جوجه کشی

4.1/5 - (7 امتیاز)

مراحل جوجه کشی صنعتی ( انکوباسیون )

به شدت توصیه می کنیم که مبتدیان با جوجه های یک روزه یا تخم های خریداری شده از یک پرورش دهنده معتبر شروع کنند که بتواند تضمین کند محصول عاری از هرگونه بیماری است.

روش های جوجه کشی

تجهیزات جوجه کشی:

نیاز شما به تجهیزات، به اندازه و حجم عملیات بستگی خواهد داشت. اتاق های جوجه گیری استاندارد باید سطوح شیب داری برای نظافت همیشگی داشته باشند. دیوارها و سقف باید از مواد ضدآب ساخته شده باشد. محل های جوجه گیری باید بخوبی تهویه شده و امکان ورود هوای آزاد وجود داشته باشد. دما باید بین 65 تا 80 درجه فارنهایت (18 تا 26 درجه سلسیوس) حفظ شود. در تابستان بویژه در نواحی خشک، خنک سازی با بخار ترجیح داده می شود. در طول ماه های سردتر، حرارت اضافی باید تامین شود.

سطوح اکسیژن کافی و حذف کربن دی اکسید برای رشد جنین مهم هستند. در جوجه گیری صنعتی، جوجه کش و ناحیه ی تمیزسازی تجهیزات باید در اتاقی مجزا با سیستم تهویه ی مجزا قرار بگیرند.برای کارهای کوچک تفکیک ماشین جوجه کشی و جوجه گیری راحت نخواهد بود. بعضی ماشین ها برای عملیات بهتر با 20 یا 30 تخم در یک ماشین جوجه کشی طراحی شده اند.

بعضی ماشین های جوجه کشی سینی هچ تخم متصل به خود را دارند.  در این موارد اتاق باید تهویه شود تا بیشترین هوای آلوده ممکن را از ماشین دور کند.

زمانی که یک ماشین جوجه کشی (ستر )  یا هچ را می خرید، دستگاهی انتخاب کنید که بخوبی ساخته شده باشد. دستگاه جوجه کشی باید کنترل دمای اتوماتیک داشته باشد.

در صورت امکان دستگاه مجهز به باطری اضطراری و سیستم آلارم و اطلاع رسانی باشد.

تمامی قطعات نظیر فن،المنت،سنسور ها،موتور چرخاننده و رطوبت ساز به راحتی قابل تعویض باشند تا در هنگام نقص فنی قبل از خسارت به واحد پرورش توسط افراد مستقر در فارم تعویض و عیب یابی شوند.لازم به ذکر است دردسترس بودن قطعات امری ضروری بشمار می آید، لذا به تولید کننده هایی اعتماد کنید که پشتیبانی قوی داشته باشند.

ملاحظات مهم دیگر، راحتی شستشوی و پاک سازی کابین است. سطوح فایبر گلاس بهتر هستند. چوب با دوام و عایق خوبی است، اما تمیز کردن واستریل کردن آن بسیار سخت و دشوارست. بسیاری از ماشین های جوجه کشی چوبی با پوشش سطح داخلی با چسب اپوکسی همراه هستند. از رنگ های پایه سربی استفاده نشود. سرب سمی است و برای جوجه ها مضر.

incubator2

نمونه ای از دستگاه جوجه کشی چوبی

مراقبت از تخم ها:

همیشه دستانتان را با صابون بشوئید. قبل از برداشتن تخم ها اگر تخم ها لیز خوردند دما یا رطوبت اتاق را کم کنید. دمای اتاق نگهداری تخم مطابق جدول 14 قابل تغییر خواهد بود.

مراقبت از تخم ها

جدول 14: دمای اتاق نگهداری متاثر از زمان ذخیره سازی

فقط تخم های با پوسته سالم را قرار دهید. تخمهای ترک خورده با پوسته ی نازک یا اندازه غیر عادی نباید درون دستگاه جوجه کشی قرار داده شوند،زیرا بصورت ضعیف جوجه گیری می شوند. تخم هایی که ذخیره شده اند به سرعت تخم های تازه، جوجه گیری نمی شوند و نیاز به زمان بیشتری دارند. تخم های با ذخیره سازی 2 هفته باید به مدت 10 ساعت بیشتر در دستگاه بمانند. تخم های 3 هفته ای 18 ساعت بیشتر.

ضدعفونی کردن:

تخم های سالم را خیلی زود بعد از جمع آوری و بعد از چیدن در سینی ضدعفونی کنید اما هرگز بین 24 تا 96 ساعت قبل از جوجه کشی این کار را نکنید،زیرا باعث مشکلاتی در طول دوره انکوباسیون میشوند. گاز فرمالین یک ضد عفونی کننده موثر است.

تهویه:

باید در صورت امکان سعی کنید دستگاه جوجه کشی را با فاصله مناسبی از دیوار های اتاق نصب و راه اندازی کنید. این عمل باعث میشود که سیستم تهویه داخل دستگاه بخوبی انجام بگیرد و توانایی هوادهی مناسب را داشته باشد. در غیر این صورت میزان گاز تولید شده از تخم ها از دستگاه خارج نشده و در نهایت جوجه ها یا دچار خفگی شده یا بعد از عمل هچ ناقص و ضعیف هستند. با رعایت فاصله مناسب مخصوصا از سمت چپ و راست دستگاه که معمولا ورودی و خروجی درنظر گرفته میشود سیستم گردش هوا را با اختلال مواجه نمیکنید.

 

دستگاه جوجه کشی (1)

جوجه کشی:

جوجه کشی صحیح دشوار نیست . اما روند کاری خاص باید اتخاذ شود.ابتدا تجهیزات را تمیز کنید. ماشین جوجه کشی و هچ را با محلول پاک کننده بشوئید.و بعد آن ها را ضدعفونی کنید. سینی ها را در محلول پاک کننده غوطه ور کرده و بعد آن ها را درون ماشین جوجه کشی ضدعفونی کنید. بعد از این کار باید دستگاه روشن شده، تست و تنظیم شود،(کالیبراسیون) اگر ماشین را به مدت 24 ساعت قبل از قرار دادن تخم ها روشن کنید بسیار حرکتی مثبت در مدیریت شما به شمار خواهد آمد. یک برگه رکورد در هر ماشین قرار دهید و دما و رطوبت را حداقل دوبار در روز ثبت کنید. جدول  شرایط را برای جوجه کشی انواع پرندگان مشاهده کنید.

جدول زمان بندی ( کلیک کنید )

تخم ها باید با انتهای بزرگ رو به بالا قرار بگیرند .اما هرگز انتهای کوچک را رو به بالا قرار ندهید. هر 2 تا 4 ساعت یک بار تا انتقال به ماشین هچر چرخانده شوند اما حین دوره ی هچ هرگز. اگر چرخش مکانیکی در دسترس نباشد تخم ها را سه یا چند با در روز بچرخانید.

دستگاه جوجه کشی (5)

زمانی که تخم ها در دستگاه جوجه کشی قرار گرفتند تاریخ را ثبت کنید. منبع تخم ، شماره دسته و تاریخ هچ را نیز ثبت کنید.

دستگاه جوجه کشی (4)

انتقال به دستگاه هچر:

تخم ها را به دستگاه هچر 2 یا 3 روز قبل از ترک پوسته تخم انتقال بدهید. دما را تا (5/0 درجه سلسیوس) کم کرده و رطوبت را تا ( 3- 5 درصد ) افزایش دهید. ضدعفونی کردن در دستگاه هچر پیشنهاد نمی شود مگر اینکه مشکل بیماری وجود داشته باشد.

در صورت سلامت تخم های تولید شده، سلامت و کالیبره بودن دستگاه جوجه کشی و انجام صحیح مراحل مذکور در موعد مقرر پوسته ها توسط جوجه ها شروع به ترک خوردن و شکسته شدن خواهند کرد.

در این مرحله تا هچ کامل ( 80 الی 85 درصد ) صبور باشید. جوجه ها تازه بدنیا آمده درون دستگاه تا 48 ساعت بدون هیچ مشکلی ماندگار خواهند بود،لذا برای خروج آنها عجله نکنید.

توصیه: چند ساعت قبل از خروج جوجه ها و انتقال به سالن نگهداری شرایط را برای جوجه ها فراهم کرده باشید.

 

دستگاه جوجه کشی (6)

بهداشت اتاق جوجه کشی:

بعد از حذف جوجه ها، دستگاه هچر و سینی ها را به دقت بشوئید. سینی های هچ می توانند به ماشین جوجه کشی برگردانده شده و کل واحد با استفاده از روش های توصیف شده ضد عفونی شوند.

بهداشت همیشه 90 درصد پاکسازی است. روند کار زیر برای شستشو می تواند مناسب باشد:

  • تخلیه فضولات

  • غرق کردن در محلول شستشو

  • شستشو با آب داغ و شوینده

  • تهویه و هوادهی تا 24 ساعت بعد از پاک سازی

 

 

 

 کلیه حقوق متعلق به شرکت پرآور صنعت، و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع قانونا پیگرد داشته و شرعا حرام می باشد.

 


 

 

خروج جوجه از تخم

 

 


 

5 پاسخ

  1. با سلام میخاستم بدونم برای کسی که اصلا وارد نیست به این قضیه جوجه کشی چه راه و دستگاهی رو پیشنهاد میکنید؟
    در کل افراد مبتدی چطور میتونن وارد این کار شده؟

    1. سلام دوست عزیز
      اگر سابقه ای در زمینه ای پرورش جوجه ندارید توصیه میکنم ابتدا چند دوره بلدرچین بالغ پرورش بدید تا خلقیات این پرنده اشنا بشید سپس وارد جوجه کشی بشید. با احترام

  2. باعرض سلام و خسته نباشید خدمت شما،باسرمایه گذاری حدود ۱۰تا۱۵تومانچقدر درآمد زایی دارد ؟؟وپرورش چه نوع جوجه ای را پیشنهاد میکنید که برای فروش بازار مناسبی داشته باشد ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. بلدر چین من خودم هم عشق بازم یعنی کبوتر باز و داییم بلدرچین داشت حرف پنج سال پیش میگم تخم هاشو به سوپر مارکت ها پخش می کرد و از خود بلدرچین های ماده تخم میگرفت و بلدرچین های نرو گوشتی میکرد و میبرد کشتارگاهش و سرشونو میبریدو میفروخت الان هم تخمش هم گوشتشون خیلی گرون تر شده و پول زیادتری توش میمونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست