسفات قابل حل بودند. تحلیل هورمون ها توسط آزمایشگاه مرجع بیمارستان یادبود پادشاه چولالونگ کورن، بانکوک انجام شد.

ترکیبات غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده تخم، و زرده تخم چیست؟

تخم های کامل 67/10 گرم بودند. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین ورطوبت آن ها به ترتیب 06/1، 01/4، 89/9، 7/12، 25/72 بود.زرده ی تخم بسیار غنی تر از سفیده آن تعیین شد. ترکیبات غذایی تخم ها خاکستری بیشتر، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و کالری بیشتر را در زرده شناسایی کردند. این مطالعه نشان داد که مواد غذایی مناسب باید بیشتر در زرده وجود داشته باشند.

ویتامین های زرده تخم بلدرچین چیست؟

اکثر ویتامین های قابل حل چربی زرده تخم ویتامینE بود که بطور قابل توجهی از ویتامین A و ویتامین D بیشتر بود. (شکل50) ویتامین E یک ویتامین حلال چربی با خصوصیات آنتی اکسیدانت است. این ویتامین در هشت فرم وجود دارد. آلفا- ، بتا- ، گاما- و دلتا- توکوفرول، و آلفا -، بتا -، گاما- ، و دلتا توکوترینول اما آلفا- فعال ترین فرم در انسان است. مکمل کردن آن در رژیم غذایی تا 24٪ خطر مرگ قلبی- عروقی و 26٪ حملات قلبی ماژور را میان زنان 65 ساله و مسن تر کاهش می دهد. ویتامین E را باید افراد با بیماری قلبی، سرطان، ناهنجاری های چشمی و کاهش درک و شناخت مصرف کنند.

4 پاسخ

  1. با سلام اگر امکانش هست فایل pdfاین مقاله رو برام ارسال کنید با ذکر رفرنس منتشر خواهم کرد-برا خودم با گوشی از روش عکس گرفتم با تشکر- زکات علم نشر اونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست