بلدرچین از جمله پرندگان پرورشی است که به دلیل ویژگیهای مخصوصی مثل جثه کوچک، زمان رشد و بلوغ سریع و خواص مفید غذایی و درمانی که گوشت و تخم بلدرچین دارد افراد زیادی را به سمت راهاندازی کسب و کار با خود میبرد. علاوه بر آن این پرنده برای پرورش و نگهداری به شرایط سختی نیاز ندارد و تنها با رعایت چند نکته میتوان آنها را در تعداد زیاد پرورش داد. اما پس از کسب تجربه و یادگیری روش پرورش، برای سودگیری از آنها در تعداد زیاد ممکن است همه افراد سرمایه اولیه لازم را نداشته باشند. در این مطلب بررسی میکنیم که آیا از سوی سازمان و نهادها به این امر وامی تعلق میگیرد یا خیر و در صورت مثبت بودن جواب شرایط دریافت وام پرورش بلدرچین به چه صورت است.
بلدرچینها نسبت به سایر پرندگان در مدت زمان کمتری بالغ شده و آماده فروش هستند. در حالی که دیگر پرندگان به سه الی چهار ماه برای رشد و بلوغ کافی نیاز دارند بلدرچین در 45 روز بالغ میشود. این مساله باعث بازگشت سریع سرمایه و کاهش هزینه کارآفرین خواهد شد. همچنین گوشت بلدرچین چربی خیلی کمی دارد و نه تنها برای قلب ضرر کمتری دارد که برای بیماریهایی مثل آسم کاملا مناسب و مصرف آن توصیه میشود.
آیا به پرورش بلدرچین وام تعلق میگیرد؟
بله از سوی سازمانهایی مثل جهاد کشاورزی، سپاه، سازمان بسیج سازندگی، کمیته امداد و اداره فنی حرفهای میتوانید اقدام به دریافت وام اشتغالزایی به مبلغ 15 میلیون تومان کنید. اما ظاهرا وام پرورش بلدرچین از سوی جهاد کشاورزی راحتتر دریافت میشود. بنابراین اگر به این کار علاقه دارید و توانایی و مهارت لازم را کسب کردهاید و نیز قصد ادامه مسیر را دارید بهتر است هرچه زودتر از طریق دریافت وام پرورش بلدرچین کسب و کار جدی و مستقل خود را رونق دهید. ضمنا به خاطر داشته باشید جهاد کشاورزی برای پرورش سایر طیور مثل بوقلمون، شترمرغ یا مرغ بومی هم به افراد وام میدهد.

حتما بخوانید: پرورش بلدرچین بهتر است یا مرغ
برای دریافت وام پرورش بلدرچین چه شرایطی لازم است؟
ابتدا باید مطمئن شوید که از پس این کار بر میآیید. برای این منظور طی یک مرحله خودآزمایی کنید و تعدادی بلدرچین در یک مکان کوچک پرورش دهید. ضمن این کار هم آموزش لازم را میبینید هم به تمام نکات و شرایط مورد نیاز برای انجام این کار در ابعاد وسیع واقف میشوید. پس از گذشتن از این مرحله با موفقیت میتوانید اقدام به دریافت وام کنید. همانطور که گفته شد این وام 15 میلیون تومان است که نرخ سود 10 درصدی و اقساط 36 ماهه دارد. شرایط عمومی دریافت این وام به شرح زیر است:
- داشتن دانش و مهارت مورد نیاز برای پرورش بلدرچین، به گونهای که تمام راههای جلوگیری از ضرر و زیان را بصورت تجربی و علمی بدانید. در این راستا خواندن مقالات معتبر در این زمینه بسیار راهگشاست.
- داشتن مکان خوب و مناسب برای پرورش بلدرچین، مکانی آرام که دارای آب و برق و گاز باشد. بهتر است این مکان در قسمتهای مسکونی شهری قرار نداشته باشد.
- داشتن گواهینامه رسمی فنی و حرفهای، برای داشتن این گواهینامه باید به سازمان جهاد کشاورزی یا اداره فنی و حرفهای شهر مراجعه شود.
- داشتن مجوز پرورش بلدرچین، اگرچه وجود این مدرک الزامی نیست اما روند دریافت وام پرورش بلدرچین را راحتتر خواهد کرد. معمولا ساکنان روستا یا افرادی که به عنوان شغل خانگی اقدام به پرورش بلدرچین میکنند بدون مجوز این کار را انجام میدهند اما برای انجام آن در مقیاس صنعتی حتما باید مجوز پرورش بلدرچین داشته باشید.

حتما بخوانید: پرورش بوقلمون یا بلدرچین
مراحل دریافت وام پرورش بلدرچین
پس از فراهم سازی شرایط برای دریافت وام پرورش بلدرچین میتوانید به سایتهای ارائه تسهیلات مربوط به سازمان بسیج سازندگی یا جهاد کشاورزی مراجعه و درخواست خود را ثبت کنید. برای این کار نیاز به بارگذاری مدارک هویتی و فرم اجاره یا سند مکان پرورش بلدرچین را در سایت دارید. سپس کارشناسان از محل شما بازدید کرده و با اطمینان از واجد شرایط بودن، پرونده شما را ارجاع میدهند. پس از طی مراحل اداری وام شما واریز خواهد شد.
شرایط دریافت مجوز پرورش بلدرچین
همانطور که میدانید برای قانونی بودن هر فعالیتی در زمینه کسب و کار، شما نیاز به کسب مجوز رسمی از صنف مربوط دارید. پرورش بلدرچین در مقیاس صنعتی نیز از جمله همین موارد است و برای کسب مجوز باید شرایط و استانداردهای مخصوص آن را رعایت کرد. ارگانهای دولتی که این مجوز را صادر میکنند اداره دام و طیور و جهاد کشاورزی هستند. اگرچه شرایط دقیق دریافت مجوز برای هر استان با استان دیگر متفاوت است ما در این قسمت شرایط کلی دریافت مجوز پرورش بلدرچین را بررسی میکنیم.
در امر گرفتن مجوز پرورش بلدرچین دو فاکتور زمین (از نظر مساحت و موقعیت) و ظرفیت تولید و تعداد بلدرچینها از اهمیت بالایی برخوردارند. متقاضی باید طرح توجیهی کاملی از فعالیت مورد نظر ارائه دهد که شامل نقشه ساختمان و همه موارد لازمی باشد که توسط مهندس کشاورزی به تایید برسد. زمین مورد نظر نیز باید دارای شرایط تعیین شده از سوی جهاد کشاورزی مثل فاصله استاندارد با مناطق مسکونی باشد. حتی جهت وزش باد در منطقه مورد بررسی قرار میگیرد. زمین از نظر مالکیت هم باید معتبر و دارای سند باشد و از نظر مساحت پتانسیل کافی برای پرورش بلدرچین را داشته باشد(حداقل یک هکتار مساحت لازم است). از دیگر ضوابط جهاد کشاورزی برای صدور مجوز داشتن ظرفیت تولید بالا (حداقل 10 هزار بلدرچین) است. این شرایط سخت باعث شده پرورشدهندگان با ظرفیت پایین موفق به کسب مجوز نشوند.

حتما بخوانید: پرورش بلدرچین یا قارچ
پرورش بلدرچین شغلی سودآور
در این مطلب از سایت پرآور برای افرادی که در حوزه پرورش بلدرچین مشغول فعالیت هستند اطلاعاتی در زمینه دریافت وام پرورش بلدرچین و شرایط و مراحل آن جمعآوری کردهایم. البته از آنجا که دریافت مجوز رسمی برای این کار کمی سخت و خارج از توان افراد عادی است بیشتر افراد بدون مجوز فعالیت میکنند. اما دریافت وام پرورش بلدرچین شرایط سختی ندارد و برای افراد تازهکاری که سرمایه اولیه ندارند به شدت توصیه میشود. چون اگر پرورش بلدرچین به صورت اصولی انجام شود در مدتی کوتاه به شغل سودآور و مناسب تبدیل خواهد شد.
سوالات متداول
بله از سوی سازمانهایی مثل جهاد کشاورزی، سپاه، سازمان بسیج سازندگی، کمیته امداد و اداره فنی حرفهای میتوانید اقدام به دریافت وام اشتغالزایی به مبلغ 15 میلیون تومان کنید پس از فراهم سازی شرایط برای دریافت وام پرورش بلدرچین میتوانید به سایتهای ارائه تسهیلات مربوط به سازمان بسیج سازندگی یا جهاد کشاورزی مراجعه و درخواست خود را ثبت کنید. برای این کار نیاز به بارگذاری مدارک هویتی و فرم اجاره یا سند مکان پرورش بلدرچین را در سایت دارید. سپس کارشناسان از محل شما بازدید کرده و با اطمینان از واجد شرایط بودن، پرونده شما را ارجاع میدهند. پس از طی مراحل اداری وام شما واریز خواهد شد. این وام 15 میلیون تومان است که نرخ سود 10 درصدی و اقساط 36 ماهه دارد. آیا به پرورش بلدرچین وام تعلق میگیرد؟
مراحل دریافت وام پرورش بلدرچین چیست؟
شرایط عمومی دریافت وام پرورش بلدرچین چیست؟