ما از شروع فعالیتمون در زمینه تولید تجهیزات نگهداری طیور از جمله قفس های صنعتی و خانگی و سیستم های مکانیزه آب و دون همیشه تلاش میکنیم روز به روز کیفیت کارامون بالاتر بره.
تو این چند سال خیلی ها کنارمون بودن و هستن، با خریداشون و انتقاداشون کاری کردن که تو بازار هدف حرفی واسه گفتن داشته باشیم و از کار و تکنولوژی عقب نمونیم.

انجمن مطالب ارسالی کاربران حامی پرورش بلدرچین

انجمن

انجمن پرورش بلدرچین

 

کاربران عزیز میتوانند از این پس هر گونه مطلبی مرتبط با  ( پرورش بلدرچین،نگهداری،کشتار،فروش و … )

که در راستای کمک به دیگر متقاضیان این صنعت نیاز می باشد ارسال و با نام خود در سایت درج نمایند.

پرآور پیشاپیش از همکاری شما که دوستدار صنعت پرورش بلدرچین هستید تشکر می کند.

با این حرکت خدا پسندانه کمک بسزایی به متقاضیان جدیدی که علاقمند به شروع پرورش هستند خواهیم کرد.

و به توفیق خداوند مانع شکست،رکود و ضرر زیان های غیرقابل جبران برای براداران وخواهران خود خواهیم شد.

  • شما میتوانید  در قسمت نظرات محتوای مورد نظر خود را ارسال نمایید، و در کوتاه ترین زمان بعد از بررسی واحد پشتیبانی تایید خواهد شد.

 

 

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمد مینویسد…

یکی از فعالیت های پرورش در خصوص سایر ماکیان ، پرورش بلدرچین صنعتی است . پرورش بلدرچین با فاصله ی نسلی کوتاه یکی از فعالیت های زیر شاخه ی طیور محسوب شده که شروع فعالیت آن بعد از انقلاب در استان یزد شروع شده و سپس در اکثر نقاط ایران تسری یافت . پرورش بلدرچین از جمله فعالیت هایی محسوب می شود که کل فعالیت از تولید تخم نطفه دار تا نهایت کشتار و بسته بندی در داخل یک مجموعه انجام می گیرد . بنابر این پرروش و مدیریت آن از حساسیت بالایی برخوردار است و چنانچه یکی از حلقه های زنجیر که به ترتیب مادر ، جوجه کشی ، واحد گوشتی ، کشتار ، بسته بندی و انجماد است دچار لغزش و کندی شود خیلی سریع بر روی قسمت های مختلف تاثیر گذار خواهد بود.
تولید گوشت بلدرچین در سال ۸۳ به ۷۲۰ تن بالغ گردید.
عرضه ی گوشت بلدرچین در قالب بسته های فریز شده و تازه به اوزان ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ گرمی و حاوی ۵ ال ۶ قطعه لاشه است . گوشت این پرنده منبع پروتئینی بسیبار خوش پخت و با قابلیت کبابی شدن بوده که به ذائقه ی ایرانیان نیز سازگار است و امکان عرضه ی آن در بازار جهانی نیز در صورت رعایت کردن شاخص های عرضه محصولات را دارا می باشد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمد در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

تغذیه بلدرچین
مواد غذایی تشکیل‌دهنده جیره بلدرچین عبارتند از: آب، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامین‌ها
اگرچه تمامی این اقلام ضروری هستند،‌ اما آب کافی، به عنوان مهم‌ترین ماده‌ غذایی محسوب می‌گردد. آب پاکیزه و تمیز بایستی به طور منظم و دائم به خصوص تحت شرایط گرم و مرطوب در اختیار پرندگان باشد. بلدرچین به حداقل ۲ برابر وزن خویش نیاز به آب دارد. و برابر با وزن خویش نیازمند غذا بر حسب ماده خشک هستند. در صورت مصرف قدری نمک اضافی در جیره یا در فصول خشک سال میزان نیاز به آب نیز افزایش می‌یابد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

خوراک مصرفی در دوره پرورش، بخش اعظمی از هزینه های این دوره را شامل می شود. لذا ترکیب و چگونگی تهیه آن بسیار حائز اهمیت است. باید توجه داشت که هرگز از خوراک سایر ماکیان بالاخص مرغ استفاده نگردد. دان مورد استفاده جوجه قرقاول ها باید دارای ۲۸% پروتئین و در سنین بالغ ۲۴% باشد.

همچنین از تازه بودن و ترکیب ایده آل دان باید اطمینان حاصل نمود. زیرا اثر مطلوب اکثر مواد معدنی و ویتامین های موجود در خوراک پس از مدتی طولانی از بین رفته و فاقد ارزش غذایی می باشد. گندم، سویا و ذرت از ترکیبات اصلی خوراک قرقاول می باشد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

برای جوجه های ۱-۳۰ روزه می توان از منابع گرمازا نظیر لامپ یا هیتر های آویزان استفاده نمود.برای مثال از لامپ های حرارتی ۲۵۰ وات می توان برای ۲۵۰ جوجه استفاده نمود. اما گزینه ایده آل آن است که از لامپ های حرارتی پشت جیوه ای قرمز استفاده نمود. زیرا از مزیت هایی همانند مصرف کمتر برق(۶۰ وات)، نور قرمز(ضد قارچ و باکتری) وهمچنین گرمای بیشتری برخوردار است. به منظور تنظیم فاصله منابع گرمازا تا کف سالن، باید وضعیت جوجه ها را بررسی نمود. به طوری که اگر جوجه ها در زیر منبع حرارتی تجمع کرده باید فاصله را کاهش‌ (افزایش دما) و در صورتی که به اطراف پراکنده شده، باید آنرا افزایش داد (کاهش دما).

در اغلب موارد مشکلات ناشی از سرما بوده اما باید توجه داشت که گرمای بیش از حد موجب خشکی عضلات جوجه ها و مرگ زودرس آنها می گردد. در صورت استفاده از لامپ های حرارتی باید در نظر داشت چنانچه هر یک از لامپ ها سوخته باشد یا اتصالی در مدار آنها ایجاد گردد، منجر به افت دما گردیده که در مواقع بحرانی جوجه ها روی هم ریخته و درصدی از تلفات بعلت خفگی را در پی خواهد داشت.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

پرورش بلدرچین گوشتی

بلدرچین از پرندگان بسیار مقاوم است که در مقایسه با مرغ و دیگر پرندگان بسیارمرگ و میر پائینی دارد و بزرگ کردن یک جوجه یک روزه ی بلدرچین بسیار راحت تر از جوجه مرغ است.

با توجه به اینگه حجم بسیار کوچکی دارد فضای بزرگی به مانند مرغ برای پروار شدن احتیاج ندارد. به عنوان مثال در ۱۰ روز اول که جوجه باید مراقبت ویژه داشته باشد حدودا ۳۰۰۰ جوجه در یک اتاق ۳*۴ جا می گیرد و بعد از آن می توان در قفسهای چند طبقه آنها را نگه داشت البته قفسهایی که برای تخمگذار ظرفیت ۱۰۰ بلدرچین دارد برای گوشتی تا ظرفیت ۲۰۰ بلدرچین را نیز خواهد داشت ، بلدرچین گوشتی بهتر است متراکم باشد تا فعالیت زیادی نداشته باشد و گوشت بهتری بیاورد.

از مزایای مهم پرورش بلدرچین گوشتی این است که در زمان۳۵ الی ۴۵ روزگی سر بریده می شود یعنی نقطه سر به سر بازگشت سرمایه شما حدودا ۴۰ روزگی می باشد.

تفاوت این زمان در سلیقه شماست که می خواهید بلدرچین ریز یا درشت به بازار عرضه کنید. بلدرچین ۴۵ روزه مشتری پسند تر و گرانتر است اما بلدرچین ۳۵ روزه صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

استرس ناشی از صدا :

همیشه پیشنهاد شده است که محل پرورش طیور بایستی دور از نواحی پرسروصدا مانند جاده های اصلی و صنایع مکانیکی سنگین برپا شود ، ولی میتوان تعداد زیادی از فارمها را دید که این پیشنهاد را نادیده گرفته اند.
نصب ژنراتور برق در یک محل نامناسب در فارم میتواند منبع بسیار بزرگی از ایجاد سروصدا باشد .

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

تغذیه بلدرچین
نیازهای تغذیه ای در بلدرچینهای مولد و پرواری از یکدیگر متفاوت می باشد اما درهر دو خوراک بایستی به شکل آردی با حداکثر قطر در اختیار پرندگان قرار داده شود که این مسئله خصوصاٌ در اوائل دوره رشد بسیار حائز اهمیت می باشد.
میزان مصرف خوراک در پرندگان بالغ حدود ۳۵-۲۵ گرم به ازا هر پرنده در روز می باشد.
همچنین دان تهیه شده بایستی دارای فرمولاسیون ویژه و به اصطلاح بالانس شده باشد و در آن از ترکیبات مورد نیاز نظیر مواد معدنی و ویتامینه، کلسیم، فسفر، مواد افزودنی مورد نیاز و … استفاده گردد تا حداکثر بازدهی در رشد و تخمگذاری بدست آید.
باید توجه داشت که بلدرچینها، خصوصاٌ جوجه ها به کمبود برخی مواد مانند کلسیم، فسفر و روی بسیار حساس می باشند و کمبود این مواد در جیره بصورت عقب ماندگی در رشد، کمبود وزن، عدم رشد پرها و مشکلات تنفسی نمایان می شوند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین مینویسد…

عوامل موثر بر جوجه کشی در بلدرچینهای اهلی
بلدرچین اهلی شده تمایلی برای خوابیدن روی تخم ندارد و بنابرین تخم هارا بایستی با دستگاه های ویژه و به روش مصنوعی جوجه کشی کرد. تخم بلدرچین را می توان با موفقیت بالا در اکثر دستگاه های تجاری که به منظور جوجه کشی تخم مرغ یا سایر پرندگان ساخته شده اند تبدیل به جوجه کرد، برای این کار فقط کافی است تا شانه های مخصوص بلدرچین را جایگزین شانه های تخم مرغ کرد.
عوامل تاثیر گذار بر روی میزان جوجه درآوری تخم در بلدرچینها تقریبا همانند سایر ماکیان بوده و دما ، رطوبت ، چرخش ، و تهویه ۴ عامل مهم و موثر بر جوجه کشی هستند . عدم توفیق در هر یک از این ۴ عامل موجب کاهش شدید قابلیت جوجه دراوری می شود. در این موارد بهتر است همواره با دقت زیادی به توصیه های سازنده دستگاه عمل نمائید.
تخم ها باید حداقل ۳ نوبت در روز و هر نوبت حدود ۱۰۸ درجه چرخانده شوند و این امر برای ۱۴ روز متوالی ادامه یابد.
تخم های بلدرچین ژاپنی عموماً در روز ۱۴ به هچر منتقل میشوند و در روز ۱۷ جوجه ها از تخم بیرون می آیند.
پس از هر بار استفاده از دستگاه باید انکوباتور را به خوبی ضد عفونی و گازدهی کرد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین درانجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

زخم روده :

بیماری ویژه بلدرچین می باشد ، التهاب و زخم در روده ایجاد می شود ، بلدرچین به این بیماری بسیار حساس می باشد میزان ابتلاء در جوجه بلدرچین ۱۰۰- ۱۵% می باشد در گله های مادر کمتر دیده می شود . عامل بیماری یک نوع باکتری بی هوازی می باشد . سرایت بیماری از طریق مدفوع صورت می گیرد . مبتلایان روز بروز ضعیف ولاغر می شوند اسهال از علایم بارز و عمومی می باشد ، مدفوع آبکی و برنگ سفید و پرهای ژولیده ، بیحالی و خواب آلودگی از دیگر علایم بیماری محسوب می گردد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

امیر از کرج در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

تولید بلدرچین در دنیا
تولید بلدرچین در دنیا هم از نظر تولید گوشت و هم از نظر مصرف تخم در افزایش است و این در حالی است که هنوز هم گوشت و تخم بلدرچین به عنوان غذائی تجملی مطرح می باشد.برای توسعه کیفیت در امریکا بر روی نژادی از بلدرچین که به اسم Bob White مشهور است کار می شود که از نظر بزرگی جثه از همتای ژاپنی خویش بزرگتر بوده ولی گوشت آن به لذت نوع ژاپنی نمی رسد.

ژنتیک پرندگان به تولید بهتر و اقتصاد رضایتبخش بخاطر تقاضای گسترده انها انجامیده است.

آینده تولید بلدرچین در حقیقت چنین به نظر می رسد که در سراسر دنیا علاقه پرورش دهندگان طیور را به خود جلب نماید.

عادی ترین نژاد بلدرچین بخصوص در کشور انگلستان بلدرچین ژاپنی است.وزن متوسط ان ۲۵۰ گرم و وزن نر ان کمی کمتر است.وزن تخم ۱۴ گرم است.بلدرچین در حدود ۲۰۰ تخم در سال می گذارد و پرندگان جوان برای مصرف غذائی در حدود سن ۴۰ روزگی با وزن زنده ۲۵۰ گرم آمده می شوند.جوجه های بلدرچین از بدو تولد بسیار پر تحرک و پر سروصدا بوده و یک جوجه بلدرچین معمولا دارای وزن ۶ تا ۸ گرم و حداکثر ۱۰ گرم می باشند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

امیر از کرج مینویسد…

یکی از مشکلات عمده صنعت بلدرچین وارد شدن افراد علاقه‌مند بدون شناخت کافی از کار است. به طوری که در اثر هیجان و یا مشاهده الگوهایی خاص یک‌مرتبه تصمیم به فعالیت در حرفه بلدرچین می‌گیرند اما زمانی که با واقعیات کار مواجه می‌شوند خیلی زود روحیه خود را از دست داده و با ضررهای سنگین کار را رها می‌کنند.

در واقع این افراد بجای شناسایی مشکلات کار و تلاش برای رفع آن گزینه رها کردن کار را انتخاب می‌کنند. در صورتی که شاید بهتر بود قبل از ورود به کار واقعیات را شناسایی و بعد برای ورود به این حرفه تصمیم می‌گرفتند.

بنابراین اگر هنوز وارد این حرفه نشدید به صورت دقیق کار پرورش بلدرچین را بررسی کنید و با افرادی که در این زمینه فعالیت دارند مشورت کنید. برای مشورت سعی کنید از افراد مختلف کمک بگیرید و در نهایت خودتان جمع‌بندی کنید و تصمیم نهایی بگیرید.

اگر هم وارد این حرفه شده‌اید و یا در مقیاسی آزمایشی فعالیت می‌کنید. بهتر است به جنبه مدیریتی کار توجه بیشتری داشته باشید.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

زهرا مینویسد…

سود پرورش بلدرچین زیاد است؟
گفته می شود سود پرورش بلدرچین بالاست. در صورتی که در عمل سود در حد سایر فعالیت ها است. بنابراین انتظار نداشته باشید که در کوتاه مدت سود قابل توجهی بدست آورید. خیلی از مجموعه های پرورش بلدرچین به دلیل نداشتن مدیریت مالی قادر به محاسبه سود یا زیان و عملکرد مجموعه نیستند و خیلی دیر متوجه می شوند که فعالیت چند ماه آنها نه تنها هیچ سودی نداشته است بلکه بخشی از سرمایه خود را از دست داده اند. بازدهی تولید محصولات بلدرچین هم نسبتاً خوب است اما بازار فروش محصولات محدود است. رقابت در بازار هم وجود دارد. بنابراین ممکن است نتوانید محصولات را به موقع و یا با قیمت مناسب بفروشید. باید قبل از آنکه به فکر تولید باشید چاره ای برای بازایابی و فروش محصولات بیاندیشید.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

سیدامیرمسعود مینویسد…

“تاثیر آمونیاک بر پرنده”
گاز آمونیاک عمده تاثیرات منفی و مخرب خود را زمانی که تهویه در کمترین مقدار خود باشد مانند فصل زمستان و یا در اوایل دوره‌ی پرورش می‌گذارد. در آمریکا حداکثر سطح مجاز آمونیاک موجود در سالن ppm 25 توسط NIOSH و ppm 50 توسط OSHA اعلام شده است. کاهش سطح آمونیاک موجود در سالن فقط به دلیل رعایت قوانین نمی‌باشد بلکه باعث بهبود و افزایش عملکرد پرنده نیز می‌شود. مطالعات نشان می دهند که تاسیسات طیور حدود ۸ برابر آمونیاک بیشتری نسبت به پالایشگاه های نفت و کارخانجات فولاد تولید می‌کنند. متاسفانه بسیاری از پرورش‌دهندگان در محیطی مملو از آمونیاک کار می‌کنند و قادر نیستند سطوح زیر ppm 50 را تشخیص دهند. با این وجود سطح توصیه شده آمونیاک بیشتر از ppm 35 نمی‌باشد. تاثیر منفی گاز آمونیاک روی پرنده از ppm 25 شروع می شود و در سطوح بالاتر از ppm 50 پرنده دچار مشکلات جدی می‌شود. نشانه‌های اثرات منفی گاز آمونیاک عبارتند از آب ریزش چشم، بسته شدن پلک‌ها و مسدود شدن آنها، کوری،کاهش نرخ رشد که در نهایت منجر به این می‌شود که پرنده قادر نمی‌ باشد آب و خوراک را پیدا کند. جوجه‌های یک روزه علایم در معرض قرار گرفتن آمونیاک را در سنین ۴ الی ۵ هفتگی نشان می‌دهند. جوجه‌های گوشتی که با سطوح بالاتر از ppm 20 آمونیاک در دوره ۴۲ روزه مواجه بودند احتقان ریوی، ادم و خونریزی را نشان دادند. وجود آسیب در برونش‌ها و نای پرنده را در برابر عفونت‌های باکتریایی مانند ای کولای حساس می‌کند. پرندگانی که با سطوح بالاتر از ppm 40 آمونیاک مواجه می‌باشند، قادر به دفع ای کولای از سیستم‌شان نمی‌باشند و این پرنده را غیرایمن می‌سازد و برای مصرف انسان مضر می‌باشد. با سطح ppm 50 آمونیاک نرخ ابتلا به نیوکاسل دوبرابر گروه شاهد بود. کاهش در تولید تخم مرغ، مصرف خوراک، افزایش وزن و تاخیر در بلوغ جنسی به میزان دو هفته در حضور سطوح بالای آمونیاک گزارش شده است. پرندگانی که با ppm 100 آمونیاک مواجه بودند نرخ تنفسی پایین‌تری را نشان دادند علاوه بر این تاثیر منفی بر ساختمان شش نیز داشت. پرندگانی که تقریبا برای ۶ هفته به طور میانگین مواجه با ppm 100 آمونیاک می‌باشند، ملتحمه آنها ملتهب و نرخ تولید تخم‌مرغ پایین‌تری نیز نشان می‌دهند. آمونیاک باعث ایجاد عفونت در ملتحمه و برونش‌ها می‌شود. سطوح آمونیاک همچنین باعث ایجاد درماتیت تماسی در پا، مفصل خرگوشی و سوختگی سینه می‌شود. چنانچه آسیب پا زیاد باشد، باعث فلجی و لنگش می‌شود. وقوع آسیت، اختلالات دستگاه گوارش و بیماری‌های تنفسی به میزان زیادی مرتبط با سطح آمونیاک می‌باشد. وقوع این آسیب‌ها می‌تواند برای پرنده‌ دردآور و استرس‌زا باشد بنابراین کنترل سطح آمونیاک مساله مهمی برای صنعت طیور می‌باشد. آمونیاک به عنوان یک مساله قابل توجه در صنعت طیور مطرح می‌باشد. در مرغ‌های تخم‌گذار باعث بروز مشکلاتی از قبیل کریزای عفونی، لارنگوترکئیت و مایکوپلاسموزیس می‌شود. این مساله به خاطر این می‌باشد که آمونیاک در حقیقت باعث تخریب سه طریقه دفاع بدن می‌شود. تخریب اپیتلیوم مژک‌دار، ترشح موکوس و ماکروفاژهای حفره‌ای که در نهایت منجر به ایجاد مشکلات فیزیولوژیکی در حیوان می‌شود که در نهایت منجر به ضرر و زیان اقتصادی بالایی می‌شود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

نازنین در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

درجه حرارت مورد نیاز بلدرچین ها
جوجه بلدرچین ظریف و پر تحرک و در بدو تولد فاقدقدرت انطباق با دمای محیط می باشد و در نتیجه حساسیت خاصی در مورد تغییر دمای هوای محیط داشته و به شدت آسیب پذیر می باشد و در روزهای نخستسن تولید دمای ۳۶ تا ۳۸ درجه سانتیگراد توام با هوای تمیز و سرشار از اکسیژن از اهمیت خاصی برخوردار میباشد.بتدریج با افزایش سن جوجه ها از میزان حرارت محیط کاسته می شود و در سن ۶ تا ۷ هفتگی به ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد کاهش می یابد.

جوجه ها تا زمانی که دما زیر ۲۱ درجه سانتیگراد کاهش نیافته است نیازی به دمای اضافه ندارند و ۱۲ ساعت تاریکی و ۱۲ ساعت روشنایی تا سن ۵ هفتگی یعنی زمانی که بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخمگذاری منتقل می شوند می تواند ادامه پیدا کند.

قفس های نر و ماده برای داشتن رشد بهتر بایستی جدا از هم نگهداری شوند.در حالت پرورش روی بسترمساحت ۱۵۰ تا ۱۸۰ سانتی متر مربع به ازای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل در نظر گرفته می شود.برای هر جوجه ۲٫۵ تا ۳ سانتی متر دان خوری و۱،۵ تا ۲ سانتی متر آبخوری در نظر گرفته می شود..

برای جوجه های بلدرچین تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتیمتر دان خوری و یک سانتی متر فضای مناسب آبخوری ضروری است.برای هرجوجه ۷۵ سانتی متر مربع فضای بسته و ۷۵ سانتیمتر مربع نیز فضای حرکت تا سن ۳ هفتگی برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.

برای شروع تغذیه خوب بلدرچین ها می توان به مدت ۲ تا ۴ روز آب شکر ۸ درصد داد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

نازنین مینویسد…

چند نکته در جابجایی بلدرچین و کبک

نزدیکترین محل به مزرعه را برای خرید جوجه انتخاب کنیم.

از ماشین های مخصوص حمل جوجه استفاده کنیم.

تا حد ممکن شرایط محیطی ماشین حمل و سالن مقصد با سالن مبدأ یکسان باشد.

انتقال جوجه ها با سبدهای مخصوص حمل جوجه در سنین مختلف انجام شود.

برای گرفتن راحت تر جوجه ها و شمارش دقیق تر هنگام انتقال به سبدها می توانیم سالن را تقسیم بندی کنیم.

در سالن مقصد، آب و دان کافی برای جوجه ها فراهم نماییم و تا جای ممکن از همان سیستم آبخوری و دانخوری در مبدأ استفاده کنیم.

در زمان انتقال پرنده در سبدها نور سالن را کم کنیم.

به دلیل اینکه در زمان تنش نیاز پرنده به ویتامینc افزایش می یابد قبل و بعد از جابجایی به مقدار کافی این ویتامین را در آب و دان پرنده اضافه کنیم.

هنگام انتقال جوجه به سبدهای حمل به دلیل ایجاد گرد و غبار زیاد، لازم است از حداکثر تهویه برای خروج غبارها استفاده کنیم.

کار انتقال با سرعت اما با آرامش انجام شود تا از تنش به پرنده جلوگیری کند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

سجاد از قم مینویسد…

کیفیت گله مادر بلدرچین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است
اما…
میانگین تولید تخم بلدرچینها در دوره تولید نزدیک به هم است و اختلاف میانگین تخمگذاریشان حداکثر ۱۰ درصد است یعنی اختلاف قیمت تمام شده تخم تولیدی شان حداکثر ۱۰تومان است
اما
در صورت استفاده از جیره جایگزین با میانگین قیمت تمام شده ۱۰۰۰ تومان ، اختلاف قیمت تمام شده تخم تولیدی شان حدود ۲۰تومان است.
لازم به ذکر است که کیفیت گله مادری بعد از مبحث جیره جایگزین مهمترین شرط موفقیت در #پرورش_بلدرچین میباشد.

یک مزرعه دار موفق بلدرچین باید گله مادر رو خودش داشته باشه تا نیازمند خرید جوجه و مولد بدون شناسنامه از سایرین نباشه و از کیفیت جوجه هاش مطمئن باشه.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

سجاد از قم مینویسد…

شرایط نور
بلدرچین ژاپنی نیاز به ۱۴تا ۱۸ ساعت نور در روز برای حداکثر تولید تخم و باروری دارد. این به این معنی است که نور مکمل باید در ماه های پاییز، زمستان برای تولید حفظ شود..
جنس نر برای پرورش مورد نیاز نمی باشد. هر بلدرچین که برای صنعت گوشت پرورش یافته است به تنها حدود ۸ ساعت نور در هر روز نیاز دارد و این برای شروع رشد به اندازه بلوغ جنسی مناسب نیست. بنابراین انرژی در مبارزه و جفت گیری را نداشته و فقط تمایل به چاق شدن سریع تر دارند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

امیر مینویسد…

خصوصیات گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین بعلت داشتن پروتوعین زیاد و درصد چربی کم بسیار مطلوب بوده و برای درمن برخی از بیماری ها مانند ضعف اعصاب ، ناراحتی های روانی و بیخوابی موثر است و در افراد مسل قوای از دست رافته جوانی را تقویت می کند .بازده لاشه در بلدرچین حدود ۸۰ و در مرغ گوشتی حدود ۷۰ درصد است . معمولاً طعم مطبوع اناوع گوشت به دلیل وجود ماده ای بنام گلیکوژن است که در سلول های ماهیچه ای وجود دارد . هر قدر گه عضله در طول حیات حیوان فعالتر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است . گوشت سینه ی پرنده علاوه بر اینکه حدود یک سوم حجم لاشه را تشکیل می دهد ، دارای طعم بسیار خشک و لذیذ است . همچنین بافتهای مفصلی ان پرنده بدلیل وجود سلول های پیچیده ی پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرایی ها زیبایی و آرایش خاصی به سفره می دهد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمدی از بوشهر مینویسد…

نیازهای مزرعه پرورش بلدرچین
۱ – گله مادر ۲-دستگاه جوجه کشی ۳-واحد پرورش جوجه های گوشتی ۴-واحد کشتار و بسته بندی جهت پرورش بلدرچین روشهای گوناگونی وجود دارد که بنا به نوع آب و هوا، نوع مدیریت و مکان اجرای پروژه می توان به یکی از این روشها عمل نمود.
متمرکزترین حالت جهت پرورش این پرنده استفاده از قفسهای ویژه پرورش برای مادرها میباشد.برای پرورش جوجه ها هم میتوان از بستر استفاده نمود هم قفس.

به طور کلی و صرفنظر از نوع سیستم پرورش، جهت نیل به حداکثر بازدهی بایستی موارد زیر را در نظر داشت:

– اجتناب از هرگونه حمل و نقل بی مورد
– فراهم نمودن محیطی آرام و دور از استرس
– اعمال برنامه کاهش تدریجی دما
– تامین نور کافی و استفاده از برنامه نوری مناسب
– استفاده از جیره های بالانس شده و با کیفیت
– رعایت کلیه اصول بهداشتی

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمدی از بوشهر مینویسد…

سرمایه گذاری برای پرورش بلدرچین بسیاد سودآور است زیرا:

۱- سن بلوغ زود فرا می رسد

۲- بسیار سریع رشد می کنند

۳- میزان تخم گذاری بالا است

۴- دوره اکوباسیون کوتاه وکم که فقط ۱۷تا۱۸ روز است

۵- تثبیت برای تراکم بالای پرورش زیرابه فضای دانه وآبخوری کمتری نسبت به مرغ ها و اردک ها نیازمندند.

۶- در برابر بسیاری از بیماری های مرغ ها مقاومت دارند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمدی از بوشهر در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

از لحاظ جانورشناسی بلدرچین به راسته مرغان، خانواده قرقاول ، زیر خانواده مرغان مزرعه و گونه بلدرچین تعلق دارد. در حالت کلی دوگونه بلدرچین ژاپنی و اروپائی بسیار مورد توجه هستند که میان این دو گونه رابطه بسیار نزدیکی وجود دارد. بلدرچینهای ژاپنی بیشتر در جزایر ژاپن پراکنده هستند و نوع وحشی این پرنده به صورت جفت در تابستان در شمال و در زمستان در نواحی جنوبی جزیره زندگی می کنند در حالیکه بلدرچینهای اروپائی از گسترش وسیعی در اروپا، سیبری، ایران، ترکیه، چین و مصر برخوردار هستند. با این حال شباهتهای بسیاری بین بلدرچین ژاپنی و اروپائی وجود دارد و تنها تفاوت آنها در اندازه بدن و جثه می باشد به گونه ای که بلدرچین اروپائی دارای طول بدن ۱۸ سانتیمتر و بلدرچین ژاپنی دارای طول بدن ۱۵ سانت می باشد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین از تهران مینویسد…

جمع‌آوری تخم‌های نطفه‌دار

جمع‌آوری تخم‌های نطفه‌دار یک بار حدود ساعت نه شب و بار دیگر صبح روز بعد انجام می‌شود. هنگام جمع‌آوری و حمل تخم‌های نطفه‌دار باید بسیار دقت کرد. زیرا پوسته تخم‌ها بسیار نازک است و به آسانی می‌شکند.

تخم‌ها را باید طوری در شانه‌ای مناسب و تمیز قرارداد که انتهای پهن تخم به طرف بالا باشد تا نطفه به پوسته نچسبد. تخم‌هایی که برای جوجه‌کشی در نظر گرفته می‌شوند باید تمیز باشند. همچنین دارای شکل طبیعی، اندازه متوسط و پوسته خوب باشند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین از تهران در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

نگهداری تخم‌های‌ نطفه‌دار

تخم‌های مخصوص جوجه‌کشی را نباید به مدت طولانی نگهداری کرد. بیشترین زمان ممکن برای نگهداری تخم‌ها ۵ تا ۷ روز است. در این مدت هم باید در دما و رطوبت مناسب در سردخانه نگهداری شوند. اگر تخم‌ها بیشتر از یک هفته خارج از دستگاه جوجه‌کشی نگهداری شوند، توانایی جوجه‌کشی به سرعت کم می‌شود.

در تمام مدت نگهداری تخم‌ها، باید آنها را طوری قرارداد که انتهای پهن آن به سمت بالا باشد. دمای مناسب برای نگهداری تخم‌ها در سردخانه دوازده و نیم تا پانزده و نیم درجه سانتیگراد است. همچنین رطوبت مناسب باید هفتاد و پنج تا هشتاد درصد باشد. اگر رطوبت کمتر از این مقدار باشد، رطوبت موجود در تخم بخار می‌شود. اگر هم رطوبت بیشتر از این مقدار باشد، احتمال آلودگی تخم‌ها به وسیله قارچ زیاد می‌شود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ندا از نیشابور مینویسد…

شرایط پرورش بلدرچین

۱- این پرنده در مقایسه با جوجه مرغ به مواظبت کمتری نیاز دارد و متقابلا رشد بسیار سریع و تخم گذاری بیشتری دارد.

۲- فضای کم و غذای کمتری نیاز دارد.

۳- پرورش بلدرچین نسبت به انواع دیگر پرندگان، سود آوری بیشتری دارد.

۴- در برابر انواع بیماری ها بسیار مقاوم است.

۵- در ۵ تا ۶ هفتگی تخم گذاری را شروع میکند و در ۶ تا ۷ هفتگی به بلوغ کامل میرسد. (البته مدیریت صحیح بسیار حایز اهمیت است). در ۸ تا ۱۱ هفتگی به تولید کامل تخم گذاری میرسد. و این تولید در سطح یک پرنده در طول یک سال میتواند تا ۲۵۰ عدد برسد، اگر چه بعد از یک سال تولید و میزان بازدهی آن به شدت کاهش می یابد.

۶- حداقل وزن تخم بلدرچین ۱۰ گرم و حد اکثر آن به ۱۴ تا ۱۵ گرم میرسد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ندا از نیشابور در انجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

مراحل تولید و رشد جوجه بلدرچین

۱- تخم بلدرچین نطفه دار، در طول ۱۷ تا ۱۸ روز داخل دستگاه جوجه کشی (Incubator)، مطابق با شرایط طبیعی به جوجه تبدیل میشود. البته این مدت در داخل دستگاه ممکن است کمتر باشد.

۲- بلافاصله بعد از درآمدن جوجه، میبایست شرایط لازم جهت آغاز به رشد و ادامه رشد فراهم شود. که در این باره روشهای گوناگونی وجود دارند.

۳- از ۱ تا ۱۸ روزگی تقریبا تمامی پرهای پرنده رشد کامل می یابند و پس از آن نیاز کمتری به منبع حرارتی خواهد بود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ندا از نیشابور مینویسد…

مراحل مختلف ضد عفونی و آماده سازی سالن پرورش بلدرچین:

مرحله اول: تخلیه لوازم و تجهیزات و کود از سالن پرورش بلدرچین
آب خوری، دان خوری، کود و ضایعات طیور دوره قبل، باید به طور کامل از سالن تخلیه گردند. تا حد امکان از پخش کود و پَر در خارج از سالن، جلوگیری شود.

مرحله دوم: تعمیرات سالن پرورش بلدرچین
در صورتی که سالن نیاز به تعمیرات داشته باشد، باید تعمیرات در این مرحله صورت گیرند.

مرحله سوم: شستشوی سالن پرورش بلدرچین
ابتدا برق سالن به طور کامل قطع گردد، دستگاههای تهویه و دیگر لوازم برقی مانند کلیدها، پریزها و لامپها به طور کامل جهت جلوگیری از نفوذ آب پوشانیده شوند شستشو با آب گرم پرفشار و محتوی مواد ضد عفونی کننده از سقف سالن شروع شده و به دیوار و کف سالن پرورش بلدرچین، ادامه می یابد. سعی شود کلیه زوایا و گوشه های سالن، شسته شوند. بهتر است بعد از این مرحله، سالن پرورش بلدرچین مجددا با آب تمیز پر فشار، شسته شود.

مرحله چهارم: آب خوری ها و دان خوری ها
آب خوری ها و دان خوری ها در خارج از سالن، ابتدا با آب گرم پرفشار محتوی مواد ضد عفونی کننده و سپس با آب گرم تمیز پر فشار، به طور کامل شسته شوند. سپس به داخل سالن آورده شده و در محل مناسب نصب شوند.

مرحله پنجم: نصب توری نصب توری در پشت پنجره ها
به منظور جلوگیری از ورود پرندگان وحشی و حیوانات وحشی، ضروری است.

مرحله ششم: مقدمات ورود جوجه بلدرچین به سالن پرورش بلدرچین ساعت قبل از ورود جوجه بلدرچین ها به داخل سالن آبخوری ها از آب پر شوند و بخاری ها روشن گردند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسن از بوشهر درانجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

تنظیم درجه حرارت سالن پرورش بلدرچین

منبع حرارتی باید ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه ها آماده و روشن شده باشد. ورود جوجه بلدرچینها به سالن پرورش، نیازمند ۹۹ درجه فارنهایت یا سی و هفت و دو دهم تا ۳۸ درجه سانتیگراد دما میباشد. بعد از هفته اول در هر هفته یک و نیم تا ۲ درجه دما را کاهش دهید تا اینکه دما آنقدر پایین بیاید که بدون منبع حرارتی پرورش را ادامه دهید.
یک نشانه برای مناسب بودن دمای سالن پرورش بلدرچین

در واقع خود جوجه ها وضعیت حرارتی سالن پرورش را با تجمع دور منبع حرارت، یا دور شدن از آن نشان میدهند. خیلی دور بودن جوجه ها از منبع، نشانه دمای بالا و خیلی نزدیک بودن آنها به منبع نشانه دمای پایین سالن است. بهترین و عادی ترین وضعیت دمایی سالن پرورش بلدرچین، زمانی است که جوجه ها در کل سالن پرورش، بطور تقریبا یکسانی گسترده باشند.
نور سالن پرورش بلدرچین در روزهای نخستین

تامین نور کافی در هفته اول و خصوصا سه روز اول، بسیار اهمیت دارد. لامپهای مورد استفاده بهتر است با رنگ قرمز انتخاب شوند. رنگ قرمز با توجه به طبیعت پرندگان، هم باعث آرامش آنها میشود و هم از خودخوری (کانی پالیسم) جلوگیری میکند.
ضمن اینکه باید نور کافی جهت پرورش جوجه ها در طول دوره حدودا ۴۲ روزه پرورش، تامین گردد.
پیشنهاد تغذیه برای جوجه بلدرچینهای یک روزه

پیشنهاد میشود در بدو ورود جوجه ها، از آب گرم محتوی شکر، ویتامین و الکترولیت برای آبخوری ها استفاده شود. این مواد محلول در آب، در کاهش استرس حمل و نقل جوجه بلدرچینها، از کارخانه جوجه کشی تا سالن پرورش، کمک میکنند.

جوجه بلدرچینها بسیار کوچکند و خطر افتادن آنها در آب و غرق شدن و تلفات، وجود دارد. بنابر این باید از آبخوری هایی استفاده شود که جوجه ها بتوانند از آن آب بخورند اما نتوانند وارد آن شوند.

و توصیه آخر اینکه : اطمینان حاصل کنید که بلدرچینها در طول دوره پرورش، در محیطی آرام و راحت به سر میبرند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسن از بوشهر مینویسد…

کشتارگاه بلدرچین

مهم­ترین ویژگی که در ساختمان کشتارگاه بایستی مورد توجه قرار گیرد قابلیت شستشو و ضدعفونی آن می­ باشد. همچنین سیستم مناسب فاضلاب و دفع ضایعات کشتارگاهی نیز نقش تعیین کننده ای در انتقال آلودگی به داخل مزرعه و مزارع اطراف دارد.

برای اینکه گوشت از لحاظ قوانین دامپزشکی قابل انتقال به سایر واحدهای فرآوری و سیستم پخش را داشته باشد بایستی کلیه فرایند کشتار زیر نظر ناظرین دامپزشکی انجام شود و برای واحد پرورش و کشتار بلدرچین پروانه بهداشتی اخذ شده باشد. در این صورت به همراه محموله کشتار شده بایستی گواهی سلامت که توسط دامپزشک مزرعه صادر می­ شود وجود داشته باشد.

بخش بسته بندی بلدرچین نیز فرآیند تولید را تکمیل می­کند. با توجه به اینکه سرمایه گذاری در این بخش نسبتاً زیاد بوده (به دلیل تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی و نگهداری) و از طرفی فرآیند بسته بندی نیاز به نیروی کار متخصص و شرایط بهداشتی خاص دارد بنابراین بهتر است برای انجام این فرآیند از واحدهای بسته بندی گوشت سفید استفاده نمود که معمولاً به صورت دستمزدی بسته بندی را انجام می­دهند و همچنین در برخی موارد این واحدها گوشت را به صورت عمده خرید می ­کنند.

بخش فرآوری و بسته بندی بلدرچین به شدت تحت نظارت سازمان دامپزشکی می­باشد و بایستی پرورش دهندگان جهت حفظ سلامت جامعه، همکاری مناسبی با این بخش داشته باشند. و در صورتی که این فرآیند در مزرعه انجام شود نیز از این نظارت مستثنی نیست. مهم­ترین نکته به خصوص در مورد گوشت منجمد استفاده از تونل انجماد برای نگهداری طولانی مدت گوشت می ­باشد.

متأسفانه در بسیاری از مزارع علاوه بر انجام کشتار غیر بهداشتی و غیر اصولی فرایند بسته­ بندی نیز به صورت غیر اصولی انجام می­شود به طوری که پس از بسته بندی گوشت در دمای منهای ۱۸ درجه منجمد می­شود که به دلیل انجام فرایند آرام انجماد، ماندگاری گوشت حداکثر یک ماه می­باشد. در صورتی که برای ماندگاری گوشت برای شش و یا نه ماه حداقل دمای فرایند انجماد منهای ۴۵ درجه سانتی­گراد می­ باشد. و پس از آن ­می­ توان گوشت را در دمای منهای ۱۸ درجه سانتی­گراد نگهداری نمود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

خانم زهرا بوستانی از اهواز مینویسد…

خصوصیات گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین بعلت داشتن پروتوعین زیاد و درصد چربی کم بسیار مطلوب بوده و برای درمن برخی از بیماری ها مانند ضعف اعصاب ، ناراحتی های روانی و بیخوابی موثر است و در افراد مسل قوای از دست رافته جوانی را تقویت می کند .بازده لاشه در بلدرچین حدود ۸۰ و در مرغ گوشتی حدود ۷۰ درصد است . معمولاً طعم مطبوع اناوع گوشت به دلیل وجود ماده ای بنام گلیکوژن است که در سلول های ماهیچه ای وجود دارد . هر قدر گه عضله در طول حیات حیوان فعالتر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است . گوشت سینه ی پرنده علاوه بر اینکه حدود یک سوم حجم لاشه را تشکیل می دهد ، دارای طعم بسیار خشک و لذیذ است . همچنین بافتهای مفصلی ان پرنده بدلیل وجود سلول های پیچیده ی پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرایی ها زیبایی و آرایش خاصی به سفره می دهد .

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

خانم زهرا بوستانی از اهواز مینویسد…

ذخیره سازی تخمهای جوجه کشی
تخم های جوجه کشی باید کاملا در دمای زیر نقطه فیزیو لوژیک ذخیره شوند (۲۳،۹ درجه).دمای مناسب برای ذخیره سازی ۱۲،۸ تا ۱۵،۵ درجه می باشد.برای یک جوجه کشی خوب میزان رطوبت توصیه شده ۷۵ تا ۸۰ درصد است.رطوبت نسبی بالا منجر به افزایش رشد قارچها می شود که این خود سبب آلودگی تخمها می گردد.بیشترین زمان نگهداری تخم جوجه کشی تحت دمای لازم و رطوبت ۵ تا ۷ روز است و مقدار بیشتر از ان روی جوجه کشی اثر معکوس دارد و اگر لازم باشد که تخم ها بیش از یک هفته نگهداری شوند بایستی چرخانیده شوند.این چرخانیدن برای جلوگیری از چسبیدن نطفه به پوسته لازم است.

برای تمیز کردن تخم ها از کاغذ سمباده یا پارچه تمیز پشمس استفاده می شودبه طوری که به پوسته نازک آنها آسیب نرسد از تخم های کثیف نباید برای جوجه کشی استفاده کرد.

آلودگی تخم ها از زمان تخمگذاری آغاز می شود بنابراین تولیدات روزانه تخم بایستی قبل از ذخیره شدن گاز داده شوند.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمد علی مینویسد…

انتخاب بلدرچین های مادر
انتخاب بلدرچین های مادر معمولا بر اساس بازرسی،وزن و شرایط بهداشتی صورت می گیرد.

احتیاج اصلی این است که پرنده ها در سلامت کامل بوده و یکنواختی خوبی را نشان دهند.پرندگان را می توان از لاینهای توصه شده و شناخته شده با توان تخمگذاری خوب قابلیت زنده ماندن و قابلیت هچ شدن خوب تهیه نمود.

این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است که از جفت گیری بلدرچین های منسوب بیکدیگر در طول اجرای برنامه تولید مثل اجتناب نمود.با استفاده از روش تولید مثل متقاطع و گفتن نرها و ماده ها از خانواده های دیگر جفت گیری بلدرچین های منسوب به یکدیگر جلوگیری می شود و معیاری از برای هیبرید قدرتمند تامین می شود و خصوصیات خوب باقی می مانند، عاقلانه این است که حداقل ۶ لاین و ترجیحا لاین های بیشتری را حفظ کرد تا به این برنامه کمک شود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

محمد علی درانجمن پرورش بلدرچین مینویسد…

درجه حرارت مورد نیاز بلدرچین ها

جوجه بلدرچین ظریف و پر تحرک و در بدو تولد فاقدقدرت انطباق با دمای محیط می باشد و در نتیجه حساسیت خاصی در مورد تغییر دمای هوای محیط داشته و به شدت آسیب پذیر می باشد و در روزهای نخستسن تولید دمای ۳۶ تا ۳۸ درجه سانتیگراد توام با هوای تمیز و سرشار از اکسیژن از اهمیت خاصی برخوردار میباشد.بتدریج با افزایش سن جوجه ها از میزان حرارت محیط کاسته می شود و در سن ۶ تا ۷ هفتگی به ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد کاهش می یابد.

جوجه ها تا زمانی که دما زیر ۲۱ درجه سانتیگراد کاهش نیافته است نیازی به دمای اضافه ندارند و ۱۲ ساعت تاریکی و ۱۲ ساعت روشنایی تا سن ۵ هفتگی یعنی زمانی که بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخمگذاری منتقل می شوند می تواند ادامه پیدا کند.

قفس های نر و ماده برای داشتن رشد بهتر بایستی جدا از هم نگهداری شوند.در حالت پرورش روی بسترمساحت ۱۵۰ تا ۱۸۰ سانتی متر مربع به ازای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل در نظر گرفته می شود.برای هر جوجه ۲٫۵ تا ۳ سانتی متر دان خوری و۱،۵ تا ۲ سانتی متر آبخوری در نظر گرفته می شود..

برای جوجه های بلدرچین تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتیمتر دان خوری و یک سانتی متر فضای مناسب آبخوری ضروری است.برای هرجوجه ۷۵ سانتی متر مربع فضای بسته و ۷۵ سانتیمتر مربع نیز فضای حرکت تا سن ۳ هفتگی برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.

برای شروع تغذیه خوب بلدرچین ها می توان به مدت ۲ تا ۴ روز آب شکر ۸ درصد داد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

جواد از رشت مینویسد…

باروری و اصلاح نژاد بلدرچین

تحقیقات نشان داده اند بلدرچین های مولدی که حاوی فقط یک نر به همراه ۲ یا ۳ ماده هستند بالاترین میزان باروری را داشته اند. هنگامی که بلدرچین در پن های دسته جمعی نگهداری می شوند، یک نر به ۳ ماده کافی است و جنگ مابین نرها را کاهش می دهد. جفت گیری ۲ تائی در قفس های انفرادی نیز باروری خوبی را به همراه خواهد داشت.

میزان باروری به طور برجسته ای در پرندگان پیرتر کاهش می یابد. توجه داشته باشید که پرورش خویشاوندی (خویش جفتی) میزان بروز ناهنجاری ها را زیاد می کند و این امر به طور چشمگیری عملکرد تولید مثلی را کاهش می دهد. به این دلیل، مطلوب این است که تعداد ماده ها را نسبت به نرها حفظ کنیم و تخم های آنهای را که قرار است جوجه کشی نمائیم نشاندار کرده و پس از هچ شدن نیز جوجه ها علامت گذاری شوند تا با مشکلات خویش جفتی روبرو نشویم.

سوابق شجره نامه را می توان با استفاده از باندهای بالی که به صورت تجاری در بازار موجود می باشند (و یا حلقه های پائی) حفظ نمود. از این باندها می توان برای شناسائی بلدرچین در تمام سنین استفاده نمود. بلدرچین ها را می توان به طور موقت نیز نشان دار نمود، در این روش با استفاده از رنگ روغن پرهای پشت پرنده را نشانه گذاری می کنند. دقت شود که این رنگه ها نباید با صورت پرنده و پوست آن تماس حاصل نمایند و همچنین ناخن های پنجه هایشان را نیز می توان نشان دار کرد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

جواد از رشت مینویسد…

میزان مصرف خوراک بلدرچین :

یک بلدرچین ماده مولد در حال تولید تخم میتواند بطور میانگین تا ۸۵ گرم نیز غذا در یک روز مصرف کند در حالیکه حداقل نیاز غذای آن جهت ابقا بدن و زنده ماندن حدود ۳۰ گرم است . بلدرچین به اضاء هر یک ماه ۳۰ روزه جهت زندگی حداقل مقدار یک کیلو دانه نیاز دارد که مقدار این دان رابطه مستقیم با مواد تشکیل دهنده آن دان دارد . احتیاجات نگهداری میزان نیازی است که پرنده یا حیوان برای زنده ماندن به خوراک نیاز دارد و دوم احتیاجات رشد و تولید است که بعد از تامین نیاز نگهداری باید تامین شود تا پرنده بتواند ظرفیتهای خود مثل تخم گذاری خوب و نطفه دار را بروز دهد. معمولا بین میزان غذایی که یک بلدرچین آزادانه مصرف می کند و میزان غذایی که به آن نیاز دارد فاصله وجود دارد بنابراین نیاز با مصرف غذا در سنین مختلف و نوع نر و ماده این پرنده متفاوت است. تامین احتیاجات واقعی نه تنها از لحاظ اقتصادی مهم است بلکه در سلامت گله بلدرچین نیز نقش بسزایی دارد. تهیه جیره و نوع مواد تشکیل دهنده دان و غذایی باید بر اصل احتیاجات بدن استوار باشد و کاملا علمی صورت پذیرد. تحقیقات زیادی توسط اصلاح نژاد کنندگان بلدرچین صورت گرفته و نیاز این پرندگان تعیین گردیده و بصورت جداولی در اختیار متخصصین قرار میگیرد تا بتوانند با رجوع به این جداول به آسانی جیره های کاملی را تنظیم نمایند. همچنین جداول مربوط به نیاز ویتامینها و مواد معدنی نیز موجود و قابل استفاده است.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین از قم مینویسد…

علت پایین بودن هچ :
تخم بی نطفه:
نا مناسب بودن نسبت نر به ماده
نا ماسب بودن جفت گیری
مرگ خیلی زود جنین به خاطر وضعیت بد ذخیره سازی
مرگ جنینی:
نا مناسب بودن و بالا بودن بیش از حد دمای انکوباتور یا پایین بودن آن
بیمار بودن گله مادر
گاز دادن اشتباه و نقص در تهویه
هچ زودرس:
دمای خیلی پایین در دستگاه
رطوبت خیلی پایین در دستگاه
هچ با تاخیر:
دما و رطوبت بسیار بالا
مرگ جنین کاملا رسیده
رطوبت خیلی پایین در طول مدت جوجه کشی
بزرگ بودن سلول هوائی
دما و رطوبت خیلی بالا
بالانس نبودن جیره گله مادر یا کمبود مواد معدنی
جوجه های چسیبده:
بالا بودن میزان co2 در دستگاه هچ
مرگ جوجه ها بعد از نوک زدن
پایین بودن رطوبت و نامناسب بودن جریان هوا
جوجه های خیس یا نا سالم بودن ناف
رطوبت خیلی بالا
کاسته شدن رطوبت پس از هچ
جوجه های دهیدراته شده:
جوجه ها هچر را دیر ترک کرده اند
رطوبت خیلی پایین

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین از قم مینویسد…

انتخاب بلدرچین های مادر
انتخاب بلدرچین های مادر معمولا بر اساس بازرسی،وزن و شرایط بهداشتی صورت می گیرد.
احتیاج اصلی این است که پرنده ها در سلامت کامل بوده و یکنواختی خوبی را نشان دهند.پرندگان را می توان از لاینهای توصه شده و شناخته شده با توان تخمگذاری خوب قابلیت زنده ماندن و قابلیت هچ شدن خوب تهیه نمود.

این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است که از جفت گیری بلدرچین های منسوب بیکدیگر در طول اجرای برنامه تولید مثل اجتناب نمود.با استفاده از روش تولید مثل متقاطع و گفتن نرها و ماده ها از خانواده های دیگر جفت گیری بلدرچین های منسوب به یکدیگر جلوگیری می شود و معیاری از برای هیبرید قدرتمند تامین می شود و خصوصیات خوب باقی می مانند، عاقلانه این است که حداقل ۶ لاین و ترجیحا لاین های بیشتری را حفظ کرد تا به این برنامه کمک شود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

حسین از قم مینویسد…

درجه حرارت مورد نیاز

بلدرچینها در روزهای نخستین عمر به دمای حدود ۳۸- ۳۶ درجه سانتیگراد نیاز دارند که این دما باید به کمک منابع حرارتی مناسب تامین گردد. در سن ۷- ۶ هفتگی ۲۴- ۲۲ درجه دما مورد نیاز می باشد.
البته بسته به شرایط محیط پرورش می توان پرندگان را در حرارت ۳۶- ۳۵ درجه سانتیگراد نگهداری و به تدریج در عرض ۳ هفته به دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پائین آورد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

نگهداری تخم نطفه دار قبل از جوجه کشی

جنین در زمان تشکیل #تخم در بدن پرنده ماده در حال رشد است و این رشد تا پس از خروج از بدن پرنده ادامه پیدا می کند. در صورتی که پس از خروج تخم از بدن پرنده مادر، شرایط نگهداری مناسب نباشد احتمال تلف شدن جنین خیلی زیاد است.

پس از خروج تخم از بدن پرنده و سرد شدن تخم، رشد جنین متوقف شده و نطفه بصورت غیر فعال تا مدتی زنده می ماند.

اگر دمای محیط نگهداری تخم بیش از ۲۰ درجه سانتیگراد باشد رشد جنین ادامه پیدا می کند. ولی چون تمام شرایط برای رشد جنین فراهم نیست پس از چند ساعت و گاهی چند روز جنین تلف می شود و ممکن است فقط در داخل تخم رگ های خونی که گاهی بصورت لخته شده هستند دیده شود.

دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد حتی به مدت کوتاه سبب تغییر فیزیکی و شیمیایی در زرده و سفیده تخم شده و سبب تلف شدن جنین می شود. دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نیز سبب تلفات سریع نطفه می شود.
نگهداری تخم برای مدت طولانی بهترین دماش ۱۵-۱۳ درجه سانتیگراد با رطوبت ۵۵-۶۰درصد است.

در تخم هایی که بیش از ۵ روز نگهداری می شوند درصد جوجه درآوری کاهش می یابد اما این کاهش درصد جوجه درآوری در تخم هایی که بیش از ۷ روز نگهداری شوند بسیار چشمگیر است و هرچه مدت نگهداری تخم بیشتر باشد درصد #جوجه _درآوری نیز کاهش می یابد.
در صورت نگهداری تخم در دمای اتاق یعنی ۲۴درجه سانتیگراد، تخم حداکثر پس از ۲۴ ساعت باید در داخل دستگاه جوجه کشی قرار گیرد.

درصورتی که قصد نگهداری تخم بیش از ۷ روز را داریم باید حداقل هر ۶ساعت یکبار چرخش تخم نیز انجام شود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

ادمین مینویسد…

 انتخاب تخم بلدرچین برای پرورش بلدرچین بسیار مهم است. در حقیقت کیفیت جوجه های تولیدی ارتباط زیادی به خصوصیات تخم دارد:
اندازه
وزن
شکل
و غیره …

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

تخم بلدرچین
تخم های بلدرچین ژاپنی خال های قهوه ای رنگی داشته و اغلب با مواد گچ مانند به رنگ آبی روشن پوشیده شده است. هر بلدرچین ماده تخم هائی با خصوصیات منحصر به فرد خود همچون رنگ یا طرح های روی پوسته تولید می کند. برخی سویه ها نیز تنها تخم های سفید رنگ تولید می کنند. میانگین وزن تخم ها ۱۰ گرم و در حدود ۸% از وزن بدن بلدرچین ماده می باشد. وزن جوجه های یک روزه آن ۷ – ۶ گرم است و رنگ آنها قهوه ای با رگه های زرد رنگ می باشد.
پوسته های تخم بسیار شکننده هستند پس باید در جابجا نمودن آنها دقت فراوانی نمود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

مواد غذایی تشکیل‌دهنده جیره بلدرچین عبارتند از: آب، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامین‌ها.
اگرچه تمامی این اقلام ضروری هستند،‌ اما آب کافی، به عنوان مهم‌ترین ماده‌ غذایی محسوب می‌گردد. آب پاکیزه و تمیز بایستی به طور منظم و دائم به خصوص تحت شرایط گرم و مرطوب در اختیار پرندگان باشد. بلدرچین به حداقل ۲ برابر وزن خویش نیاز به آب دارد. و برابر با وزن خویش نیازمند غذا بر حسب ماده خشک هستند. در صورت مصرف قدری نمک اضافی در جیره یا در فصول خشک سال میزان نیاز به آب نیز افزایش می‌یابد.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

پرورش بلدرچین عموماٌ بصورت بسته و بدون چراگاه بوده و در این حالت پرورش مادرها در پن های مخصوص و پرندگان گوشتی ها در قفس انجام می گیرد و به طور کلی مناسبترین و سودآورترین حالت جهت پرورش این پرنده احداث مزرعه ای کامل و دارای قسمتهای زیر می باشد:

۱- قسمت پرورش گله مادر
۲- جوجه کشی
۳- پرورش گله گوشتی
۴- کشتار و بسته بندی

سیستم فوق به شما این امکان را می دهد که بهترین کنترل را بر روی عوامل گوناگون موثر بر کیفیت و کمیت تولید داشته باشید و در نتیجه سودآوری بیشتر را برای پرورش دهنده تضمین گردد.
جهت پرورش بلدرچین روشهای گوناگونی وجود دارد که بنا به نوع آب و هوا، نوع مدیریت و مکان اجرای پروژه می توان به یکی از این روشها عمل نمود.

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

انواع بلدرچین

بلدرچین معمولی (Coturnix coturnix)
بلدرچین ژاپنی (Coturnix japonica)
بلدرچین بارانی (Coturnix coromandelica)
بلدرچین نیوزیلند (Coturnix novaezelandia) منقرض شده در ۱۸۷۵
بلدرچین قهوه‌ای (Coturnix ypsilophora)
بلدرچین آبی آسیایی یا چینی (Coturnix chinensis)
بلدرچین آبی افریقایی (Coturnix adansonii)
بلدرچین جزایر قناری (Coturnix gomerae) منقرض شده

7d2b35a112c88110021cb1d7ac89110bae

مطالب مرتبط :

www.paravar.ir-پرورش-بلدرچین

نکات کلی در پرورش بلدرچین

اطلاعات اولیه پرورش بلدرچین بلدرچین نیازمند مینیموم فضای سطحی است. بلدرچین سرمایه...

20160328-11031569

نکات مهم فصلی در پرورش سایر ماکیان

مسائل مهمی که در هر فصل و بازه زمانی در...

123

چرا بلدرچین؟

مقدمه ای بر آموزش پرورش بلدرچین Mishra Priti and Shukla...

error: Content is protected !!