ما از شروع فعالیتمون در زمینه تولید تجهیزات نگهداری طیور از جمله قفس های صنعتی و خانگی و سیستم های مکانیزه آب و دون همیشه تلاش میکنیم روز به روز کیفیت کارامون بالاتر بره.
تو این چند سال خیلی ها کنارمون بودن و هستن، با خریداشون و انتقاداشون کاری کردن که تو بازار هدف حرفی واسه گفتن داشته باشیم و از کار و تکنولوژی عقب نمونیم.

اطلاعات عمومی غاز ها بخش دوم

پرورش-غاز8

همه چیز در مورد غاز ( بخش دوم )

 

تکنیک های تولید مثل غاز

پوشش:

غازها بسادگی با تمام شرایط زندگی سازگار می شوند و از حرارت، سرما یا رطوبت نمی ترسند. هنگام تولیدمثل غاز، جنبه های زیر باید در نظر گرفته شوند:

  • غازها شنا کردن را دوست دارند. یک گودال پر آب باشد یا یک استخر. اصولاً علف تازه می خورند همچنین محصولات سبزیجاتی مانند هویج و گوجه فرنگی و …

  • یک قفس محصور با فنس زنحیری شکل حدود یک متر ارتفاع بعنوان سرپناه بسازید. با درختان یا ابزارهای مصنوعی جهت ایمن کردن غازها سایه ایجاد کنید. در کف قفس چیزهایی مثل برگ، تکه های چوب، علف های خشک شده یا پوست بادام زمینی و ماسه قرار دهید. مطمئن شوید غازها به حیات بیرونی حداقل ۶ ساعت در روز دسترسی داشته باشند.

آشیانه غاز (1) آشیانه غاز (2)

پیشنهاد می شود بیشتر از ۵ بچه غاز در هر متر مربع فضای بسته نداشته باشید . مساحت سطح پیشنهادی برای پرنده های بالغ درون محفظه بسته در حیوان در هر متر مربع است.

بازپروری:

غازها می توانند بعد از یک سال بازپروری داشته باشند.یک غاز نر از سن ۳۰ هفتگی شروع به تولید اسپرم میکند در حالیکه غازهای با نژاد پرولیفیک تخم گذاری را در هفته ۳۲ انجام می دهند. مانند هر تولید مثلی ضروریست که موارد زیر رعایت شود:

  • حیواناتی که کمترین نواقص را نشان می دهند انتخاب کنید.

  • از جدا کردن جوان تر ها از والدین شان خودداری کنید.

یک غاز می تواند حتی در عدم وجود حوضچه آب هم تخم گذاری کند.اما احتمال اینکه تخم های گذاشته شده بارور باشند کاهش خواهد یافت. فصل تخم گذاری ۵-۶ ماه طول خواهد کشید. در یک فصل هر غاز ماده حدود ۳۰-۵۰ تخم می گذارد. وزن غاز حدوداً ۲۰۰-۳۰۰ گرم است. محتوای کالری یک تخم غاز تقریباً ۱۴۵ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم است. یک غاز ماده می تواند تا ۱۰ سال تخم بگذارد.

آشیانه غاز

 

غاز در جعبه آشیانه

 

هرگز تخم ها را در روزی که گذاشته شده اند برخوابش (جوجه کشی ) نکنید. در غیر اینصورت جوجه ها قبل از بلوغ کامل بدنیا خواهند آمد. تخم ها را در جای سرد نگهداری کنید. چندین بار آن ها را تا روز ۳-۷ قبل از برخوابش بچرخانید.

 

111

تخم های مناسب و نطفه دار باید به دستگاه جوجه کشی منتقل شوند. چندین روش می تواند استفاده شود:

  • جوجه کشی طبیعی (زاد و ولد طبیعی) که عبارتست از تخم های غاز برخوابش شده توسط دیگر ماکیان( مثل مرغ یا بوقلمون) این کار ۲۸-۳۰ روز طول می کشد.

  • جوجه کشی مصنوعی، با استفاده از ماشین جوجه کشی، راحت تر است تا زمانی که مقادیر زیادی غاز وجود دارد.

پرورش غازهای جوان:

زمانی که از تخم بیرون آمدند بچه غازها با یک لایه کرک زرد و خاکستری پوشانده شده اند. بچه غازها از مهارت های حرکتی تا هفته اول دور هستند.از هفته دوم رشد کرده، قوی تر شده و مستقل ازمادرشان خواهند شد.غازهای جوان در دو مرحله بزگ می شوند:

  • بچه غازهای با سن رشد ۰ تا حدود ۱۵ روزه

  • بچه غازهای ۱۵ روزه تا ۳-۵ ماهه

خروج جوجه غاز از تخم

بچه غاز درست بعد از بیرون آمدن از تخم

پرورش جوجه ها:

بعد از بیرون آمدن از تخم، جوجه را در محیطی با دمای۳۷ الی ۳۵oC  با نور مادون قرمز قرار دهید. به مدت ۲۴ ساعت بدون غذا رها کنید و بعد جوجه را در یک محفظه پرورش جوجه تا زمان پر در آوردن قرار دهید.

از هفته سوم بگذارید بچه غازها بچرخند و آن ها را با دو حیوان در هر متر مربع در سرپناه نگه دارید. مساحت چراگاه حدود ۴۰-۵۰ متر مربع برای هر غاز بالغ باید فراهم شود.

 خوراک دادن به غازها:

غازها زیاد می خورند و زود وزن میگیرند. ترجیح می دهند سبزیجات بخورند. غذای آن ها از علف، سبزیجات، بذرها، پسماندها،یا ضایعات آشپزخانه خواهد بود.

غذا را با آب ترکیب کرده تا یک خمیر بدست آورید و آن را یک بار در روز به غازها بدهید. اب تمیز با کیفیت را در آب خوری قرار دهید.

جوجه غاز

بچه غاز در حال خوردن سبزیجات

تغذیه غازها مطابق با سن در جدول زیر خلاصه می شود:

 

جدول الزامات غذایی غاز (1)

 

 

 

جدول زیر برخی از الزامات غذایی غازهای پرورش یافته برای گوشت را نشان می دهد:

 

جدول الزامات غذایی غاز (2)

تولید بر مبنای تغذیه اجباری:

این عمل در هفته ۹- ۲۵ انجام می شود. روش تغذیه ی اجباری شامل پوره کردن مخلوطی از پوره ذرت و آب در مسیر گوارشی حیوان به مدت ۱۴- ۲۱ روز است. ذرت استفاده شده باید از بهترین کیفیت برخوردار باشد. دامدار روی زانوها نشسته و حیوان را بین زانوهایش نگه می دارد. یک قیف را با لوله بلند حاوی ذرت درون گلوی حیوان قرار می دهد، آن را با ذرت پر کرده و با یک میله آن را فرو می کند.

تغذیه اجباری غاز

اگرچه پر بازده است اما تغذیه اجباری غاز در چندین کشور در حوزه خشونت حیوانی منع شده است.

 

بازاریابی:

غازها باید خوب بزرگ شوند تا قابل فروش باشند. تبلیغات خوب هم مهم است.

تولید گوشت مستقیم تا پایان سال مهم است زمانیکه بیش از نیمی از تقاضا برای غاز متمرکز شده باشد . غازها به صورت کامل یا در قطعات کوچک فروخته می شوند:

 

مصرف گوشت غاز
 مصرف گوشت غاز

 

فروش کبد غاز:

کبد غاز به چند دسته مختلف تقسیم می شود که در شکل خواهید دید. اگر هزینه ی آن در کشورهای مختلف، متفاوت است باید گفت که ۱۰۰g  کبد غاز حدودا ۹ یورو قیمت دارد.

 

کبد غاز

کبد غاز کیکی                                                                     کبد غاز تکه ای                                                                              کبد غاز کامل

 

 

 

محاسبات سود در جدول زیر آمده است:

 

Ashampoo_Snap_2016.12.05_11h09m48s_003_

 

پرها و کرک ها:

به قصد تولید صنعتی پوشاک و لحاف، پرها و کرک منبع قابل توجه درامد محسوب می شوند. پرهای خشک جمع شده غنی ترین نوع محسوب می شوند. قبل از چیدن پرها غاز باید در محلی خشک  نگه داشته شود. پرها باید در ادامه در محفظه هایی بسته بندی شوند که باعث تراکم یا رطوبت نشوند هم چنین مطمئن شوید که پرها و کرک ها به هم نچسبند.

 

 

 

کالاهای تولیدی از غاز ها

با یک جفت غاز می توان متوسط ۹۰ غاز تولید کرد که تقریبا ۹۰ کیلوگرم پر و کرک در هر جفت بدست می آید.

 



 

صفر تا صد پرورش غاز

 

چند منوی غذایی:

 

غاز کبابی:

آماده سازی: ۳۰ دقیقه

کباب کردن : ۴۰ دقیقه

مواد لازم برای ۶ نفر:

* ۱ عدد غاز

* ۶ قاشق غذاخوری روغن

*نمک و ادویه به مقدار لازم

آماده سازی:

 غاز را لخت کرده، خالی کرده و خشک و تمیز کنید. داخل آن را با نمک و ادویه بمالید. پوست را با روغن چرب کنید. آن را در یک تابه ی روغنی قرار دهید. بگذارید قهوه ای شود سپس میل کنید.




غاز با پخت ملایم:

آماده سازی : ۱۰ دقیقه

زمان پخت: ۲ ساعت

مواد لازم برای ۶ نفر:

* ۱ عدد غاز

* ۵۰ گرم کره

* ۲۵ گرم عصاره ذرت

* نمک، فلفل و ادویه

روش: غاز را آماده کنید. کره را در یک ظرف ذوب کنید. سپس غاز را در ظرف قرار داده و بچرخانید و به آن ادویه بزنید. پوشاندن محکم درب ظرف باعث پخت راحت تر در آون شده حرارت را کم به مدت دو ساعت تنظیم کنید. لیمو و عصاره ی ذرت را به آن اضافه کنید. سس را بصورت جدا سرو کرده و میل کنید.

 

 

 

کلیه حقوق متعلق به شرکت پرآور صنعت و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع از نظر قانونی و شرعی حرام می باشد.

 

 

 

 

مطالب مرتبط :

پرورش-غاز8

اطلاعات عمومی غاز ها بخش اول

همه چیز در مورد غاز ( بخش اول )  ...

Videos-icon

ویدیو کلیپ ها

آلبوم فیلم های تبلیغاتی و آموزشی پرآور     قفس...

گوشت بلدرچین www.paravar (9)

کشتار و پرکنی

روش های کشتار و سلاخی سنتی پرندگان روند کاری استفاده...

error: Content is protected !!