جوجه کشی یکی از کسب و کارهای پرسود و بسیار پیچیده به شمار می رود. اگر در این کار اطلاعات لازم را نداشته باشید، قطعاً دچار ضررهای بسیار زیادی خواهید شد. در جوجه کشی باید به ریزترین نکات نیز توجه کرد تا بتوان راندمان کاری را بالا برد. کوچکترین ایرادی در این کار می تواند سرمایه عظیمی را از بین ببرد. از این رو قصد داریم شما را با یکی از متداول ترین مشکلات پرورش دهندگان یعنی مرگ جوجه در داخل تخم آشنا کنیم.
مرگ جوجه داخل تخم یکی از متداول ترین و خسارت آورترین مشکلاتی است که بسیاری از پرورشدهندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند. اگر دوست دارید دچار ضررهای احتمالی در این زمینه نشوید تا انتهای این مطلب با پراور همراه باشید. پراور در این مطلب به تمامی زوایای دلایل مرگ جوجه در داخل تخم خواهد پرداخت. مطالعه این مطلب به ۷ دقیقه زمان نیاز دارد.
دما و رطوبت را جدی بگیرید
مهمترین مقوله در جوجه کشی و کاهش تلفات، دما و رطوبت است. دما و رطوبت می توانند به طور مستقیم بر جوجه های داخل تخم تاثیر گذار باشند. اگر دما و رطوبت فضای جوجه کشی طبق استاندارد نباشد باعث مرگ جوجه در داخل تخم خواهد شد. نه تنها باید رطوبت و دما را طبق استانداردهای موجود قرارداد، بلکه باید تغییر دمای کمی را در فضای ایجاد نمود.
آلوده بودن محیط یا پوسته تخم
از مهم ترین عواملی که میتواند باعث مرگ جوجه در داخل تخم شود، پوسته کثیف یا محیط ناسالم است. توجه داشته باشید قبل از استفاده از تخم های نطفه دار آن را به خوبی و با دقت ضدعفونی نمایید. حتی الامکان از ضد عفونی کردن تخم نطفه دار با مواد شوینده خودداری کنید. توصیه ما به شما استفاده از یک پارچه تمیز و خشک و گاز فرمالین است.

بیشتر بخوانید: آموزش ضدعفونی کردن دستگاه جوجه کشی + [ نکات مهم و ضروری ]
قرارگیری نامناسب تخم
تخم با توجه به شکل و آناتومی خاصی خلق شده است. نحوه قرار گیری تخم باید به نحوی باشد که پهنای آن روی زمین و قسمت باریک آن سمت بالا باشد. اگر به هر نحوی دیگر تخم نطفه دار قرار بگیرد کیسه هوای موجود در داخل تخم از بین خواهد رفت. با توجه به از بین رفتن کیسه هوای داخل تخم جوجه نیز از بین خواهد رفت.
انبار کردن غیر اصولی
بسیاری از پرورش دهندگان طیور در فصل تخم ریزی، تخم های نطفه دار را انبار می کنند. انبار کردن این تخم ها به این دلیل است که تا بتوانند در سایر فصول از آن استفاده نمایند. انبار کردن تخم مرغ به مدت طولانی میتواند راندمان کاری را کاهش دهد. یکی از این عوامل مرگ جوجه در داخل تخم است. اگر تمام استانداردهای موجود برای جوجه کشی را رعایت کنید اما از انبار کردن غیر استاندارد تخم ها استفاده نمایید هیچ فایده ای ندارد.
مسافت
بسیاری از پرورش دهندگان مایلند تا تخم های نطفه دار خود را از مناطقی خاص تهیه کنند به همین دلیل مقاصد را انتخاب می کنند که دور از دسترس است و فاصله مسافتی بسیار بالایی نسبت به خودشان دارد. مسافت بسیار زیاد میتواند راندمان کاری شما را کاهش دهد .توجه کنید تخم نطفه دار خود را از مناطقی خرید کنید که در دسترس شماست نه مکانی که دور از شما قرار دارد. حمل و نقل و فشار زیاد میتواند یکی از دلایل مرگ جوجه در داخل تخم باشد.

بیشتر بخوانید: روش های نطفه سنجی تخم نطفه دار
تغذیه نامناسب
اگر مایلید تا با جوجه کشی به سودآوری بسیار بالایی برسید، باید تغذیه مناسب را در دستور کار قرار دهید. هرچقدر تغذیه شما مناسبتر باشد، راندمان کاری شما را افزایش خواهد داد و به بالطبع اگر تغذیه نامناسب برای پرورش استفاده کنید با راندمان کاری پایینتری مواجه خواهید شد. یکی از مهمترین کارهایی که باید در تغذیه طیور آنها را آن را رعایت ویتامین ها است. ویتامین های مانند کلسیم که باعث ضخیم شدن پوسته تخم مرغ می شود را جدی بگیرید. هرچقدر تغذیه مناسب را جدی بگیرید سوددهی بالاتری خواهد داشت.
تجربه کاربر
آخرین موضوعی که آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد، تجربه کاربر است. بسیاری از کاربرانی که به جوجهکشی اشراف کامل ندارند این عمل را بدون اطلاعات انجام می دهند. کسی که اطلاعات کافی در این زمینه را ندارد نباید به دنبال کیفیت بالا باشد. بسیاری از کسب و کارها از همین طریق دچار شکست ها و ضررهای بسیار زیادی شده اند. اگر نمی خواهید کسب و کار خود متحمل ضرر شوید و یا در آن شکست بخورید توصیه میکنیم از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
شما برای ما از علت مرگ جوجه در داخل تخم بنویسید
در این مطلب از سایت پراور شما را با علت مرگ جوجه در داخل تخم آشنا کردیم. چنانچه تجربه ای در این زمینه دارید آن را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. تجربیات شما می تواند به مخاطبین سایت پراور کمک کند تا بتوانند از ضررهای احتمالی کسب و کار خود جلوگیری کنند. همچنین می توانید از طریق قسمت نظرات سوالات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.