ما از شروع فعالیتمون در زمینه تولید تجهیزات نگهداری طیور از جمله قفس های صنعتی و خانگی و سیستم های مکانیزه آب و دون همیشه تلاش میکنیم روز به روز کیفیت کارامون بالاتر بره.
تو این چند سال خیلی ها کنارمون بودن و هستن، با خریداشون و انتقاداشون کاری کردن که تو بازار هدف حرفی واسه گفتن داشته باشیم و از کار و تکنولوژی عقب نمونیم.

نکات کلی در پرورش بلدرچین

www.paravar.ir-پرورش-بلدرچین

اطلاعات اولیه پرورش بلدرچین

  • بلدرچین نیازمند مینیموم فضای سطحی است.

  • بلدرچین سرمایه گذاری کمی نیاز دارد.

 

  • بلدرچین ها پرندگان نسبتاً خوش هیکلی هستند.

  • معمولا بلدرچین ها در برابر بیماری های مسری نسبت به مرغ ها مقاوم تر هستند. بنابراین در حال حاضر فعلا نیازی به واکسیناسیون نیست.

  • بلدرچین می توانند در سن کم، پنج هفتگی به فروش برسند.

  • بلدرچین بلوغ جنسی زودرس دارد.

  • بلدرچین ها نرخ تخمگذاری بالایی دارند. ۲۸۰ تخم در سال.

  • بلدرچین های ماده در هفته هفتم سن شروع به تخم گذاری کرده و تا هفته ۲۲ با راندمان بالا ادامه می دهند.

  • معمولاً تخمگذاری حین ظهر و اول غروب اتفاق می افتد.

  • تخم بلدرچین معمولاً حدود ۹ – ۱۰ گرم وزن دارد.

  • شانزده ساعت در روز باید نور برای بلدرچین های تخمگذار فراهم شود.

  • در پرورش صنعتی ( قفس ) جدا از لامپ های سقفی لامپ های دیواری نیز مورد نیاز است.

  • گوشت بلدرچین نسبت به مرغ خوشمزه تر بوده و مقدار چربی کمتری دارد.

  • به لحاظ غذای، تخم های بلدرچین نسبت به تخم مرغ غنی تر هستند.

  • گوشت و تخم بلدرچین رژیم غذایی بسیار خوبی برای مادران باردار وشیرده است.

  • ۱۰ قطعه بلدرچین می توانند در یک متر مربع فضای سطحی پروار شوند.

  • بعد از دو هفته بلدرچین ها می توانند در قفس پرورش یابند. این برای وزن گیری بهتر بسیار مناسب است.

  • بلدرچین های نر در قفس ها با نسبت ۱ نر به ۳ ماده برای تولید تخم نطفه دار ترکیب می شوند.

  • برای تولید تخم خوراکی نیازی به پرنده نر نیست.

  • پرورش در قفس بسیار اقتصادی تر و با بهروری بالاتری نسبت به روش سنتی عمل میکند.

  • در سن ۶ هفتگی بلدرچین های ماده معمولاً ۱۹۰-۲۲۰ گرم و نرها حدود ۱۷۰-۲۰۰ گرم وزن دارند.

  • هر بلدرچین بالغ روزانه تا ۳۳ گرم دان باید مصرف کند.

  • سینه بلدرچین های نر پوشیده با پرهای سفید و قهوه ای سوخته شکل گرفته است. اما ماده ها با سینه ای پهن پوشیده با پرهای قهوه ای کم رنگ با نقاط سیاه دارند.

  • بلدرچین های نر صدایی متفاوت تولید می کنند که معمولاً برای انسان آزار دهنده است. هنگام جفت گیری، بلدرچین های نر به ماده ها نوک زده و آن ها را کور می کنند. در دفعات زیاد مرگ بلدرچین ها هم دیده می شود.

  • در صورت تولید تخم نطفه دار بعد از جمع آوری در شرایط مناسب به دستگاه جوجه کشی انتقال داده میشوند.

  • زمانی که کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بلدرچین های ماده وجود دارد. جوجه های بدست آمده از تخم های بارور آن ها معمولاً لاغر و با پاهای ضعیف هستند. برای جلوگیری از این مسئله در ماده ها باید با مواد معدنی و ویتامین های مطلوب تقویت شوند.

  • ۱۴ تا ۱۷ روز مدت زمان جوجه کشی تخم بلدرچین است.

  • جوجه های یک روزه معمولاً ۸-۱۰ گرم وزن دارند.

  • پرورش جوجه یکروزه نیازمند فضا و شرایط خاص است.عدم وجود دمای کافی به جمع شدن جوجه ها در نقطه ای از سالن می انجامد که به مرگ و میر بالا منجر می شود.

  • مدیریت صحیح جوجه ها و فراهم کردن آب شرب سالم و تغذیه خوراک کنسانتره با کیفیت، از شیوع بیماری جلوگیری خواهد کرد.

  • آینده پرورشی بلدرچین ( مولد یا پرواری ) در همان سنین کم باید مشخص شود.

  • انتخاب نژاد مناسب بلدرچین در هر روش پرورشی بسیار مهم تلقی میشود.

  • گوشت بلدرچین همراه با پر حدود ۷۰-۷۳ درصد وزن بلدرچین زنده است. صد گرم گوشت بلدرچین معمولاً از یک بلدرچین ۱۴۰ گرمی بدست می آید.

 

مواد اولیه ( ورودی ها )

دان و آب

بلدرچین ها همه چیز خوار هستند و از تنوع رژیم غذایی که می خورند لذت خواهند برد. اکثر چیزهایی که مرغ می خورد را می خورند. تا جایی که آنقدر کوچک باشد که از گلو پایین برود.

خوراک آماده ماکیان برای بزرگ کردن بلدرچین در دسترس است . زمانی که یک خوراک انتخاب می کنید باید حداقل ۲۴% پروتئین برای تولید تخم مناسب داشته باشید، زنده خواهند ماند و با درصد پروتئین کمتر تخم می گذارند. اما تخم های کوچکتر و کمتری خواهید داشت. هرچه درصد پروتئین بیشتر باشد تخم های بزرگتر و پرنده های گوشتی تری خواهید داشت.

  • غلات تازه جوانه زده ، ۲-۴ روزه ، قبل از این که تبدیل به گیاه شوند.

  • هر بذر کوچکی می تواند غذای بلدرچین شود. هر چیزی یا بذر کوچک می تواند امتحان شود ، به ویژه اگر فراوان باشد و بتوان با هزینه ی بسیار کم به وجود آید.

  • حشرات، مورچه ، و همه نوع خزنده پتانسیل تبدیل شدن به گوشت لذیذ بلدرچین را دارند و میتوانبد استفاده کنید.

گزینه های مختلفی برای فراهم کردن آب وجود دارد . هر کدام عملکرد خودشان را دارند . اگر زمان کافی برای تمیز کردن و پر کردن کاسه ها را هر روزه ندارید، یک سیستم آبخوری گرانشی گزینه مطلوبی است. این سیستم همه چیز را خشک نگه داشته و برای حیوانات آب تازه تامین می کند.همچنین این کاسه ها  قرار نیست “پر شوند” و پرنده ها هرگز بالا نگه داشتن سوپاپ داخلی برای اضافه کردن آب بیشتر به ظرف را “یاد نخواهند گرفت”.

در عوض پرنده آخرین قطره ی موجود  در ظرف را هم خواهد نوشید.

 

محصول تولید شده ( خروجی )

  • تخم : ۲۵۰ تا ۳۰۰  تخم هر پرنده در سال، حجم یک چهارم تخم مرغ، اما سرشار از مواد مغذی.

  • گوشت: گوشت بلدرچین لذیذ است و بسیار کم چربی. طعم واقعی بسیار خوبی دارد و واقعاّ طعم زمخت نمی دهد. مانند بقیه ی غذاهای کم چرب آن را بپزید. اگر پخته شود راحت خشک می شود.

  • حرارت: بلدرچین خون گرم بوده و حرارت بدن را دفع می کند .

  • استخوان ها: غذای سگ و… بسته به ترجیح شما.

  • پرها: صنایع دستی ، قلاب ماهی گیری، کمپوست با نیتروژن بالا.

  • پوست: کمپوست ، می تواند برای تمرین و پرورش سگ دباغی شود.

  • خون: توده ی کمپوست ، یا با آب مخلوط کرده و به باغچه اضافه کنید.

  • فضولات: طلایی قهوه ای رنگ ، تبدیل به کود کنید و استفاده کنید.


 

جلوگیری از خفگی جوجه بلدرچین در بستر


 

 

 

چند توصیه مدیریتی در پرورش بلدرچین

  1. تخم بلدرچین ها را بصورت انتهای کوچک رو به پایین در شانه های دستگاه جوجه کشی قرار دهید.

  2. برای یک نواخت کردن هوای سالن ایجاد گردش هوا توسط یک فن رو به بالا یا پایین الزامیست ( مخصوصا در ۲۰ روز اول انجام این کار درصد تلفات ناشی از کوران هوا یا همان روی هم سوارشدن جوجه هارا به صفر خواهد رساند )  ضمنا در زمستان گردش هوا به سمت پایین و در تابستان به سمت بالا بازده بهتری خواهد داشت.

  3. ترک مناسب پوسته مستقیماً به مدیریت پرنده های بارور، مراقبت از تخم ها، دستگاه جوجه کشی و بهداشت بستگی دارد.

  4. دمای دستگاه مادر مصنوعی را هر روز چک کنید. آب و خوراک دان ها باید نزدیک دستگاه باشند.

  5. اکثر مشکلات سلامت بلدرچین در طول دوره ی جوجه کشی اتفاق می افتد. تعدیل دمای دستگاه مطابق با توصیه های استاندارد، تأثیر دمای محیطی، و راحتی پرندگان همگی مهم هستند. یک جوجه ی بیش از حد گرم شده یا سرما زده می تواند مشکل جدی ایجاد کند.

  6. برای پرورش در بستر ایجاد سکوهای سیمی برای آب و خوراک به محدود کردن تأثیر پذیری بلدرچین ها از فضولات کمک میکند. این امر باعث سلامت پای پرنده خواهد شد.

  7. برای جلوگیری از خفگی جوجه یک تا پنج روزه در ظروف آبخوری،بهتر است دسترسی کامل جوجه به آب را با روش های مختلف مسدود کنیم.

  8. با استفاده از کف پوش های مخصوص ، سیستم آبخوری استاندارد، تهویه مناسب از مرطوب شدن بستر بشدت جلوگیری کنید.

    ( استفاده از سیستم قفس بهترین گزینه برای پرورشی استاندارد و پربازده بشمار می آید ) مرطوب شدن بستر باعث بسیاری از بیماری های عفونی و قطع انگشتان پا و فلج شدن پرنده خواهد شد.

 

 

 

 کلیه حقوق متعلق به شرکت پرآور صنعت و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع از نظر قانونی پیگرد و شرعی حرام می باشد.

مطالب مرتبط :

بلدرچین ژاپنی

پرورش بلدرچین ژاپنی

پرورش بلدرچین ژاپنی Maurice Randall Former Livestock Officer (Poultry) Gerry...

خوراک بلدرچین

آب و دان بلدرچین

میزان دان مصرفی بلدرچین در روز چقدر است ؟ یک...

20160328-11031569

نکات مهم فصلی در پرورش سایر ماکیان

مسائل مهمی که در هر فصل و بازه زمانی در...

Comments (2)

سلام و خسته نباشید دو سوال داشتم اول اینکه کردستان نمایندگی دارین و دوم اینکه آیا در ایران جایی برای برای کشتار بلدرچین وجو.د داره یا پرورش دهنده خودش باید کشتار را انجام بده

پاسخ دادن
error: Content is protected !!