ما از شروع فعالیتمون در زمینه تولید تجهیزات نگهداری طیور از جمله قفس های صنعتی و خانگی و سیستم های مکانیزه آب و دون همیشه تلاش میکنیم روز به روز کیفیت کارامون بالاتر بره.
تو این چند سال خیلی ها کنارمون بودن و هستن، با خریداشون و انتقاداشون کاری کردن که تو بازار هدف حرفی واسه گفتن داشته باشیم و از کار و تکنولوژی عقب نمونیم.

تخم بلدرچین

تخم-بلدرچین

مزایای غذایی تخم بلدرچین (ژاپنی)

 Tanasorn Tunsaringkarn*, Wanna Tungjaroenchai**, Wattasit Siriwong*

 * College of Public Health Sciences, Chulalongkorn University, Bangkok 10330, Thailand

** Faculty of Agro-Industry, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, Bangkok 10520, Thailand

مقاله مطالعاتی و علمی آموزشی آنالیز و بررسی تخم بلدرچین مناسب محققان دانشگاهی

چکیده

بررسی ارزش غذایی تخم بلدرچین!

میزان ویتامین پروتیین و مواد معدنی در تخم بلدرچین!

یک مطالعه درباره تخم های بلدرچین برای ارزیابی ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین، کالری، مواد معدنی و هورمون های جنسی انجام شد. نتایج نشان داد که متوسط هر وزن تخم بلدرچین کامل ۶۷/۱۰گرم بوده است. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و رطوبت به ترتیب ۰۶/۱، ۰۱/۴, ۸۹/۹, ۷/۱۲ و ۲۵/۷۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم تخم بوده است. انرژی کل در کالری بدست امده ۵۰/۱۵۶ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم تخم بود. مهم ترین آمینواسیدهای غیر ضروری لینوائیک اسید و بالاترین مقدار اسید چرب غیرضروی اولئیک اسید بود. بعلاوه مقدار بالایی ویتامین E در زرده تخم و هورمون جنسی پروژسترون در هم زرده و هم سفیده وجود داشت. مهم ترین مواد معدنی تخم کامل نیتروژن و آهن بود. آهن در زرده به مقدار فراوان وجود دارد. این مطالعه نشان داد که تخم بلدرچین حاوی مقدار غذایی بالای آمینواسید، اسید چرب، ویتامین E، هورمون جنسیP، و مواد معدنی نیتروژن، آهن و روی بود. تخم های بلدرچین منبع مناسب مواد غذایی برای سلامت انسان هستند.

مقدمه

مواد مغذی مناسب بر رشد و ساختار بدن انسان تاثیر میگذارد. غذاهای بسیاری از قبیل سبزیجات, میوه ها، غلات، و پروتئین برای دریافت مواد غذایی کامل برای سلامت مناسب هستند. تعادل درست کالری، پروتئین، چربی، کربوهیدارات، ویتامین ها، ومواد معدنی انرژی و انواع مواد مغذی رشد کودکان و نیاز بزرگسالان را فراهم میکند. مردمان بسیاری بویژه در کشورهای آسایی تخم بلدرچین مصرف می کنند. مصرف منظم  تخم بلدرچین به غلبه بر بیماری ها کمک بسیاری میکند. با افزایش سطح هموگلوبین بدن و در عین حال کاهش توکسین ها وفلزات سنگین به کم خونی کمک بسیاری میکند. مصرف تقریبا دو عدد تخم بلدرچین در روز بسیار کمک کننده است. بنابراین این مقاله هدف دارد تا ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، کالری، ویتامین، مواد معدنی و محتوای هورمون جنسی تخم های بلدرچین تایبلندی با نژاد ژاپنی را ارزیابی کند. ایده ای که می تواند مشکل غذایی برای کشورهای در حال توسعه را حل کند.

جمع آوری نمونه ها

نمونه ها از بازارهای محلی جمع آوری شدند. به دقت در جعبه های یخ قرار داده شده و به آزمایشگاه انتقال یافتند.

آماده سازی نمونه ها و تحلیل ترکیبات شیمیایی، آمینو اسیدها، اسید های چرب و ویتامین ها

نمونه ی تخم بصورت کامل وزن شد و به ترتیب زرده و سفیده از هم جدا شد. نمایه های آمینواسید  توسط هیدرولیسیس اسیدی تعیین شدند. تحلیل ویتامین ها توسط صابون سازی و تقطیر مایع حلال های ارگانیک با شناسایی فلوئورسنس Hplc انجام شد. تمام تحلیل ها توسط آزمایشگاه معتبر انجام شد.

تحلیل مواد معدنی

تمام نمونه ها قبل از خاکستری شدن در دمای ۵۵oc در آون خشک شدند. با اضافه شدن ۲۰ml هیدروکلریک اسید، تحلیل کمی و کیفی با یک کوپل پلاسما برای فسفر(P) پتاسیم(K) کلسیم آهن(ca) منیزیم(mg) آهن (Fe) منگنز(Mg) مس(Cu) روی(Zu) و نیتروژن(N) دنبال شد.

تحلیل هورمون های جنسی

به هر نمونه ۵۰/۰ml هگزان به مدت ۳ دقیقه تقطیر اضافه شد. حلال عصاره در گاز نیتروژن بخار شد. عصاره های نمونه در بافر فسفات قابل حل بودند. تحلیل هورمون ها توسط آزمایشگاه مرجع بیمارستان یادبود پادشاه چولالونگ کورن، بانکوک انجام شد.

ترکیبات غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده تخم، و زرده تخم

تخم های کامل ۶۷/۱۰ گرم بودند. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین ورطوبت آن ها به ترتیب ۰۶/۱، ۰۱/۴، ۸۹/۹، ۷/۱۲، ۲۵/۷۲ بود.زرده ی تخم بسیار غنی تر از سفیده آن تعیین شد. ترکیبات غذایی تخم ها خاکستری بیشتر، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و کالری بیشتر را در زرده شناسایی کردند. این مطالعه نشان داد که مواد غذایی مناسب باید بیشتر در زرده وجود داشته باشند.

ترکیبات مواد غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده و زرده تخم

 

نمایه ی آمینواسید های سفیده تخم

مهم ترین آمینو اسیدهای اساسی سفیده تخم لیوسین، والین، و لیوسین بودند. لیوسین یک آمینواسید زنجیره انشعابی با والین و ایزولیوسین است. برای ساختار پروتئین حدود ۶۰-۷۰درصد در بدن انسان و تنظیم سطح قندخون که تعادل انسولین و گلوکوز را حفظ میکند مفید است. والین برای سوخت وساز ماهیچه ترمیم و رشد بافت و حفظ تعادل نیتروژن در بدن لازم است. والین هم به تنظیم قندخون و سطوح انرژی کمک می کند. لیسین برای رشد وتشکیل استخوان در کودکان لازم است به جذب کلسیم کمک میکند و به حفظ تعادل نیتروژن در بدن نیز کمک میکند. لیسین همچنین برای تولید آنتی بادی ها، هورمون ها، آنزیم ها، تشکیل کولاژن و همچنین ترمیم بافت بسیار ضروری است.

اگرچه اکثر آمینواسید های غیرضروری اسپارتیک، آلانین و سرین هستند. آسپارتیک اسید نقش حیاتی در تولید انرژی ایفا می کند در حالیکه آلانین به حفظ سطوح قند در بدن کمک خواهد کرد. آلانین هم میزان توکسین های موجود در کبد را کم می کند.

نمایه های آمینواسیدهایNEAA (سمت چپ) و EAA (سمت راست) زرده تخم بلدرچین

 

اسیدهای چرب زرده تخم بلدرچین

اساسی ترین اسیدچرب(EFA) در زرده تخم، اسید لینولئیک، دوکوزا، هگزائیونیک اسید، و آرکیدونیک اسید بودند. (شکل۳۰) که UFA بودند. در حالیکه مهم ترین اسیدهای چرب غیراساسی (NEFA) در زرده اولئیک اسید پالمیتیک اسید و اسیتریک اسید بودند. مجموع NEFA بیشتر از EFA بود. لینولئیک اسید باید برای سلامت بهتر استفاده شود که بر ترکیب بدن تاثیر می گذارد. دوکوزاهگزائینونیک اسید (DHA) برای رشد و شکوفایی عملکردی و بصری مغز در نوزادان ضروری است. و تاثیر مثبتی بر بیماری هایی از قبیل تشنج، آرتروز، افسردگی، دیابت بزرگسالان ، انفارکتوس میوکاردیال و برخی سرطان ها دارد. مجموع NEFA زرده تخم بلدرچین بیشتر از کل EFA بود. این نتیجه نشان می دهد که اگرچه تخم های بلدرچین چربی بالایی دارند اما اکثر آن ها UFA بوده که برای سلامت بهتر است.

مجموع اسیدهای چرب اشباع نشده ترکیبی از اسیدچرب تک اشباع نشده و اسیدهای چرب چنداشباع نشده بود که بیش از کل اسید چرب اشباع شده بوده است.

ویتامین های زرده تخم بلدرچین

اکثر ویتامین های قابل حل چربی زرده تخم  ویتامینE بود که بطور قابل توجهی از ویتامین A و ویتامین D بیشتر بود. (شکل۵۰) ویتامین E یک ویتامین حلال چربی با خصوصیات آنتی اکسیدانت است. این ویتامین در هشت فرم وجود دارد. آلفا- ، بتا- ، گاما- و دلتا- توکوفرول، و آلفا -، بتا -، گاما- ، و دلتا توکوترینول اما آلفا- فعال ترین فرم در انسان است. مکمل کردن آن در رژیم غذایی تا ۲۴٪ خطر مرگ قلبی- عروقی و ۲۶٪ حملات قلبی ماژور را میان زنان ۶۵ ساله و مسن تر کاهش می دهد. ویتامین E را باید افراد با بیماری قلبی، سرطان، ناهنجاری های چشمی و کاهش درک و شناخت مصرف کنند.

مواد معدنی محتویات تخم بلدرچین

مهم ترین مواد معدنی اساسی تخم کامل نیتروژن بود(۳۶/۶٪) که بیشتر در سفیده وجود دارد. (شکل۶۰) در حالیکه اکثر مواد معدنی دیگر آهن و روی بودند. هر دوی اینها در زرده بیشتر هستند. نیتروژن بعنوان مولفه ی نوکلئیک اسید، پروتئین، هورمون ها و کوآنزیم ها عمل میکند. و به ویژه در زمان بارداری مهم است. آهن عملکردهای بسیاری در بدن داردو برای حفظ سیستم ایمنی سالم هم مهم است که برای کارکرد مطلوب خون ضروری است. کمبود آهن در ورزشکاران به ویژه دوندگان بسیار شایع است. کم خونی بعلت کمبود آهن رایج ترین بیماری غذایی در جهان است که حداقل بر پانصد میلیون نفر تاثیر گذار است. روی در بدن به ساخت و حفظ DNA کمک می کند. مولکولی که کنترل میکند هر بخش منفرد در بدن ما چطور ساخته شده و کار کند. برای رشد  و ترمیم بافت ها هم مفید است. دندان ها، استخوان ها، ناخن ها، پوست و مو بدون روی رشد نخواهند کرد.

مواد معدنی ضروری (سمت چپ) و مواد معدنی اثر (سمت راست) تخم های بلدرچین

هورمون های جنسی تخم های بلدرچین

اکثریت هورمون های جنسی تخم های کاملP ( پروژسترون) بود که هم در زرده و هم در سفیده فراوان است. و مقدار کمی هم T( تستوسترون) وجود دارد که در زرده بیشتر است. استروئیدهای جنسی هورمون های پلیوتروپیک هستند که بر اهداف بسیاری از قبیل سیستم عصبی مرکزی، استخوان، اندام های بازپروری و سیستم ایمنی عمل می کنند. بر رشد، بلوغ، فعال سازی و مرگ سلول های ایمنی هم تاثیر گذارند. هورمون P برای درمان افسردگی، متعادل کردن سطح قندخون، کاهش PMS، و علائم منوپاز و کاهش وزن مفید است. مردان و زنان هر دو هورمون تستوسترون را دارند اما سطوح آن متفاوت است. برخی مطالعات نشان می دهد که سطوح کمتر تستوسترون به شیوع دیابت نوع ۲ منجر می شود.

نتیجه کلی:

مزایای غذایی بسیاری در تخم بلدرچین وجود دارد که اکثر آن ها منابع مناسب پروتئین، چربی، ویتامین E، مواد معدنی وهورمون های جنسی P هستند. بنابراین ما باید انتقال دانش به مردم را برای این مزایا بعنوان یک خوراک مغذی مناسب در نظر بگیریم و می تواند یک راه کمکی در جهت حل مشکل مردم در برخی یا تمام کشورهای در حال توسعه باشد.

 

و در پایان …

در ژاپن تخم های  بلدرچین  بیشتر،خاصیت درمانی داشتند تا خاصیت خوراکی . امروزه ، غذاهای بسیار بیشتری به لحاظ مواد مغذی وجود دارند.

می تواند باعث از بین رفتن همیشگی حساسیت های فصلی شود ، اگر بصورت صبحانه همه روزه استفاده شود.

طبق پژوهش های به عمل آمده ، خوردن تخم بلدرچین توسط سگی که هر ساله در بهار از مشکل ریزش موهای بدن خود رنج می برد و دچار کچلی می شد، باعث تقویت پیاز موی این نوع حیوان شده و ریزش مو به طور کل از بین رفت.

تخم های بلدرچین حتی برای سگ ها شادی آور گزارش شده است!

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط USDA  برای تخم های خام تازه ، یک توده ی برابر تخم بلدرچین یا مرغ ، محتوای غذایی مشابهی دارند. تفاوت های عمده در داشتن مقادیر بیشتر آهن ، ویتامین B8 (تیامین) ، ریبو فلاوین ،  نیاسین ، ویتامین  B 12 ، اسید های چرب اشباع و غیر اشباع زنجیره کوتاه و کلسترول بیشتر تخم های بلدرچین است .همچنین مقادیر کمتر کربو هیدرات ، ویتامین D  اسید های چرب غیر اشباع چند گانه در مقایسه با تخم مرغ دارند.

این تفاوت ها به خاطر اختلاف در اندازه ی زرده ی نسبی در مقایسه با کل تخم است .در مورد اسید های چرب ، رژیم می تواند تاثیر زیادی بر مقدار نسبی نشان داده شده داشته باشد . حداقل یک مطالعه نشان داده که تقویت اسید های چرب امگا ۳ در رژیم لایه ای میزان اسید چرب امگا۳ در تخم را افزایش می دهد.

زرده ی زیادی در این تخم های کوچک وجود دارد.

 

کلیه حقوق متعلق به شرکت پرآور صنعت و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع از نظر قانونی و شرعی حرام می باشد.

 

مراجع

[۱] Allen W.F. A micro-Kjeldahl method for nitrogen determination. Journal of American Oil Chemist’ Society 1945; 8(10), 391-397, DOI: 10.1007/BF02640022.
[۲] Allen S.E. Chemical Analysis of Ecological Materials. John Wiley & Sons, New York, USA. 1971.
[۳] AOAC. Official Method of Analysis of AOAC. International 18th Edition. Inc. Maryland 20877-2417, USA. 2005. pp 2-74.
[۴] Applegate E. Introduction: nutritional and functional roles of eggs in the diet. Journal of the American College of Nutrition 2000; 19, 495S-498S.
[۵] Auestad N., Halter R., Hall R.T., Blatter M., Bogle M.L., Burks W., Erickson J.R., Fitzgerald K.M., Dobson V., Innis S.M., Singer L.T., Montalto M.B., Jacobs J.R., Qiu W., Bornstein M.H. Growth and development in term infants fed long-chain polyunsaturated fatty acids: a double-masked, randomized, parallel, prospective, multivariate study. Pediatrics 2001; 108(2), 372-381.
[۶] Bjelakovic G., Nikolova D., Gluud, L.L., Simonetti R.G., Gluud C. Mortality in randomized trials of antioxidant supplements for primary and secondary prevention: systematic review and meta-analysis. Journal of the American Medical Association 2007; 297, 842-857.
[۷] CDC. Nutrition for everyone: Basics: Trans fat. 2012. http://www.cdc.gov/nutrition/everyone/basics/fat/transfat.html Accessed 20th March 2012.
[۸] Chasapis C.T., Loutsidou A.C., Spiliopoulou C.A., and Stefanidou M.E. Zinc and human health: an update. Archives of Toxicology 2012; 86(4), 521-534.
[۹] Clandinin M.T., Van Aerde J.E., Merkel K.L., Harris C.L., Springer M.A., Hansen J.W., Diersen-Schade D.A. Growth and development of preterm infants fed infant formulas containing docosahexaenoic acid and arachidonic acid. Journal of Pediatrics 2005; 146(4), 461-468.
[۱۰] Craig L., Jensen C.L., Robert G., Voigt R.G., Thomas C., Prager T.C., Zou Y.Z., Fraley J.K., Rozelle J.R., Turcich M.R., Llorente A.M., Anderson R.E., Heird W.C. Effects of maternal docosahexaenoic acid intake on visual function and neurodevelopment in breastfed term infants. American Journal of Clinical Nutrition 2005; 82(1), 125-132.
[۱۱] Cunnane S., Anderson M. Pure linoleate deficiency in the rat: influence on growth, accumulation of n-6 polyunsaturates, and (1-14C) linoleate oxidation. Journal of Lipid Research 1997; 38 (4), 805–۸۱۲٫
[۱۲] Daniel B. The health benefit of natural progesterone. 2010. http://www.hormonhealthy.com/Benefits_of_Natural_Progesterone.htm Accessed 21th March 2012.
[۱۳] Debjit Bhowmik C., Sampath Kumar K.P. A potential medicinal importance of zinc in human health and chronic Disease. International Journal Pharmaceutical and Biomedical Sciences 2010; 1(1), 05-11.
[۱۴] DeVries J. W. Concurrent analysis of vitamin A and vitamin E by reversed phase high performance liquid in: Liquid chromatography analysis of food and beverage, 2005; 477-495.
[۱۵] Diamandis E.P. Immunoassays with time-resolved fluorescence spectroscopy: Principles and applications. Clinical Biochemistry. 1988; 21(2), 139-150.
[۱۶] Fukaya T., Gondaira T., Kashiyae Y., Kotani S., Ishikura Y., Fujikawa S., Kiso Y., Sakakibara M. Arachidonic acid preserves hippocampal neuron membrane fluidity in senescent rats. Neurobiology of Aging 2007; 28 (8), 1179–۱۱۸۶٫
[۱۷] Glynn R.J., Ridker P.M., Goldhaber S.Z., Zee R.Y., Buring J.E. Effects of random allocation to vitamin E supplementation on the occurrence of venous thromboembolism: report from the Women’s Health Study. Circulation 2007; 116, 1497-1503.
[۱۸] Haider B.A., and Bhutta Z.A. The effect of therapeutic zinc supplementation among young children with selected infections: a review of the evidence. Food and Nutrition Bulletin 2009; 30(1 Suppl), S41-59.
[۱۹] Harvard School of Public Health. The nutrition source: Vitamin E and health. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vitamin-e/index.html Accessed 25th March 2012.
[۲۰] Hrrocks L.A., Yeo Y.K. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacological Research 1999; 40(3), 211-225.
[۲۱] Jacques P.F., Taylor A., Moeller S., Hankinson S.E., Rogers G., Tung W. Long-term nutrient intake and 5-year change in nuclear lens opacities. Archives of Ophthalmology 2005; 123, 517-526.
[۲۲] Kang J.H., Cook N., Manson J., Buring J., Grodstein F. A randomized trial of vitamin E supplementation and cognitive function in women. Archives of International Medicine 2006; 166, 2462-2468.
[۲۳] Khan S. Leucine Structure. 1999-2012. http://www.ehow.com/about_6046905_leucine-structure.html Accessed 5th April 2012.
[۲۴] Kirby N.A. Effect of dietary polyunsaturated fatty acids and related nutrients on sebum lipids, and skin and hair coat condition in canines. Master’s thesis, Texas A&M University. Texas A&M University. 2004. http : / /hdl .handle .net /1969 .1 /1385 Accessed 2nd March 2012.
[۲۵] Knekt P., Reunanen A., Jarvinen R., Seppanen R., Heliovaara M., Aromaa A. Antioxidant vitamin intake and coronary mortality in a longitudinal population study. American Journal of Epidemiology 1994; 139, 1180-1189.[36] Rapoport S.I. Arachidonic acid and the brain. Journal of Nutrition 2008; 138 (12), 2515–۲۵۲۰٫

 

مطالب مرتبط :

20160328-11031569

نکات مهم فصلی در پرورش سایر ماکیان

مسائل مهمی که در هر فصل و بازه زمانی در...

پرسش های متداول در پرورش بلدرچینwww.paravar.ir

پرسش های متداول در پرورش بلدرچین

هزینه دانه  بلدرچین بسته به قیمت  دلار هر روز بالاتر...

123

چرا بلدرچین؟

مقدمه ای بر آموزش پرورش بلدرچین Mishra Priti and Shukla...

error: Content is protected !!