شروع جشنواره عیدانه! تخفیفات چند میلیونی از پرآور درخواست کنید (فقط 48 ساعت)

مدیریت بستر طیور گوشتی

مدیریت بستر طیور گوشتی

Rate this post

چرا مدیریت خوب بستر طیور گوشتی، عملکرد را بهبود می بخشد؟ چه عوامل مهمی در کنترل کیفیت بستر طیور گوشتی تاثیرگذار است؟ چه راه کارهایی برای مدیریت رطوبت بستر وجود دارد؟ اهمیت تهویه چقدر است ؟ در این مطلب از سایت پراور قصد داریم شما را با پاسخ این سوالات بیشتر آشنا کنیم تا بتوانید در کسب و کار خود بهترین بازخورد را بدست آورید. اگر به دنبال پاسخ این سوال ها هستید با ما همراه باشید.

چرا مدیریت صحیح بستر مهم است؟

مدیریت صحیح کیفیت بستر می تواند سلامت طیور گوشتی را بهبود ببخشد و عملکرد آن را افزایش دهد. حفظ شرایط خوب بستر، فاکتوری مهم در موفقیت پرورش طیور گوشتی است. شرایط خوب بستر برای عملکرد پرنده و محافظت از سلامت و رفاه آن ضروری است و از آسیب دیدن پوست پرنده و ابتلا به آبسه پا (پودودرماتیس)، سوزش ران و  تاول سینه نیز جلوگیری می کند.
مواد تشکیل دهنده بستر در کشورهای مختلف متفاوت است و تصمیم ها بر اساس موجودی، هزینه و دغدغه های زیست محیطی اتخاذ می شود. برای مثال در اروپا تراشه های چوب، خاک اره یا کاه به طور رایج استفاده می شود. کاه خرد نشده یا درشت خرد شده مناسب به حساب نمی آیند زیرا فقط روی مدفوع را می پوشانند. کاه گندم کیفیت جذب بهتری نسبت به کاه جو دارد.

عملکردهای مهم بستر

•    جذب رطوبت
•    رقیق کردن فضولات، به حداقل رساندن تماس مدفوع با پرنده
•    ایجاد عایق در برابر دمای سرد زمین
بالا بودن میزان مدفوع جمع شده در بستر چالش را افزایش می دهد: هر چه میزان مدفوع بیشتر باشد، رطوبت بیشتر به بستر اضافه می شود.


حتما بخوانید : پرورش پرندگان به شیوه صنعتی


فاکتورهای قابل کنترل

ما همیشه نمی توانیم روی مواد بستر یا تراکم آن کنترل داشته باشیم. با این حال، می توانیم روی فاکتورهای زیر کنترل داشته باشیم:
•    نوشیدن (بهداشت آب و کنترل آن)
•    رطوبت نسبی
•    یکپارچگی روده (سلامت)
•    تهویه (هوا)
•    خوردن (کیفیت خوراک و کنترل)

شرایط خوب بستر در حفظ سلامت پرنده ضروری است و سلامت پرنده نیز به حفظ بستر کمک خواهد کرد. پرورش جوجه های جوان همراه با فراهم کردن محیط زیست مناسبی که برای ایمنی و بهبود روده نیاز است، بسیار مهم می باشد.

مدیریت بستر طیور گوشتی
مدیریت بستر طیور گوشتی

بهبود وضعیت روده

پرورش موثر به بهبود روده ها کمک می کند و به پرنده این امکان را می دهد تا مواد مغذی را از آب و خوراک مصرفی خود دریافت کند و در نتیجه موجب سلامت بیشتر و بازدهی بالاتر پرنده می شود.
رسیدن به دمای مناسب زمین و مصرف بهتر آب و خوراک دمای بدن جوجه ها را در چهار روز اول تولید بین 40 تا 40.6 درجه سانتی گراد نگه می دارد.
برای رسیدن به میزان مصرف آب و خوراک مناسب، موارد زیر را توصیه می کنیم:

خوراک

•    خرده نان با کیفیت خوب فراهم نمایید
•    50 درصد زمین پرورش را با کاغذ بپوشانید، در هر طرف لاین های آبخوری یک لاین دانه قرار دهید.
•    حداقل 75 گرم از خوراک جوجه را روی کاغذها بریزید (حداقل این خوراک چهار روز به طول بیانجامد).
•    اگر کاغذ را نمی پسندید، سینی جایگزین این کاغذها نمایید و به ازای هر 50 جوجه یک سینی قرار دهید.
•    هر ظرف مربوط به دانه را در پایین ترین سطح ممکن قرار دهید
•    برای دسترسی راحت تر، روی دانه ها دانه بریزید تا سطح آن بالا بیاید
•    در زمانی که پرنده روی تخم نشسته است، به صورت دستی هر کدام از خط خوراک پرنده را پر کنید تا مطمئن شوید که ظرف خوراک او پر است و پرنده به خوردن خوراک ترغیب می شود.


حتما بخوانید : کسب و کار پرورش بلدرچین


آب

•    نیپل های 360 درجه باید برای راحتی و در دسترس بودن استفاده شود
•    فلاشینگ باید به طور منظم برای کنترل دمای آب و جلوگیری از زیست لایه انجام شود
•    دمای آب باید کمتر از 25 درجه سانتی گراد باشد (و اگر واکسن خوراکی استفاده شده باشد باید پایین تر از 20 درجه سانتی گراد باشد)
•    ارتفاع نیپل باید حداقل هر روز کنترل شود
•    میزان آبی که از نیپل پایین می آید باید بررسی شود و حداقل هر هفته میزان آن افزایش داده شود.

تهویه

تهویه تنها ابزار موجود برای از بین بردن رطوبت است. تهویه برای کنترل محیط از جمله کیفیت هوا و دما ضروری است.
حداقل تهویه در از بین بردن رطوبت از مرغداری و فراهم کردن اکسیژن لازم پرنده ها ضروری است. تهویه در زمانی که پرنده روی تخم نشسته است موجب ایجاد رطوبت در بستر می شود و در نتیجه بستر مرطوب باقی می ماند، به خصوص از پایان هفته سوم به بعد. تهویه مناسب به حفظ رطوبت لازم بستر کمک می کند (رطوبت 30 تا 35 درصد).

میزان رطوبت

میزان رطوبت به صورت نرمال باید زیر خطوط آب خوری بالاتر باشد اما این رطوبت نباید بیش تر از 35 درصد باشد.
حداقل 70 درصد آبی که پرنده مصرف می کند به بسترش برگردانده می شود. یک پرنده معمولی 35 روزه در طول چرخه 6 لیتر آب مصرف می کند. مرغداری ای با 40 هزار پرنده تقریبا 170 هزار لیتر رطوبت به بستر اضافه می کند – یعنی 7 درصد حجم یک استخر با سایز مناسب بازی های المپیک.

رطوبت نسبی

رطوبت نسبی (RH) درجه ای از میزان ظرفیت رطوبت اشباع شده هوا است. رطوبت نسبی باید همیشه زیر 70 درصد نگهداری شود.
زمانی که دمای هوای ورودی 1 درجه سانتی گراد افزایش یابد، رطوبت نسبی 4-5 درصد کاهش می یابد و ظرفیت رطوبت اشباع شده نیز افزایش می یابد. سرعت مناسب جریان هوا برای رسیدن به این امر ضروری است.
فاکتورهای زیادی برای کیفیت بستر باید در نظر گرفته شود. اما فاکتورهایی که در بالا گفته شد کلید رسیدن به عملکرد عالی طیور گوشتی است.

شما برای ما از مدیریت بستر طیور گوشتی بنویسید

در این مطلب از سایت پراور شما را با پاسخ سوالات مهمی در زمینه مدیریت بستر طیور گوشتی آشنا کردیم. شما در این مطلب جواب سوالاتی چون، چرا مدیریت خوب بستر طیور گوشتی، عملکرد را بهبود می بخشد؟ چه عوامل مهمی در کنترل کیفیت بستر طیور گوشتی تاثیرگذار است؟ چه راه کارهایی برای مدیریت رطوبت بستر وجود دارد؟ اهمیت تهویه چقدر است ؟ را بدست آوردید. چنانچه سوالی به جز سوالات بیان شده دارید، می توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست