پرورش بلدرچین ژاپنی

4.3/5 - (17 امتیاز)

بلدرچین ژاپنی یکی از پرندگان کوچک جثه ای است که می توانید با اندک هزینه‌هایی آن را پرورش دهید. معمولاً این بلدرچین حدود ۶ هفته طول می‌کشد تا به سن بلوغ برسد و در ۵۰ روزگی شروع به تخمگذاری می کند. چنانچه پرورش بلدرچین ژاپنی را انجام می‌دهید باید از این موضوع نیز آگاه باشید که این پرنده در طول سال حدود ۲۰۰ تخم از خود به جای می گذارد. در این مطلب از سایت پرآور قصد داریم شما را با بلدرچین ژاپنی و نحوه پرورش آن به بهترین شکل آشنا کنیم. توصیه می نمایم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به ۶ دقیقه زمان نیاز دارد.

مشخصات بلدرچین ژاپنی

  • یک پرنده ی نر بالغ در حالت طبیعی حدود 200 – 140 گرم وزن دارد، در حالیکه یک پرنده ی ماده بالغ 230 – 160 گرم وزن خواهد داشت.
  • ماده ها با پرهای روشن با نقاط سیاه روی گلو و بالای سینه مشخص می شوند.
  • نرها ، پرهای سینه و گلوی قهوه ای رنگ دارند.
  • تخم بلدرچین ژاپنی رنگ قهوه ای روشن داشته و با مواد آبی روشن ، خاکستری پوشیده شده است . برخی ماده ها فقط تخم سفید می گذارند. وزن متوسط تخم حدود 10 گرم است ،وزن جوجه های جوان حدود 6 – 7 گرم است.

چرا نژاد ژاپنی در پرورش مهم است

در حالت کلی دو نوع متمایز بلدرچین وجود دارد. بلدرچین های عهد قدیم و بلدرچین های عهد جدید. اگر چه شباهت های رفتاری و فیزیکی متشابهی دارند، اختلافات مهمی هم وجود دارد. بلدرچین های عهد جدید، مانند بلدرچین سفید آمریکایی  ،نسبت به بلدرچین های عهد قدیم بزرگتر هستند. اما دو برابر زمان (حدود 16 هفته ) نسبت به بلدرچین های عهد قدیم ( حدود 7- 8 هفته ) زمان برای بلوغ نیاز دارند. همچنین بلدرچین های عهد قدیم 200- 300 تخم در هر سال می گذارند، در حالیکه بلدرچین سفید آمریکایی حدود 150 تخم .

سفید های آمریکایی وحشی تر بوده و تمایل بیشتری به پرواز دارند .بلدرچین های ژاپنی عهد قدیم از سالیان پیش اهلی شده و با محیط های محصور سازگارتر هستند. به این دلایل ، بلدرچین ژاپنی در حال حاضر بهترین گزینه است.

 نژادتیره فرعون

بلدرچین های عهد قدیم بومی آسیا و اروپا هستند.از حشرات ، بذر گیاهان و غلات تغذیه می کنند.بیشتر در ژاپن پرورش یافته و اهلی شده اند. در طول جنگ جهانی دوم این پرندگان تقریباّ منقرض شده بودند .اما پرورش شدید و فشرده باعث احیای این پرندگان شد. جدای از رشد سریع و تولید تخم آن ها ، بلدرچین های ژاپنی پرندگانی مقاوم در برابر بیماری هستند که با فضاهای کوچک سازگارند. پرنده ی ماده در هفته ی 5-6 شروع به تخم گذاری کرده ودر هفته ی7 – 10 به تولید کامل خود می رسد.

ماکزیمم 250 – 300 تخم در سال تولید  می کنند. بنابراین گونه ی فرعون بلدرچین های ژاپنی به خاطر ماده های موجود  ،گزینه ی بسیار مطلوبی برای تولید گوشت و تخم خواهد بود.

تولید مثل بلدرچین ژاپنی

در صورت نگهداری پرنده ها بصورت کلونی ، تناسب 1 نر به 3 ماده کافی می باشد. نسبت باروری در پرنده های مسن تر کمتر است.برای علامت گزاری و سنجش و پایش پرنده ها با یک رنگ روغن کوچک، روی پرهای پشتی و یا لاک زدن ناخن پاها می توان کار را دنبال کرد.

مراقبت تخم قبل از جوجه کشی

تخم ها باید چندین بار در روز جمع آوری شوند و در دمای 15° C نگهداری شوند. تخم بلدرچین باید با مراقبت بسیاری جابه جا شود زیرا در برابر آسیب پوسته بسیار حساس هستند. یک ماشین جوجه کشی کثیف یا منطقه ی شکست تخم نا مناسب منبع عمده ی آلودگی و بیماری است. در ماشین جوجه کشی فقط تخم های تمیز را قرار دهید، چرا که تخم های کثیف منبع بیماری یا آلودگی هستند.

تخم ها باید بعد از جمع آوری ضد عفونی شوند. از ضد عفونی کردن جنین های 2 تا 5 روزه خوداری کنید .این فرایند بصورت زیر است:

  1. از 25 گرم پتاسیم پرمنکنات و 35 میلی لیتر فرمالین (40%) برای هر متر مکعب فضای جوجه کشی استفاده کنید.
  2. پرمنگنات را در ظرف روی زمین قرار داده و فرمالین را به آن اضافه کنید.
  3. در ماشین های جوجه کشی فورس کرافت ،بگذارید فن کار کند و در طول ضد عفونی کردن تهویه راببندید. بعد از 20 دقیقه تهویه را باز کنید.
  4. در ماشین های جوجه کشی استیل ایر، ماشین را باز کرده و بعد از 20 دقیقه تهویه کنید.
  5. در طول ضد عفونی ، رطوبت باید زیاد باشدو دما باید بین 20° C و 30° Cدرجه باشد.

جوجه کشی و جوجه گیری بلدرچین ژاپنی

این دوره 17 – 18 روزه است.بسته به نژاد و روند جوجه کشی. عموماّ دو نوع ماشین جوجه کشی موجود ماشینهای تهویه با فن (فورس کرافت) و استیل ایرهستند.نوع فورس کرافت بهتر است اما ماشین استیل ایر ، اگر به درستی اجرا شود خوب کار می کند.

بلدرچین های ژاپنی باید در دستگاه جوجه کشی تولید شوند. زیرا پرورش طبیعی کامل بوده اما سرعت کمتری دارد. نیازمند شرایط مشابه به مرغ هستند ،اما با زمان هچینگ تخم کمتر . اکثر تخم ها در 17 – 18 روز ترک برخواهند داشت.

جوجه کشی طبیعی

می توان تخم بلدرچین  ها را زیر یک مرغ هم قرار داد . یک گروه از تخم ها باید ذخیره شده و زیر مرغ قرار بگیرند.

جوجه کشی طبیعی
جوجه کشی طبیعی

بیشتر بخوانید: انواع نژاد بلدرچین ها + [ معرفی بهترین نژاد برای پرورش ]

پرورش طبیعی و مراقبت از جوجه ها

حرارت مکمل به مدت 3-4 هفته بعد از هچ شدن تخم باید در این روش تامین شود .تصویر زیر یک پرورش دهنده ی گازی با تامین حرارت مکمل برای جوجه بلدرچین  ها نشان می دهد. دما را حدود 35° C حین هفته ی اول جوجه گیری حفظ کنید. این دما تا 5/3 ° C  در هفته قابل کاهش است. رفتار جوجه ها بسیار مهم است . جوجه هایی که دور منبع حرارت جمع می شوند نشان می دهند دما کم است . زمانی که بیرون از داغ ترین ناحیه باشند دما مطلوب است. ناتوانی در تامین حرارت کافی منجر به مرگ و میر جوجه ها می شود.

مراقبت جهت جلوگیری از سقوط جوجه های کوچک به دستگاه آب دان باید صورت بگیرد. زمانی که جوجه ها به 1 هفتگی برسند، تامین آب سالم بسیار مهم می شود. مخزن آب باید به صورت روزانه تمیز شود. از رول یا بستر ساز برای رقیق کردن فضولات و جذب رطوبت استفاده می شود . کف سالن برای هفته اول جوجه ها با کاغذ پوشانده شود .غذا باید روی کاغذ پاشیده شود تا جوان تر ها به خوردن ترغیب شوند.

مادر مصنوعی جوجه (2)
جوجه کشی بلدرچین ژاپنی

بیشتر بخوانید: مزایای پرورش بلدرچین

به محض اینکه پرنده ها به 21 روزگی می رسند پر در آورده و دیگر به حرارت مکمل نیاز ندارند.در این مرحله می توانید آن ها را در سیستم قفس قرار دهید.قفس مناسب جاییست که خوب بخورند، بنوشند ، هوادهی شوند و رشد کنند.

قفس نگهداری و تجهیزات بلدرچین ژاپنی

جوجه ها در اتاق هایی شبیه به گاراژ نگهداری می شوند . که باید به درستی عایق کاری شده و تهویه شوند.سالن باید برای تضمین راحتی پرنده ها طراحی شود. بلدرچین اگر به قصد تولید تخم  یا گوشت پرورش داده شوند از سن 15 روزگی به بعد هم برای انتقال به قفس تصمیم باید گرفت و هم برای نوع دان مصرفی.

گروه پرآور در این زمینه محصولات بی رقیبی تولید و توزیع میکند. آب تازه و سالم باید همیشه با مینیموم 0/6cm  فضا برای هر بلدرچین تامین شود . برای هر 10 پرنده یک آبخوری نیپل یا فنجان در سیستم قفس نیاز است.

قفس بلدرچین ژاپنی
قفس بلدرچین ژاپنی

بیشتر بخوانید: آموزش پرورش بلدرچین به صورت ساده و کاربردی

الزامات روشنایی

بلدرچین های ژاپنی 14 – 18 ساعت نور در روز برای حفظ ماکزیمم تولید تخم و باروری نیاز دارند.

یا هر بلدرچین که به قصد تولید گوشت پرورش می یابد باید 8 ساعت نور ضعیف در روز داشته باشد.

تغذیه بلدرچین ژاپنی

به مدت 6 هفته اول بلدرچین ها باید یک جیره حاوی تقریباّ25% پروتیئن ، حدود 6/12 مگاژول انرژی قابل سوخت در هر کیلوگرم 1% کلسیم دریافت کنند. الزامات جیره برای پرندگان نزدیک به بلوغ مشابه است به جز سطوح کلسیم و فسفر که باید افزایش یابد.جیره های حین تخمگذاری باید حاوی حدود 24% پروتیئن ،7/11 مگاژول انرژی و 5/2-3 % کلسیم باشد.

بلدرچین های بالغ حدود 25 تا 30 گرم غذا در روز مصرف می کنند. به دست آوردن جیره تازه مهم است .خوراک های ذخیره شده بیش از 8 هفته در معرض کمبود ویتامین قرار خواهند گرفت .

جلوگیری از بیماری و کنترل آن

عملیات مدیریت بهداشتی بهترین تضمین در برابر بیماری هستند . بلدرچین های  ژاپنی از برخی بیماری های مشابه که بر مرغ های خانگی اثر می گذارد رنج می برند. اما اگر تغذیه و بهداشت و نوع پوشش مناسب باشد مرگ و میر مساله ای نیست. پرندگانی که مریض به نظر می رسند باید از پرندگان سالم جدا شوند. پرنده های مرده باید سریع حذف شوند.

فراوری و بازاریابی تجاری

بازار محدود اما رو به گسترش برای محصولات خاص مانند تخم بلدرچین  وجود دارد. تولید کنندگان که به قصد فروش گوشت کار می کنند باید قبل از رسیدن به سن کشتار فکری به حال فروش محصول خود داشته باشند. پرورش دهندگان گوشت ماکیان باید با استاندارد های موجود برای تهیه مجوز ها و تولید بهداشتی گوشت ماکیان برای مصرف انسان هماهنگ باشند.

برای شروع کار اشخاصی واسطه هستند که محصولات شما را هر هفته یک بار خریداری میکنند، ولی برای تولید زیاد و سودآوری بالاتر باید خودتان مستقیم وارد بازار فروش گوشت و تخم بشوید. و این کار کاری دشوار نیست فقط و فقط کمی صبر و بازاریابی نیاز دارد.

شما برای ما از پرورش بلدرچین ژاپنی بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور شما را با صفر تا صد پرورش بلدرچین ژاپنی آشنا کردیم. چنانچه جای گزینه ای را در بین گزینه‌های گفته شده خالی دیدید می توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین از طریق قسمت نظرات می توانید سوالات خود درباره بلدرچین ژاپنی را از پشتیبانان سایت پرآور  بپرسید تا آنها در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

وزن بلدرچین ژاپنی ماده چقدر است؟

230 – 160 گرم

مشخصات ظاهری بلدرچین ژاپنی چیست؟

پرهای سینه و گلوی قهوه ای رنگ دارند.

مشخصات ظاهری تخم بلدرچین ژاپنی چیست؟

تخم بلدرچین ژاپنی رنگ قهوه ای روشن داشته و با مواد آبی روشن ، خاکستری پوشیده شده است . برخی ماده ها فقط تخم سفید می گذارند. وزن متوسط تخم حدود 10 گرم است ،وزن جوجه های جوان حدود 6 – 7 گرم است.

جوجه کشی و جوجه گیری بلدرچین ژاپنی در چه بازه زمانی انجام می شود؟

این دوره 17 – 18 روزه است.

7 پاسخ

  1. متاسفانه پرورش بلدرچین به صرفه نیست چون قیمتش ثابته یعنی اگر شما بلدرچینی را پنجاه روز پرورش بدید با بلدرچینی که دوسال پرورش بدید بیشتراز چهار هزارتومان قیمت نداره و اگر به موقع نتوانی  بفروشی هزینه دان و کارگر باعث میشه روز به روز زیان کنی

    1. سلام این برای بلدرچین گوشتی درست است اما پرورش دهندگان خوب همیشه از قبل بازار فروش را مهیا میکنند، همچنین پرورش بلدرچین تخمگذار مشکلی که شما فرمودید را ندارد و بنده نیز بازار بلدرچین تخمگذار را نسبت به گوشتی بهتر و روان تر میبینم. با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

پیام آرش کرمانی بنیانگذار گروه صنعتی پرآور

این پیام تقدیم به شما عزیزان دوست داشتنی که احتمالا در سنین 18 تا 35 سال بسر می برید و به نحوی علاقمند به پرورش طیور و یا علاقمند به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان هستید. بنده آرش کرمانی به عنوان مدرس و مشاور هزاران نفر و با سابقه بسیار زیاد در مدیریت بیزینس های موفق ، دو عامل بسیار مهم موفقیت و شکست تمام انسان های امروزی را کشف، و بصورت یک فایل صوتی کوتاه تقدیم شما میکنم. میزان توجه شما به این فایل، آینده و سرنوشت شمارو بصورت تضمینی رقم خواهد زد، پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدام فیزیکی و یا یادگیری مهارت جدید،به گفته های این فایل توجه کنید.
0:00 / 0:00
اصلی ترین دلایل موفقیت و شکست