کشتار بلدرچین

کشتار بلدرچین

3/5 - (2 امتیاز)

بلدرچین ها پرندگان کوچک اما زود بازده هستند. به دلیل خاصیت بالای گوشت و تخم حاصل از بلدرچین ها خرید و استقبال از مصرف گوشت این دست از طیور در میان اغلب مصرف کنندگان دنیا طرفداران زیادی دارد. این امر در حالی رخ می دهد که خاصیت گوشت بلدرچین در میان ایرانیان نیز شناخته شده است. شاید ایرانی ها به اندازه ای که از گوشت و تخم مرغ استفاده می کنند از گوشت و تخم بلدرچین استفاده نمی کنند با این حال گوشت بلدرچین مورد استقبال و استفاده بسیاری از اقشار و افراد ایرانی نیز است و طرفداران خود را دارد. همچنین در سال های اخیر با افزایش اطلاعات مردم از خواص بلدرچین، استفاده از تخم و گوشت بلدرچین ها اغلب برای خواص درمانی آن بیشتر مورد توجه افراد قرار گرفته است. این یک حقیقت است که پرورش دهندگان بلدرچین چه بلدرچین را به خاطر تولید تخم نگهداری کنند و چه به خاطر تولید گوشت در نهایت مجبور هستند که بلدرچین های خود را به سمت کشتارگاه ها روانه کنند و یا خود به کشتار آنها اقدام کنند. به همین جهت ما در این مطلب از مجموعه « پرآور» قصد داریم به روش های کشتار بلدرچین مراحل و نحوه این عمل به طور کامل بپردازیم.

چنانچه خواندن این دست از اطلاعات برای شما می تواند مفید و کاربردی باشد ما را تا پایان مطلب همراهی بفرمایید. در ضمن خواندن این محتوا به ۸ دقیقه زمان نیاز دارد.

اهمیت یادگیری کشتار بلدرچین

کلیه افرادی که به صورت خانگی، صنعتی و یا سنتی به پرورش بلدرچین می پردازند در نهایت برای کسب درآمد و سود مناسب باید به کشتار بلدرچین ها بپردازند. هر چند این دسته از افراد می توانند بلدرچین های خود را به کشتارگاه‌ ها بفروشند اما در صورتی که روش های مختلف کشتار بلدرچین را بیاموزند از این مرحله پرورش، سود بیشتری کسب خواهند کرد. همچنین برخی از پرورش دهندگان که مشغول به پرورش بلدرچین های گوشتی و فروش آن هستند و به عبارتی به تولید گوشت بلدرچین می پردازند با انجام عمل صحیح کشتار بلدرچین و یادگیری کشتار بلدرچین سود بسیار بیشتری کسب خواهند کرد و دیگر نیازی به فروش بلدرچین های خود به کشتارگاه ها نخواهند داشت.

به علاوه این گروه از پرورش دهندگان می توانند از این طریق کار خود را به عنوان یک تولید کننده گوشت بلدرچین به یک برند معتبر در بازار تبدیل کنند و با گذشت زمان هم کسب و کار خود را گسترش دهند و هم یک کسب و کار معتبر و تضمین شده داشته باشند. لازم است که بدانید قیمت بلدرچین های زنده در بازار ایران در مقایسه با قیمت گوشت آن ارزان‌تر می باشد به همین دلیل می توان از طریق یادگیری صحیح روش های کشتار بلدرچین و عملی کردن آن علاوه بر کسب سود از طریق پرورش از طریق کشتار آنها نیز درآمد کسب کنند.

روش های مختلف کشتار بلدرچین

سه روش کلی برای کشتار بلدرچین ها وجود دارد که در این مطلب به تشریح کامل هر سه روش می پردازیم. این سه روش کلی کشتار بلدرچین عبارتند از؛ کشتارهای اتوماتیک و مکانیزه بلدرچین، کشتار نیمه اتوماتیک و کشتار دستی.

کشتار بلدرچین
کشتار بلدرچین

بیشتر بخوانید: مزرعه پرورش بلدرچین

کشتار بلدرچین به صورت مکانیزه و اتوماتیک

کشتار مکانیزه و تمام اتوماتیک بلدرچین مخصوص پرورش‌ دهندگانی است که در طول یک روز حداقل ۱۰ هزار قطعه بلدرچین تولید و ذبح می کنند. این روش از کشتار، کاملا مکانیزه بوده و به سرمایه زیادی نیاز دارد. همچنین در روش کشتار بلدرچین به صورت اتوماتیک دخالت انسانی بسیار کم می باشد و اغلب کارها به صورت مکانیکی و با کمک ماشین های مخصوص انجام می شود. مراحل کشتار بلدرچین اتوماتیک به این صورت است که ابتدا بلدرچین های زنده را به زنجیرهایی که در حال گردش هستند آویزان می کنند. سپس این زنجیرها حرکت داده می شوند تا بلدرچین ها از یک مخزن آب عبور کنند. سپس شوک الکتریکی به بلدرچین ها وارد می شود و در نهایت کشتار شرعی بلدرچین ها توسط انسان انجام می شود.

پس از کشتار بلدرچین ها آنها را به یک مخزن آب گرم انتقال می‌ دهند تا بلدرچین های ذبح شده برای عمل پرکنی یا کندن پرها آماده شوند. پس از عبور از حوضچه آب گرم بلدرچین ها وارد مرحله ی بعد می شوند. در این مرحله آنها را داخل دستگاه پرکنی قرار می‌ دهند و بعد از کنده شدن پرهای آنها به طور کامل، بلدرچین ها به صورت اتوماتیک به مکان دیگری انتقال می یابند. در این مکان بلدرچین ها را زیر آب سرد قرار می دهند تا پرهای چسبیده به آنها را از این طریق از بلدرچین ها جدا کنند. همچنین پس از شستشوی بلدرچین ها با آب سرد آنها به صورت اتومات به مکان دیگری انتقال می یابند تا محتویات زائد داخل بدن بلدرچین ها با کمک برخی از دستگاه های مخصوص تخلیه شود.

پس از تخلیه مواد زائد داخل شکم بلدرچین ها، آن ها را به صورت اتوماتیک به مکان دیگری انتقال می‌ دهند و در این مکان بلدرچین ها کاملا شستشو داده می‌ شوند و در نهایت قلابها بلدرچین ها را رها می کنند تا آماده بسته بندی و فروش شوند.

کشتار بلدرچین به صورت نیمه اتوماتیک

روش کشتار نیمه اتوماتیک نیز همچون روش کشتار اتوماتیک برای پرورش دهندگان و یا تولید کنندگانی مفید است که روزانه تعداد بالایی از بلدرچین ها ( به عنوان مثال بیش از ۵۰۰ قطعه بلدرچین ) را کشتار و روانه بازار می کنند. با این وجود تفاوت های عمده ای میان روش کشتار اتوماتیک و مکانیزه با روش کشتار نیمه اتوماتیک وجود دارد. در روش نیمه اتوماتیک علاوه بر دستگاه و ابزارهای مخصوص، نیروی انسانی نیز بیشتر دخیل است. پرورش دهندگان در روش نیمه اتوماتیک از دستگاه های پرکن بلدرچین استفاده می کنند. این دستگاه ها در مدت زمان کوتاهی پرهای بلدرچین ها را کاملاً کنده و بلدرچین ها را آماده بسته بندی و فروش می کند.

مراحل انجام کشتار بلدرچین نیمه اتوماتیک به این صورت است که ابتدا بلدرچین ها را به صورت شرعی ذبح می‌ کنند. سپس آنها را برای مدت کوتاهی داخل آب گرم قرار می ‌دهند. بعد از آن بلدرچین ها را به داخل دستگاه پرکنی انتقال می دهند و پس از کنده شدن کلیه پره های بلدرچین آنها را از دستگاه خارج می‌ کنند تا محتویات داخل بدن بلدرچین را تخلیه کنند. سپس دوباره آنها را برای مدت کوتاهی در زیر دوش آب سرد قرار می‌ دهند تا کاملاً پاکیزه و تمیز شوند در نهایت بلدرچین ها را برای بسته بندی و فروش به مکان دیگری انتقال می دهند.

کشتار بلدرچین
کشتار بلدرچین

بیشتر بخوانید: مینی سالن پرورش بلدرچین

تجهیزات مورد نیاز برای کشتار نیمه اتوماتیک بلدرچین ها

برای کشتار بلدرچین ها به صورت نیمه اتوماتیک تهیه تعدادی از ابزار و تجهیزات ضروری است. از جمله دستگاه‌ ها و ابزارات مورد نیاز برای کشتار نیمه اتوماتیک بلدرچین ها شامل موارد زیر می شود؛

  • قیف های سربری بلدرچین
  • سطل مخصوص جمع آوری خون
  • مشعل و ظرف مخصوص گرم کردن آب
  • یکی از انواع دستگاه های پرکنی بلدرچین
  • مخزن آب سرد
  • میز و چنگال مخصوص تخلیه محتویات شکم بلدرچین
  • سبدهای بزرگ مخصوص آبکشی و غیره

کشتار بلدرچین به صورت دستی

یکی دیگر از روش های کشتار بلدرچین به صورت دستی است. این نوع از روش کشتار برای پرورش دهندگانی مناسب است که روزانه زیر ۳۰۰ قطعه بلدرچین را روانه بازار می ‌کنند و به فروش می‌رساند در این روش پرورش دهندگان به صورت کاملاً دستی بلدرچین ها را ذبح می کنند. برای این امر ابتدا به بلدرچین ها مقداری آب می دهند. سپس آنها را به صورت شرعی و با کمک چاقو ذبح می‌ کنند و در نهایت به وسیله قیچی و چاقو پوست بلدرچین ها را از گوشت آنها جدا می کنند و پس از تخلیه محتویات زائد داخل بدن بلدرچین ها آنها را کاملاً با آب سرد شستشو می دهند و ضدعفونی می‌ کنند و در نهایت گوشت بلدرچین ها را برای فروش و بسته بندی روانه بازار می‌ کنند.

پرورش دهندگان از طریق ذبح دستی بلدرچین های خود می توانند با صرف زمان کمی سود بیشتری کسب کنند و با افزایش درآمد، به تدریج کسب و کار خود را گسترش دهند. همچنین آنها می توانند با ثبت برند خود و درج برخی از مشخصات مثل تاریخ کشتار، تاریخ انقضا و غیره اعتبار مناسبی در میان بازار کسب کرده و به تدریج کار پرورش کسب و کار خود را گسترش دهند. جالب است بدانید کم هزینه ترین روش کشتار بلدرچین، کشتار به صورت دستی است.

مجوزهای لازم برای کشتار بلدرچین

چنانچه قصد ثبت برند و تولید گوشت بلدرچین به صورت حرفه‌ ای و معتبر را دارید. بنابراین ضروری است که اجازه لازم را از وزارت بهداشت کسب کنید و همچنین پروانه کسب خود را از جهاد کشاورزی دریافت کنید. به علاوه برای راه اندازی کشتارگاه های نیمه اتوماتیک، صنعتی و مکانیزه نیز دریافت مجوز از وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی ضرورت می یابد. برای اینکه پرورش دهنده بتواند مجوز لازم را کسب کند موظف به رعایت مجموعه‌ای از قوانین بهداشتی لازم و ضروری است. برخی از مولفه ها ضروری در این زمینه که باید رعایت شود عبارت‌اند از:

  • مشخص کردن ظرفیت حداقل و حداکثر کشتار بلدرچین در طول یک دوره مشخص
  • استاندارد بودن طرح و نقشه ساختمان مورد استفاده برای کشتار بلدرچین بر اساس ضوابط
  • استاندارد بودن محل و یا مکان احداث کشتارگاه
  • نحوه معدوم کردن ضایعات کشتار
  • چگونگی تصفیه فاضلاب کشتارگاه و….

مزایا و معایب کشتار بلدرچین

کشتار بلدرچین دارای مجموعه ای از مزایا و معایب است. از جمله معایب کشتار بلدرچین صرف زمان و سرمایه از سوی پرورش دهنده برای کسب سود بیشتر است و اما مزایای کشتار بلدرچین شامل موارد زیر می شود؛

  • تامین گوشت بلدرچین و رساندن آن به دست مصرف کننده مطابق با قوانین شرعی و اسلامی
  • ایجاد یک کسب و کار دائم و تضمین شده با سود دهی مناسب
  • اشتغالزایی برای متقاضیان کار در حوزه کشتار و پرورش بلدرچین
  • حفظ استانداردهای بهداشتی لازم در تولید و فروش گوشت بلدرچین
  • شناسایی ظرفیت مصرف بازار و افزایش تولید بر اساس آن
  • نگهداری و بسته بندی گوشت بلدرچین به روش بهداشتی و نوین
  • تامین گوشت بلدرچین مورد نیاز کشور به صورت اصولی و رسیدن به خودکفایی در این زمینه
  • امکان تبدیل ضایعات کشتار بلدرچین مثل خون و چربی به فراورده های قابل مصرف و….

ویژگی های تجهیزات کشتار بلدرچین

همه تجهیزات به کار رفته در کشتار بلدرچین باید از جنس استیل و یا گالوانیزه و ضد زنگ باشند تا عمل کشتار به صورت بهداشتی و مطابق با استانداردهای اداره دامپزشکی انجام بگیرد و گوشت بلدرچین ها به صورت کاملا پاکیزه و به دور از هرگونه آلودگی در دسترس مصرف کنندگان قرار گیرد. همچنین تجهیزات مذکور باید به گونه ای باشند که شستشوی مداوم و روزانه باعث تخریب دستگاه ها و به مرور ایجاد آلودگی در گوشت‌ های تولیدی نشوند. علاوه بر این لازم است که بدانید دستگاه ‌ها و تجهیزات خریداری شده برای کشتار صنعتی و یا نیمه اتوماتیک بهتر است که با توجه به ظرفیت کشتار بلدرچین صورت بگیرد به عنوان مثال برخی از دستگاه ها پر کنی برای پر کندن تعداد بالایی از بلدرچین ها کاربرد دارند و برخی ظرفیت متوسط را پوشش می دهند. بنابراین قبل از تهیه هر کدام از تجهیزات علاوه بر جنس تجهیزات بهتر است مقدار ظرفیت کشتار مورد نظر خود نیز توجه کنید.

کشتار بلدرچین
کشتار بلدرچین

بیشتر بخوانید:  پرورش بلدرچین تخمگذار + [ از 0 تا 100 ]

کار کشتار بلدرچین

کشتار بلدرچین و کسب درآمد از این طریق تنها منحصر به افرادی که درحال پرورش‌ بلدرچین هستند، نمی باشد بلکه برخی از افراد به طور مستقیم با اخذ مجوزهای لازم و ایجاد کشتارگاه های اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک کار کشتار بلدرچین را شروع می‌ کنند و از این طریق درآمدی پایدار و کسب و کاری معتبر برای خود و سایرین ایجاد می‌ کنند. با این وجود پرورش ‌دهندگان خرد و کلان بلدرچین نیز می توانند سود و درآمد بیشتری را از طریق یادگیری اصولی و صحیح کشتار بلدرچین کسب کنند.

شما بگویید

مخاطب گرامی شما در این مطلب از مجموعه « پرآور » با روش های اصولی کشتار بلدرچین به صورت مرحله ‌ای و کاربردی آشنا شدید و همچنین مطالعه نمودید که به چه تجهیزات و با چه کیفیتی می توانید کار کشتار بلدرچین را شروع کنید. اگر سوال نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید خوشحال خواهیم شد که آن را در قسمت درج نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر پرسشی در زمینه چگونگی پرورش بلدرچین و یا خرید قفس های صنعتی بلدرچین دارید می توانید آن را مطرح کنید تا کارشناسان ما به صورت کاملاً تخصصی پاسخگوی سوالات شما باشند.

سوالات متداول

پرورش بلدرچین به چند روش انجام می شود؟

سه روش خانگی، صنعتی و یا سنتی

کشتار بلدرچین به چند روش انجام می شود؟

کشتارهای اتوماتیک و مکانیزه بلدرچین، کشتار نیمه اتوماتیک و کشتار دستی

تجهیزات مورد نیاز برای کشتار نیمه اتوماتیک بلدرچین ها را نام ببرید؟

قیف های سربری بلدرچین سطل مخصوص جمع آوری خون مشعل و ظرف مخصوص گرم کردن آب یکی از انواع دستگاه های پرکنی بلدرچین مخزن آب سرد میز و چنگال مخصوص تخلیه محتویات شکم بلدرچین سبدهای بزرگ مخصوص آبکشی و غیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست