ما از شروع فعالیتمون در زمینه تولید تجهیزات نگهداری طیور از جمله قفس های صنعتی و خانگی و سیستم های مکانیزه آب و دون همیشه تلاش میکنیم روز به روز کیفیت کارامون بالاتر بره.
تو این چند سال خیلی ها کنارمون بودن و هستن، با خریداشون و انتقاداشون کاری کردن که تو بازار هدف حرفی واسه گفتن داشته باشیم و از کار و تکنولوژی عقب نمونیم.

تخم بلدرچین

تخم-بلدرچین

مزایای غذایی تخم بلدرچین (ژاپنی)

 Tanasorn Tunsaringkarn*, Wanna Tungjaroenchai**, Wattasit Siriwong*

 * College of Public Health Sciences, Chulalongkorn University, Bangkok 10330, Thailand

** Faculty of Agro-Industry, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, Bangkok 10520, Thailand

مقاله مطالعاتی و علمی آموزشی آنالیز و بررسی تخم بلدرچین مناسب محققان دانشگاهی

چکیده

یک مطالعه درباره تخم های بلدرچین برای ارزیابی ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین، کالری، مواد معدنی و هورمون های جنسی انجام شد. نتایج نشان داد که متوسط هر وزن تخم بلدرچین کامل ۶۷/۱۰گرم بوده است. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و رطوبت به ترتیب ۰۶/۱، ۰۱/۴, ۸۹/۹, ۷/۱۲ و ۲۵/۷۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم تخم بوده است. انرژی کل در کالری بدست امده ۵۰/۱۵۶ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم تخم بود. مهم ترین آمینواسیدهای غیر ضروری لینوائیک اسید و بالاترین مقدار اسید چرب غیرضروی اولئیک اسید بود. بعلاوه مقدار بالایی ویتامین E در زرده تخم و هورمون جنسی پروژسترون در هم زرده و هم سفیده وجود داشت. مهم ترین مواد معدنی تخم کامل نیتروژن و آهن بود. آهن در زرده به مقدار فراوان وجود دارد. این مطالعه نشان داد که تخم بلدرچین حاوی مقدار غذایی بالای آمینواسید، اسید چرب، ویتامین E، هورمون جنسیP، و مواد معدنی نیتروژن، آهن و روی بود. تخم های بلدرچین منبع مناسب مواد غذایی برای سلامت انسان هستند.

مقدمه

مواد مغذی مناسب بر رشد و ساختار بدن انسان تاثیر میگذارد. غذاهای بسیاری از قبیل سبزیجات, میوه ها، غلات، و پروتئین برای دریافت مواد غذایی کامل برای سلامت مناسب هستند. تعادل درست کالری، پروتئین، چربی، کربوهیدارات، ویتامین ها، ومواد معدنی انرژی و انواع مواد مغذی رشد کودکان و نیاز بزرگسالان را فراهم میکند. مردمان بسیاری بویژه در کشورهای آسایی تخم بلدرچین مصرف می کنند. مصرف منظم  تخم بلدرچین به غلبه بر بیماری ها کمک بسیاری میکند. با افزایش سطح هموگلوبین بدن و در عین حال کاهش توکسین ها وفلزات سنگین به کم خونی کمک بسیاری میکند. مصرف تقریبا دو عدد تخم بلدرچین در روز بسیار کمک کننده است. بنابراین این مقاله هدف دارد تا ترکیبات غذایی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، کالری، ویتامین، مواد معدنی و محتوای هورمون جنسی تخم های بلدرچین تایبلندی با نژاد ژاپنی را ارزیابی کند. ایده ای که می تواند مشکل غذایی برای کشورهای در حال توسعه را حل کند.

جمع آوری نمونه ها

نمونه ها از بازارهای محلی جمع آوری شدند. به دقت در جعبه های یخ قرار داده شده و به آزمایشگاه انتقال یافتند.

آماده سازی نمونه ها و تحلیل ترکیبات شیمیایی، آمینو اسیدها، اسید های چرب و ویتامین ها

نمونه ی تخم بصورت کامل وزن شد و به ترتیب زرده و سفیده از هم جدا شد. نمایه های آمینواسید  توسط هیدرولیسیس اسیدی تعیین شدند. تحلیل ویتامین ها توسط صابون سازی و تقطیر مایع حلال های ارگانیک با شناسایی فلوئورسنس Hplc انجام شد. تمام تحلیل ها توسط آزمایشگاه معتبر انجام شد.

تحلیل مواد معدنی

تمام نمونه ها قبل از خاکستری شدن در دمای ۵۵oc در آون خشک شدند. با اضافه شدن ۲۰ml هیدروکلریک اسید، تحلیل کمی و کیفی با یک کوپل پلاسما برای فسفر(P) پتاسیم(K) کلسیم آهن(ca) منیزیم(mg) آهن (Fe) منگنز(Mg) مس(Cu) روی(Zu) و نیتروژن(N) دنبال شد.

تحلیل هورمون های جنسی

به هر نمونه ۵۰/۰ml هگزان به مدت ۳ دقیقه تقطیر اضافه شد. حلال عصاره در گاز نیتروژن بخار شد. عصاره های نمونه در بافر فسفات قابل حل بودند. تحلیل هورمون ها توسط آزمایشگاه مرجع بیمارستان یادبود پادشاه چولالونگ کورن، بانکوک انجام شد.

ترکیبات غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده تخم، و زرده تخم

تخم های کامل ۶۷/۱۰ گرم بودند. محتوای خاکستری، کربوهیدرات، چربی، پروتئین ورطوبت آن ها به ترتیب ۰۶/۱، ۰۱/۴، ۸۹/۹، ۷/۱۲، ۲۵/۷۲ بود.زرده ی تخم بسیار غنی تر از سفیده آن تعیین شد. ترکیبات غذایی تخم ها خاکستری بیشتر، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و کالری بیشتر را در زرده شناسایی کردند. این مطالعه نشان داد که مواد غذایی مناسب باید بیشتر در زرده وجود داشته باشند.

ترکیبات مواد غذایی تخم بلدرچین کامل، سفیده و زرده تخم

 

نمایه ی آمینواسید های سفیده تخم

مهم ترین آمینو اسیدهای اساسی سفیده تخم لیوسین، والین، و لیوسین بودند. لیوسین یک آمینواسید زنجیره انشعابی با والین و ایزولیوسین است. برای ساختار پروتئین حدود ۶۰-۷۰درصد در بدن انسان و تنظیم سطح قندخون که تعادل انسولین و گلوکوز را حفظ میکند مفید است. والین برای سوخت وساز ماهیچه ترمیم و رشد بافت و حفظ تعادل نیتروژن در بدن لازم است. والین هم به تنظیم قندخون و سطوح انرژی کمک می کند. لیسین برای رشد وتشکیل استخوان در کودکان لازم است به جذب کلسیم کمک میکند و به حفظ تعادل نیتروژن در بدن نیز کمک میکند. لیسین همچنین برای تولید آنتی بادی ها، هورمون ها، آنزیم ها، تشکیل کولاژن و همچنین ترمیم بافت بسیار ضروری است.

اگرچه اکثر آمینواسید های غیرضروری اسپارتیک، آلانین و سرین هستند. آسپارتیک اسید نقش حیاتی در تولید انرژی ایفا می کند در حالیکه آلانین به حفظ سطوح قند در بدن کمک خواهد کرد. آلانین هم میزان توکسین های موجود در کبد را کم می کند.

نمایه های آمینواسیدهایNEAA (سمت چپ) و EAA (سمت راست) زرده تخم بلدرچین

 

اسیدهای چرب زرده تخم بلدرچین

اساسی ترین اسیدچرب(EFA) در زرده تخم، اسید لینولئیک، دوکوزا، هگزائیونیک اسید، و آرکیدونیک اسید بودند. (شکل۳۰) که UFA بودند. در حالیکه مهم ترین اسیدهای چرب غیراساسی (NEFA) در زرده اولئیک اسید پالمیتیک اسید و اسیتریک اسید بودند. مجموع NEFA بیشتر از EFA بود. لینولئیک اسید باید برای سلامت بهتر استفاده شود که بر ترکیب بدن تاثیر می گذارد. دوکوزاهگزائینونیک اسید (DHA) برای رشد و شکوفایی عملکردی و بصری مغز در نوزادان ضروری است. و تاثیر مثبتی بر بیماری هایی از قبیل تشنج، آرتروز، افسردگی، دیابت بزرگسالان ، انفارکتوس میوکاردیال و برخی سرطان ها دارد. مجموع NEFA زرده تخم بلدرچین بیشتر از کل EFA بود. این نتیجه نشان می دهد که اگرچه تخم های بلدرچین چربی بالایی دارند اما اکثر آن ها UFA بوده که برای سلامت بهتر است.

مجموع اسیدهای چرب اشباع نشده ترکیبی از اسیدچرب تک اشباع نشده و اسیدهای چرب چنداشباع نشده بود که بیش از کل اسید چرب اشباع شده بوده است.

ویتامین های زرده تخم بلدرچین

اکثر ویتامین های قابل حل چربی زرده تخم  ویتامینE بود که بطور قابل توجهی از ویتامین A و ویتامین D بیشتر بود. (شکل۵۰) ویتامین E یک ویتامین حلال چربی با خصوصیات آنتی اکسیدانت است. این ویتامین در هشت فرم وجود دارد. آلفا- ، بتا- ، گاما- و دلتا- توکوفرول، و آلفا -، بتا -، گاما- ، و دلتا توکوترینول اما آلفا- فعال ترین فرم در انسان است. مکمل کردن آن در رژیم غذایی تا ۲۴٪ خطر مرگ قلبی- عروقی و ۲۶٪ حملات قلبی ماژور را میان زنان ۶۵ ساله و مسن تر کاهش می دهد. ویتامین E را باید افراد با بیماری قلبی، سرطان، ناهنجاری های چشمی و کاهش درک و شناخت مصرف کنند.

مواد معدنی محتویات تخم بلدرچین

مهم ترین مواد معدنی اساسی تخم کامل نیتروژن بود(۳۶/۶٪) که بیشتر در سفیده وجود دارد. (شکل۶۰) در حالیکه اکثر مواد معدنی دیگر آهن و روی بودند. هر دوی اینها در زرده بیشتر هستند. نیتروژن بعنوان مولفه ی نوکلئیک اسید، پروتئین، هورمون ها و کوآنزیم ها عمل میکند. و به ویژه در زمان بارداری مهم است. آهن عملکردهای بسیاری در بدن داردو برای حفظ سیستم ایمنی سالم هم مهم است که برای کارکرد مطلوب خون ضروری است. کمبود آهن در ورزشکاران به ویژه دوندگان بسیار شایع است. کم خونی بعلت کمبود آهن رایج ترین بیماری غذایی در جهان است که حداقل بر پانصد میلیون نفر تاثیر گذار است. روی در بدن به ساخت و حفظ DNA کمک می کند. مولکولی که کنترل میکند هر بخش منفرد در بدن ما چطور ساخته شده و کار کند. برای رشد  و ترمیم بافت ها هم مفید است. دندان ها، استخوان ها، ناخن ها، پوست و مو بدون روی رشد نخواهند کرد.

مواد معدنی ضروری (سمت چپ) و مواد معدنی اثر (سمت راست) تخم های بلدرچین

هورمون های جنسی تخم های بلدرچین

اکثریت هورمون های جنسی تخم های کاملP ( پروژسترون) بود که هم در زرده و هم در سفیده فراوان است. و مقدار کمی هم T( تستوسترون) وجود دارد که در زرده بیشتر است. استروئیدهای جنسی هورمون های پلیوتروپیک هستند که بر اهداف بسیاری از قبیل سیستم عصبی مرکزی، استخوان، اندام های بازپروری و سیستم ایمنی عمل می کنند. بر رشد، بلوغ، فعال سازی و مرگ سلول های ایمنی هم تاثیر گذارند. هورمون P برای درمان افسردگی، متعادل کردن سطح قندخون، کاهش PMS، و علائم منوپاز و کاهش وزن مفید است. مردان و زنان هر دو هورمون تستوسترون را دارند اما سطوح آن متفاوت است. برخی مطالعات نشان می دهد که سطوح کمتر تستوسترون به شیوع دیابت نوع ۲ منجر می شود.

نتیجه کلی:

مزایای غذایی بسیاری در تخم بلدرچین وجود دارد که اکثر آن ها منابع مناسب پروتئین، چربی، ویتامین E، مواد معدنی وهورمون های جنسی P هستند. بنابراین ما باید انتقال دانش به مردم را برای این مزایا بعنوان یک خوراک مغذی مناسب در نظر بگیریم و می تواند یک راه کمکی در جهت حل مشکل مردم در برخی یا تمام کشورهای در حال توسعه باشد.

 

کلیه حقوق متعلق به شرکت پرآور صنعت و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع از نظر قانونی و شرعی حرام می باشد.

 

مراجع

[۱] Allen W.F. A micro-Kjeldahl method for nitrogen determination. Journal of American Oil Chemist’ Society 1945; 8(10), 391-397, DOI: 10.1007/BF02640022.
[۲] Allen S.E. Chemical Analysis of Ecological Materials. John Wiley & Sons, New York, USA. 1971.
[۳] AOAC. Official Method of Analysis of AOAC. International 18th Edition. Inc. Maryland 20877-2417, USA. 2005. pp 2-74.
[۴] Applegate E. Introduction: nutritional and functional roles of eggs in the diet. Journal of the American College of Nutrition 2000; 19, 495S-498S.
[۵] Auestad N., Halter R., Hall R.T., Blatter M., Bogle M.L., Burks W., Erickson J.R., Fitzgerald K.M., Dobson V., Innis S.M., Singer L.T., Montalto M.B., Jacobs J.R., Qiu W., Bornstein M.H. Growth and development in term infants fed long-chain polyunsaturated fatty acids: a double-masked, randomized, parallel, prospective, multivariate study. Pediatrics 2001; 108(2), 372-381.
[۶] Bjelakovic G., Nikolova D., Gluud, L.L., Simonetti R.G., Gluud C. Mortality in randomized trials of antioxidant supplements for primary and secondary prevention: systematic review and meta-analysis. Journal of the American Medical Association 2007; 297, 842-857.
[۷] CDC. Nutrition for everyone: Basics: Trans fat. 2012. http://www.cdc.gov/nutrition/everyone/basics/fat/transfat.html Accessed 20th March 2012.
[۸] Chasapis C.T., Loutsidou A.C., Spiliopoulou C.A., and Stefanidou M.E. Zinc and human health: an update. Archives of Toxicology 2012; 86(4), 521-534.
[۹] Clandinin M.T., Van Aerde J.E., Merkel K.L., Harris C.L., Springer M.A., Hansen J.W., Diersen-Schade D.A. Growth and development of preterm infants fed infant formulas containing docosahexaenoic acid and arachidonic acid. Journal of Pediatrics 2005; 146(4), 461-468.
[۱۰] Craig L., Jensen C.L., Robert G., Voigt R.G., Thomas C., Prager T.C., Zou Y.Z., Fraley J.K., Rozelle J.R., Turcich M.R., Llorente A.M., Anderson R.E., Heird W.C. Effects of maternal docosahexaenoic acid intake on visual function and neurodevelopment in breastfed term infants. American Journal of Clinical Nutrition 2005; 82(1), 125-132.
[۱۱] Cunnane S., Anderson M. Pure linoleate deficiency in the rat: influence on growth, accumulation of n-6 polyunsaturates, and (1-14C) linoleate oxidation. Journal of Lipid Research 1997; 38 (4), 805–۸۱۲٫
[۱۲] Daniel B. The health benefit of natural progesterone. 2010. http://www.hormonhealthy.com/Benefits_of_Natural_Progesterone.htm Accessed 21th March 2012.
[۱۳] Debjit Bhowmik C., Sampath Kumar K.P. A potential medicinal importance of zinc in human health and chronic Disease. International Journal Pharmaceutical and Biomedical Sciences 2010; 1(1), 05-11.
[۱۴] DeVries J. W. Concurrent analysis of vitamin A and vitamin E by reversed phase high performance liquid in: Liquid chromatography analysis of food and beverage, 2005; 477-495.
[۱۵] Diamandis E.P. Immunoassays with time-resolved fluorescence spectroscopy: Principles and applications. Clinical Biochemistry. 1988; 21(2), 139-150.
[۱۶] Fukaya T., Gondaira T., Kashiyae Y., Kotani S., Ishikura Y., Fujikawa S., Kiso Y., Sakakibara M. Arachidonic acid preserves hippocampal neuron membrane fluidity in senescent rats. Neurobiology of Aging 2007; 28 (8), 1179–۱۱۸۶٫
[۱۷] Glynn R.J., Ridker P.M., Goldhaber S.Z., Zee R.Y., Buring J.E. Effects of random allocation to vitamin E supplementation on the occurrence of venous thromboembolism: report from the Women’s Health Study. Circulation 2007; 116, 1497-1503.
[۱۸] Haider B.A., and Bhutta Z.A. The effect of therapeutic zinc supplementation among young children with selected infections: a review of the evidence. Food and Nutrition Bulletin 2009; 30(1 Suppl), S41-59.
[۱۹] Harvard School of Public Health. The nutrition source: Vitamin E and health. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vitamin-e/index.html Accessed 25th March 2012.
[۲۰] Hrrocks L.A., Yeo Y.K. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacological Research 1999; 40(3), 211-225.
[۲۱] Jacques P.F., Taylor A., Moeller S., Hankinson S.E., Rogers G., Tung W. Long-term nutrient intake and 5-year change in nuclear lens opacities. Archives of Ophthalmology 2005; 123, 517-526.
[۲۲] Kang J.H., Cook N., Manson J., Buring J., Grodstein F. A randomized trial of vitamin E supplementation and cognitive function in women. Archives of International Medicine 2006; 166, 2462-2468.
[۲۳] Khan S. Leucine Structure. 1999-2012. http://www.ehow.com/about_6046905_leucine-structure.html Accessed 5th April 2012.
[۲۴] Kirby N.A. Effect of dietary polyunsaturated fatty acids and related nutrients on sebum lipids, and skin and hair coat condition in canines. Master’s thesis, Texas A&M University. Texas A&M University. 2004. http : / /hdl .handle .net /1969 .1 /1385 Accessed 2nd March 2012.
[۲۵] Knekt P., Reunanen A., Jarvinen R., Seppanen R., Heliovaara M., Aromaa A. Antioxidant vitamin intake and coronary mortality in a longitudinal population study. American Journal of Epidemiology 1994; 139, 1180-1189.
[۲۶] Lalwani P. Quail Egg Nutrition. 2011 http://www.buzzle.com/articles/quail-egg-nutrition.html Accessed 15th April 2012.
[۲۷] Lee I.M., Cook N.R., Gaziano J.M., Gordon D., Ridker P.M., Manson J.E., Hennekens C.H., Buring J.E. Vitamin E in the primary prevention of cardiovascular disease and cancer: the Women’s Health Study: a randomized controlled trial. Journal of American Medical Association 2005; 294, 56-65.
[۲۸] Leske M.C., Chylack Jr.L.T., He Q., Wu S.Y., Schoenfeld E., Friend J., Wolfe J. Antioxidant vitamins and nuclear opacities: the longitudinal study of cataract. Ophthalmology 1998; 105, 831-836.
[۲۹] Leu B.H., Schmidt J.T. Arachidonic acid as a retrograde signal controlling growth and dynamics of retinotectal arbors. Developmental Neurobiology 2008; 68(1), 18-30.
[۳۰] Mayo Clinic. Vitamin E. 2011. http://www.mayoclinic.com/health/vitamine/NS_patient-vitamine Accessed 15th April 2012.
[۳۱] Miller E.R., Pastor-Barriuso R., Dalal D., Riemersma R.A., Appel L.J., Guallar E. Meta-analysis: high-dosage vitamin E supplementation may increase all-cause mortality. Annals of International Medicine 2005; 142, 37-46.
[۳۲] Mineral Information Institute. 2012. The Role of Elements in Life Processes: Minerals, elements and nutrition. http://www.mii.org/periodic/lifeelement.html Accessed 15th April 2012.
[۳۳] Morris M.C., Evand D.A., Bienias J.L., Tangney C.C., Wilson R.S., Vitamin E and cognitive decline in older persons. Archives of Neurology 2002; 59, 1125-1132.
[۳۴] NRC. Fat Content and Composition of Animal Products, Printing and Publishing Office, National Academy of Science, Washington, DC, USA. 1976. pp. 203.
[۳۵] NSI. The relationship between testosterone and other diseases. 2011. http://www.nationwidesi.com/blog/testosterone/the-relationship-between-testosterone-and-other-diseases/ Accessed 1st June 2012.
[۳۶] Rapoport S.I. Arachidonic acid and the brain. Journal of Nutrition 2008; 138 (12), 2515–۲۵۲۰٫
[۳۷] Ratnayake W.M.N., Hansen S.L., Kennedy M.P. Evaluation of the CP-Sil 88 and SP-2560 GC columns used in the recently approved AOCS official method Ce 1h-05: Determination of cis-, trans-, saturated, monounsaturated,
and polyunsaturated fatty acids in vegetable or non-ruminant animal oils and fats by capillary GLC method. Journal of American Oil Chemist’ Society 2006; 83(6), 475-488.
[۳۸] Remans P.H., Sont J.K., Wagenaar L.W., Wouters- Wesseling W., Zuijderduin W.M., Jongma A., Breedveld F.C., Van Laar J.M. Nutrient supplementation with polyunsaturated fatty acids and micronutrients in rheumatoid arthritis: clinical and biochemical effects. European Journal of Clinical Nutrition 2004; 58(6), 839-845.
[۳۹] Robert W.P., Sarwar G.G. Chromatographic determination of amino acids in foods. Journal of AOAC International 2005; 88(3), 877-887.
[۴۰] Ruthig D.J., Meckling-Gill K.A. Both (n-3) and (n-6) fatty acids stimulate wound healing in the rat intestinal epithelial cell line, IEC-6. Journal of Nutrition 1999;. 129 (10), 1791–۱۷۹۸٫
[۴۱] Sano M., Ernesto C., Thomas R.G., Klauber M.R., Schafer K., Grundman,M., Woodbury P., Growdon J., Cotman C.W., Pfeiffer E., Lon S., Schneider M.D., Leon J. A controlled trial of selegiline, alpha-tocopherol, or both as treatment for Alzehimer’s disease. New England Journal of Medicine 1997; 336, 1216-1222.
[۴۲] Shapiro R. Cabohydrate. In Nutrition labelling handbook, Marcel Dekker Inc. New York 10016, USA. 1995a. pp. 501.
[۴۳] Shapiro R. Calories. In Nutrition labeling handbook, Marcel Dekker (p. 559), Inc. New York 10016, USA. 1995b.
[۴۴] Sidhu P., Gorg M.L., Morgenstern P., Vogt J., Butz T., Dhawan D.K. Role of Zinc in regulating the levels of hepatic elements following nickel toxicity in rats. Biological Trace Elements Research 2004; 102, 161-172.
[۴۵] Soetan K.O., Olaiya C.O., Oyewole O.E. The importance of mineral elements for humans, domestic animals and plants: A review. African Journal of Food Science 2010; 4(5), 200-222.
[۴۶] Squidoo., Quail eggs health benefits. 2012. http://www.squidoo.com/quail-remedy-healthy-Eating Accessed 1st May 2012.
[۴۷] Townsend A.R., Howarth R.W., Bazzaz F.A., Booth M.S., Clevel C.C., Collinge S.K., Dobson A.P., Epstein P.R., Holland E.A., Keeney D.R., Mallin M.A., Rogers C.A., Wayne P., Wolfe A.H. Human health effects of a changing global nitrogen cycle. Frontier in Ecology and the Environment 2003; 1(5), 240–۲۴۶٫
[۴۸] Traber M.G. Heart disease and single-vitamin supplementation. American Journal of Clinical Nutrition 2007; 85, 293S-299S.
[۴۹] Troutman. 1999-2012. What Are the Benefits of Quail Eggs? http://www.ehow.com/list_6671158_benefits-quail-eggs_.html Accessed 9th May 2012.
[۵۰] US. Department of Agriculture, Food and Nutrition Service. Dietary Guidelines for Americans.Washington, D.C. 2005. http://www.mypyramid.gov/guidelines/index_print.html Accessed 10th June 2012.
[۵۱] US. Department of Agriculture and US. Department of Health and Human Services. Dietary Guidelines for Americans, 7th Edition, Washington, DC, USA. 2010.
[۵۲] van Loon L.J. Leucine as a pharmaconutrient in health and disease. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care 2012; 15(1), 71-77.
[۵۳] Verthelyi D. Sex hormones as immunomodulators in health and disease. International Immunopharmacology 2001; 1, 983–۹۹۳٫
[۵۴] Vitalhealthzone., Valine amino acid. 2007a. http://www.vitalhealthzone.com/nutrition/amino-acids/valine.html Accessed 9th June 2012.
[۵۵] Vitalhealthzone., Lysine amino acid. 2007b. http://www.vitalhealthzone.com/nutrition/amino-acids/lysine.html Accessed 9th June 2012.
[۵۶] Vitalhealthzone., Aspartic acid. 2007c http://www.vitalhealthzone.com/nutrition/amino-acids/aspartic_acid.html Accessed 9th June 2012.
[۵۷] Vitalhealthzone., Alanine. 2007d. http://www.vitalhealthzone.com/nutrition/amino-acids/alanine.html Accessed 9th June 2012.
[۵۸] Wu G. Functional Amino Acids in Growth, Reproduction, and Health. Advance in Nutrition 2010; 1, 31-37.
[۵۹] Wang Z.J., Liang C.L., Li G.M., Yu C.Y., Yin M. Neuroprotective effects of arachidonic acid against oxidative stress on rat hippocampal slices. Chemico-Biological Interaction 2006; 163(3), 207–۲۱۷٫
[۶۰] Watkins B.A., Li Y., Lippman H.E., Seifert M.F. Omega-3 polyunsaturated fatty acids and skeletal health. Experimental Biology and Medicine (Maywood) 2001; 226(6), 485-497.
[۶۱] Weitberg A.B., Corvese D. Effect of vitamin E and beta-carotene on DNA strand breakage induced by tobacco-specific nitrosamines and stimulated human phagocytes. Journal of Experimental & Clinical Cancer Research 1997; 16, 11-14.
[۶۲] Xin T-B, Chen H., Lin Z., Liang S-X, Lin J-M. A secondary antibody format chemiluminescence immunoassay for the determination of estradiol in human serum. Talanta 2010;. 82(4), 1472-1477.
[۶۳] Yakoob M.Y., Theodoratou E., Jabeen A., Imdad A., Eisele T.P., Ferguson J., Jhass A., Rudan I., Campbell H., Black R.E., Bhutta Z.A., Preventive zinc supplementation in developing countries: impact on mortality and morbidity due to diarrhea, pneumonia and malaria. BioMed Central Public Health 2011; 11(Suppl 3), S23.
[۶۴] Ye X., Marks H.L., Nestor K.E., Bacon W.L., Velleman S.G. Genetic relationship among lines and smooth muscle and ovarian follicular development within lines of Japanese quail in two long-term selection studies. Poultry Science 1999; 78(10), 1372-1376.

 

 

 

مطالب مرتبط :

123

چرا بلدرچین؟

مقدمه ای بر آموزش پرورش بلدرچین Mishra Priti and Shukla...

پرسش های متداول در پرورش بلدرچینwww.paravar.ir

پرسش های متداول در پرورش بلدرچین

هزینه دانه  بلدرچین بسته به قیمت  دلار هر روز بالاتر...

تخمگذاری-بلدرچین

چه کنیم تا بلدرچین های ما حداکثر تخمگذاری را داشته باشند؟

آموزش سودآوری در پرورش بلدرچین! آیا بلدرچین های شما از...

error: Content is protected !!